Grzes napisał(a):Cóż, nie lubię "mistrza Tsukamoto" (...)
Grzes napisał(a):Bo ty, Agnieszko, się interesujesz architekturą. Vifon zapewne nie.
Poniżej link do informacji o decyzji jury festiwalu (aż dziw, że jeszcze tego nikt nie wkleił):
http://www.piecsmakow.pl/index.php/pl/a ... pi-smakow-
Grzes napisał(a):A odnośnie Ai Weiweia - ja nie wiem - ja nawet tych filmów nie widziałem. Wiem tylko, że ci inni (vifon na pewno to rozwinie) odebrali Ordos jako film bardzo hermetyczny, mogący zainteresować tylko architektów.
Grzes napisał(a):Być może winne jest nagromadzenie różnych festiwali jeden po drugim, powodujące, że z czegoś trzeba zrezygnować. Dla mnie Pięć Smaków to absolutny priorytet, dla innych pewnie jest inaczej.
vifon00 napisał(a):Jestem niemal pewien, że publiczność nie dopisała z powodu zmęczenia – dwa festiwale, jeden po drugim, to nie jest najlepszy pomysł. Dla mnie oba zlały się w jedną całość, w przyszłości dobrze by było robić przynajmniej tygodniowe przerwy. Mam nadzieję, że 5 smaków to we Wrocławiu już stała pozycja i zobaczymy się znów za rok.
Grzes napisał(a):aszeffel napisał(a):mnie werdykt bardzo cieszy
Mnie by cieszył, gdyby jeszcze wygrana P-047 oznaczała, że będzie w przyszłości jakaś dodatkowa okazja obejrzenia tego filmu. Na to się chyba jednak nie zanosi.
Grzes napisał(a):To by dopiero było, gdyby juror był rozczarowany werdyktem jury, w którym zasiadał.
Mrozikos667 napisał(a):Grzes napisał(a):aszeffel napisał(a):mnie werdykt bardzo cieszy
Mnie by cieszył, gdyby jeszcze wygrana P-047 oznaczała, że będzie w przyszłości jakaś dodatkowa okazja obejrzenia tego filmu. Na to się chyba jednak nie zanosi.
Organizatorzy zamierzają zainteresować tym filmem któregoś z polskich dystrybutorów. Co z tego wyjdzie, nie wiadomo, ale nie traćcie nadziei.
Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych