Karnety/bilety

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 lip 10, 7:21

Strator napisał(a):Thane, trafiłeś akurat na moment, w którym modyfikowaliśmy tą informację.
Teraz wszędzie jest od 0:00.

Tak, oznacza to, że na skutek Waszych próśb zdecydowaliśmy się zmienić godzinę rozpoczęcia rezerwacji z 9:00 rano na północ. Jest więc więcej czasu na dokonanie rezerwacji.

Super, dzięki za odpowiedź i również za zmianę terminu rezerwacji ;).

marco napisał(a):Nie wiem czy będę brał komputer na ENH, mam w związku z tym pytanie, czy będzie można dokonywać rezerwacji np. w Heliosie po obejrzeniu filmu z ostatniego pasma o godz. 22 (oczywiście po północy)

Nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej, z pewnością tak będzie :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

tutisturum

Na forum od:
10 mar 10, 4:57

Post 14 lip 10, 8:51

1. A czy będą stanowiska do rezerwacji w Arsenale albo czy jest tam sieć bezprzewodowa, a jeśli nie ma to czy będzie? To samo tyczy się Capitolu.

2. Dopatrzyłam się paradoksu odnośnie zgubionego karnetu. Mianowicie w regulaminie stoi, że
20. Nie będą wydawane duplikaty karnetów.

A w informacjach odnośnie rezerwacji:

Zgubiony karnet

Przypadek zgubienia karnetu należy niezwłocznie zgłosić w Centrum Kasowym mieszczącym się w Mediatece przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu.

:D czyli wydacie mi duplikat, czy mam was tylko poinformować o tym, że zgubiłam karnet, pomimo tego, że nie dostane nowego (co troche nie ma sensu)?

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 14 lip 10, 9:58

I gdzie tu paradoks? Informujesz o tym, że zgubiłaś karnet, żeby ktoś inny nie wszedł na twój, a jeśli będzie próbował, to być może dzięki temu go odzyskasz (nie duplikat).

ruba

Post 14 lip 10, 11:26

e tam - wszystko, jak zawsze w przypadku zbiurokratyzowanych systemów zależy od dobrej woli jednostki. W zeszłym roku źli ludzie ograbili mnie na festiwalu z całego podręcznego dobytku i litościwy wolontariusz wbrew regulaminowi wydał mi duplikat karnetu, więc jeżeli nie trafi sie na nazistę co to ,,contra legem" nie działa, to myślę, że można liczyć na niesubordynację w tym temacie

Thane

Na forum od:

Post 14 lip 10, 16:59

waszkas napisał(a):I jeszcze jedno pytanie. Rezerwować trzeba tez miejsca na film otwarcia?

Prosimy o odpowiedź w tej kwestii :).

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 14 lip 10, 17:03

tutisturum napisał(a):1. A czy będą stanowiska do rezerwacji w Arsenale albo czy jest tam sieć bezprzewodowa, a jeśli nie ma to czy będzie? To samo tyczy się Capitolu.

2. Dopatrzyłam się paradoksu odnośnie zgubionego karnetu. Mianowicie w regulaminie stoi, że
20. Nie będą wydawane duplikaty karnetów.

A w informacjach odnośnie rezerwacji:

Zgubiony karnet

Przypadek zgubienia karnetu należy niezwłocznie zgłosić w Centrum Kasowym mieszczącym się w Mediatece przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu.

:D czyli wydacie mi duplikat, czy mam was tylko poinformować o tym, że zgubiłam karnet, pomimo tego, że nie dostane nowego (co troche nie ma sensu)?

tak jak napisał Grzes zglaszasz że zgubiłes dzięki czemu łatwiej nam bedzie go odnaleźć w przypadku użycia przez kogoś innego.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 10, 17:07

waszkas napisał(a):I jeszcze jedno pytanie. Rezerwować trzeba tez miejsca na film otwarcia?

Informacja dla posiadaczy karnetów:

Wejściówki (bez wcześniejszej rezerwacji internetowej) na otwarcie festiwalu, film O bogach i ludziach (22 lipca godz. 18.00, Capitol) oraz na drugi film otwarcia Wkraczając w pustkę (22 lipca godz. 18.30, Helios 1) będą wydawane 21 i 22 lipca w Centrum Festiwalowym w Mediatece (Pl. Teatralny 5, Wrocław) w godz. od 9.00 – 20.00.

Wejściówki (bez wcześniejszej rezerwacji internetowej) na uroczyste zakończenie festiwalu, film Tetro (1 sierpnia godz. 18.30, Capitol) będą wydawane w dniach od 31 lipca - 1 sierpnia w godz. od 9.00 do 20.00 w Mediatece.

Thane

Na forum od:

Post 14 lip 10, 17:43

Kapitalnie, dziękuję za odpowiedź. Teraz już chyba wiemy już wszystko ;).

juliette

Na forum od:
22 cze 09, 14:34

Post 14 lip 10, 19:25

ruba, mnie też okradli, i to na dodatek jeszcze w hostelu, dobrze, że karnet oszczędzili ;-) ale informacja o duplikacie jest cenna :)

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 14 lip 10, 20:55

Nie wiem czy ta zmiana godzin rezerwacji miejsc jest dobra. Od godziny 9 jest otwarta Mediateka, dlatego początkowa godzina miała swoje uzasadnienie. Rano wszyscy mają równe szanse na rezerwację, bo nie ma w tym czasie żadnych seansów i imprez towarzyszących. O północy Mediateka jest zamknięta, więc osoby bez laptopów są zdane na czekanie po ostatnim seansie w Heliosie, zamiast iść się wyspać albo odpocząć w Arsenale. Poza tym są filmy, które się kończą po północy. Już sobie wyobrażam te kolejki przed komputerami w nocy.

Thane

Na forum od:

Post 14 lip 10, 22:06

Prolka napisał(a):Nie wiem czy ta zmiana godzin rezerwacji miejsc jest dobra. Od godziny 9 jest otwarta Mediateka, dlatego początkowa godzina miała swoje uzasadnienie. Rano wszyscy mają równe szanse na rezerwację, bo nie ma w tym czasie żadnych seansów i imprez towarzyszących. O północy Mediateka jest zamknięta, więc osoby bez laptopów są zdane na czekanie po ostatnim seansie w Heliosie, zamiast iść się wyspać albo odpocząć w Arsenale. Poza tym są filmy, które się kończą po północy. Już sobie wyobrażam te kolejki przed komputerami w nocy.

Kolejki przed komputerami w nocy? Mało prawdopodobny scenariusz. Poza tym, kiedy rezerwacje były o godzinie 9:00 każdy mówił, że od 45 minut do godziny i 15 minut (czas do pierwszego seansu) to zbyt mało czasu, z czym się zgadzam, biorąc pod uwagę, że wtedy na pewno byłyby olbrzymie kolejki a i system może funkcjonować różnie (obym się mylił). Przeniesienie godziny według mnie rozładuje nieco kolejki i da możliwość szybszego uporania się z ewentualnymi awariami systemu.

tutisturum

Na forum od:
10 mar 10, 4:57

Post 15 lip 10, 0:32

Troche nie miło, że nie są wydawane duplikaty no ale trudno.

To jeszcze zostalo moje pytaie numer jeden, czyli Capitol i Arsenał - czy bedzie tam sieć bezprzewodowa a;bo stanowiska do rezerwacji?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 15 lip 10, 12:08

Na stronie Festiwalu opublikowany został szczegółowy:
:arrow: przewodnik po rezerwacji miejsc na projekcjach 10. ENH >>>
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 15 lip 10, 12:11

tutisturum napisał(a):To jeszcze zostalo moje pytaie numer jeden, czyli Capitol i Arsenał - czy bedzie tam sieć bezprzewodowa a;bo stanowiska do rezerwacji?

tutisturum: stanowiska komputerowe będą we wszystkich obiektach festiwalowych.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 15 lip 10, 12:20

Bardzo ładnie wszystko wyjaśnione. Dzięki. Mam nadzieję, że system będzie działał sprawnie, nie zawiesi się albo wręcz nie pierdyknie, bo wtedy czeka nas ARMAGEDDON. :-)

dyzman

Post 16 lip 10, 18:40

ojustka napisał(a):

Informacja dla posiadaczy karnetów:

Wejściówki (bez wcześniejszej rezerwacji internetowej) na otwarcie festiwalu, film O bogach i ludziach (22 lipca godz. 18.00, Capitol) oraz na drugi film otwarcia Wkraczając w pustkę (22 lipca godz. 18.30, Helios 1) będą wydawane 21 i 22 lipca w Centrum Festiwalowym w Mediatece (Pl. Teatralny 5, Wrocław) w godz. od 9.00 – 20.00.

Wejściówki (bez wcześniejszej rezerwacji internetowej) na uroczyste zakończenie festiwalu, film Tetro (1 sierpnia godz. 18.30, Capitol) będą wydawane w dniach od 31 lipca - 1 sierpnia w godz. od 9.00 do 20.00 w Mediatece.

Bez rezerwacji, tzn bedzie zasada kto pierwszy ten lepszy, aż do wyczerpania miejscówek? Czy z kolei to jest gwarancja, że wszyscy chętni posiadacze karnetów wejdą na projekcję otwarcia i zamknięcia?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 16 lip 10, 19:20

dyzman, jesteś pierwszy raz na festiwalu? :) oczywiście, że do wyczerpania puli kto pierwszy ten ma, wejściówki niestety rozchodzą się na pniu, nie wszyscy zmieszczą się w Capitolu

dyzman

Post 16 lip 10, 19:37

Po prostu nie rozumiem w tym przypadku dlaczego zrezygnowano z elektronicznej rezerwacji ...

dyzman

Post 16 lip 10, 19:42

To może inaczej, czy taką wejściówkę trzeba odebrać osobiście czy można per procura? ;]

Thane

Na forum od:

Post 16 lip 10, 19:53

dyzman napisał(a):To może inaczej, czy taką wejściówkę trzeba odebrać osobiście czy można per procura? ;]

Tylko osobiście :). Na otwarcie razem z karnetem, na zamknięcie razem z olbrzymią nadzieją, że jeszcze będzie :).

tomekazs

Post 16 lip 10, 20:40

jeszcze pytanie - banał. Jak wygląda proporcja miejsc na salach dla karnetowiczow i dla posiadaczy biletów? ci ostatni rozumiem już teraz zagwarantowują sobie miejsce na wybranym seansie. Co z karnetowiczami? czy znów są na "poszkodowanej" pozycji ?

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lip 10, 21:19

tomekazs napisał(a):jeszcze pytanie - banał. Jak wygląda proporcja miejsc na salach dla karnetowiczow i dla posiadaczy biletów? ci ostatni rozumiem już teraz zagwarantowują sobie miejsce na wybranym seansie. Co z karnetowiczami? czy znów są na "poszkodowanej" pozycji ?

Karnetowicze w tym roku będą mieli możliwość rezerwowania miejsc na seanse - dzięki temu każdy będzie wiedział, na jaki film na pewno się dostanie. Nie trzeba będzie stać w kolejkach, tylko po to, by odejść z kwitkiem i w pośpiechu szukać innej projekcji, by znów wyczekiwać w napięciu na wejście do kolejnej sali.

tomekazs

Post 16 lip 10, 21:30

ojustka napisał(a):
tomekazs napisał(a):jeszcze pytanie - banał. Jak wygląda proporcja miejsc na salach dla karnetowiczow i dla posiadaczy biletów? ci ostatni rozumiem już teraz zagwarantowują sobie miejsce na wybranym seansie. Co z karnetowiczami? czy znów są na "poszkodowanej" pozycji ?

Karnetowicze w tym roku będą mieli możliwość rezerwowania miejsc na seanse - dzięki temu każdy będzie wiedział, na jaki film na pewno się dostanie. Nie trzeba będzie stać w kolejkach, tylko po to, by odejść z kwitkiem i w pośpiechu szukać innej projekcji, by znów wyczekiwać w napięciu na wejście do kolejnej sali.

To wiem, ale czy jest tak, że dla "karnetowego grona" w chwili rozpoczęcia rezerwacji może pozostać tylko np 25% miejsc w sali, gdyż reszta rozeszła się wcześniej dla biletowiczów, ktorzy rezerwują już od jakiegoś czasu?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 16 lip 10, 22:10

Oto jest Pytanie.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lip 10, 22:10

tomekazs napisał(a):
ojustka napisał(a):

To wiem, ale czy jest tak, że dla "karnetowego grona" w chwili rozpoczęcia rezerwacji może pozostać tylko np 25% miejsc w sali, gdyż reszta rozeszła się wcześniej dla biletowiczów, ktorzy rezerwują już od jakiegoś czasu?

wszystko bedzie zależało od zainteresowania seansem i sali kinowej.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 lip 10, 22:14

Wszystkich zainteresowanych koncertem Mika Pattona informujemy, że na teren Wyspy Słodowej będzie można wchodzić od godz. 19.00

chinaski

Na forum od:

Post 16 lip 10, 22:22

A od której strony? Od Drobnera czy od Mostów Młyńskich?

Thane

Na forum od:

Post 16 lip 10, 22:23

ojustka napisał(a):wszystko bedzie zależało od zainteresowania seansem i sali kinowej.

Chwileczkę, a czy to nie jest tak jak "dawnym zwyczajem", czyli 60% dla biletów, 40% dla karnetów? Wiem, że takie proporcje obowiązują "od zawsze" (nawet nie wiem skąd to wiem). Więc nie może być sytuacji, że jeśli ludzie z biletami będą oblegali jakiś seanse to karnetowicze się nie załapią. Oj nie ;).

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 16 lip 10, 23:52

Thane napisał(a):a czy to nie jest tak jak "dawnym zwyczajem", czyli 60% dla biletów, 40% dla karnetów? Wiem, że takie proporcje obowiązują "od zawsze" (nawet nie wiem skąd to wiem).

Z tego, co pamiętam, to nigdy nie było takiego stosunku. Na przykład w roku 2008 mieliśmy takie procentowe rozłożenie:
http://forum.nowehoryzonty.pl/viewtopic.php?p=19034
(trzeci post, licząc od dołu strony),
a w 2007 takie:
http://forum.nowehoryzonty.pl/viewtopic.php?p=16353
(dziesiąty post, licząc od góry).

Thane

Na forum od:

Post 17 lip 10, 7:23

Patrząc na te procenty wychodzi zdecydowanie na naszą korzyść. Ciekawe to jest, bo jestem niemal pewien, że gdzieś kiedyś czytałem o tym i stało wyraźnie 60:40. Ale w takim razie być może to było tylko na którejś z edycji. Jeśli taki procent dla nas się utrzyma, będzie dobrze.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 17 lip 10, 7:41

Thane napisał(a):Patrząc na te procenty wychodzi zdecydowanie na naszą korzyść. Ciekawe to jest, bo jestem niemal pewien, że gdzieś kiedyś czytałem o tym i stało wyraźnie 60:40. .

W zeszłym roku w jakichś rozmowach kolejkowych słyszałem wyraźnie o proporcjach 2/3 na 1/3, czyli bliskie wartości 60 na 40. Niemniej nigdzie nie znalazłem żadnych oficjalnych pisemnych danych (nie szukałem ich jednak zbyt intensywnie). Trzeba pamiętać, że liczba karnetowiczów mogących obejrzeć jakiś film zależy bezpośrednio od wielkości sali. W tym roku z obiegu festiwalu ENH wypadła największa sala - ta w remontowanym kinie "Warszawa". Debiutująca w tym roku sala "NOT" mieści 270 osób (wg zapewnienia obsługi kina).

Thane

Na forum od:

Post 17 lip 10, 7:44

A ja będę w tej sali tylko jeden (!) raz w ciągu całej imprezy :(.

wks

Na forum od:

Post 17 lip 10, 7:54

W tej sali prezentowany jest cykl Sezon 2009/2010. Większość filmów widziałem już wcześniej, a nieliczne nie obejrzane przeze mnie mam nadzieję zobaczyć gdzieś jeszcze w dystrybucji. Nie mam jednak ułożonego szczegółowego planu projekcji, a więc mimo znikomego prawdopodobieństwa nie mogę wykluczyć wizyty w tym budynku w trakcie festiwalu.

Grzes

Na forum od:

Post 17 lip 10, 8:01

W dystrybucji? We Wrocławiu?

A tak zupełnie serio - ja wybieram się tam na dwa filmy - Papierowego żołnierza, na którym nie mogłem być w tym jednym tygodniu, kiedy do Wrocławia trafił, oraz na Chinkę, którą, jak znam życie, mogą do Wrocławia ściągnąć akurat wtedy, kiedy mnie tam nie będzie (a jak wyjeżdżam z Wrocławia, to też z Polski, więc raczej trudno mi będzie tam nadrobić ten brak).

wks

Na forum od:

Post 17 lip 10, 8:33

Należę do osób uważających Wrocław za filmową pustynię, ale czasami udaje mi się załapać na przypadkowo pokazywany seans w jakimś kinie należącym do sieci Odra. Liczę na szybką reaktywację Akademickiego Centrum Filmowego. Część filmów udaje mi się wyłapać na kablówce (np. w tym roku m.in. Królik po berlińsku i Esterhazy).Zaległości nadrabiam z reguły podczas wyjazdów do Krakowa. Papierowy żołnierz i Chinka należą do filmów, których jeszcze nie widziałem, ale liczę na obejrzenie po festiwalu.

tomekazs

Post 17 lip 10, 8:33

wks napisał(a):
Thane napisał(a):Patrząc na te procenty wychodzi zdecydowanie na naszą korzyść. Ciekawe to jest, bo jestem niemal pewien, że gdzieś kiedyś czytałem o tym i stało wyraźnie 60:40. .

W zeszłym roku w jakichś rozmowach kolejkowych słyszałem wyraźnie o proporcjach 2/3 na 1/3, czyli bliskie wartości 60 na 40. Niemniej nigdzie nie znalazłem żadnych oficjalnych pisemnych danych (nie szukałem ich jednak zbyt intensywnie). Trzeba pamiętać, że liczba karnetowiczów mogących obejrzeć jakiś film zależy bezpośrednio od wielkości sali. W tym roku z obiegu festiwalu ENH wypadła największa sala - ta w remontowanym kinie "Warszawa". Debiutująca w tym roku sala "NOT" mieści 270 osób (wg zapewnienia obsługi kina).

Czy możemy liczyć na wyjaśnienie organizatorów w t ej sprawie? Proporcja 70 karnetowicze 30 bilety byłaby z pewnością w obecnych uwarunkowaniach bardziej sprawiedliwa.

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 17 lip 10, 8:55

"Masz karnet uczestnika, masz bezpłatny wstęp na wszystkie pokazy filmowe. Musisz tylko dokonać rezerwacji miejsca."

Hahaha, strasznie mnie to rozbawiło xD "bezpłatny wstęp" - raczej w cenie skoro już zapłaciłam za karnet. :D

ale to pewnie podchwytliwy marketing :)
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 17 lip 10, 9:43

Chciałbym ostatecznie potwierdzić , że po ostatnim seansie - (pasmo 22.00) we wszystkich obiektach "kinowych" będzie można dokonać rezerwacji na następny dzień, oczywiście zgodnie z regulaminem po 24.00. Tzn, czy w sytuacji w której utworzą się kolejki do rezerwacji, wszystkie osoby chcące to uczynić będą miały taką szansę przed zamknięciem obiektów. Jest to według mnie zasadnicze pytanie dla osób które nie będą miały swojego laptopa na festiwalu, a oglądają często po 5 filmów dziennie i chciałyby mieć prawie 100% pewność, że zarezerwują sobie wejście na zaplanowane filmy.
marco

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 17 lip 10, 10:57

Lepiej nie zadawać pytań o kolejki po północy, bo mnie raz już wyśmiano z tego powodu :) Podejrzewam, że wszyscy forumowicze (z wyjątkiem nas) dysponują laptopami/ iphonami/ netbookami itp.

Thane

Na forum od:

Post 17 lip 10, 11:19

Prolka napisał(a):Lepiej nie zadawać pytań o kolejki po północy, bo mnie raz już wyśmiano z tego powodu :)

Ręce opadają...

chinaski

Na forum od:

Post 17 lip 10, 12:07

Prolko.. Nie dysponuję tego typu urządzeniami i mam nadzieję że nigdy nie będę musiał dysponować. Ale mam komputer stacjonarny na bazie i zawsze coś chłodnego w lodówce co pozwala się skupić przy rezerwacjach więc zapraszam do mnie w razie gdyby helios-termos się zamykał zaraz po ostatnim seansie.
Thane.. czy to nie Ty napisałeś, że to mało prawdopodobny scenariusz?Te kolejki oczywiście. Więc dlaczego teraz ręce opadają?
A zresztą - w marcu już napisałem, że nam te rezerwacje jeszcze bokiem wyjdą. Zostało to zaklasyfikowane jako "histeryczna reakcja". Nie przez Thane..

Thane

Na forum od:

Post 17 lip 10, 12:11

chinaski napisał(a):Thane.. czy to nie Ty napisałeś, że to mało prawdopodobny scenariusz?Te kolejki oczywiście. Więc dlaczego teraz ręce opadają?
A zresztą - w marcu już napisałem, że nam te rezerwacje jeszcze bokiem wyjdą. Zostało to zaklasyfikowane jako "histeryczna reakcja". Nie przez Thane..

Tak, oczywiście, że to ja napisałem, a ręce opadają dlatego, bo zostało to poczytanie jako "wyśmianie". Rzecz niebywała.

Teraz jednak liczy się to by organizatorzy odpowiedzieli na pytanie odnośnie rezerwacji po północy...

chinaski

Na forum od:

Post 17 lip 10, 12:39

A to nie zrozumiałem intencji. Zwracam honor.

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 17 lip 10, 16:54

Prolka napisał(a): Podejrzewam, że wszyscy forumowicze (z wyjątkiem nas) dysponują laptopami/ iphonami/ netbookami itp.

Ja np. posiadam zwykła komórkę z wifi i wczoraj obczajałam próbną rezerwację. Wygląda na to, że całkiem nieźle działa, dlatego daję sobie na luz i nie myślę o żadnych nocnych kolejkach do stanowisk. W zeszłym roku nie weszłam na bodajże 5 filmów, które obowiązkowo chciałam obejrzeć, także uważam, że teraz może być tylko lepiej :)
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

Grzes

Na forum od:

Post 17 lip 10, 18:47

Hehe, ja przez 8 lat nie wszedłem na 2 filmy, które obowiązkowo chciałem obejrzeć, także teraz może być chyba tylko gorzej, ale liczę, że nie będzie (co głównie zależy od tego, ile karnetów sprzedano - protesty, że już nie można kupić jakiś czas temu pozwalają na umiarkowany optymizm).

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 lip 10, 11:17

Rezerwacja ma podstawową wadę : ogranicza pole manewru i spontaniczność (o tym, że nie będę mógł zarejestrować się na film nawet nie chcę myśleć - w razie czego wezmę receptę na środki uspokajające; teraz nagle wpadł mi do głowy taki pomysł: oprogramowanie mogłoby być tak ustawione, że przy rejestracji na seans w przypadku wyczerpania miejsc powinno umożliwiać rejestrację na kolejne seanse tego samego filmu.

Jeśli zaś chodzi o dobre strony rezerwacji - to walka ze zjawiskiem rozrastania się kolejek wszerz zamiast wzdłuż... Rok temu to zjawisko zaczęło osiągać masę krytyczną... Można by nawet fajną komedię dokumentalną nakręcić, ale te czasy już minęły...

Ogólnie wielka niewiadoma jak to będzie...

PZ

Post 18 lip 10, 12:39

Zamówienie z biletami złożyłem w sobotę wczesnym ranem, przed południem opłaciłem je przekazem w agencji banku PKO. Na stronie ENH nadal widnieje status: nieopłacone. Zastanawiam się, czy zawiniła agencja, czy system dotpay. Przekazy zawsze dochodziły w tym samym dniu, w którym je wysłałem, ale dotpay raczej się nie myli? Co powinienem zrobić, jeśli po 2 dniach (czyli w poniedziałek ok. 5 rano) zamówienie zostanie wycofane, a pieniądze przyjdą kilka godzin później? Złożyć je ponownie?
Wiem, że jeszcze dużo czasu do terminu krytycznego, ale wolę zapytać już teraz.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 18 lip 10, 12:44

chinaski napisał(a):A od której strony? Od Drobnera czy od Mostów Młyńskich?

jest już mapka z wejściami na Wyspę Słodową podczas koncertu MP
Załączniki
slodowa.png

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 18 lip 10, 12:53

marco napisał(a):Chciałbym ostatecznie potwierdzić , że po ostatnim seansie - (pasmo 22.00) we wszystkich obiektach "kinowych" będzie można dokonać rezerwacji na następny dzień, oczywiście zgodnie z regulaminem po 24.00. Tzn, czy w sytuacji w której utworzą się kolejki do rezerwacji, wszystkie osoby chcące to uczynić będą miały taką szansę przed zamknięciem obiektów. Jest to według mnie zasadnicze pytanie dla osób które nie będą miały swojego laptopa na festiwalu, a oglądają często po 5 filmów dziennie i chciałyby mieć prawie 100% pewność, że zarezerwują sobie wejście na zaplanowane filmy.

Dołączam do pytających. Próbowałem przetestować rezerwowanie przez komórkę, ale mój nie najnowszy model co najwyżej wyświetla plan projekcji - niczego nie mogę w demonstracyjnej aplikacji zarezerwować ani odwołać, bo pokazuje się błąd, a zatem chciałbym rezerwować po ostatnim seansie w obiektach festiwalowych (i nie być zmuszanym po północy pielgrzymować z Capitolu czy NOT-u do Arsenału).

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 10, 13:14

aszeffel napisał(a):
chinaski napisał(a):A od której strony? Od Drobnera czy od Mostów Młyńskich?

jest już mapka z wejściami na Wyspę Słodową podczas koncertu MP

Dziękuję w imieniu eliski:-)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał