Grzes napisał(a):Zobaczymy, co pokażą w ramach replik (ich programów narazie nie ma - zapewne będą dopiero po zakończeniu festiwalu).
michuk napisał(a):Szkoda, że nie powtarzają ŻYĆ, mojego ulubionego filmu rosyjskiego ostatnich lat.
Querelle napisał(a):michuk napisał(a):Szkoda, że nie powtarzają ŻYĆ, mojego ulubionego filmu rosyjskiego ostatnich lat.
Chodzi o film Bykowa z poprzedniej edycji? Niestety, dla mnie film z cyklu: można zobaczyć, ale po co?
Michuk, jestem ciekaw, dlaczego tak wysoko go oceniasz. Może zmienię zdanie...
Powiedziałam, że przyszłam na „Dolinę róż”, że chcę obejrzeć ten film a nie „Rozejm”. Usłyszałam, że to niemożliwe, że nie mają już licencji, że informacja o odwołaniu projekcji była publikowana na stronie Sputnika i na ich profilu na Facebooku
aszeffel napisał(a):pamiętam, że jak w profilu GW napisałam kiedyś, że wielbiciele czekają na Piotra Stasińskiego w Loży Prasowej tvn24, to on się tam zaraz w następnym tygodniu pojawił i -Querelle, widziałeś to!?- cały program filuternie się uśmiechał do kamery (oglądałam ten odcinek dwa razy, żeby sprawdzić - jesteśmy z Querellem wielbicielami Piotra Stasińskiego z GW)
Querelle napisał(a):Tak, pana Stasińskiego mógłbym słuchać non stop. Tylko dla niego oglądam Lożę Prasową. Ostatnio jednak zaczynam się z nim nie zgadzać (ws. RP;)). Oj, aszeffel, szkoda, że nie napisałaś wcześniej (przed powtórką programu), że tak zareagował na Twój wpis
Querelle napisał(a):Tym razem Sokurow zawiódł. Wymęczył bardzo. To już nie ta klasa, co wspaniała Matka i syn, Aleksandra czy mój ulubiony - Ojciec i syn... Szkoda. Zobaczyć jednak trzeba. Ciekawe, kiedy wejdzie do kin...
Querelle napisał(a):Grzes napisał(a):Zobaczymy, co pokażą w ramach replik (ich programów narazie nie ma - zapewne będą dopiero po zakończeniu festiwalu).
W ramach repliki katowickiej (25-29 XI) m.in.: Faust Sokurowa i Palacz Bałabanowa. Tytułów malutko, bo zaledwie sześć (oprócz wymienionych wyżej: Szczęśliwi ludzi Wasiukowa, Praktykowanie piękna Szamirowa, Obojętność Flangolca i Sybir, Monamour Rossa). Pewnie w pozostałych miastach program będzie bardzo podobny.
Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych