Jutro będzie lepiej

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
TrebreH

Na forum od:
31 lip 09, 9:27

Post 24 lip 10, 7:37

Kędzierzawska kolejny raz udowadnia, że jest mistrzem świata w pracy z dzieciakami, znanymi piosenkarzami i nie tylko. Znów zrobiła bardzo dobry film. Pięknie portretuje ludzkie dramaty, bez żadnych górnolotnych założeń - liczy się po prostu opowieść. A zarzut sentymentalizmu wydaje mi się nieuprawniony - kadrowanie, muzyka i pieśń barda celnie określa charakter rosyjskiej duszy. Najsmutniejsza refleksja w tym filmie dotyczy, niestety, nas, Polaków, a właściwie "Polaczków", jak pisał rosyjski klasyk o polskim nazwisku. Warto.
równy samemu sobie / pilnujący swych granic

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 24 lip 10, 23:25

Oj cudoooowny <3 Po prostu każda minuta tego filmu była genialna ;) Dzieciaki zachwycały, nie dość że były piękne, słodkie to jeszcze takie naturalne.

Cała filmografia Kędzierzawskiej to teraz dla mnie punkt konieczny do nadrobienia ( jak na razie tylko Pore Umierać jeszcze oglądałam).
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 24 lip 10, 23:41

jej debiut Diabły, diabły to prawdziwe nowe horyzonty

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 25 lip 10, 5:43

no właśnie, też mi przyszły do głowy Diabły, ale to jeszcze było przed Reinhartem, czyli było bardziej surowo, bez tego efekciarstwa wizualnego, w które popadli

ma_gru

Post 25 lip 10, 7:57

pełen zachwyt. i za historię i za estetykę. i mogę tak siedzieć, patrzeć, przeżywać i odkrywać. jeden z tych, do których z przyjemnościa się wraca

TrebreH

Na forum od:
31 lip 09, 9:27

Post 25 lip 10, 8:08

Bohaterami "Diabłów" są Romowie z wrocławskiego Brochowa.
równy samemu sobie / pilnujący swych granic

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 25 lip 10, 8:11

pięknie

grazynka

Post 25 lip 10, 20:52

Zgadzam sie! Film jest swietni a chlopcy przeuroczy. Warto obejrzec bezpretensjonalna, pieknie sfotografowana opowiesc.
Mysle ze nie jest to wizualne efekciarstwo tylko subtelny sposob narracji pasujacy do tych filmow.

cinemachine

Na forum od:
31 sie 07, 14:27

Post 26 lip 10, 20:42

Tak jest. Udany. Najlepiej grały dzieciaki. A potem przekroczyły polsko-rosyjską granicę i wtedy już dzieciaki grały dalej tak jak wcześniej, czyli dobrze a pozostali tak sobie.

mixy

Post 26 lip 10, 22:32

Na ten film oddam swój głos!

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino