4 paź 10, 11:39
Wiem, że zawsze jest ktoś niezadowolony ze sposobu dystrybucji biletów oraz karnetów podczas festiwalu. Najpierw było narzekanie na kolejki przed seansami. W tym roku, podczas ENH, system na rezerwacji miejsc (według mnie zdecydowanie najlepszy) narzekano ponieważ wymagał łączenia się z siecią.
Niestety, system odbioru wejściówek dla osób posiadających karnety, podczas AFF jest strzałem w kolano dla osób, które mieszkają we Wrocławiu i w ciągu dnia pracują. Zgodnie z regulaminem wejściówki można odebrać od godziny 9:00 dnia poprzedzającego seans. Tak więc, zakładając, że pracuję w dni powszednie od godziny 7:00 do godziny 15:00, aby dostać się na wybrane seanse, prawdopodobnie musiałbym:
- we wtorek, od razu po pracy ustawić się w kolejce po wejściówki na czw – da się jeszcze przeżyć,
- spóźnić (bądź zwolnić na kilka godzin) do pracy w śr, czw, pt, aby odebrać wejściówki na kolejne dni – tego już nie przeskoczę
Oczywiście mogę liczyć, że na wybrane przeze mnie seanse odbiorę bilety po pracy, ale
- po pierwsze muszę liczyć, że od rana zostaną jeszcze wolne miejsca
- po drugie, tracę możliwość zobaczenia filmów w jednym z bloków godzinowych ok. 15-16, ponieważ w tym czasie będę odbierał wejściówki.
Szkoda, ale chyba muszę podarować sobie karnet i część filmów.