Girl Walk // All Day

Filmy 3.AFF - wypowiedz się!
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 15 lis 12, 15:21

energetyczna bomba, która zostanie z tobą przez cały dzień - nie, to nie zbożowe ciasteczka, to film Girl Walk // All Day - prosty pomysł doprowadzony do perfekcji, esencja performance'u, muzyka, taniec i dynamiczny montaż powodują, że chcesz wskoczyć w sam środek tego filmowego nonszalanckiego Nowego Jorku i pędzić razem z bohaterami nie wiadomo gdzie, przed siebie, bez mapy, gubiąc się. Świetna rzecz, polecam!

SkupPalet

Post 16 lis 12, 6:48

Świetnie, że to się znalazło na AFF. Czysta ekspresja radości życia przy akompaniamencie tanecznych remiksów wielu znanych (i dobrych) utworów, m.in. Radiohead, Fugazi, Black Sabbath, Arcade Fire. Dużym plusem jest klimat niezależnej, niskobudżetowej produkcji: zamiast wyreżyserowanej perfekcji mamy wrażenie obcowania z improwizowanym ulicznym pokazem. Przede wszystkim zaś widać, że nikt w tym filmie nie tańczy dla pieniędzy.

Trailer jest tu:
http://vimeo.com/18446531

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 17 lis 12, 20:48

jak po orzeźwiającym prysznicu w upalny dzień :))) - wszystko dopracowane, aktorzy, kostiumy, tła i fantastycznie zmiksowana muzyka - CUDO

melody

Na forum od:
31 sie 12, 14:29

Post 17 lis 12, 21:04

Film rewelacyjnie nastawiający do życia, ludzi i miasta (świetny sposób jego eksploracji). Dziewczyna zarażająca swym entuzjazmem, jeśli nie wszystkich napotkanych ludzi, to na pewno nas widzów. Mimo pozornego braku fabuły czy dialogów, film jest pełen treści. Szczery, nieskrępowany free-style, mistrzostwo (nie tylko) taneczne.
P.S. Trailer niestety nie oddaje energii tego filmu. Polecam cały film, a tu próbka możliwości Anne Marsen: http://www.youtube.com/watch?v=BvVIkH44v8E

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 19 lis 12, 7:28

No tak, film pozytywny, radosny i napełniający energią, ale jedna rzecz wnerwiała mnie niemożebnie, odbierając sporą część przyjemności. Jak to bowiem jest, że 2/3 tekstów tych kawałków traktuje o dupach, cyckach i samochodach? No ludzie, przecież tego się słuchać nie da... Tak więc było fajnie, ale bez szału, bo te "teksty" jednak męczyły. Remix "War Pigs" - rewelacja!
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

eliska

Na forum od:

Post 19 lis 12, 7:55

widzisz Mrosikos jakbyś znał angielski tak słabo jak ja to byś nie zrozumiał ;))))

Mrozikos667

Na forum od:

Post 19 lis 12, 8:04

No tak, mówili mi "ucz się, ucz, nauka do potęgi klucz", a tu się okazuje, że lepiej było się nie uczyć :D
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 19 lis 12, 11:30

A ja słyszałem i mi to zupełnie nie psuło zabawy, to przecież wynik kompletnego mash-up'u klasycznych utworów ze współczesnym rapem. A że agresywnym? Trudno.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Mrozikos667

Na forum od:

Post 19 lis 12, 16:22

Hmm, to zależy, co masz na myśli przez "agresywny". Ja, jeśli już z rzadka słucham hip-hopu, to właśnie takiego z agresywnymi podkładami, dlatego tutaj najbardziej podobały mi się przeróbki ciężkiego rocka i nieliczne momenty z podkładami bliskimi dubstepu czy grime'u. Natomiast nie określiłbym tekstów o dupach i cycach mianem "agresywnych" (agresywny to jest horrorcore ;)), one po prostu były żałośnie proste, niekreatywne i niepotrzebnie wulgarne. Według mnie to zresztą bardzo smutne, że - jak można wywnioskować z tego filmu - hip-hop rozrywkowy jest tak ograniczony i głupi (taa, jakbym mógł się spodziewać czegokolwiek innego -.-).

eliska

Na forum od:

Post 19 lis 12, 18:20

Mrozikos, moze Ty troche za stary jesteś ;))))))) :))))))

Mrozikos667

Na forum od:

Post 19 lis 12, 21:33

Ha, to brzmi jak sensowne wyjaśnienie! :P

Powrót do Moje własne Idaho