DVD CD

Wieści filmowe. Ważne wydarzenia, ciekawostki, informacje.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 10 lut 05, 15:56

Mam pytanie do wszystkich. W tym roku nosimy się z zamiarem nagrywania wiekszośćci koncertów i oraz wydawania specjalnych muzycznych nowohoryzontowych DVD i CD.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy bylibyście zainteresowani subskrypcją takich materialów?
W pierwszej wersji jeszcze przed festiwalem mogą ukazac się: Armia i Otomo Yoshihide New Jazz Ensemble - koncerty z 4.ENH na CD
Ostatnio edytowano 10 lut 05, 19:47 przez kg, łącznie edytowano 1 raz
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 10 lut 05, 19:40

To bardz dobry pomysł, może przez taki projekt festiwal będzie jeszcze bardziej znany i co najważniejsze pokaże jego oblicze tym którzy chcieli by przyjechać ale nie wiedzą czego mogą się spodziewać...
"Finally We Are No One"

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 12 lut 05, 0:42

Ja również popieram. Świetny pomysł. Pozdrowienia...

joasia

Na forum od:
3 lut 05, 11:07

Post 12 lut 05, 11:17

pomysł ciekawy,z tym że raczej jako forma promocji festiwlu dla tych,którzy go jeszcze nie znają.bo nie wiem czy Ci co byli i widzieli chcieliby takie płyty nabyć.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 14 lut 05, 13:00

Moznaby nagrac muzyke komponowana do filmów niemych (np ubiegloroczna do Metropolis i potem wydac specjalna wersje filmu na DVD), ale nagrywanie koncertów z namiotu nie ma sensu, bo jakos dzwieku jest kiepska.
MK

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 14 lut 05, 18:10

Popieram całym sercem pomysł MK dotyczący rejestracji muzyki komponowanej do niemych filmów i wydawanie potem wersji specjalnych filmów. Z przyjemnością kupię również koncert Otomo Yoshihide New Jazz Ensemble. Fajnie będzie wrócić sobie pamięcią do ubiegłorocznego lata... Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
korez

cze67

Post 14 lut 05, 23:50

My (bo jest nas dwoje) też popieramy tę jakże cenną inicjatywę:-)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 10:11

MK napisał(a):Moznaby nagrac muzyke komponowana do filmów niemych (np ubiegloroczna do Metropolis i potem wydac specjalna wersje filmu na DVD), ale nagrywanie koncertów z namiotu nie ma sensu, bo jakos dzwieku jest kiepska.

No nie nagrywamy tego na mikrofon z telefonu komórkowego. Nagranie jest jak najbardziej profesjonalne. Nie wiem skąd masz informacje że jakość jest kiepska, zgladaleś/aś do stolu mikserskiego?
ERA NOWE HORYZONTY

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 10:17

Z Metropolis jest problem związany z prawami autorskimi, które już są sprzedane do DVD na polski rynek. Niestety firma dystrybucyjna popelnila ten sam bląd co inni wydawcy. Film zostal przyśpieszony z 20 fps /oryginalna prędkość z 1926 roku/ do 25 fps. Jest to niestety zbrodnia na arcydziele. Nie dosyć że wszyscy poruszją się groteskowo szybko i film jest krótszy o 20 min to jeszcze muzyka Gotrfrieda Hupertza z 1927 roku zostala elektronicznie przyśpieszona. Koszmar! Ale będziemy czynić starania, żeby wyszlo wydanie specjalne z muzyką Abla Korzeniowskiego we wlaściwej szybkości. Być może w przyszlym roku. Natomiast dla wszystkich tych co nie widzieli mam informację, że na żywo Metropolis będzie można zobaczyć w Warszawie w grudniu tego roku
ERA NOWE HORYZONTY

k.

Post 15 lut 05, 20:41

joasia napisał(a):pomysł ciekawy,z tym że raczej jako forma promocji festiwlu dla tych,którzy go jeszcze nie znają.bo nie wiem czy Ci co byli i widzieli chcieliby takie płyty nabyć.

przede wszystkim oni, bo to wspaniała pamiątka.

można też umieścić fragmenty koncertów na stronie www.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 05, 20:42

krzepiące
ERA NOWE HORYZONTY

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 17 lut 05, 20:09

Fajny pomysł, ale głównie w przypadku specjalnych wydarzeń, bo takie zwykłe koncertówki chyba nie byłyby aż taką atrakcją. No chyba że się mylę i by były ;)

Sytko

Post 17 lut 05, 21:35

Bardzo bym chcial miec taka plytke z wystepu Myslovitz, Tworzywa czy Smolika... Oj, bardzo... :)

czapeczka

Post 1 mar 05, 13:56

Super pomysl!

Tetsuo

Na forum od:
3 mar 05, 0:26

Post 8 kwi 05, 19:03

A ja Armie sobie kupiuę. Mam tylko nadzieję, że cena będzie "promocyjna" heh

A Myslovitz też bym chętnie nabył, kocert bardzo mi się podobał.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 30 cze 05, 17:01

podpisuje sie pod idea. faktycznie, zeszloroczny koncert Smolika byl niezapomniany, a na wyczynach japonskich muzykow nie bylem i chetnie bym zajrzal do DVD. ponadto sugestia: moze tez rozpropagowac filmy przed festiwalem ENH przy pomocy trailerow? (oczywiscie nie wszystkie ambitne filmy maja do czynienia z tym zamerykanizowanym narzedziem promocji, ale warto byloby podeprzec swoje odczucia z katalogu przy pomocy plyty z krotkimi reklamowkami). co Wy na to?
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Powrót do O wydarzeniach ze świata filmu