Program muzyczny

Dyskusje o programie 5. Festiwalu Era Nowe Horyzonty. Zapowiedzi wydarzeń filmowych, muzycznych i innych. Komentarze uczestników.
mr.pc

Na forum od:
16 lut 05, 16:11

Post 16 lut 05, 16:24

Widzę, że pojawiło się już całkiem sporo ciekawych propozycji, ale nie mogę sobie odmówić przyjemności by dorzucić coś od siebie:

Von Zeit ( http://www.vonzeit.art.pl ) - Zespół łączący transowego bluesa z elementami rocka . Występy na żywo okraszone są świetnymi animacjami autorstwa Roberta Turlo ( http://www.turlo.art.pl )

Los Trabantos ( http://www.lostrabantos.art.pl ) - Świeża krew. W zespole oprócz jednego perkusisty grają same dziewczęta. Niedawno ukazała się ich debiutancka płyta, która zbiera bardzo dobre recenzje. Jak dla mnie jeden z najlepszych młodych polskich zespołów rockowych.

Mitch & Mitch ( http://www.mitch-and-mitch.com ) - Coś dla miłośników country :) wszystkich malkontentów pragnę z góry uspokoić, gdyż ich muzyka z tradycyjnie pojmowanym country niewiele ma wspólnego. Chłopaki bawią się konwencją i mają z tego wielką frajdę. Koncerty pełne zwariowanej energii.

Karbido ( http://www.karbido.art.pl ) Ekipa z Wrocławia. Z tych zespołów chyba najbardziej awangardowy, no nowohoryzontowy :) Muzyka niezwykle zróżnicowana: mieszają free-jazz, psychodelię, folk... Gatunkowo to taki crossover nasuwający jak najlepsze skojarzenia z twórczością Mr. Bungle czy Primus.

Fajnie by było gdyby udało się wcisnąć jakiś mocny akcent punkowy. W zeszłym roku była Armia, więc może teraz czas na Brygadę Kryzys.

mr.pc

Na forum od:
16 lut 05, 16:11

Post 16 lut 05, 17:34

mała poprawka adresu strony Von Zeit: http://www.vonzeit.pl

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 16 lut 05, 17:44

Panowie. Spokojnie. Cieszyn to naprawdę najpiekniejsze miasto w Polsce i w dodatku z tramwajami.
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Mattatijjah

Na forum od:
10 lut 05, 18:09

Post 16 lut 05, 18:49

hmm, jeśli ma być punkowo i ostro, to Brygada jednak moim zdaniem nie do końca spełnia ten warunek - ostatnio (znaczy po reaktywacji ogólnie)polecieli bardzo mocno w stronę reggae. wiele starych kawałków grają teraz właśnie tak bardziej po jamajsku. mi to oczywiście nie przeszkadza (a nawet wręcz przeciwnie), ale jeśli ktoś by się nastawiał na jakąś rzeźnię to Brygada tego nie zapewni raczej. z ostrych polskich punkowych to na razie mi nic do gowy nie przychodzi. może Starzy Sida? :D

ale za to przypomniały mi się dwa rewelacyjne zepsoły, które grają naprawdę ciekawą muzę.
po pierwsze:
Lao Che - strasznie dawno o nich nic nie słyszałem. mam nadzieję, że się nie rozpadli, bo to wielka strata by była.
Homosapiens - też jakoś cicho o nich, czyli obawy jak wyżej.
zaraz pogooglam chyba trochę i się dowiem co się z nimi dzieje...
['] - ENH Cieszyn (2002 - 2005)

... może dam szansę Wrocławowi.

Mattatijjah

Na forum od:
10 lut 05, 18:09

Post 16 lut 05, 19:02

pogooglowałem.
no i Lao Che wyda chyab lada moment nową płytę :) chłopaki czekają na propozycje koncertowe - nie dajmy im się zmarnować ;)
aha, to możę stronka: http://www.laoche.art.pl/
niestety jeśli chodzi o homosapiens, to projekt wygląda na to, że jest zdechnięty. przynajmniej ich strona. szkoda by było :/
['] - ENH Cieszyn (2002 - 2005)

... może dam szansę Wrocławowi.

forever_ more

Na forum od:
16 lut 05, 19:24

Post 16 lut 05, 19:37

Witam serdecznie wszystkich przeszłych i przyszłych bywalców Cieszyna.
Co do muzyki - przeglądałam caly temat i nie zauważyłam żadnej wzmianki o Tworzywie Sztucznym - czy to znaczy, że zabraknie młodych Waglewskich w tym roku? W ubiegłym zrobili furorę, pełen klub festiwalowy skłoniłich do [correct me if I'm wrong] sześciokrotnego bisu.

Podpisuję się natomiast pod propozycją Lili Marlene, ze Ścianki już się cieszę. Również mam nadzieję, ze nie zabrknie Noviki - a.d. 2004 poprowadziła imprezę na wysokim poziomie, która niewiele wspólnego miała z 'dyskoteką'. I wspieram też pomysł zaproszenia Los Trabantos - są rewelacyjni, świetne poczucie humoru.

A zatem - www.lili-marlene.webpark.pl
Proponuję też www.andy.art.pl
A jeśli chodzi o młodsze gitarowe granie - The Car Is On Fire świetnie się nadają - www.tciof.prv.pl
Odradzam eM, Brygadę

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 16 lut 05, 20:19

Ja chciałbym dodać moją propozycję zespołu Leaf, który koncertował już w Cieszynie (co ciekawe - w amfiteatrze ;-)). Ich koncerty są świetne, potrafią zagrzać publiczność do zabawy. Przyjazne nastawienie wszytskich członków zespołu. Na pewno przyjadą, jak tylko ich ładnie poprosimy :-). Grają muzykę coraz bardziej alternatywną a pochodzą z Wrocławia.

No i dodam ich adres www.leaf.art.pl (bardzo ładna stronka)

k. (on)

Post 16 lut 05, 21:17

Mattatijjah napisał(a):Homosapiens - też jakoś cicho o nich, czyli obawy jak wyżej.
zaraz pogooglam chyba trochę i się dowiem co się z nimi dzieje...

Mattatijjah napisał(a):niestety jeśli chodzi o homosapiens, to projekt wygląda na to, że jest zdechnięty. przynajmniej ich strona. szkoda by było :/

właśnie właśnie. zespół podobno już nie istnieje. niestety.
forever_ more napisał(a):Proponuję też www.andy.art.pl

popieram popieram! w roli supportu or something
http://www.andy.art.pl/mp3/ANDY_Demo_01_Nic.mp3
http://www.andy.art.pl/mp3/ANDY_Demo_02_Rybki.mp3
Brygada Kryzys? czemu nie. mocno ale z głową. nadają się.

Gość

Post 16 lut 05, 21:27

Motion Trio!!!

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 17 lut 05, 0:45

To ja jeszcze raz powtórzę bo to gdzieś zaginęło:

Kombajn do zbierania kur po wioskach: www.kombajn.art.pl
i Penny Lane<- jestem ciekawa tego projektu Lali i Mietalla bardzo :) już nawet powstaje strona www.pennylane.art.pl , ale na razie ciągle w budowie.
I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 17 lut 05, 0:54

corner napisał(a):Ja chciałbym dodać moją propozycję zespołu Leaf, który koncertował już w Cieszynie (co ciekawe - w amfiteatrze ;-)). Ich koncerty są świetne, potrafią zagrzać publiczność do zabawy. Przyjazne nastawienie wszytskich członków zespołu. Na pewno przyjadą, jak tylko ich ładnie poprosimy :-). Grają muzykę coraz bardziej alternatywną a pochodzą z Wrocławia.

No i dodam ich adres www.leaf.art.pl (bardzo ładna stronka)

corner a moze lepiej prosic o Cornera z i am x i sneaker pimps:D

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 lut 05, 0:55

O kombajnie pamietamy, pamietamy. Motion Trio gra teraz na Święcie Niemego Kina w marcu w Wawie a my nie bardzo lubimy się powtarzać
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 lut 05, 1:03

forever_ more napisał(a):Witam serdecznie wszystkich przeszłych i przyszłych bywalców Cieszyna.
Co do muzyki - przeglądałam caly temat i nie zauważyłam żadnej wzmianki o Tworzywie Sztucznym - czy to znaczy, że zabraknie młodych Waglewskich w tym roku? W ubiegłym zrobili furorę, pełen klub festiwalowy skłoniłich do [correct me if I'm wrong] sześciokrotnego bisu.

Tworzywa nie będzie ale planujemy chlopaków jako DJ-i
ERA NOWE HORYZONTY

Gość

Post 17 lut 05, 2:48

kg napisał(a):O kombajnie pamietamy, pamietamy.

My też pamiętamy :) Powracając do "huskiego" to pewnie że chodzi mi o cały zaspół bo chyba nie puszczą samej Pati jak ja będe grasował w namiocie :p

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 17 lut 05, 2:50

Znaczy się My czyli My :)
"Finally We Are No One"

forever_ more

Na forum od:

Post 17 lut 05, 12:21

kg napisał(a):Tworzywa nie będzie ale planujemy chlopaków jako DJ-i

W takim razie polecam również XBoysów jako djów - co tydzień robią imprezę w Punkciew Warszawie i moim zdaniem to najlepsza impreza w mieście. Bunio i Fisz spełniliby oczekiwania nowohoryzontowiczów.

http://www.asfalt.pl/megafon/xboys.html

husky

Na forum od:

Post 17 lut 05, 13:09

Propozyzje na dziś:
Kasia Nosowska (sama-clubowo) lub z Hey-em (rockowo)
Blimp
Lali Puna
Ewa Braun
Milk Shop
Kobiety (trójmiasto)
Loco Star (trójmiasto też :))
Oszibarack (m.in. DJ Patricia z Husky) -wiem wiem już przesadzam, ale jak przyjedzie z Huskim to można ją jeszcze pomęczyć...
"Finally We Are No One"

chesky film

Post 17 lut 05, 13:22

::::LILI MARLENE:::::::....!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.lilimarlene.prv.pl
Są niesamowici, posłuchajce..

Freak_lodz

Na forum od:

Post 17 lut 05, 13:25

Dajcie mu ja..bo on nie da za wygrana...popadnie w jakis szal...i dopiero bedzie...
ALe ja tej dziewczynie proponowalabym ochrone dodatkowa:P

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 17 lut 05, 14:36

Freak_lodz napisał(a):corner a moze lepiej prosic o Cornera z i am x i sneaker pimps:D

Prawdę powiedziawszy nie załapałem :/ Sneaker pimps - nie miałbym nic przeciwko - ale czy im chciałoby sie jechać?
Pewnie to co napisałem brzmi idiotycznie ale nie znam się aż tak na muzyce...

husky

Na forum od:

Post 17 lut 05, 15:05

Już nie będę wspominał :p to była tylko miejmy nadzieje skuteczna propaganda :)
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 17 lut 05, 15:34

corner napisał(a):
Freak_lodz napisał(a):corner a moze lepiej prosic o Cornera z i am x i sneaker pimps:D

Prawdę powiedziawszy nie załapałem :/ Sneaker pimps - nie miałbym nic przeciwko - ale czy im chciałoby sie jechać?
Pewnie to co napisałem brzmi idiotycznie ale nie znam się aż tak na muzyce...

Jak nie sp tp I AM Xa to slowoy projekt wokalisty SNeaker:D

i mysle ze chcialoby mu sie jechac...był w Szczecinie na koncercie i byl zupelnie zachwycony,...a teraz z tego co wiem od menago planuja 5 koncertow w Polsce ...oby...

Dora

Post 17 lut 05, 16:36

Na NOCADEŃ jestem sklonna przyjechac nawet z Bialegostoku!!!

WanilioweNiebo

Na forum od:
9 lut 05, 0:00

Post 17 lut 05, 17:51

Z Freak_lodz mamy juz doświadczenie z załatwianiem występów Kombajnu, gdyby była potrzeba możemy pomóc.
I mam dziwne przyzwyczajenia, lubię patrzeć w Twoje oczy kiedy pada i leżąc na krawężniku opowiadać Tobie jak wygląda świat.

Gość

Post 17 lut 05, 19:10

Kasia Nosowaka nie nie nie. Pamiętacie jak odwolala koncert smsem?

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 17 lut 05, 20:05

Co prawda nie wiem, jak pobić program muzyczny zeszłego roku, który był fantastyczny, ale obecność Ścianki, Husky i panów Waglewskich wróży jak najlepiej. Popieram propozycje Andy, The car is on fire, Coma w zasadzie czemu nie, odstają trochę od klimatu, ale w zeszłym roku odstawała Armia i i tak było fajnie.
Kto tam by chciał być wolontariuszem, wiecie jaka to harówa? ;);)

Sytko

Post 17 lut 05, 21:33

Wolontariat jest meczacy. Za to jakie ladne dziewczyny pracuja przy obsludze gosci... ;-)

husky

Na forum od:

Post 17 lut 05, 23:29

Sytko napisał(a):Wolontariat jest meczacy. Za to jakie ladne dziewczyny pracuja przy obsludze gosci... ;-)

...i dlatego będzie mi bardzo smutno jeśli nie uda mi się w tym roku być wolontariuszem bo nie będę mógł pomagać tym wszystkim fajnym wolontariuszkom w pracy :p
"Finally We Are No One"

Sytko

Post 17 lut 05, 23:50

Mnie raczej nie bedzie w Cieszynie :-((((( wiec masz moje blogoslawienstwo ;-) Szczegolnie jedna wolontariuszka byla bardzo fajna, tylko nie wiem dlaczego z zazdroscia patrzyla na moje koszulki ;-)

Wracajac do propozycji muzycznych... Hmmm... Marzy mi sie koncert akustyczny, na ktorym wystapilby PAUL WELLER. Chlopak co prawda ma swoj zespol, ale rownie dobrze moglby zagrac solo. Piekna sprawa!
Druga moja propozycja do koncertu akustycznego to Richard Ashcroft z The Verve. A co!

Wydaje mi sie to dosc ciekawe i interesujace, a przy znalezieniu sponsora, mozliwe do wykonania... Chyba :-/

Za rok wystapie ja! ;-)
Pozdrawiam!

Freak_lodz

Na forum od:

Post 18 lut 05, 0:31

Sytko napisał(a):Mnie raczej nie bedzie w Cieszynie :-((((( wiec masz moje blogoslawienstwo ;-) Szczegolnie jedna wolontariuszka byla bardzo fajna, tylko nie wiem dlaczego z zazdroscia patrzyla na moje koszulki ;-)

Wracajac do propozycji muzycznych... Hmmm... Marzy mi sie koncert akustyczny, na ktorym wystapilby PAUL WELLER. Chlopak co prawda ma swoj zespol, ale rownie dobrze moglby zagrac solo. Piekna sprawa!
Druga moja propozycja do koncertu akustycznego to Richard Ashcroft z The Verve. A co!

Wydaje mi sie to dosc ciekawe i interesujace, a przy znalezieniu sponsora, mozliwe do wykonania... Chyba :-/

Za rok wystapie ja! ;-)

Pozdrawiam!

Sytko a teraz zobacz jakie fajne beda nowe wolonotariuszki:D buhahaha

Natalia nzlg

Post 18 lut 05, 1:17

Sytko napisał(a):Mnie raczej nie bedzie w Cieszynie :-((((( wiec masz moje blogoslawienstwo ;-) Szczegolnie jedna wolontariuszka byla bardzo fajna, tylko nie wiem dlaczego z zazdroscia patrzyla na moje koszulki ;-)

:* aż się zaczerwieniłam.
A w tych fantazjach to się nie rozpędzajcie, bo zaraz zaczniecie pisać, że najfajniej, to by było zobaczyć Interpol, The killers i Muse. Spokojnie.
Interesujący byłby też ewentualnie NOT- po co zapraszać całe CKOD i całą Agressivę, skoro można po kawałeczku ;)
A w ogóle to chyba powinniśmy przestać, bo i tak drogi pan Krzysztof (pozdrawiam i już się nie mogę doczekać, kiedy znów będziemy wspólnie rozdawać torby ;))już pewnie leży pod stertą telefonów do menadżerów różnej maści.

Gość

Post 18 lut 05, 7:22

Natalia nzlg napisał(a):

:* aż się zaczerwieniłam.
A w tych fantazjach to się nie rozpędzajcie, bo zaraz zaczniecie pisać, że najfajniej, to by było zobaczyć Interpol, The killers i Muse. Spokojnie.

The Beatles! The Beatles! ;)

k.evin

Post 18 lut 05, 7:24

To mówiłem ja - k., trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 05, 11:30

Nieźle nieźle wszyscy się rozpedzają. A może The Doors? Ale tak na prawdę Wasze propozycje są bardzo ineteresujące. Cieszymy się, bo parę na pewno pokrywa się z naszymi. Natalie też sie cieszę na te torby razem. Masz calkowitą rację. Juz powoli przestaję odbierac telefony bo dzwonią nawet o 2 w nocy
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 13:33

Tyle postów o muzyce a o filmach to cisza prawie :D wygląda na to że jednak na koncerty chcemy tylko jechać :)

ale i tak chcę zostać wolontariuszem :) nawet filmowym :p
"Finally We Are No One"

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 15:22

L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A__L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A__L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A__L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A__L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A__L A L I P U N A__L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A __L A L I P U N A i jak :>
"Finally We Are No One"

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 05, 15:56

Dżizas Husky musisz się spotkac z Pati. Zalatwione. Tylko przestań
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 16:22

Dobrze już nie będę :)

Tylko jeszcze KOMBAJN... i będę zadowolony :p
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 18 lut 05, 16:23

kg napisał(a):Dżizas Husky musisz się spotkac z Pati. Zalatwione. Tylko przestań

Ej to ja chce mojego meza Molko i Chrisa z I am x:D

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:11

Dasz diablu palec i ci odgryzie. W nagrodę zalatwilem 2 + 1 /czadowa kapela/ Husky masz ladny emblemacik. Podoba nam się
ERA NOWE HORYZONTY

Freak_lodz

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:20

tez taki moge miec...phi...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:23

no to prosimy bardzo
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:28

kg napisał(a):Dasz diablu palec i ci odgryzie. W nagrodę zalatwilem 2 + 1 /czadowa kapela/ Husky masz ladny emblemacik. Podoba nam się

2+1 może być :) ale nie obraziłbym się jakby ktoś kto ma do tego autorskie prawo zagrał w Cieszynie 2+2=5 (to tak apropo matematyki:p)

Staram się, staram... wszyscy to widzą i doceniają -zostane wolontariuszem :)

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
Ostatnio edytowano 18 lut 05, 17:35 przez husky, łącznie edytowano 2 razy
"Finally We Are No One"

forever_ more

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:29

A Andy?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:34

Na razie myslimy o Lili Marlene
ERA NOWE HORYZONTY

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:36

kg napisał(a):Na razie myslimy o Lili Marlene

Myślmy bardziej intensywnie :)

__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__I AM X__SNEAKER PIMPS__
"Finally We Are No One"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 18 lut 05, 17:45

husky napisał(a):

Myślmy bardziej intensywnie :)

aaaaaaaaaaa!:D

No zaraz pana pokocham...prosze myslec bardzo mocno:D
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

husky

Na forum od:

Post 18 lut 05, 18:29

W razie porzeby możemy zrobić burze mózgów :)

"Finally We Are No One"

chesky film

Post 18 lut 05, 18:41

słusznie :D

forever_ more

Na forum od:

Post 18 lut 05, 19:03

No, oni są rewelacyjni, naprawdę, a w dodatku niezwykle serdeczni i sympatyczni. Popieram całkowicie!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 5. - Przed FF NH 2005