Będę we Wrocławiu. Spotkanie?

O planach na następny Festiwal. O filmowych podróżach. I w ogóle.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 4 gru 11, 21:53

Drodzy,

od poniedziałku (5 grudnia) przez kilka dni będę we Wrocławiu. Chętnie się z Wami spotkam. Możemy porozmawiać o festiwalach, ich programie, pomysłach...Jestem do Waszej dyspozycji. Będę w Heliosie przed projekcjami filmów w ramach Filmów Świata. Spotkanie może być po pokazach. Proszę o propozycje.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 5 gru 11, 0:31

Panie Romanie,

W jednym z równoległych wątków pojawiła się ciekawa sugestia żeby rozszerzyć American Film Festival na dokonania kinematografii Ameryki Łacińskiej (głównie Południowej i Centralnej. Osobiście uważam, że jest to oryginalny i chyba dający duże możliwości pomysł - zderzenie tych dwóch światów może dać ciekawe rezultaty. Osobiście jestem bardziej fanem kina francuskiego ale pewnie na połączenie tych dwóch światów (amerykańskiego) i francuskiego byłoby trudne do pogodzenia... Jak dla mnie AFF w obecnej formie jest zbyt monotonny... Za dużo filmów amerykańskich...

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 5 gru 11, 11:17

Koncepcja AFF sama w sobie jest super, kinematografia amerykańska produkuje tyle filmów rocznie, że jak najbardziej uzasadnione jest poświęcanie jej festiwalu. W tym roku moim zdaniem zawiodła trochę selekcja (a może to był po prostu słabszy rok kina amerykańskiego?). O Amerykę Łacińską można by rozszerzyć tydzień kina hiszpańskiego organizowany przez Mananę albo w ogóle poświęcić jej podobny, cykliczny, objazdowy przegląd.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 5 gru 11, 12:44

Do zobaczenia w Heliosie.

malbie

Na forum od:
5 gru 11, 22:39

Post 5 gru 11, 23:02

Panie Romanie,
niestety nie udało mi się dzisiaj dostać na film "Najsamotniejsza z planet". Wraz ze mną od kasy w ciągu kilku minut w okolicach godziny 20:00 odbiło się przynajmniej kilkanaście osób. I muszę głośno wyrazić swoje rozczarowanie! Pani w kasie poinformowała nas, że brak biletów już od godziny 16:00! Moje rozczarowanie jest tak duże, że po powrocie do domu postanowiłam zarejestrować się na forum i sie pożalić.
Czy seans musiał odbywać się w tak małej sali, że nie zdołała ona pomieścić spragnionych kina, którzy nie zapewnili sobie biletów wcześniej? A którzy jednak zwabieni filmami świata zdobyli się na dotarcie do kina w ciemny grudniowy wieczór. Inne sale Heliosa nie wydawały się przepełnione. Wydaje mi się, że sprowadzanie światowego kina do Wrocławia na jeden seans do niewielkiej sali to zbyt daleko posunięty minimalizm.

Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze wybrać na któryś z innych filmów prezentowanych w ramach 'Filmów Świata'...

Pozdrawiam
Malwina

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 5 gru 11, 23:15

Malwino, następnym razem przed wybraniem się do kina w zimny wieczór sprawdź sobie wygodnie w domu rezerwację sali. Już wczoraj można było na stronie Heliosa zobaczyć, że na ten film zostało tylko kilka wolnych miejsc w pierwszym rzędzie.

A TVP nieoczekiwanie zmieniła program - ani gruzińskich krajobrazów w kinie, ani głosu Marcina Dorocińskiego w telewizji, ech ;-)

malbie

Na forum od:
5 gru 11, 22:39

Post 6 gru 11, 11:53

Melomanko, tak się złożyło, że możliwość dotarcia do kina wczoraj pojawiła się dla mnie o godzinie 19:45. Dotarłam do kina o 20 i nie miałam czasu na sprawdzenie dostępności biletów. Dostępność do seansów filmowych zabezpieczam sobie na AFF czy na NH, tym razem zagrałam vabank i może stąd moje rozczarowanie. Nie wszystko da się zaplanować i zarezerwować z wyprzedzeniem. Tym razem się nie dało. Wiem, że można było to zrobić, ale fakty te nie umniejszają mojego rozczarowania.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 11 gru 11, 22:51

Pani Malwino,

bardzo mi przykro, ze nie weszła Pani na "Najsamotniejszą z planet" do Heliosa. Czasami się zdarza, ze zbraknie biletow na jakis festiwalowy pokaz. Wydaje mi się, że sala numer 3 była jak najbardziej odpowiednia dla Filmów Świata. Na większości seansow sala nie była wypełnina do końca.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Powrót do Pan Roman chciałby coś powiedzieć