awaria rezerwacji

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 23 lip 10, 23:23

Witaj, tangerine
Nie masz karnetu pozwalającego na rezerwowanie seansów

tangerine

Na forum od:

Post 23 lip 10, 23:45

na szczęśie krótkotrwała

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 23 lip 10, 23:53

krotkotrwala, ale znaczaca - system padl w najbardziej oczywistym do przewidzenia momencie, gdy ludzie wyszli z ostatnich seansow i wybila polnoc. to jedyny moment, gdy stanowiska do rezerwacji sa i beda naprawde oblegane.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 23 lip 10, 23:55

tangerine napisał(a):Witaj, tangerine

Akurat taki komunikat pojawia się wtedy, gdy logujesz się na konto, które nie jest powiązane z karnetem. Sporo ludzi popełnia ten błąd - używają np. innego loginu niż tego, który jest nadrukowany na karnecie.
Dzisiejsza półgodzinna awaria objawiała się w inny sposób - po prostu nie można było się połączyć ze stroną. Wbrew pozorom wcale nie wynikało to z przeciążenia. Zawiodły wieczorne zmiany w systemie...

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 23 lip 10, 23:56

O północy serwery enh zrobiły przysiad, i przez pół godziny nie dało się choćby przeglądać zawartości strony, o rezerwowaniu czegokolwiek nie wspominam nawet. Po półgodzinie wszystko się unormowało, ale rzecz jasna na niektóre seanse 25.07 brak już miejsc. Trzeba chyba wynająć hakera i wchodzić na serwer przez płot, żeby załapać się na wszystko, na co ma się ochotę :)
Było chyba do przewidzenia, że o godzinie zero nastąpi skomasowany atak na stronę horyzontów?

stazzio

Na forum od:

Post 23 lip 10, 23:58

Strator napisał(a):Dzisiejsza półgodzinna awaria objawiała się w inny sposób - po prostu nie można było się połączyć ze stroną. Wbrew pozorom wcale nie wynikało to z przeciążenia. Zawiodły wieczorne zmiany w systemie...

Czy wieczorne zmiany w systemie muszą być wprowadzane właśnie o tej porze, a nie np. później?

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 23 lip 10, 23:59

stazzio napisał(a):skomasowany atak na stronę horyzontów?

ładne :)

stazzio

Na forum od:

Post 24 lip 10, 0:02

eliska napisał(a):
stazzio napisał(a):skomasowany atak na stronę horyzontów?

ładne :)

uwielbiam terminologię sportową ;)
http://tygodnik.onet.pl/37,0,48981,glos_wiekszosci,artykul.html

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 24 lip 10, 0:31

Ja nawet pomimo dzisiejszej awarii gratuluje wprowadzenia systemu. Dzięki temu wróciłem po dwóch latach na festiwal. Udało mi się jak do tej pory zapisać na wszystko co chciałem (a nawet jak się na jakiś ewentualny jeden film nie uda to i tak możliwość jest większa niż w poprzednich latach). Kolejek jak na razie brak, co cieszy najbardziej. Wielkie brawa za decyzje i trzymam kciuki, aby wszystko poszło gładko!

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 24 lip 10, 1:42

stazzio napisał(a):Czy wieczorne zmiany w systemie muszą być wprowadzane właśnie o tej porze, a nie np. później?

Nie muszą, nie będą, spokojnie, widzimy, reagujemy, uczymy się, prosimy o cierpliwość. Proszę, nie zjedzcie nas za pół godzinną awarię, my też potrzebujemy trochę dobrych komunikatów. To pionierskie przedsięwzięcie, wierzcie mi: gigantyczne. Nie podcinajcie nam skrzydeł.
Czy ktoś dziś nie wszedł na seans na który miał rezerwację? Czy były gdziekolwiek kolejki?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 24 lip 10, 6:26

Dobry komunikat: system jest ok.
To pisałem ja, chinaski;-)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 24 lip 10, 6:34

:) :)

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 24 lip 10, 7:45

ta, kolejki są przed niemal wszystkimi seansami i nawet pomyślałam "o rany, nie wejdę", ale przesuwają się one 100 razy szybciej niż kiedyś - tak szybko, że ledwie zdążyłam karnet naszykować ;-)

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 24 lip 10, 7:57

d4b0 napisał(a):krotkotrwala, ale znaczaca - system padl w najbardziej oczywistym do przewidzenia momencie, gdy ludzie wyszli z ostatnich seansow i wybila polnoc. to jedyny moment, gdy stanowiska do rezerwacji sa i beda naprawde oblegane.

Systemy zwykle wtedy padają - i dopiero wtedy widać naprawdę, jakie są błędy, bo ujawniają się tylko, jeśli system jest pod dużym obciążeniem, które trudno wykreować w trakcie testów. Mam nadzieję, że poprawki zadziałają już od dziś w nocy.

A kolejki posuwają się szybko, bo nie są porozrastane na boki.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 24 lip 10, 17:29

Stratorze - mam nadzieję, że osoby niezeskanowane dziś w Termosie z winy padu systemu nie zostaną na koniec dnia uszczęśliwione kumulacją punktów karnych ;-)
Pozdrawiam!

mielczarski

Na forum od:
24 lip 10, 14:38

Post 25 lip 10, 10:44

Trzeba cierpliwości. Każdy nowy system, każda nowość jaką się wprowadza by nam pomogła w trakcie festiwalu potrzebuje przetestowania. Niestety tak to bywa, że tylko jest to możliwe podczas jego trwania. Każdy powinien być wyrozumiały. Na przyszłość to zapewne zaprocentuje i skończą się przepychanki i krzyki kto ma wejść czy karnetowi cz czy osoba z biletem.
::: Kino wypełnia nasz świat, jednak tylko takie które coś sobą niesie :::

tangerine

Na forum od:

Post 25 lip 10, 11:20

Strator napisał(a):
tangerine napisał(a):Witaj, tangerine

Akurat taki komunikat pojawia się wtedy, gdy logujesz się na konto, które nie jest powiązane z karnetem. Sporo ludzi popełnia ten błąd - używają np. innego loginu niż tego, który jest nadrukowany na karnecie.

Teraz mnie dopiero wystraszyłeś - a niby na jakie mam się konto logować... wszędzie mam "tangerine" (nawet na karnecie)... Robię to z premedytacją, żeby nie musieć pamiętać tysiąca loginów...

Powrót do 10. - Czas, który pozostał