Koszt uczestnictwa w ENH

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 29 lip 10, 11:17

Ile Was kosztuje uczestnictwo w ENH? Czy podliczyliście już swoje wydatki jakie przeznaczyliście na bilety/karnety, noclegi, wyżywienia, dojazdy, koszty łączności (GSM, internet) itd. etc.?

1. Jeśli tak to podajcie swoje wyliczenia (nie muszą być dokładne co do grosza)? Ile spędziliście na festiwalu dni?

2. Skąd bierzecie na to fundusze (możliwe odpowiedzi):

a) oszczędzam przez cały rok
b) nie wiem skąd się biorą pieniądze, dostaję je od rodziny lub przyjaciół
c) biorę kredyt w banku
d) jestem gościem festiwalu - za wszystko płacą mi organizatorzy
e) nie przesadzajmy z tymi kosztami, wydaję to z mojej bieżącej pensji, festiwal kosztuje mnie grosze, jest bardzo tani i jeszcze dużo mi zostaje
f) cały rok śpiewam/gram/żongluję na ulicy i z uzbieranych pieniędzy bawię się na festiwalu
g) inna odpowiedź

3. Czy zauważyliście wzrost lub obniżkę tych wydatków w porównaniu do poprzednich edycji?

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 30 lip 10, 22:08

Ja oczywiście, jak zapewne większość uczestników ENH, utrzymuję się na festiwalu z żonglowania na ulicy :)

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 5 sie 10, 17:51

W tym roku wydałam mniej, bo znalazłam tańsze lokum. Wydaje mi się, że wszystko zależy od noclegów.

nanae

Na forum od:
26 mar 10, 14:38

Post 5 sie 10, 22:58

Ja na szczęście mieszkam we Wrocławiu, więc właściwie koszt uczestnictwa to zakup karnetu jedynie. Wszystko pozostałe to zwykłe wydatki, które i tak bym poniosła, nie ważne czy brałabym udział w festiwalu czy nie.
Chyba że rozumieć to tak, że ubyło mi parę dni z urlopu, a więc potencjalnie odeszły koszty ewentualnej urlopowej podróży gdzieś w Polsce czy za granicą. Optymistycznie na to patrząc, nieco zaoszczędziłam ;D

Powrót do 10. - Czas, który pozostał