Terry Gilliam/retrospektywa-dobór sal.

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 16 lip 11, 14:00

Z tego co zauważyłam większość filmów Terrego Gilliama będzie wyświetlana w heliosowej sali nr 1.
Może nie dotyczy to wszystkich filmów z tej retrospektywy ale sądzę ,że seanse większości z nich powinny zostać przeniesione do mniejszych sal.Wystarczy spojrzeć na metki i dodawane do nich komentarze...

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 16 lip 11, 15:48

Fakt, ja np. pójdę tylko na jeden film, bo całą resztę widziałem. Może przenieść w miejsce tego do 1 coś na co bilety się szybko wyprzedały, a seans był zaplanowany w mniejszej sali? Np. "Lęk wysokości" Konopki.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 19 lip 11, 20:41

doktor pueblo napisał(a):Może przenieść w miejsce tego do 1 coś na co bilety się szybko wyprzedały, a seans był zaplanowany w mniejszej sali? Np. "Lęk wysokości" Konopki.

Taak, spóźniłam się z kupnem biletu na "Lęk wysokości" i "Rów", więc nie miałabym nic przeciwko temu :-)

EDIT: Zwolnił się jeden bilet na "Lęk wysokości", uff :-)

piomaj

Na forum od:
27 lip 11, 18:19

Post 27 lip 11, 20:34

BUMP!

Terrego już wszyscy widzieliśmy... a jeżeli nie to po pierwszej projekcji widzieli go wszyscy i ich ciotki. Od kilku dni widzę po 150+ wolnych miejsc na KAŻDY z filmów z tej retrospektywy. Seriously... Po pierwszym takim przypadku można by już zareagować. Są filmy, na które nie da się dostać - znikają w kilka sekund.

Pozdrawiam

Melomanka

Na forum od:

Post 27 lip 11, 22:02

Ja akurat widziałam dotąd tylko dwa jego filmy, a i tak nie kupiłam biletu na żaden z pozostałych, właśnie ze względu na to, jak łatwo są dostępne, wolałam filmy, których nigdzie poza festiwalem nie obejrzę z polskimi napisami. Idę tylko na jeden wyświetlany na Rynku.

piomaj

Na forum od:

Post 27 lip 11, 22:18

Melomanka napisał(a):Ja akurat widziałam dotąd tylko dwa jego filmy, a i tak nie kupiłam biletu na żaden z pozostałych, właśnie ze względu na to, jak łatwo są dostępne, wolałam filmy, których nigdzie poza festiwalem nie obejrzę z polskimi napisami. Idę tylko na jeden wyświetlany na Rynku.

Racja - zupełnie pominąłem tą kwestię. Być może właśnie dzięki 10. ENHowi zresztą Terry jest już łatwo dostępny. To tylko kolejny argument, żeby przenieść go do mniejszych sal.

Widzę chęć promowania Terrego w tym roku (cały cykl, ogromne sale) - ale nie widzę sensu. Zeszłoroczny ENH imho już go wyeksploatował. Jest w mojej myśli pewna reguła a w tej regule trochę paradoksu. Tak to jest, że na NH przyjeżdżamy po nowe doświadczenia, nowe horyzonty filmowe. Zeszłoroczne odkrycie, jest już nieco wyblakłe - a my szukamy nowych.

Chętnie piszę w liczbie mnogiej bo na NH jeździmy od 6 lat we dwoje ;)
Pozdrawiam!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 27 lip 11, 23:34

Roman Gutek w innym temacie napisał(a):Drodzy Państwo: bardzo mi przykro, ale nie jest mozliwa zamiana sal. To nie wynika z braku zrozumienia czy braku dobrej woli, ale względów logistycznych.
Nie możemy rowniez organizowac dodatkowych seansów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

viewtopic.php?f=73&t=2661&p=34809#p34809
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

piomaj

Na forum od:

Post 28 lip 11, 0:19

Rozumiem, że w ramach przyjętego systemu nie ma takich możliwości - ale być może w związku z tym system jest zły/niedoskonały? Może da się go zmienić na bardziej elastyczny skoro takie są potrzeby?

Wklejanie pod każdym tematem jednej odpowiedzi Pana Romana Gutka chyba nie jest najlepszym sposobem komunikacji z użytkownikami? Chyba, że nie zależy nam na dialogu, wymianie doświadczeń festiwalowych i ulepszaniu festiwalu.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 28 lip 11, 0:23

piomaj napisał(a):Wklejanie pod każdym tematem jednej odpowiedzi Pana Romana Gutka chyba nie jest najlepszym sposobem komunikacji z użytkownikami? Chyba, że nie zależy nam na dialogu, wymianie doświadczeń festiwalowych i ulepszaniu festiwalu.

Wkleiłem wypowiedź Pana Romana Gutka ponownie, bo po raz kolejny zadajesz to samo pytanie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

piomaj

Na forum od:

Post 28 lip 11, 0:26

Zadaje pytanie po raz kolejny bo nie satysfakcjonuje mnie odpowiedź. Dzięki natomiast za linka - kilka ciekawych opinii, ale wciąż brak jasnej odpowiedzi.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 28 lip 11, 8:17

piomaj napisał(a):Zadaje pytanie po raz kolejny bo nie satysfakcjonuje mnie odpowiedź. Dzięki natomiast za linka - kilka ciekawych opinii, ale wciąż brak jasnej odpowiedzi.

Czy może Pan przyjąć, że nie mamy już ochoty odpowiadać na Pańskie pytania? Nie widzimy w tym sensu, po prostu.

Rafal1984

Post 29 lip 11, 8:41

W pełni się zgadzam że Terry Gilliam w dużych salach to pomyłka.

Ja rozumiem że nie da się tego zrobić w trakcie trwania festiwalu i nie o to mi chodzi.

Tyle że NH popepłniło kardynalny błąd pychy, dając dużemu kalibrem gościowi największe sale, podczas gdy my to (jego filmy) już widzieliśmy. Metki oraz stopień zapełnienia sal jednoznacznie to pokazują. A równolegle mase innych dobrych filmów trafia do małych sal.

Prosimy by w przyszłym roku nie dawać sal po kalibrze twórców ale po przypuszczalnym stopniu odwiedzalności. I proszę nie pisać że to wróżenie z fusów. Wiadomo że nie zawsze się da, ale proszę nie robić takich wpadek jak z terrym gilliamem.

Melomanka

Na forum od:

Post 31 lip 11, 15:43

My tu narzekamy, a Gilliam zachwycony:
Miałem wielką satysfakcję, kiedy Terry Gilliam tuż po przyjeździe pojawił się na projekcji "Brazil" i zobaczył, że jego film jest pokazywany w wielkiej sali na dużym ekranie. Bardzo nam za to podziękował.
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... ?wi=79414;

Ciekawe, czy nie przeszkadzało mu to, ile w tej wielkiej sali było wolnych miejsc.

Powrót do Czas, który pozostał