Przegląd kina klasy B

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 9 mar 13, 18:31

Dzisiaj przed Totoro na tych planszach wyświetlanych przed seansem mignął mi kwietniowy przegląd kina klasy B. Przewidziało mi się, czy faktycznie coś takiego jest planowane? :) Można prosić jakiś szczegóły? :)

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 11 mar 13, 11:02

kovan napisał(a):Dzisiaj przed Totoro na tych planszach wyświetlanych przed seansem mignął mi kwietniowy przegląd kina klasy B. Przewidziało mi się, czy faktycznie coś takiego jest planowane? :) Można prosić jakiś szczegóły? :)

Potwierdzam, ja też widziałem rzeczoną planszę, tyle że przed innym seansem. Zastanowił mnie niemal miesięczny czas trwania tego przeglądu, co by oznaczało, że tytułów będzie sporo.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 11 mar 13, 13:52

potwierdzam, jak tylko dostanę materiały, dam Wam znać

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 13 mar 13, 18:25

Jarosz napisał(a):
kovan napisał(a):Dzisiaj przed Totoro na tych planszach wyświetlanych przed seansem mignął mi kwietniowy przegląd kina klasy B. Przewidziało mi się, czy faktycznie coś takiego jest planowane? :) Można prosić jakiś szczegóły? :)

Potwierdzam, ja też widziałem rzeczoną planszę, tyle że przed innym seansem. Zastanowił mnie niemal miesięczny czas trwania tego przeglądu, co by oznaczało, że tytułów będzie sporo.

Wygląda na to, że chyba jednak nie sporo, tylko 5. Na ekranie pojawia się logo "moico enjoy movies", a na ich stronie lista 5 tytułów: Noc żywych trupów, Kapitan Ameryka, Inwazja na USA, Troll 2 i Krwawy sport (http://www.moicoenjoy.pl/filmy/).
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:

Post 14 mar 13, 16:39

doktor pueblo napisał(a):
Jarosz napisał(a):

Wygląda na to, że chyba jednak nie sporo, tylko 5. Na ekranie pojawia się logo "moico enjoy movies", a na ich stronie lista 5 tytułów: Noc żywych trupów, Kapitan Ameryka, Inwazja na USA, Troll 2 i Krwawy sport (http://www.moicoenjoy.pl/filmy/).

Rzeczywiście pięć - jest i rozkład jazdy: http://www.moicoenjoy.pl/repertuar/. No to już wiadomo, dlaczego mamy tak długi rozstrzał czasowy - po prostu z wyjątkiem ostatniej projekcji cztery poprzednie są w odstępach tygodniowych, w każdy kwietniowy czwartek.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 15 mar 13, 10:21

program przeglądu kina klasy B
http://www.kinonh.pl/artykul.do?id=1610

Piotrek618

Na forum od:
3 lis 12, 4:25

Post 19 mar 13, 16:17

A może wyjątkowo, wyłącznie na seanse z cyklu "Przegląd kina klasy B", wprowadzić do sprzedaży POPCORN? Przecież tego typu filmy się wręcz identyfikują z takimi dodatkami. Zapewne pojawi się pytanie, jak na jeden dzień wprowadzić popcornicę do przebudowanego baru. Proponuję zatrudnić zwykłą budkę uliczną (to nawet nie budka tylko stoisko) z popcornem i postawić ją przed kino. Takie stoją zawsze przy Stadionie Olimpijskiem we Wrocławiu w czasie żużlu i pewnie jeszcze innych imprez.

Akcja z budką z popcornem zapewni wprowadzenie w odpowiedni klimat, stosowny do wyświetlanych filmów, a poza tym rozreklamuje ten cykl. Kino pokaże również, że ma poczucie humoru.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 19 mar 13, 17:59

Tylko czemu "odpowiedni klimat" to ma być koniecznie smród i chrzęszczenie? Pytam hipotetycznie, bo ja i tak na przegląd niestety chodzić nie będę (nie mogę w czwartki wieczorem).
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Piotrek618

Na forum od:
3 lis 12, 4:25

Post 20 mar 13, 0:32

Z tym akurat kojarzą się takie kiczowate filmy, bo chyba nie z humusem i sałatką.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 20 mar 13, 0:58

Mnie akurat Krwawy sport kojarzy się z kawiorem, mhm, a Noc żywych trupów nie powiem z czym, bo by Wam się odechciało nawet tego zalatującego popcornu.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 20 mar 13, 1:07

Sam bym nie skorzystał, ale uważam, że towarzysz Piotrek ma rację ;) Popcorn popcornowi nie równy, co innego jedzony na Avangersach, co innego na Koniu Turyńskim :))

Jarosz

Na forum od:

Post 6 mar 14, 13:32

W kwietniu 2014 druga edycja przeglądu. Wklejam info z Faceboga z profilu Kill All Movies:

"Z niekłamaną dumą zapraszam do wrocławskich Nowych Horyzontów na drugą edycję przeglądu filmów klasy B, którego jestem, jak to się fachowo określa, kuratorem, czyli dokonałem selekcji poszczególnych tytułów i każdy seans poprzedzę prelekcją. Tym razem mamy motyw przewodni - adaptacje komiksów. W każdą sobotę kwietnia zagramy jeden film, poczynając od "Batman zbawia świat" z Adamem Westem; potem polecimy z "Potworem z bagien" Wesa Cravena, "Punisherem" z Dolphem Lundgrenem oraz "Darkmanem. Człowiekiem ciemności" Sama Raimiego. Obszerniejsze info znajdziecie na stronie wydarzenia".

Rzeczone wydarzenie: https://www.facebook.com/events/423463714423130/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 6 mar 14, 15:06

Żeby nie było wątpliwości - jest też (co najmniej od wczoraj) informacja na stronach kina:
http://www.kinonh.pl/artykul.do?id=1746

Powrót do Kino NH