Program 12. MFF T-MNH dostępny!

Wasze propozycje filmowe, muzyczne. Zapowiedzi programowe.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 29 cze 12, 11:10

Dziś (pt, 29 czerwca) punktualnie o godz. 12:00 na stronie http://www.nowehoryzonty.pl opublikowaliśmy pełen program 12. edycji MFF T-Mobile Nowe Horyzonty wraz z kalendarzem wszystkich projekcji. Dostępne są opisy filmów, galerie zdjęć i materiały dodatkowe (zwiastuny, strony oficjalne, etc.).

PROGRAM >

Tradycyjnie za pomocą systemu metek można rozpocząć przygotowywanie własnego planu filmowego.

Obrazek
Rzeczy niczyje, reż. Kim Kyung-mook (Międzynarodowy Konkurs Nowe Horyzonty)

Obrazek
Podziemie, reż. Zeki Demirkubuz (Panorama)

Obrazek
Century of Birthing, reż. Lav Diaz (Pokazy specjalne)

Obrazek
Perpetuum mobile, reż. Nicolás Pereda (Kino Meksyku)

Sprzedaż on-line biletów filmowych rozpocznie się 6 lipca o godz. 12:00.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

majski

Post 29 cze 12, 11:50

Witam, czy jest dostępny opis wszystkich filmów w formie papierowej?

bonobaby

Post 29 cze 12, 11:54

Czy będzie dostepny pdf z programem?

Kokojambo

Na forum od:
31 paź 11, 14:32

Post 29 cze 12, 12:30

Hej,
czy te puste miejsca w programie to tylko i wyłącznie "Dni polskie" albo inne wydarzenia branżowe, czy też jest szansa na jakieś ciekawe masterclasses? Pytam, bo z zeszłego roku świetnie wspominam taką lekcję z Tarrem, a w tym roku bardzo chętnie dowiedziałbym się co nieco o tym, co na temat świata myśli Reygadas, Seidl albo któryś z zaproszonych reżyserów (czy wiadomo może, który z twórców przyjedzie, tj. na przykład Zeitin, Mungiu, Lanthimos, Carax... Haneke (?)...?). No i w związku z tym - kiedy line-up "Gazeta Cafe"?

Pozdrawiam
i dziękuję za fan-ta-sty-czny program - zdecydowanie nie będę się nudził :)

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 29 cze 12, 15:21

Ponowię prośbę z innego postu: moglibyście dać znać, które z filmów będzie później można zobaczyć w Heliosie Nowe Horyzonty? Na pewno nie da się wszystkiego obejrzeć w czasie festiwalu, coś trzeba odsunąć na przyszłość, na pierwszy ogień, z żalem, odpuszczam "Miłość" Haneke i "W drodze" Sallesa.

Druga kwestia. Nie dałoby rady zacząć "Florentina Hubaldo" 21.07 pół godziny wcześniej, czyli o 12.30 zamiast o 13.00 (poprzedni seans kończy się 11.10, więc jest bardzo długa przerwa)? Dałoby to szansę pójścia na filmy o 19.00, która w tej chwili jest czysto iluzoryczna (zważywszy na możliwości obsuwu w projekcji Florentina Hubaldo). Inna kwestia, oczywiście, czy po 6-godzinnym seansie dam radę od razu iść na kolejny, ale na razie przyjmuję plan ambitny :)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

mik

Post 29 cze 12, 16:10

Czy film Bestie z południowych krain" będzie bez tłumaczenia, tylko z napisami ang, jak jest napisane w programie?

mik

Post 30 cze 12, 4:56

poza tym jakoś nie chce mi się wierzyć, że film w sekcji otwarcie/zamknięcie festiwalu może być bez tłumaczenia, hm ( ale pewnie jednak pozostanie wersja tylko z napisami angielskimi)

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 30 cze 12, 7:51

mik: tak, będą polskie napisy. Był tu błąd, przepraszamy.
Wszystkie obcojęzyczne filmy mają polskie napisy.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 30 cze 12, 12:45

majski napisał(a):Witam, czy jest dostępny opis wszystkich filmów w formie papierowej?

majski: na festiwalu będzie do nabycia obszerny katalog z całym programem festiwalu.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 30 cze 12, 18:57

bonobaby napisał(a):Czy będzie dostepny pdf z programem?

Program w PDFie jest w przygotowaniu.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 30 cze 12, 20:09

doktor pueblo napisał(a):
Druga kwestia. Nie dałoby rady zacząć "Florentina Hubaldo" 21.07 pół godziny wcześniej, czyli o 12.30 zamiast o 13.00 (poprzedni seans kończy się 11.10, więc jest bardzo długa przerwa)? Dałoby to szansę pójścia na filmy o 19.00, która w tej chwili jest czysto iluzoryczna (zważywszy na możliwości obsuwu w projekcji Florentina Hubaldo). Inna kwestia, oczywiście, czy po 6-godzinnym seansie dam radę od razu iść na kolejny, ale na razie przyjmuję plan ambitny :)

Mówisz i masz.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 30 cze 12, 20:22

Chyba coś szwankuje w systemie liczenia metek, bo przy niektórych filmach wyświetlają się liczby ujemne ;-)

doktor pueblo

Na forum od:

Post 30 cze 12, 20:55

Strator napisał(a):
doktor pueblo napisał(a):

Mówisz i masz.

Bomba! Jesteście wielcy.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 30 cze 12, 21:26

A z pozostałymi trzema seansami obu filmów Diaza dałoby się to samo? Ja jeszcze nie wiem, czy w ogóle spróbuję na Diaza pójść, a jeśli tak, to kiedy, ale gdybym się zdecydował, to wtedy automatycznie tracę kolejny seans, natomiast w sytuacji, gdyby te projekcje startowały o pół godziny wcześniej, potencjalnego konfliktu by nie było. Sprawdziłem, technicznie się da, bo każda projekcja przed kolejnymi Diazami kończy się wystarczająco wcześnie.
Ładnie proszę :)

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 1 lip 12, 9:25

Ja również ładnie proszę by przesunąć 24 lipca Century of Birthing o pół godziny wcześniej, tym bardziej, że pierwszy pokaz trwa zaledwie godzinę ;).

PS Ja w przeciwieństwie do Jarka wiem, że pójdę ;). A i jego postaram się namówić :D.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 1 lip 12, 9:31

Słuchajcie, na Diaza koniecznie (Jarosz, warto!!!)! Tych dwóch filmów akurat nie widziałem, ale znam jego Melancholię (jeszcze dłuższą - 7,5h!). To wspaniałe kino, bardzo, bardzo nowohoryzontowe, niesamowite przeżycie! Ja na pewno wybiorę się i na Florentinę Hubaldo, CTE, i na Century of Birthing. Mam nadzieję, że kiedyś na NH będzie też i Melancholia (z wielka chęcią obejrzałbym jeszcze raz).

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 9:36

Ja choć Florentinę już widziałem, idę jeszcze raz, z premedytacją. A Jarek faktycznie ma rację, wszystkie filmy Diaza można spokojnie przesunąć o pół godziny, dzięki czemu można będzie ominąć tylko jeden, a nie dwa seanse (pod warunkiem, że w trakcie filmu będzie tylko jedna, krótka przerwa, mięczaki ;) ).

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 1 lip 12, 10:10

To ja się dołączam do chóru proszących o przesunięcie tych seansów. Prawdę mówiąc, bardzo się dziwię, że organizatorzy sami tego nie zrobili od razu.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 1 lip 12, 11:17

Grzes napisał(a):Prawdę mówiąc, bardzo się dziwię, że organizatorzy sami tego nie zrobili od razu.

Gdyby było to takie proste zmienilibyśmy to od razu.
Sprawdzamy od wczoraj jakie są możliwości.

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 11:24

Zdaje się, że w przypadku 24 lipca sprawa jest klarowniejsza niż w już zmienionym terminie (film poprzedzający trwa krócej).

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 12, 11:46

Thane napisał(a):[...] choć Florentinę już widziałem [...]

Tak, zauważyłem :P

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 11:49

Daj się namówić Jarku ;).

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 1 lip 12, 11:54

Tak jest, wszyscy na Diaza ;) I rzeczywiście byłoby cudnie, gdyby udało się przesunąć - zawsze staram się zaliczyć jak najwięcej seansów, więc strata dwóch zamiast jednego byłaby niezmiernie bolesna.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 1 lip 12, 12:34

Spokojnie z tymi wszystkimi - miejsc na sali dużo nie ma...

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 12, 12:41

To fakt - z jakiegoś tajemniczego powodu wybrano na pokazy Diaza najmniejszą z możliwych sal :wink:

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 12:42

:D.

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 12, 12:43

Thane napisał(a):Daj się namówić Jarku ;).

Nie mówię "nie" - to będzie zależało od tego, jak mi się ułoży rozpiska, czyli na co ważniejszego będą mi się Diazy nakładały.

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 12:44

U mnie już pierwsza krew się polała, nie zobaczę na festiwalu Mekong Hotel...

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 12, 12:47

U mnie jeszcze za wcześnie, by mówić o ofiarach - za układanie rozpiski wezmę się po 8 lipca.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 1 lip 12, 13:03

Melomanka napisał(a):Chyba coś szwankuje w systemie liczenia metek, bo przy niektórych filmach wyświetlają się liczby ujemne ;-)

Racja! Poprawione.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 1 lip 12, 13:38

Thane napisał(a):Ja również ładnie proszę by przesunąć 24 lipca Century of Birthing o pół godziny wcześniej, tym bardziej, że pierwszy pokaz trwa zaledwie godzinę ;)

Z uwagi na fakt, iż o godzinie 19:15 planowany jest podstawowy pokaz nowego filmu Grandrieux przyłączam się do prośby. Mało tego Grandrieux jest bardzo krótki więc proponuję go również przesunąc na później np. 19:45. A w zasadzie to możnaby wejść z Diazem od rana....

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 1 lip 12, 14:47

Proponuję przeniesienie "Legendy Kaspara Hausera" do większej sali. Zaplanowano tylko 2 seanse i to w sali nr 4.
20.07 w sali nr 1 będzie wyświetlany "Performance". Po ilości dodanych metek już teraz widać, że "Legenda(...)" cieszy się większym zainteresowaniem, więc może byłaby możliwość zamiany tych seansów?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 1 lip 12, 14:56

natala napisał(a):Proponuję przeniesienie "Legendy Kaspara Hausera" do większej sali. Zaplanowano tylko 2 seanse i to w sali nr 4.
20.07 w sali nr 1 będzie wyświetlany "Performance". Po ilości dodanych metek już teraz widać, że "Legenda(...)" cieszy się większym zainteresowaniem, więc może byłaby możliwość zamiany tych seansów?

Zdecydowanie się przychylam. W rzeczy samej, sądząc po metkach, jest to film cieszący się w bloku 20.07 największym zainteresowaniem, więc zaplanowanie go w tak małej sali jest wyraźnym błędem.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 1 lip 12, 16:23

Szybka akcja, sprawdziliśmy możliwości i zrobiliśmy parę zmian w programie, które będą dla Was przyjemne.
:-)

Mrozikos667

Na forum od:

Post 1 lip 12, 16:36

Rzeczywiście, jest "Legenda..." w sali 1 - super! Dopiero teraz zabrałem się za program i widzę, żeś Thane został gwiazdą :D
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 17:02

Strator napisał(a):Szybka akcja, sprawdziliśmy możliwości i zrobiliśmy parę zmian w programie, które będą dla Was przyjemne.
:-)

Dzięki Wam bardzo, super sprawa! :).

Mrozikos667 napisał(a):Rzeczywiście, jest "Legenda..." w sali 1 - super! Dopiero teraz zabrałem się za program i widzę, żeś Thane został gwiazdą :D

Tak? Gdzie? Mnie też daj zobaczyć ;).

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 12, 17:02

Wielkie dzięki! Kuba, jesteś wielki! :D

Mrozikos667

Na forum od:

Post 1 lip 12, 18:03

Thane napisał(a):
Mrozikos667 napisał(a):Rzeczywiście, jest "Legenda..." w sali 1 - super! Dopiero teraz zabrałem się za program i widzę, żeś Thane został gwiazdą :D

Sławomir Wasiński to nie Ty?

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 12, 18:19

Mrozikos667 napisał(a):
Thane napisał(a):

Sławomir Wasiński to nie Ty?

Aaa, tak... Przypadkiem to ja ;).

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 1 lip 12, 18:20

Dzięki za zmiany:) !

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 1 lip 12, 18:35

No i jest świetnie. Też serdeczne dzięki.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 1 lip 12, 23:33

Thane napisał(a):Aaa, tak... Przypadkiem to ja ;).

No, mówiłem, żeś gwiazda :D

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 2 lip 12, 12:52

[z ostatniej chwili]: pokaz filmu Felix in Exile Williama Kentridge’a jest zapowiedzią przyszłorocznej retrospektywy twórcy:

http://www.nowehoryzonty.pl/film.do?id=6299

Jarosz

Na forum od:

Post 2 lip 12, 13:09

O, Kentridge! Jego lalkowy spektakl według Woyzecka był onegdaj we Wrocławiu do zobaczenia na festiwalu Dialog-Wrocław.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 2 lip 12, 14:57

Kokojambo napisał(a):Hej,
czy te puste miejsca w programie to tylko i wyłącznie "Dni polskie" albo inne wydarzenia branżowe, czy też jest szansa na jakieś ciekawe masterclasses? Pytam, bo z zeszłego roku świetnie wspominam taką lekcję z Tarrem, a w tym roku bardzo chętnie dowiedziałbym się co nieco o tym, co na temat świata myśli Reygadas, Seidl albo któryś z zaproszonych reżyserów (czy wiadomo może, który z twórców przyjedzie, tj. na przykład Zeitin, Mungiu, Lanthimos, Carax... Haneke (?)...?). No i w związku z tym - kiedy line-up "Gazeta Cafe"?

Pozdrawiam
i dziękuję za fan-ta-sty-czny program - zdecydowanie nie będę się nudził :)

proszę jeszcze o chwilę cierpliwości - za jakieś dwa dni powinno być info o spotkaniach, master klasach i gazecie, dopina się

Mrozikos667

Na forum od:

Post 2 lip 12, 18:15

Szkoda, że drugi seans "Legendy Kaspara Hausera" też nie jest w dużej sali, bo pierwszy mi za nic nie pasuje i będę się stresował przy rejestracji ;)

Kokojambo

Na forum od:
31 paź 11, 14:32

Post 2 lip 12, 22:02

aszeffel napisał(a):
proszę jeszcze o chwilę cierpliwości - za jakieś dwa dni powinno być info o spotkaniach, master klasach i gazecie, dopina się

Dziękuję za odpowiedź i czekam :)

ma-sz

Na forum od:
2 lip 12, 23:27

Post 2 lip 12, 23:38

Seans filmu "Chapiteau Show" 26 lipca został zaplanowany na godz. 10:00. Uwzględniając podany czas trwania (207 minut) skończy się o 13:27. Czy jest możliwość przesunięcia filmu na 9:45, tak żeby najbardziej ekstremalni widzowie z tego pokazu zdążyli na seanse o 13:15?

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 5 lip 12, 0:00

Na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że w tym roku niewiele znajdę ciekawego, ale po dokładniejszym sprawdzeniu programu okazuje się, że jednak jest tego aż za dużo. Pierwsze dni w ogóle muszę odpuścić, niestety jednego filmu chilijskiego nie mogę obejrzeć, bo będę wtedy w Chile ;-)

Mam dwa pytania w związku z tym, po pierwsze, który z tych kolidujących ze sobą filmów będzie łatwiej dostępny po festiwalu:
"Pałac" czy "Elena"?
"Ambasador" czy "Cygan"?
"Oslo, 31 sierpnia", "Choked" czy "Projekt Nim"?

Po drugie, czy wiadomo już, co spowodowało zeszłoroczne spore opóźnienia i jak w tym roku im zaradzić? Nie mam karnetu, tylko kupuję pojedyncze bilety, więc muszę już teraz wiedzieć, czy teoretyczna godzinna przerwa między filmami w Heliosie i Multikinie na pewno jest wystarczająca.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 5 lip 12, 0:46

Generalnie z filmów, które wymieniłaś, tylko "Pałac" i "Choked" nie były w kinach, więc z dostępnością reszty nie powinno być problemu.

Następna strona

Powrót do Bitwa w niebie