Speed 3 - Rezerwacje

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 25 lip 10, 0:04

Godzina 0.02 - chcę zarezerwować miejsce na "I tak nie zależy nam na muzyce". NIE MA JUŻ MIEJSC. Czy to możliwe, żeby ok. stu osób w dwie minuty zarezerwowało wejście na ten film?
W ogóle do Heliosa 5 kilka minut po północy zabrakło miejsc na wszystkie filmy. Czy mając doskonały system monitoringu organizatorzy nie mogliby elastycznie reagować i przenosić te bardziej oblegane tytuły do większych sal? Wydaje mi się, że to łatwiejsze teraz niż w poprzednich latach.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 25 lip 10, 0:08

Ja natomiast zdziwiłem się, że na Made in Poland miejsca rozeszły się w iście ekspresowym tempie, a przecież sala nie taka mała, bo heliosowa dwójka. Proszę o jedynkę ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 25 lip 10, 10:54

Mrozikos667 napisał(a):Ja natomiast zdziwiłem się, że na Made in Poland miejsca rozeszły się w iście ekspresowym tempie, a przecież sala nie taka mała, bo heliosowa dwójka.

Jeszcze większa od dwójki ósemka rozeszła się dzień wcześniej też do ostatniego miejsca... Podobnie jak inne polskie filmy konkursowe. Ciekawe.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 25 lip 10, 14:19

W zeszłych latach spokojnie wchodziłem na konkurs filmów polskich. W ostatnich latach miałem kłopot z dostaniem się na "Wino truskawkowe" czy "Moją krew", ale się dostałem. W tym roku nie mogę zarezerwować na nic. Nawet na "Wenecję", która gościła już przecież w normalnej dystrybucji. Jakby "Galerianki" miałyby premierę w tym roku, to pocałowałbym klamkę. Co się stało? Czy rzeczywiście sale są zapełnione w 100%? Czy może nagle publiczność pokochała polskie kino?
Ostatnio edytowano 26 lip 10, 8:34 przez miecznik, łącznie edytowano 1 raz

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 25 lip 10, 23:53

A mi znowu nie udało się na "Matkę Teresę od kotów" ;(

Ech...system rezerwacji jest gorszy niż Usos! Ech, mam nadzieje,że organizatorzy zorientują się,że ten cały pomysł jest jednak kiepski. Tak to jak zależało nam na jakimś filmie wystarczyło przyjść odpowiednio wcześnie i miało się pewność, teraz pozostało bezradne czekanie aż strona się załaduje,,, a kolejki na seanse jak były tak i są :P tyle,że biletowiczów podejrzanie duuużo ! :P
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 25 lip 10, 23:58

zgadzam sę w 100% - nie pomaga chyba ten system ale też a mało razy są grane najciekawsze filmy, za dużo uczestników jak na te warunki lokalowe

Podlas

Post 26 lip 10, 0:15

Chyba najwyższa pora wprowadzić rezerwację stanowisk komputerowych po ostatnim seansie. :D

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 26 lip 10, 7:47

Około godziny 0.30 rezerwowałem w Heliosie miejsca na wtorkowe seanse. Po kliknięciu na zakończ/wyloguj długo nic się nie pojawiło, a potem zobaczyłem komunikat o zbyt długim czasie połączenia. Sprawdziłem rezerwacje po powrocie do domu - nic się nie zapisało, a na jeden z seansów już nie było wolnych miejsc.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 26 lip 10, 8:04

na moim Godardzie zmieniono kolejność - najpierw 25 minut filozofii mistrza, potem dopiero film, dlatego po wyjściu wszystkie stanowiska były już okupowane

miecznik

Na forum od:

Post 26 lip 10, 8:31

Czy to prawda, że wszyscy wychodzą przed końcem ostatniego seansu na 10 minut przed północą?

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 26 lip 10, 8:52

mam uwagę: na komputerze macintosh, godzina przeskakuje mi o dwie do przodu, co jest o tyle problematyczne, że nie mogę wykonać żadnych manewrów nawet dwie godziny przed seansem, bo według mojego komputera, film już trwa.

mielczarski

Na forum od:
24 lip 10, 14:38

Post 26 lip 10, 11:56

Jak tak czytam to już sam nie wiem co jest lepsze - każdego roku wszyscy maja jakieś ale do organizatorów. Jak nie było rezerwacji to znowu każdy narzekał, że nie może wejść z karnetem bo z biletem ktoś wszedł i na odwrót. Teraz jak szuka się wyjścia z tej sytuacji to znowu jest problem z systemem, godzinami, miejscówkami...itp. Jak tu ludziom dogodzić. Przestańcie narzekać. Wieżę że organizatorzy chcieli dobrze by było łatwiej a system trzeba jakoś przetestować a nie da się tego zrobić w warunkach light owych. To Waszym zdaniem co jest najlepsze dla tego festiwalu? Podsuńcie pomysł organizatorom w większej grupie i tego się trzymajcie .... 10 edycja i kolejne niezadowolenie.
::: Kino wypełnia nasz świat, jednak tylko takie które coś sobą niesie :::

olka.be

Na forum od:
23 lip 10, 15:18

Post 26 lip 10, 15:26

System może i nie jest najlepszy, ale da się obejsc trudnosci, po prostu punktualnie o godzinie 00:00 nalezy być zalogowanym. Ja wczoraj spróbowałam i udało mi się zaklepać wejsciowki na wszystkie 4 interesujace mnie filmy. Oczywiscie przykre jest to, ze po 5 minutach wszystkie z nich miały juz 0 wolnych miejsc. Nie jest to jednak wina systemu, lecz ogromnego zainteresowania niektórymi tytułami. Gdyby nie było systemu rejestracji, po prostu i tak byłyby przed nimi ogromne kolejki.

olka.be

Na forum od:
23 lip 10, 15:18

Post 26 lip 10, 15:27

... i film zobaczyłaby tylko ograniczona ilość osób, które przyszły pierwsze (kończąc myśl).

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 26 lip 10, 15:43

na Braci Quay kupiłam bilet ...i tak mam karę więc nadrobię jeden punkt ;) -taka pożyteczna myślę dla obu stron ;) próba rehabilitacji ;) ..mi internet gdzie nocuję wolno chodzi ,więc coraz trudniej mi rezerwować o północy nawet będąc zalogowaną

Podlas

Post 27 lip 10, 0:12

To co się dzieje, to jest zawsze koniec końców "wina" programu, nie systemu. To dziwne, jak bardzo organizatorzy nie potrafią przewidzieć, na co będzie chętka, a na co nie.

Dało się bezboleśnie przenieść konkurs do mniejszych sal? Dało.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 27 lip 10, 0:20

Dodam jeszcze, że uczestnicy koncertów w Arsenale nie mają w ogóle szans na rezerwację wybranych przez siebie, a bardziej obleganych, seansów, o czym autor tego posta przekonał się dzisiaj na własnej skórze.

_che_

Na forum od:
28 lip 07, 18:14

Post 27 lip 10, 0:40

Dziwi mnie fakt, że bez problemu udało mi się przewidzieć, na które seanse miejsca wyczerpią się już w ciągu kilku pierwszych minut, w przeciwienstwie do organizatorow ktorzy powinni mieć chyba większy ogląd na całą sytuację. Poza tym nie rozumiem czemu nie ma reakcji z ich strony. Czy zmiana sal jest rzeczywiście tak kłopotliwa? Przecież rezerwacje są dokonywane ponad 30 godzin przed rozpoczęciem seansu. Nie rozumiem tego.

A propos cze67 też byłem w Arsenale i z wielkim trudem udało mi się zarezerwować jedno miejsce na "Taśmę" z telefonu komórkowego. Z wielkim trudem bo na moim telefonie przeładowanie strony wraz z przetwarzaniem danych trwa dużo dłużej niż odświeżenie strony na komputerze. Z dnia na dzień przekonuję się że ten system wymaga jeszcze dopracowania. Organizatorzy pozbyli się kolejek przed salami, ale cały kłopot jest zwalony na barki widza, nie mówiąc już o kolejkach do stanowisk komputerowych w Heliosie o 12 w nocy.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 27 lip 10, 2:19

Drodzy, nasze analizy wskazują, że powstała trochę niepotrzebna panika. Na większość seansów, na które szybko wyczerpała się pula, miejsca zwalniają się 15 minut przed seansem i wtedy łatwo można się załapać. Po drugie oblegane seanse będą miały jeszcze drugi pokaz i na pewno wtedy będzie prościej.
Po trzecie - tak, zmiana sal jest bardzo kłopotliwa.

_che_

Na forum od:
28 lip 07, 18:14

Post 27 lip 10, 8:00

Dziękuję za odpowiedź, no nic jakoś się z tym uporamy :). A można wiedzieć co utrudnia zmianę sal?

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 27 lip 10, 8:15

Podlas napisał(a):Chyba najwyższa pora wprowadzić rezerwację stanowisk komputerowych po ostatnim seansie. :D

haha, podoba mi się to :P :P

olka.be napisał(a):... i film zobaczyłaby tylko ograniczona ilość osób, które przyszły pierwsze (kończąc myśl).

No i to jest sprawiedliwsze wyjście, zawsze jak przychodziło się na film odpowiednio wcześniej to się na niego weszło, a jeśli czasem to się nie udawało, to zdawałam sobie sprawę,że za późno się ogarnęłam i to była tylko moja wina...a teraz jestem zdana na łaskę i niełaskę komputera czy systemu internetowego...no i właśnie to,że rezerwacja nakłada się z Arsenałem lub ostatnim seansem to już w ogóle głupota.

No,ale trudno,jakoś przeżyjemy :P Mam tylko nadzieję,że po prostu organizatorzy wrócą za rok do starej formuły.
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

miecznik

Na forum od:

Post 27 lip 10, 15:25

Ale plusem jest to, że jak już uda nam się zarezerwować film, to idziemy już na luzie do sali. Nie widzę też tłumu napierającego na salę w amoku i w nerwowości. W zeszłych latach był ścisk, chaos, harmider, siedzenie na schodach, liczenie osób w kolejce, czy wystarczy miejsc. A potem siedzenie w pierwszym rzędzie na pierwszym miejscu od ściany i wychylanie głowy w dziwnych pozach. A teraz przychodzę ok. 15-10 minut przed seansem i jest cudownie. Wchodzę spokojnie na film i nawet mam dobre miejsca na środku sali.

Jeżeli nie ma już rezerwacji na interesujący mnie film, to trudno. Idę na coś alternatywnego w tym samym czasie lub odpoczywam i nabieram siły na kolejne projekcje.

Szaleństwo jest tylko przez chwilę po północy. Niektóre rezerwacje rozchodzą się w minutę, więc walka jest bardzo krótka i można iść szybko spać.

Nadal intryguje mnie, czemu konkurs filmów polskich rozchodzi się na pniu? A na konkurs nowohoryzontowy są miejsca do samego seansu. Czym różni się "Ewa" od "Wydalonego"? To Sikora, i to Sikora. Na "Ewę" nie ma miejsc, a na "Wydalonego" spokojnie można było wejść.

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 27 lip 10, 18:10

Ja dodam od siebie, że wcale przyjście wcześniej w latach ubiegłych nie gwarantowało wejścia, bo owszem, godzinę przed seansem mogło stać przed tobą 20 osób, ale już 5 minut przed stało osób 100, bo ich krewni i znajomi królika wpuszczali. Rezerwacja internetowa jest rewelacyjna. Jak narazie wszedłem na prawie wszystko co chciałem , a na to co mi się nie udało, zwyczajnie nie marnowałem czasu z nadzieją w oczach ,że się uda wejść.

mar

Post 28 lip 10, 11:50

ja tam za system rezerwacji jestem bardzo wdzięczny i dziękuję, ale proszę o wyznaczenie terminu rezerwacji po skończeniu ostatnich projekcji, bo ludzi masowo wychodzą na 5-10 minut przed

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 30 lip 10, 23:09

dlaczego jest 0 miejsc na wszystkie seanse w niedziele? cos sie zawiesilo?
MK

waszkas

Na forum od:
15 lip 10, 17:13

Post 30 lip 10, 23:11

no wlasnie. naprawcie to bo chce isc spac a rano pewnie nic nie bedzie :/
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

dyzman

Na forum od:
18 lip 10, 19:22

Post 30 lip 10, 23:16

Mamy zatem fajerwerki na koniec festiwalu ? ;] Jak przez to nie obejrzę Coppoli to się bardzo obrażę...

waszkas

Na forum od:
15 lip 10, 17:13

Post 30 lip 10, 23:21

dzieki
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

Podlas

Post 30 lip 10, 23:21

a może po prostu wszyscy wszystko już zarezerwowali? :O

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 30 lip 10, 23:22

czyzby system popelnil seppuku na zakonczenie festiwalu?
MK

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 30 lip 10, 23:25

dziś oglądałam Nic osobistego i tam bohaterka bohaterowi zadaje pytanie o ulubioną liczbę, on odpowiada - wiele, ona - zero, prorocze :)

angela__

"Przepraszamy, trwa aktualizacja serwisu
Festiwalu Era Nowe Horyzonty.

Prosimy spróbować później."

Szalenstwo

eliska

Na forum od:

wlaśnie wrócilam z koncertu a tu same zera ...niewiarygodne

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 30 lip 10, 23:28

no właśnie miałam zapytać, co ty tu robisz, skoro miałaś być na koncercie, jak było?

eliska

Na forum od:

Post 31 lip 10, 0:22

reeweelaacjaaa !!! w głowie mi zamieszało ...yeah!!! :))

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 31 lip 10, 0:49

angela__ napisał(a):"Przepraszamy, trwa aktualizacja serwisu
Festiwalu Era Nowe Horyzonty.

Prosimy spróbować później."

Szalenstwo

Przepraszamy wszystkich za dzisiejsze kłopoty z rezerwacją miejsc na seanse z 1.08. Mieliśmy problem techniczny w danych, który nas totalnie zaskoczył. Problem został rozwiązany i wszystko powinno działać już ok.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

angela__

Post 31 lip 10, 9:38

Z powodu problemow technicznych nie zalapalam sie na Tetro na 10:00... a czatowalam no to przez 1.5 h w nocy... i znow mam tak, ze moja polowka ma bilet na seans na jedna godzine, a ja z przyczyn technicznych rezerwacje na inna godzine... Kupno karnetow nie ma juz w ogole sensu.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 31 lip 10, 13:39

angela_, to nie z powodów technicznych nie załapałaś się na Tetro. Po prostu nie starczyło miejsc dla wszystkich chętnych.
Spróbuj jutro 20-30 minut przed seansem. Na pewno będą zwalniały się miejsca.

eliska

Na forum od:

Post 31 lip 10, 17:30

Strator ma rację ,choć ja jak nie udało mi się zarezerwowac 2 razy kupiłam bilet ,żeby obejrzecć to na czym mi zależalo

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 sie 10, 17:17

Basik90 napisał(a):A mi znowu nie udało się na "Matkę Teresę od kotów" ;(

Ech...system rezerwacji jest gorszy niż Usos! Ech, mam nadzieje,że organizatorzy zorientują się,że ten cały pomysł jest jednak kiepski.

To było dobre :D.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 9 sie 10, 18:14

Nie, nie było dobre - budzi we mnie wspomnienie niedawnych traum i zapowiada kolejne, już baaardzo niedługo :D
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 9 sie 10, 18:47

Oj tam, nie przejmuj się tak, jak zwykle jakoś dasz sobie radę ;D.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do 10. - Czas, który pozostał