8. Festiwal Filmy Świata Ale Kino+

Festiwale, przeglądy, retrospektywy. Zapowiedzi. Wasze wrażenia.
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 13 wrz 12, 17:13

Dostępna jest już pierwsza informacja o terminach oraz repertuarze tegorocznego festiwalu:
http://manana.pl/text.php?id=27001&lang=pl

Zabawne - dopiero wczoraj z Jaroszem rozmawialiśmy o Despues de Lucia i doszliśmy do wniosku, że może pojawi się na FŚAK, a dziś jest już informacja :).

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 14 wrz 12, 12:00

Hehe - mieliśmy nosa :wink:
Tyle że Despues de Lucia niekoniecznie musi się znaleźć w objazdowej replice.

Grzes

Na forum od:

Post 14 wrz 12, 12:57

Masz rację, że nie musi, ale ja obstawiam, że nie tylko będzie w objazdowej replice, ale wręcz będzie filmem otwarcia, a potem znajdzie się w dystrybucji (to by mi pasowało do zrobienia z tego właśnie filmu wiodącej zapowiedzi w pierwszej informacji o programie festiwalu).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 14 wrz 12, 13:19

Despues de Lucia i W imię Boga na pewno będą we Wrocławiu

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 14 wrz 12, 23:35

Dzieci, dzieciaczki. Nuda.

Grzes

Na forum od:

Post 15 wrz 12, 0:35

Następny! W Wawie na pewno będzie mnóstwo filmów o dorosłych (niekoniecznie mniej nudnych).

Grzes

Na forum od:

Post 19 paź 12, 19:46

Kolejne tytuły (ciekawe czy też w objazdowej wersji festiwalu):
http://www.manana.pl/text.php?id=27008&lang=pl

Zwłaszcza La Sirga wygląda apetycznie (choć Mendoza też interesujący).

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 20 paź 12, 15:55

Grzes napisał(a):Masz rację, że nie musi, ale ja obstawiam, że nie tylko będzie w objazdowej replice, ale wręcz będzie filmem otwarcia, a potem znajdzie się w dystrybucji (to by mi pasowało do zrobienia z tego właśnie filmu wiodącej zapowiedzi w pierwszej informacji o programie festiwalu).

Después de Lucía będzie w dystrybucji kinowej, bo ma już polskiego dystrybutora. Staraliśmy się o ten film w kontekście Ars Independent, ale właściciel praw (Bac Films) poinformował nas, że "dystrybutor wziął wszystko.." i nie było już możliwości polskiej premiery u nas. Powtórzy się pewnie sytuacja, jak z argentyńskim "Powrotem do domu". Polska premiera na festiwalu "Filmy świata..", a następnie w dystrybucji kinowej (AP Manana?) w przyszłym roku. Sam film dosyć dobry, choć nie uniknięto stereotypowego potraktowania pewnych sytuacji, co może trochę razić w pewnych momentach. Przejmujące stadium upokorzenia. Bardzo przygnębiający film, ale dobrze zagrany. W pamięci zostaje przede wszystkim stopniowe wywrócenie relacji ojciec - córka. Ich relacje nie są takie, jak się początkowo wydają. Z pewnością warto zobaczyć w trakcie festiwalu FŚAK+.

Jarosz

Na forum od:

Post 31 paź 12, 15:59

Grzes

Na forum od:

Post 31 paź 12, 17:50

A w międzyczasie z zapowiedzi zniknęło W imię Boga.

Jarosz

Na forum od:

Post 6 lis 12, 14:51

Był news brazylijski, czas na izraelski: http://www.manana.pl/text.php?id=27010&lang=pl.

Grzes

Na forum od:

Post 6 lis 12, 15:18

Ciekawe, czy którykolwiek z tych filmów trafi do Wrocławia (ja np. bym się bardzo ucieszył z nagrodzonego w Wenecji Wypełnić pustkę).

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 6 lis 12, 15:49

Widziałam cały program i jest świetny. Już nie mogę się doczekać!

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 9 lis 12, 13:13

Jest już program na Wrocław i inne miasta

http://www.filmyswiata.pl/program.php

Grzes

Na forum od:

Post 9 lis 12, 13:44

Lucky, Dziewczyna w trampkach, Pieśni miłości - wiadomo coś o tych filmach?

edit: Już sobie sam odpowiedziałem, bo informacja pojawiła się na stronie. Szoda, że Pyłu czasu oraz Czasu nosorożca nie będzie we Wrocławiu :( (choć, żeby za bardzo nie narzekać, program wrocławski i tak jest dosyć wypasiony, za co serdeczne dzięki dla organizatorów; wiadomo już po ile będą bilety i czy będą karnety (a jeśli tak, to po ile) na wrocławską edycję?).

alikowa

Post 9 lis 12, 16:02

ok, żeby tylko dać radę finansowo, czasowo i kondycyjnie po AFF

Jarosz

Na forum od:

Post 9 lis 12, 16:08

Ze strony FŚAK+:
"Bilety w cenie 18 zł (normalny) i 16 zł (ulgowy) do nabycia w przedsprzedaży przez stronę internetową http://www.kinonh.pl oraz w kasach kina. Nie ma możliwości rezerwacji biletów".
Nie widzę niczego o karnetach (przy Wrocławiu, bo nieco powyżej przy Krakowie widzę).

http://www.filmyswiata.pl/bilety.php

Grzes

Na forum od:

Post 9 lis 12, 18:28

Bardzo niefajnie by było, gdyby na ten jeden festiwal karnetów zabrakło, bo z wszystkich festiwali obecnych w HNH/KNH tej jesieni ten jest najbardziej interesujący (czytaj: na najwięcej filmów mam ochotę się wybrać).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lis 12, 22:29

niestety nie ma karnetów, info tu:
http://www.heliosnh.pl/artykul.do?id=1520
sprzedaż zaczyna się w poniedziałek

zazdroszczę Wam La Sirga

Jarosz

Na forum od:

Post 9 lis 12, 22:42

No trudno, rok temu też nie było, a poszedłem na wszystko. W tym roku będzie podobnie, choć z wyjątkiem dwóch tytułów.
Fajnie, że mamy najbardziej wypasioną replikę :)

Grzes

Na forum od:

Post 9 lis 12, 22:55

Jarosz napisał(a):No trudno, rok temu też nie było, a poszedłem na wszystko. W tym roku będzie podobnie, choć z wyjątkiem dwóch tytułów.

Sąsiedzkie dźwięki i Kurczak ze śliwkami? No ja na aż tyle nie pójdę - chyba skończy się na siedmiu (i to raczej ze względu na brak czasu - nie chęci albo pieniędzy - w szczególności nie będzie mnie na filmie Lucia - pragnienie miłości ;), ale liczę na to, że go nadrobię na początku przyszłego roku, kiedy powinien wejść do dystrybucji (oby)).

PS: Ja z La Sirgi się bardzo cieszę. Bodaj najbardziej z wszystkich filmów w programie.

Jarosz

Na forum od:

Post 9 lis 12, 23:51

Trafiłeś w dziesiątkę :)

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 10 lis 12, 13:54

No i oczywiście w Warszawie najdroższe bilety, jakżeby inaczej. Krakowiacy za 8 filmów zapłacą 80 zł, a ja, chcąc iść na 7, będę musiał wyłożyć 126 zł, bo - co zupełnie kuriozalne - bilety wielokrotne są oddzielne dla obu festiwalowych kin. Kto pożyczy?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Jarosz

Na forum od:

Post 10 lis 12, 14:39

Ale Mroziku - 16 razy 7 daje 112 zł :P

Uważasz, że w Warszawie najdroższe bilety? To policz Wrocław - 12 seansów razy 18 zł :wink:
W moim przypadku 10 seansów równa się 180 zł. Dużo więcej niż za 26 seansów na AFF po 150 zł.
W stolicy są rzeczywiście najdroższe bilety, jeżeli idziesz tylko na jeden seans lub na dwa. Od trzech wzwyż już nie są najdroższe.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 10 lis 12, 15:22

Nie-e :P Napisałem "bilety wielokrotne są oddzielne dla obu festiwalowych kin". To znaczy, że jak kupisz w Muranowie 6 biletów, będziesz je miał po 16 zł, ale w Lunie będą ci liczyć od nowa i vice versa. Tak więc, idąc na 4 filmy do Luny i 3 do Muranowa, płacę po 18 zł za każdy bilet. Czy to nie idiotyczne? A we Wrocławiu zapłaciłbym 16, bo jestem studentem :P

Jasne, przy równo rozłożonych między kina 12 seansach wychodzi po 16 zł, ale nie wiem, kogo na to stać. Mnie nie ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Jarosz

Na forum od:

Post 10 lis 12, 16:11

No tak. Przyznaję, że to nie najmądrzejsze.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lis 12, 19:58

Grzes napisał(a):
PS: Ja z La Sirgi się bardzo cieszę. Bodaj najbardziej z wszystkich filmów w programie.

czekam na relację

okon

Na forum od:

Post 12 lis 12, 12:14

Liczyłem trochę na "Pietę" Kim Ki-duka. Organizatorom zazwyczaj udawało się pokazywać laureatów większych festiwali. Dziwne, że nie ma "White Deer Plane" Wanga Quan'ana - Piotr Kobus dobrze o tym filmie pisał po Berlinale. I "No" Pablo Larraina.

ayya

Na forum od:

Post 13 lis 12, 14:28

Szkoda Larraina - akurat widziałam i wydaje mi się, że szczególnie w Polsce, gdzie fiilmowcy ewidentnie nie radzą sobie z pokazywaniem współczesnej historii w wersji lightowej, ale mądrej, ten film by się przydał. Brak White Deer Plane też mnie zaskoczył, ale sam program i tak świetny.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 13 lis 12, 21:03

wiedzieliście, że reżyser Pokonać przeznaczenie nakręcił wcześniej Wan mei sheng huo (2009) oraz Dong ci bian wei (2001) ???

Grzes

Na forum od:

Post 13 lis 12, 23:26

Nie wiedziałem i aż wstydzę się spojrzeć w lustro po tym, jak poznałem ogrom swojej niewiedzy. A wiedziałeś, że ten "reżyser, który nakręcił..." to kobieta?

tangerine

Na forum od:

Post 14 lis 12, 23:44

Nie miałem bladego pojęcia... Nie znalazłem żadnego trailera do filmów chińskich nie wiem czego się po nich spodziewać, a niestety nie stać mnie na wszystkie filmy.

tangerine

Na forum od:

Post 17 lis 12, 10:31

Mrozikos667 napisał(a):Jasne, przy równo rozłożonych między kina 12 seansach wychodzi po 16 zł, ale nie wiem, kogo na to stać. Mnie nie ;)

Uważam, że to jest bez sensu takie dzielenie, ale nawet nie z punktu widzenia widzów, ale samej organizacji bo przecież jeżeli jedna osoba kupuje 3 bilety Muranów oraz 3 Luna to może się dogadać z inną osobą która ma tak samo i kupują po 6 biletów w każdym kinie. Szkoda że wcześniej tego nie wymyśliliśmy to bym mógł Wam pomóc gdyż kupowałem 6 biletów w Lunie.

tangerine

Na forum od:

Post 17 lis 12, 10:36

aszeffel napisał(a):niestety nie ma karnetów (...)

tak sobie myślę, że nam to by się przydał całoroczny karnet na wszystkie festiwale i przeglądy w Polsce...

Mrozikos667

Na forum od:

Post 19 lis 12, 7:29

tangerine napisał(a):
Mrozikos667 napisał(a):Jasne, przy równo rozłożonych między kina 12 seansach wychodzi po 16 zł, ale nie wiem, kogo na to stać. Mnie nie ;)

Uważam, że to jest bez sensu takie dzielenie, ale nawet nie z punktu widzenia widzów, ale samej organizacji bo przecież jeżeli jedna osoba kupuje 3 bilety Muranów oraz 3 Luna to może się dogadać z inną osobą która ma tak samo i kupują po 6 biletów w każdym kinie. Szkoda że wcześniej tego nie wymyśliliśmy to bym mógł Wam pomóc gdyż kupowałem 6 biletów w Lunie.

Udało mi się zgrać ze znajomą, więc też mam tańsze bilety ;) Co nie zmienia faktu, że pomysł jest, cóż, głupi.

okon

Na forum od:

Post 19 lis 12, 23:42

"La Sirga" dziś wygrało festiwal w Bratysławie. Tak dla informacji.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 26 lis 12, 22:26

Króciutkie podsumowanie weekendu z FŚak+ (pt-nd) w Warszawie.
To, na czym mi zależało z całego programu, udało mi się zobaczyć. Niestety, rozczarowała mnie ta edycja, chyba najsłabsza w historii tego festiwalu. Brakuje retrospektyw (kiedyś: Semih Kaplanoglu, Jia Zhang-ke), brakuje szaleństw w postaci Melancholii Lava Diaza (FŚak+ 2009), ach, to były czasy! Zniechęcony tragicznie złymi chińskimi Pieśniami miłości i fatalnym argentyńskim Jak mam na imię (to kandydat do Oscara, będzie nominacja, dam sobie rękę uciąć, jeśli się mylę), zredukowałem listę z 10. do 7. tytułów. Z trzech jestem zadowolony i je polecam. Na pierwszym miejscu: turecki Pył czasu Ali Aydina w stylu Demirkubuza i Ceylana (z naciskiem na tego pierwszego, zwłaszcza na Fatum) z porażającym zakończeniem, chciałbym zobaczyć jeszcze raz, liczę, że Manana kupi prawa, koniecznie! Na drugim: meksykańskie Pragnienie miłości Michela Franco, które niebawem wejdzie do kin. Uwaga, zwiastun całkowicie rozmija się z tym, co jest na ekranie. To zupełnie inny film! I ten rozbrajający polski tytuł, ech... Mocne, nowohoryzontowe kino, kilka skojarzeń z Haneke i nie tylko..., pasowałby do konkursu NH. Zdecydowanie lepszy od debiutu (Daniel & Ana, Off Camera 2010). Na trzecim: kolumbijska La Sirga Vegi, troszkę niektórych zawiodła; wynik zbyt wysoko zawieszonej poprzeczki. Nie będę zaskoczony, jeśli okaże się, że to też będzie zakup Manany.

Mrozikos667 napisał(a):No i oczywiście w Warszawie najdroższe bilety, jakżeby inaczej.

I tak w tym roku (i w tamtym również) było taniej niż w 2010, bo wtedy bilety były po 20zł bez względu na ilość zakupionych. W tym roku, o dziwo, wszystkie filmy oglądałem w Lunie, więc płaciłem 16zł.

ayya

Na forum od:

Post 27 lis 12, 11:38

"Jak mam na imię" jest bardzo zgrabnym, zabawnym filmem rozrywkowych o ważnych rzeczach mówiących w dość pluszowy, ładny sposób. Bardziej w podobnej tematyce podobała mi się "Nagroda", ale ten film też był ok. Nie dla ciebie po prostu:)

Wczoraj byłam na "Pyle czasu" i szczerze mówiąc, miałam wrażenie, że oglądam jakiś zlepek wszystkich, turekich filmów, jakie widziałam na kilku edycjach NH.

"Pragnienie miłości" to taki wczesny Haneke dla ubogich i w ogóle strasznie irytujący film.

Na razie na FŚAK najbardziej podobało mi się właśnie to kino rozrywkowe, czyli "Jak mam na imię" i "Klaun". Wizualnie rozwalił mnie Nosorożec, choć szkoda, że treść przekazywana w takiej rozmywającej się formie.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 27 lis 12, 21:54

ayya napisał(a):Wizualnie rozwalił mnie Nosorożec, choć szkoda, że treść przekazywana w takiej rozmywającej się formie.

Tak, Nosorożec rzeczywiście pod względem wizualnym jest ładny, nie dziwię się, że znalazł się w programie Camerimage. Kolejny niezbyt udany film Ghobadiego (poprzedni, Nikt nie rozumie perskich kotów, był gorszy). Tylko dla Moniki B. :) Naciągane 5/10.

tangerine

Na forum od:

Post 27 lis 12, 22:53

Ja jestem wciąż w szoku po Pieśniach miłości... Jak tylko dojdę do siebie dam znać... Swoją drogą dawno się tak nie uśmiałem jak wracając z Querellem z tego filmu... Autor tekstu w katalogu zakrzywił rzeczywistość... Nie wiem jakie zioła oni biorą ale na trzeźwo to nie wchodzi...

Mrozikos667

Na forum od:

Post 27 lis 12, 23:04

Moja tegoroczna przygoda z FŚAK+ również się zakończyła, licznik stanął na siedmiu filmach. Ogólną refleksję mam taką, że w zeszłym roku poziom filmów był wyższy, co mnie zaskoczyło, bo zapowiedzi wyglądały fantastycznie. Refleksje bardziej szczegółowe:
Druga żona to bardziej dokument niż fabuła (historia zyskuje bardziej konkretne ramy dopiero pod koniec, chyba trochę zbyt późno, by mogła przekonywać), ale jest to, w gruncie rzeczy, zaleta, bo z dużą pieczołowitością pokazano życie w miejscu, o którym wiemy niewiele. Pragnienie miłości (poważny kandydat do nagrody za "Najgorsze tłumaczenie tytułu w dziejach") robi potężne wrażenie przez większość czasu, ale przesłanka, na której się opiera, jest niestety trochę naciągana, a końcówka w ogóle nie pasuje. Tak czy inaczej - warto. La Sirga niestety trochę rozczarowuje - film jest bardzo ładnie nakręcony, ale wszystko to już było. Pył czasu bardzo mocno zalatuje Ceylanem i jego zapatrzeniem w Dostojewskiego, dodając do tego, jak zauważył Querelle, sporo Demirkubuza. Jasne, jest bardzo podobny do innych tureckich filmów, ale ogląda się go naprawdę dobrze. Czas nosorożca to wielka pomyłka - zdjęcia niby, jak wspomnieli ayya i Querelle, ładne, ale w tym właśnie problem. Są tak ładne, że aż nieznośnie efekciarskie (coś jak Drzewo życia ;)). Poza tym masa ogranych, kiczowatych metafor i wysilona poetyckość. Słabo. Nic jednak nie przebije Wszystkich mężczyzn Weroniki - jeśli jesteście fanami Coelho, ten film jest w sam raz dla Was! Na seansie, który zakończył się zresztą niecałą godzinę temu, zanosiłem się bezgłośnym śmiechem, ale, w gruncie rzeczy, to, co widać było na ekranie, było raczej smutne. Ta okropność będzie w kinach - unikajcie jak ognia. Za to Wypełnić pustkę to chyba najlepszy film z tych, które obejrzałem. Nachalna muzyka przeszkadza i ogólnie widać, że film miał być trochę - ale tylko trochę! - "Oscar friendly", jednak świetne aktorstwo i intymna atmosfera (głównie zbliżenia i zdjęcia raczej mroczne) spowodowały, że poczułem tę historię, zaangażowałem się. Tuż po seansie nie miałem aż tak pozytywnych odczuć, ale im więcej o nim myślę, tym lepszy wydaje mi się ten film. Tutaj mam też refleksję poboczną: jak to jest, że w Polsce muszę czytać w napisach do filmu imiona takie jak "Mordechay" i "Yochay"? Czy naprawdę swojski "Mordechaj" nie pasuje? Przecież jeszcze kilkadziesiąt lat temu to właśnie w naszym kraju te imiona były na porządku dziennym. To samo z rosyjskimi, ale to już temat na inną wypowiedź. W każdym razie wkurza to niemożebnie.

Szkoda, że zabrakło objawień na miarę zeszłorocznych Powrotu do domu i Opowieści, które istnieją tylko w pamięci.

okon

Na forum od:

Post 27 lis 12, 23:37

Myślałem, że po "Jak mam na imię" - warto sobie przypomnieć "Machucę", jeśli szuka się czegoś dobrego na zbliżony temat - nic gorszego mnie nie spotka. Ale jednak - "Weronika...". Dzieło to podpisał mężczyzna, można więc uznać je za szowinistyczne, skoro autor uważa, że kobiety są tak pretensjonalne.

tangerine

Na forum od:

Post 27 lis 12, 23:49

Mrozikos667 napisał(a):
Szkoda, że zabrakło objawień na miarę zeszłorocznych Powrotu do domu i Opowieści, które istnieją tylko w pamięci.

Jeszcze chyba były Akacje. Najbardziej mi się podobały.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 28 lis 12, 0:27

Mnie nie aż tak bardzo.

ayya

Na forum od:

Post 28 lis 12, 10:36

Mrozikos667 napisał(a):Nic jednak nie przebije Wszystkich mężczyzn Weroniki - jeśli jesteście fanami Coelho, ten film jest w sam raz dla Was! Na seansie, który zakończył się zresztą niecałą godzinę temu, zanosiłem się bezgłośnym śmiechem, ale, w gruncie rzeczy, to, co widać było na ekranie, było raczej smutne. Ta okropność będzie w kinach - unikajcie jak ognia.

Ta Weronika była taka dramatyczna! Pretensjonalność w stylu Coelho miała tutaj rozmiary przerażające. Ten film trwał 1,5h, a czułam jakbym normalnie siedziała tam 3h. Omijać szerokim łukiem!

Natomiast im dalej od Nosorożca, tym bardziej doceniam ten film i przemawia do mnie ta poezja.

Wypełnić pustkę - bardzo, bardzo dobre. Świetna, główna bohaterka + cudowny, intymny klimat chasydzkiej obyczajowości. W ogóle nie przeszkadzała mi muzyka (momentami była nawet bardzo ładna) i bardzo chciałabym, żeby takie filmy dostawały nominację do Oscara

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 30 lis 12, 9:55

Lucia kontra Veronika - 1:0, dwa świetne przykłady, jak robić i jak nie robić filmów. W przypadku Pragnienia miłości (cóż to za tytuł??)- półtony, charaktery budowane rzadkimi słowami, gestami, niedopowiedzenia i niezwykła psychologiczna wiarygodność. Bohaterka nie broni się bo podświadomie obwinia się o śmierć matki, ojciec oczywiście córkę kocha, ale zbyt zdruzgotany emocjonalnie, by wyjrzeć z własnego kokonu cierpienia nie robi nic, by zauważyć jej problemy. Film bardzo skojarzył mi się z duńskim, rewelacyjnym zresztą Przytul mnie Kaspara Munka, myślę jednak że zbieżność jest przypadkowa, w końcu historia opisana w obu filmach to niestety w dzisiejszych czasach palący problem.
I drugi film, Wszyscy mężczyźni Veroniki, koszmarek, na którym przyszłe pokolenia filmowców powinny się uczyć, jak nie należy robić filmów. Deklaratywny do bólu. Z reakcji bohaterów, ich działania, jak i z fabuły w zasadzie nic nie wynika. Za to ekshibicjonistyczna bohaterka dostarcza aż nazbyt wyczerpującego komentarza, co dzieje się w jej "cierpiącej, pustej duszy". Film pozbawiony jakiegokolwiek napięcia, realnych bohaterów, dramaty są gdzieś w tle, rozmyte przez banalne obserwacje Veroniki. I ten film wchodzi do dystrybucji! Czy ktoś w Mananie oszalał??

Grzes

Na forum od:

Post 30 lis 12, 13:56

A ja was wszystkich nie rozumiem, zwłaszcza Mrozika (który wybrał sobie 7 tytułów, w tym Weronikę, bo np. vifon pewnie na wszystkie filmy w ramach festiwalu chodzi, ayya zapewne jakoś podobnie). Wystarczyło poczytać o tych tytułach, żeby spodziewać się po Wszystkich mężczyznach dokładnie tego, co piszecie. Ja z premedytacją ten tytuł skreśliłem, układając własny program.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 30 lis 12, 15:01

Zaćma :?
Wyboru większego nie miałem, jako że na weekend pracuję, w grę wchodziły tylko czwartek, piątek i niedzielny wieczór. Tak, czy owak, nie sądziłem, że Veronika będzie aż tak zła...

Mrozikos667

Na forum od:

Post 30 lis 12, 15:04

Cóż, przeczytałem opis, obejrzałem zwiastun i zapowiadało się dobrze. Recenzji z zagranicy nie sprawdziłem, bo też i czasu za bardzo nie miałem. Na szczęście już zdążyłem sobie zrekompensować wszelkie cierpienia dzisiejszym seansem cudownego Moonrise Kingdom :)

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 30 lis 12, 18:26

vifon00 napisał(a):W przypadku Pragnienia miłości (cóż to za tytuł??)

Ekhm ;-)

Następna strona

Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych