Akademie

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 7 sie 12, 18:41

jest odpowiedź na Wasze pytania dot. pojedynczych biletów na zajęcia APF i AF
https://www.heliosnh.pl/artykul.do?id=1498
https://www.heliosnh.pl/artykul.do?id=1501

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 wrz 12, 22:25

Drodzy Państwo,

dzisiaj (poniedzialek, 10 września) rozpoczęliśmy zapisy na Akademię Polskiego Filmu (trwa dwa lata) oraz Akademię Filmową - historię światowego kina (trwa cztery lata). Zainteresowanie obydwoma kursami jest bardzo duże. Proszę więc wszystkie zainteresowane osoby o jak najszybsze podejmowanie decyzji i nie odkładanie zapisów na termin późniejszy, gdyż może nie być miejsc.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

CompleteUnknown

Na forum od:
11 wrz 12, 14:55

Post 11 wrz 12, 15:01

Czy jest jakiś sposób, żeby zapisać się do Akademii Polskiego Filmu jako studentka uczelni współpracującej z SNN, jeśli dopiero od października zaczynam studia na UWr i nie mam jeszcze indeksu?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 11 wrz 12, 15:26

CompleteUnknown: tak, nie ma problemu. W zajęciach Akademii mogą uczestniczyć nie tylko studenci. Zapisać się można przez stronę internetową http://www.heliosnh.pl, zakładka Akademia, gdzie znajduje się formularz zgłoszeniowy.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

CompleteUnknown

Na forum od:
11 wrz 12, 14:55

Post 11 wrz 12, 16:17

Wiem, że można być wolnym słuchaczem, ale zastanawiam się, czy osoby zaczynające pierwszy rok studiów mogą być traktowane jak studenci. Chciałabym zaznaczyć w formularzu zgłoszeniowym kropkę przy "Jestem studentem uczelni współpracującej z SNH w ramach Akademii i chcę, aby kurs Akademii był honorowany punktami ECTS na mojej uczelni oraz będę przystępować do egzaminu/zaliczenia na ocenę.", bo formalnie jestem studentką takiej uczelni i chciałabym mieć po uczestnictwie w Akademii ślad w indeksie. Jedyny problem to właśnie brak indeksu, który dostanę dopiero pod koniec września. Nie widziałam nigdzie informacji o tym, że studenci pierwszego roku nie mogą zaznaczać pierwszej kropki, ale żądanie numeru indeksu chyba właśnie to oznacza?

melody

Na forum od:
31 sie 12, 14:29

Post 12 wrz 12, 8:01

Ja z kolei, mimo że jestem studentką uczelni współpracującej z SNH, zapisłam się jako wolna słuchaczka, gdyż nie chcę rezygnować z innego fakultetu na mojej uczelni. Nie potrzebuję wpisu w indeksie, jednak mam pytanie: czy wolni słuchacze będą mieli możliwość przystąpienia do egzaminu i otrzymania certyfikatu poza punktacją ETCS?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 wrz 12, 12:23

Jeśli ktoś jeszcze nie ma nr indeksu niech zostawi puste miejsce lub wpisze same zera, a gdy indeks otrzyma i zakwalifikuje się do akademii, to przekaże na adres aga.konik@snh.org.pl właściwy numer.

Jeśli ktoś chce uczestniczyć jako wolny słuchacz w zajęciach akademii i zdawać egzamin, to oczywiście jest taka możliwość.

melody

Na forum od:
31 sie 12, 14:29

Post 12 wrz 12, 14:51

aszeffel: dzięki za odpowiedź, w takim razie pozostaje jednynie czekać na wiadomość, czy się zakwalifikowałam...

boleyn

Na forum od:
2 lip 11, 19:50

Post 26 wrz 12, 22:58

A co z wolnymi słuchaczami? ..... czyli z tymi osobami co nie sa studentami ..... czy oni tez zdaja egzaminy na tych samych zasadach co studenci? ..... pytanie dotyczy jednej AFP i AKŚ

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 wrz 12, 3:25

mogą zdawać, ale nie muszą

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 3 paź 12, 7:57

W której sali będzie Akademia Filmu Polskiego?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 paź 12, 10:54

planowana stała sala dla obu akademii - nr 9

linka88

Na forum od:
15 paź 12, 21:31

Post 15 paź 12, 21:39

takie małe techniczne pytanie; jeżeli obecnie mam przerwę w studiach a załóżmy,że za rok będę chciała na nie wrócić to czy nie będę mieć problemu aby ten przedmiot uczelnia mi wpisała jako przedmiot dodatkowy? na zajęciach obecnie zapisana jestem jako wolny słuchacz i zastanawiam się czy jest sens aby podchodziła do egzaminu ... mogę prosić o jakieś informację? :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 paź 12, 8:08

proszę napisać w tej sprawie do koordynatorki akademii Agi Konik
aga.konik@snh.org.pl
podając nazwę uczelni, wydziału, kierunku

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 25 lis 12, 22:42

Czy filmy na Akademii są puszczane z taśmy?
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 26 lis 12, 8:32

większość z taśmy, ale bywają i dvd, bluraye, dcp

piotras75

Na forum od:
15 wrz 12, 9:59

Post 23 sty 13, 23:04

Pierwszy semestr Akademii Polskiego Filmu za nami - dobra to okazja, żeby podziękować kilku osobom, dzięki którym ten wspaniały projekt mógł zostać zrealizowany w naszym mieście i kinie Nowe Horyzonty. Słowa uznania dla pana profesora Sławomira Bobowskiego i Agnieszki Konik... pełne zaangażowanie, masa pracy - ale efekty były naprawdę widoczne. Wszystko funkcjonowało jak należy... nawet, jeśli to wymagało od pani Agnieszki kilkukrotnego przemieszczania się w iście ekspresowym tempie pomiędzy biurem a salą :wink: Wielkie podziękowania dla pana Romana Gutka - za udostępnienie sali i ogólnie... całokształt :) (na czele ze wspaniałą atmosferą i szczególną „magią” wprowadzoną do tego kina).
Co do samych zajęć... wykłady, prelekcje prowadzone ciekawie, przekrój wykładowców wykluczył absolutnie możliwość pojawienia się monotonii. Dobór filmów oczywiście z góry ustalony programem Akademii - może warto pomyśleć o poszerzeniu go (już odpłatnie, w ramach np. „Sali 5” o inne wartościowe lub mało znane pozycje z danego okresu). Akademia jest dla mnie czymś szczególnym, bo obejrzeć „Pociąg”, „Zakazane piosenki” czy nawet „Zagubione uczucia” można w zaciszu domowym na DVD lub w necie... ale na dużym ekranie, dla mojego pokolenia, być może to jedyna okazja w życiu. I za to wielkie dzięki.
A jako że Polak musi zacząć od narzekania i szukania „dziury w całym” :wink: (taki nasz przywilej narodowy :D ) - ja, od siebie, na koniec jeden „minus”. Widoczny szczególnie w semestrze zimowym. Chodzi o brak szatni... sporą część foteli zajmowały nasze kurtki. Jeśli będzie więcej chętnych na zajęcia - może być problem. Sądzę, że jest to do rozwiązania w przyszłości. Z życzeniami powodzenia i oczekiwaniem na pierwsze zajęcia w semestrze letnim
Pozdrawiam serdecznie
Piotr

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 sty 13, 9:44

w imieniu organizatorów bardzo dziękuję za miłe słowa i zapewniam, że wszelkie uwagi są dla nas cenne i że je analizujemy. A szatnię planujemy, też widzimy potrzebę jej istnienia.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 27 sty 13, 0:53

Kochani, wyświetlana przed seansami informacja o drugim semestrze jest napisana z błędem:
"2 semestr" = "dwa semestr"
"2. semestr" = "drugi semestr"

Na stronie błędu uniknięto, bo jest zapis rzymski ;-)

justyna7254

Na forum od:
28 sty 13, 10:35

Post 28 sty 13, 10:42

Witam, podpis zdjęcia umieszczonego na stronie Akademii Polskiego Filmu( podstrona egzaminy i wpisy) jest błędny, fotos pochodzi przecież z filmu "Niewinni czarodzieje"

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 sty 13, 12:25

zgadza się, egzamin zdany

justyna7254

Na forum od:
28 sty 13, 10:35

Post 28 sty 13, 19:26

jestem wolną słuchaczka obu Akademii, każde spotkanie to dla mnie ogromna frajda, a jak widać wiadomosci z wykładów i seanse filmowe zapadają w pamięci. Wielkie podziekowania za zorganizowanie tego rodzaju edukacji, a zarazem fantastycznej rozrywki.Już się cieszę na następne chwile spędzone w sali 9.

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 28 sty 13, 21:24

justyna7254 napisał(a):Już się cieszę na następne chwile spędzone w sali 9.

Nie ty jedna :)

Ocelot

Na forum od:
10 mar 13, 13:55

Post 7 kwi 13, 7:32

Czy program na trzeci semestr akademii kina światowego nie jest jeszcze szczegółowo ułożony, czy po prostu czeka w ukryciu? :) Nie wiem kto może mi odpowiedzieć, ale rzucam luźno pytanie.

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 7 kwi 13, 10:50

Powrót do Kino NH