Karnety/bilety

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 lip 10, 13:16

nie wybierasz się?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 18 lip 10, 13:43

Nie. Jakoś nie mam przekonania do tych włoskich przebojów..Nawet w Jego wykonaniu.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 lip 10, 17:43

:))) ech ..ja t o mam fajnie tu chinaski robi rozeznanie co do wejść , tam Psubrat pisze ,ze film o czaszkach to dla eliski ...:) bardzo to wywoluje poczucie wdziecznosci u eliski ,ktora obawia sie ze nie bedzie w stanie sprostac

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 18 lip 10, 18:38

Da radę eliska:-). A czemu zresztą ma sprostać? Ma się dobrze bawić i cieszyć festiwalem.
Ale ten film z czaszkami to nie, nie..

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 18 lip 10, 18:47

Jarosz napisał(a):
marco napisał(a):Chciałbym ostatecznie potwierdzić , że po ostatnim seansie - (pasmo 22.00) we wszystkich obiektach "kinowych" będzie można dokonać rezerwacji na następny dzień, oczywiście zgodnie z regulaminem po 24.00. Tzn, czy w sytuacji w której utworzą się kolejki do rezerwacji, wszystkie osoby chcące to uczynić będą miały taką szansę przed zamknięciem obiektów. Jest to według mnie zasadnicze pytanie dla osób które nie będą miały swojego laptopa na festiwalu, a oglądają często po 5 filmów dziennie i chciałyby mieć prawie 100% pewność, że zarezerwują sobie wejście na zaplanowane filmy.

Dołączam do pytających. Próbowałem przetestować rezerwowanie przez komórkę, ale mój nie najnowszy model co najwyżej wyświetla plan projekcji - niczego nie mogę w demonstracyjnej aplikacji zarezerwować ani odwołać, bo pokazuje się błąd, a zatem chciałbym rezerwować po ostatnim seansie w obiektach festiwalowych (i nie być zmuszanym po północy pielgrzymować z Capitolu czy NOT-u do Arsenału).

Komputery w obiektach festiwalowych będą dostępne do godziny rozpoczęcia ostatniego seansu.

waszkas

Na forum od:
15 lip 10, 17:13

Post 18 lip 10, 19:51

Myślicie, że wejściówki rozejdą się już 21? Kiedy będziecie je odbierać?
Ja chyba zdecyduję się pojechać dzień wcześniej żeby mieć pewność, że wejściówki jeszcze będą.
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 18 lip 10, 22:12

waszkas napisał(a):Myślicie, że wejściówki rozejdą się już 21? Kiedy będziecie je odbierać?
Ja chyba zdecyduję się pojechać dzień wcześniej żeby mieć pewność, że wejściówki jeszcze będą.

Ja powiem tyle co wiem, odbieram sobie zawsze karnet i wejściówkę dzień wcześniej (w tym wypadku 21), wtedy tłoku nie ma i możesz być pewny, że dostaniesz to po co przyjechałeś.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

eliska

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:20

chinaski napisał(a):Da radę eliska:-). A czemu zresztą ma sprostać? Ma się dobrze bawić i cieszyć festiwalem.
Ale ten film z czaszkami to nie, nie..

żeby sprawę zamknąć..chodzi -o sprostać ze spłacaniem długu wdzięczności ,który urósł o info w kwestii programu w radiu

..ze ma sie cieszyć festiwalem i bawić to eliska wie ,nie trzeba jej mówić

waszkas

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:26

Thane napisał(a):Ja powiem tyle co wiem, odbieram sobie zawsze karnet i wejściówkę dzień wcześniej (w tym wypadku 21), wtedy tłoku nie ma i możesz być pewny, że dostaniesz to po co przyjechałeś.

Tak zrobię. Rok temu nie zdążyłem, więc w tym musi się udać. Wybieram się na Enter the Void. Myślę, że chętnych na ten film będzie trochę mniej i szanse są duże.
"Jest duża różnica między robieniem czegoś dobrze a robieniem czegoś naprawdę twórczo"

Thane

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:30

Pewnie masz racje, np. ja odpadam :). Będę ten film oglądał 24, ale też muszę go zobaczyć ;).

eliska

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:32

o właśnie ,a ja jak chce dotrzeć na koncert to tez nie będę ryzykowac z Enter the void

Thane

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:38

Słuszna uwaga ;).

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 18 lip 10, 22:48

Thane, dałam buźkę po swojej wypowiedzi, więc nie rozumiem Twoich złośliwości.
Nie byłoby problemu, gdyby od razu poinformowali nas o tym, że komputery w obiektach festiwalowych będą dostępne do godziny rozpoczęcia ostatniego seansu (a nie po 4 dniach).
Co oczywiście stwarza nowy, poważniejszy problem.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 18 lip 10, 22:49

waszkas napisał(a):
Thane napisał(a):Ja powiem tyle co wiem, odbieram sobie zawsze karnet i wejściówkę dzień wcześniej (w tym wypadku 21), wtedy tłoku nie ma i możesz być pewny, że dostaniesz to po co przyjechałeś.

Tak zrobię. Rok temu nie zdążyłem, więc w tym musi się udać. Wybieram się na Enter the Void. Myślę, że chętnych na ten film będzie trochę mniej i szanse są duże.

W zeszłym roku na Białą wstążkę (na którą i tak się nie wybierałem) nie było wejściówek jeszcze w środę (i to gdzieś w połowie dnia), także nic do końca nie wiadomo.

waszkas

Na forum od:

Post 18 lip 10, 22:52

Z tego co pamiętam wejściówki można było odbierać tylko w dniu rozpoczęcia festiwalu i na Białą Wstążkę rozeszły się rzeczywiście szybko (około 2 godziny), ale w przypadku Nimfy nie było tak źle. Z reguły drugi film otwarcia cieszy się mniejszym powodzeniem.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 18 lip 10, 22:55

Wejściówkę na "Białą Wstążkę" odbierałem w przeddzień festiwalu około godziny 10. Mimo wczesnej pory musiałem czekać w kolejce.

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 18 lip 10, 23:37

Jarosz napisał(a):Próbowałem przetestować rezerwowanie przez komórkę, ale mój nie najnowszy model co najwyżej wyświetla plan projekcji - niczego nie mogę w demonstracyjnej aplikacji zarezerwować ani odwołać, bo pokazuje się błąd (...)

Jarosz:

Strator napisał(a):
d4b0 napisał(a):Mam pytanie odnosnie dzialania systemu ezerwacji w telefonie komorkowym - obecnie korzstajac z tej strony z komputera po kliknieciu na dany seans zmniejsza sie ilosc dostepnych miejsc. Tymczasem w telefonie komorkowym ta ilosc sie nie zmnienia, rezerwacja nie jest niczym potwierdzona. Czy to jest poprawne dzialanie? Korzystam z przegladarki Opera Mini 5.1.

Tak, to tylko demo. Po kliknięciu nic się nie dzieje. O północy w nocy ze środy na czwartek wszystko będzie działało jak należy, bez obaw. To jest bardzo prosta wersja aplikacji, musi działać na wszystkich komórkach, sprawdzaliśmy z bardzo starymi modelami.

http://forum.nowehoryzonty.pl/viewtopic.php?p=28691
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

kostka

Post 19 lip 10, 4:50

Mam problem, po zakupieniu/opłaceniu karnetu biletowego 20 + , dzień po rozpoczęciu dystrybucji biletów, m.inn. został opłacony bilet na 25 lipca, Chinka, o godz.19:00 w Heliosie - ale nie ten Godarda, tylko Xiaolu Guo, który to seans został teraz przeniesiony do sali NOT, w zupełnie innym terminie. Prawdopodobnie była to pomyłka w programie na stronie ENH i została niestety po czasie mojej zapłaty poprawiona. W każdym razie nie planuję iść na film Godarda (który to po poprawce mam oznaczony jako bilet w moich rękach), co mam w tej sytuacji zrobić? Czy przy odbiorze mogę otrzymać bilet na inny seans, w wspomnianym wcześniej terminie? Sytuacja dziwna i skazująca mnie na pójście na seans tylko z racji nie mojej pomyłki i pechowej zbieżności tytułowej. Mam dodatkowo płacić za kolejny bilet, a karnet kosztował sporo, bo ktoś się pomylił. Pomijam fakt, że Chinki Xiaolu Guo już raczej nie zobaczę, bo nowe terminy kolidują mi z innymi wybranymi filmami. Przykre

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 19 lip 10, 13:43

Tak, niestety, to błąd po naszej stronie. Proszę się spodziewać, że dziś lub jutro ktoś się z Panią skontaktuje by zaproponować rozwiązanie i rekompensatę tej sytuacji.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 19 lip 10, 16:35

nastąpiła pomyłka w kalendarzu projekcji na naszej stronie, dotyczyła ona filmów "Chinka" Xiaolu Guo, i "Chinka" J.L. Godarda, do wczoraj tj. do dnia 18 lipca były zamienione opisy, co oznacza, że kupili Państwo bilet na nie ten film co chcieli.

Prawidłowe godziny seansów to:

Chinka Godarda
23 lipca, 21:45 Helios 3
25 lipca, 19:00 Helios 4

a Chinka Xiaolu Guo
26 lipca, 16:00, Sala NOT
27 lipca, 22:00, Sala NOT

Aktualnie na stronie internetowej godziny seansów są poprawne.

W związku z tym proponujemy:

- możliwość odebrania bezpłatnego biletu na właściwy, pożądany przez
Państwa seans "Chinki" - w tym celu prosimy o maila na adres
chinka@nowehoryzonty.pl z danymi pożądanego seansu. Bilet będzie do
odebrania wraz z pozostałymi w Mediatece

- zwrot gotówki za zakupione bilety i anulowanie zamówienia w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) 20.07. w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 21 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15

- zamianę biletu na Chinkę na dowolny inny dostępny seans - tylko w
Mediatece, Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) 20.07. w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 21 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15

przepraszamy za zaistniałą sytuację liczymy na Państwa wyrozumiałość.
Ostatnio edytowano 19 lip 10, 19:50 przez ojustka, łącznie edytowano 1 raz

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 19 lip 10, 17:45

Tak, to tylko demo. Po kliknięciu nic się nie dzieje. O północy w nocy ze środy na czwartek wszystko będzie działało jak należy, bez obaw. To jest bardzo prosta wersja aplikacji, musi działać na wszystkich komórkach, sprawdzaliśmy z bardzo starymi modelami.

Dzięki piękne, Jean Seblon! :-D

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 20 lip 10, 7:59

chinaski napisał(a):Nie. Jakoś nie mam przekonania do tych włoskich przebojów..Nawet w Jego wykonaniu.

Molto grande błąd...

plm

Post 20 lip 10, 22:21

Czyli jeśli ktoś nie chce iść na niewłaściwą Chinkę, to nie interesuje Was, że macie jedno wolne miejsce więcej?

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 22 lip 10, 10:05

Rzeczywiście - po północy w nocy ze środy na czwartek wszystko działało jak należy, tak jak miało być. Moje elektroniczne przenośne ustrojstwo zarezerwowało, co trzeba. Super! :-D

marcin80

Na forum od:
21 lip 10, 15:03

Post 22 lip 10, 10:17

SYstem zadzaialal idealnie zadnych problemow. Okazuej sie ze nawet dzis o 11:00 na wszytskie seansy sa wolne miejsca i to na niektore sporo.
Nie wiem zatem skad braly sie te kolejki na poprzednich edycjach:)

_che_

Na forum od:
28 lip 07, 18:14

Post 22 lip 10, 11:15

Marcin80, w ciągu kilku pierwszych projekcji raczej nie było nigdy kolejek. Powstawały one później, gdy ludzie odkryli jakiegoś twórcę i potem szaleńczo chodzili na wszystkie projekcje (np w cyklu retrospektywy). Zdarzało się, że sala była nieodpowiednio dobrana (np zeszłoroczne Plaże Agnes) albo że pokazów było zdecydowanie za mało (np 1). Zobaczymy jak to będzie dalej. Zauważ, że na film braci Quay po 30 min już nie było wolnych miejsc. W każdym razie gratulacje dla organizatorów za działający system. :)

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 22 lip 10, 23:08

jak sie okazuje mam 46 punktów (AK tez),bo nie pojawilismy sie na jutrzejszym pokazie Gasienicy.. czy ktos moze to naprawic? bo my jednak zamierzamy sie pojawic na tym seansie
MK

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 22 lip 10, 23:18

MK napisał(a):jak sie okazuje mam 46 punktów (AK tez),bo nie pojawilismy sie na jutrzejszym pokazie Gasienicy.. czy ktos moze to naprawic? bo my jednak zamierzamy sie pojawic na tym seansie

A dokładniej chodzi o to, że już mamy po 5 punktów kary za ten seans. Wygląda to tak jakby była godzina między 9:45 a 13.

yuzuriha

Post 22 lip 10, 23:20

mam ten sam problem co AK i MK i dolaczam sie do prosby o naprawienie go...

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 24 lip 10, 1:45

Dajcie proszę znać czy wciąż macie ten problem?

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 24 lip 10, 7:03

wczoraj mi sie to naprawilo, AK tez
MK

Poprzednia strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał