Ruszyła sprzedaż karnetów filmowych na 12.T-Mobile NH!

Sprawy organizacyjne. Noclegi, bilety, karnety, wolontariat.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 23 mar 12, 17:04

21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 18 kwi 12, 12:32

Mam drobną uwagę techniczną. "300 DPI" nie jest własnością obrazka i niewiele znaczy, jeśli nie znam wymiarów wydruku. Podajcie wymagania po prostu w rozdzielczości zdjęcia w pikselach. Przydałaby się również informacja o formacie (3:4?).

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 19 kwi 12, 9:34

DPI jest własnością obrazka, choć nie we wszystkich formatach. Wyraża gęstość piksli.
Wymaga co do rozdzielczości są podane - minimum to 350x350 px.
Proporcje obrazu nie mają znaczenia.

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 19 kwi 12, 21:17

Nie chciałbym wyjść na takiego, co się spiera o byle co, ale obawiam się, że się mylisz. Skoro, jak sam napisałeś, DPI wyraża "gęstość" (co prawda nie pikseli, ale mniejsza z tym - dla uproszczenia można przyjąć, że piksel to też "dot") to liczba pikseli musi być odniesiona do fizycznej wielkości. Obrazek jako plik nie ma fizycznej wielkości, uzyskać ją może jak jest wyświetlany na ekranie albo po wydrukowaniu. Jego własnością nie może być zatem gęstość, posiada jedynie określoną liczbę pikseli.
Pewien zamęt wprowadza to, że we właściwościach pliku graficznego rzeczywiście zapisywane jest coś takiego jak "rozdzielczość" w dpi, ale z jakością obrazka ma to tyle samo wspólnego co data utworzenia - możesz tam sobie wpisać co chcesz bez wpływu na całą resztę.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 19 kwi 12, 21:36

moje zdjęcie się nie zmienia od początku - mam nadzieję, że jeszcze z 10 lat posłuży...

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 23 kwi 12, 10:23

AK napisał(a):Nie chciałbym wyjść na takiego, co się spiera o byle co, ale obawiam się, że się mylisz. Skoro, jak sam napisałeś, DPI wyraża "gęstość" (co prawda nie pikseli, ale mniejsza z tym - dla uproszczenia można przyjąć, że piksel to też "dot") to liczba pikseli musi być odniesiona do fizycznej wielkości. Obrazek jako plik nie ma fizycznej wielkości, uzyskać ją może jak jest wyświetlany na ekranie albo po wydrukowaniu. Jego własnością nie może być zatem gęstość, posiada jedynie określoną liczbę pikseli.
Pewien zamęt wprowadza to, że we właściwościach pliku graficznego rzeczywiście zapisywane jest coś takiego jak "rozdzielczość" w dpi, ale z jakością obrazka ma to tyle samo wspólnego co data utworzenia - możesz tam sobie wpisać co chcesz bez wpływu na całą resztę.

Graficy mówią, że generalnie masz rację.
Zmienimy opis przy wgrywaniu zdjęcia, aby był precyzyjny.

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 22 cze 12, 14:00

Zdaje się, że zaginęła mi ta wiadomość - będą bilety w tym roku?
Bilety na poszczególne seanse? A cena? Za takie 20 +?
Dziękuję i pozdrawiam

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 22 cze 12, 14:13

Będą jak co roku.
Według ulotki festiwalowej pojedynczy bilet po 18 zł, w pakiecie 10+ po 16 zł, a w pakiecie 20+ po 15 zł. Tylko bilety na wydarzenie specjalne są droższe - na film o Marinie Abramović są po 20 zł.

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 22 cze 12, 14:23

o dziękuję bardzo
jestem zupełnie odrealnionym fanem biletów
:-)

marsylianka

Na forum od:
13 lip 12, 9:09

Post 13 lip 12, 9:14

Nie potrafię znaleźć nigdzie takiej informacji, dlatego bardzo proszę o odpowiedź.
Aktywując karnet nie byłam zalogowana i karnet nie został przypisany do mojego konta. Jak go teraz przypisać, żebym mogła robić rezerwacje?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 13 lip 12, 9:49

Napisz proszę na strona@nowehoryzonty.pl i podaj nam swój login. Jeśli karnet nie poszedł jeszcze do druku - coś zaradzimy.

Powrót do Import/Export