Obiekty festiwalowe - miejsca wyświetlania filmów

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 25 mar 10, 14:49

Czy wiadomo już gdzie będą wyświetlane filmy w tym roku na festiwalu. Poza Heliosem, Teatrem Lalek doszedł chyba NOT, (nie będzie natomiast Warszawy i Capitolu)
marco

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 25 mar 10, 18:08

marco: Helios, Teatr Lalek. Chcemy także Capitol, ale nie zakończyliśmy jeszcze rozmów w sprawie wysokości opłaty za wynajęcie tego obiektu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 25 mar 10, 19:30

Jest szansa na Capitol? Na stary, dobry Capitol?! :D
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 25 mar 10, 19:34

Oj tak, tak, Capitol, bardzo, bardzo. :-)

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 28 mar 10, 16:32

Thane napisał(a):Jest szansa na Capitol? Na stary, dobry Capitol?! :D

Thane: jeśli na przeszkodzie nie staną finanse, to fizycznie jest to możliwe, bo przebudowa przesunęła się na jesień. Do końca sezonu Capitol na pewno gra swoje spektakle w siedzibie, więc teoretycznie w lipcu nie powinien być jeszcze rozgrzebany :-D

Thane

Na forum od:

Post 28 mar 10, 16:33

Bardzo bym chciał by się udało! :).

Jarosz

Na forum od:

Post 13 maja 10, 15:42

Link do pełnej propagandy w kwestii przebudowy Capitolu - http://www.teatr-muzyczny.home.pl/witamy/index.php?option=com_content&task=view&id=512. W skrócie: do 29 października 2010 roku spektakle odbywają się jeszcze w starej siedzibie, a otwarcie po przebudowie prawdopodobnie po 31 grudnia 2013 roku, co oznacza, że na ENH 2014 Capitol będzie teoretycznie z powrotem. Teoretycznie, bo pewnie wtedy nie będzie opłacalne wynajmowanie, gdyż za luksusy na pewno dyrekcja teatru zaśpiewa tak, że aż mi się nie chce o tym myśleć... No ale wówczas podobno będzie przebudowana Warszawa i Narodowe Forum Muzyki już ma stać.

Thane

Na forum od:

Post 14 maja 10, 10:59

W przewodniku z "Polityki" Capitol jest zaznaczony jako jeden z obiektów. Można chyba śmiało stwierdzić, że w tym roku jeszcze się uda.

pytanie

Post 1 lip 10, 12:52

Wśród obiektów festiwalowych pojawiła się sala NOT, czy jest to dawne kino Atom? Bardzo proszę o określenie lokalizacji.

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 10, 14:15

A czy NOT to nie jest po prostu duża sala w kinie Warszawa?

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 1 lip 10, 14:26

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 10, 14:32

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 1 lip 10, 16:24

pytanie napisał(a):Wśród obiektów festiwalowych pojawiła się sala NOT, czy jest to dawne kino Atom? Bardzo proszę o określenie lokalizacji.

Tak, dokładnie tam.

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 10, 16:27

chinaski napisał(a):
pytanie napisał(a):Wśród obiektów festiwalowych pojawiła się sala NOT, czy jest to dawne kino Atom? Bardzo proszę o określenie lokalizacji.

Tak, dokładnie tam.

Czy to pewne?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 1 lip 10, 17:04

tak, pewne na mur, dawne kino Atom - teraz sala NOT (Naczelna Organizacja Techniczna:), ul. Piłsudskiego 74

Thane

Na forum od:

Post 1 lip 10, 17:06

Świetnie, dziękuję za informacje ;).

chinaski

Na forum od:

Post 1 lip 10, 20:06

Przecież napisałem.. Coś o zaufaniu niedawno było;-)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 10, 20:39

ja wzbudzam, jak widać, a wątpiący niepewni :)

chinaski

Na forum od:

Post 1 lip 10, 21:11

Ale w co ja właściwie wątpię? Bo się już pogubiłem..A tak w ogóle, to gratuluje nagrody, aszeffel:-).

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 2 lip 10, 7:21

Jakiej nagrody aszeffel? Bo nic nie wiem, ona się w ogóle nie chwali...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

chinaski

Na forum od:

Post 2 lip 10, 8:30

Czasem się chwali, tylko nie tutaj. Spojrzyj na link w podpisie:-).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 10, 12:06

bardzo dziękuję :) dostałam więc zadanie objechania Polski pociągiem w dwa dni w terminie do 27 sierpnia, postaram się wywiązać po festiwalu :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 10, 12:08

ps. ja też się pogubiłam

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 2 lip 10, 18:20

aszeffel napisał(a):tak, pewne na mur, dawne kino Atom - teraz sala NOT (Naczelna Organizacja Techniczna:), ul. Piłsudskiego 74

A czy udało się jakoś poprawić jakość projekcji w tym kinie? Na wymianę krzesełek to nawet nie liczę (choć jest koszmarnie mało miejsca), ale może przynajmniej jest lepszy system nagłośnienia? Bo jak tam byłem ostatnim razem to była tragedia - nic nie było słychać :-/
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:

Post 9 lip 10, 12:00

doktor pueblo napisał(a):A czy udało się jakoś poprawić jakość projekcji w tym kinie? Na wymianę krzesełek to nawet nie liczę (choć jest koszmarnie mało miejsca), ale może przynajmniej jest lepszy system nagłośnienia? Bo jak tam byłem ostatnim razem to była tragedia - nic nie było słychać :-/

A jak dawno temu byłeś? Już po przejęciu przez Odrę czy za czasów Atomu?

Jeśli już pod egidą Odry i Warszawy, to fotele się wymieniły albo dostały nowe obicia - nie wiem, raczej to drugie. Są ustawione tak jak były, ale siedzi się na nich wygodniej. Dźwięk niestety jest prowizorką - głośniki ustawiono pod ekranem. Na starych filmach właściwie wszystko słychać, lecz na jakieś szaleństwa Dolby Surround to raczej bym nie liczył ;-)

Niemniej nie zdziwię się, jeśli sala się doposaży na czas festiwalu. Kiedyś bardzo się zdziwiłem, będąc na ENH na małej sali Warszawy, że zamiast ekranu wielkości dużego telewizora zamontowano duży, porządny. Podobnie może być z dźwiękiem w NOCIE.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 9 lip 10, 12:13

Byłem już po przejęciu przez Odrę (na przeglądzie kina indonezyjskiego w październiku, później chyba też, ale nie jestem pewien). Kwestia obić foteli nie była kluczowa, raczej miejsca na nogi, więc jeśli fotele są ustawione jak były, to jest kiepsko. No i dźwięk był bardzo zły.

Jarosz

Na forum od:

Post 9 lip 10, 12:16

doktor pueblo napisał(a):Byłem już po przejęciu przez Odrę (na przeglądzie kina indonezyjskiego w październiku, później chyba też, ale nie jestem pewien). Kwestia obić foteli nie była kluczowa, raczej miejsca na nogi, więc jeśli fotele są ustawione jak były, to jest kiepsko. No i dźwięk był bardzo zły.

No to niestety musisz siadać pod kabiną projekcyjną - tylko tam da się wyciągnąć wygodnie nogi. Nie poprawi to jednak dźwięku...

doktor pueblo

Na forum od:

Post 9 lip 10, 12:20

Tam zawsze siadam :) Ale jest to prostsze, gdy na film przychodzi garstka (jak jest normalnie), a będzie trudniejsze na ENH. Ale cóż, taki urok tymczasowości.

chinaski

Na forum od:

Post 9 lip 10, 19:34

Byłem tam dzisiaj. Bez szału, na dodatek fotele po bokach w rzędzie środkowym zdemontowane. Długonogie/dzy będą mieć ciężko. Jednak klimat pozostał - stare, wysłużone kino. Ale jak ktoś tam trochę kina na najwyższym poziomie wchłonął (czy to za Atomu czy obecnie), to da radę. Zresztą - wszyscy Festiwalowicze zawsze dają radę. Co by się nie działo.

Jarosz

Na forum od:

Post 10 lip 10, 12:33

chinaski napisał(a):Byłem tam dzisiaj. Bez szału, na dodatek fotele po bokach w rzędzie środkowym zdemontowane. Długonogie/dzy będą mieć ciężko. Jednak klimat pozostał - stare, wysłużone kino. Ale jak ktoś tam trochę kina na najwyższym poziomie wchłonął (czy to za Atomu czy obecnie), to da radę. Zresztą - wszyscy Festiwalowicze zawsze dają radę. Co by się nie działo.

To fakt - Chinaski dobrze prawi :-D
Damy radę!

doktor pueblo

Na forum od:

Post 10 lip 10, 13:24

Nie, no pewnie że damy. Ale z drugiej strony, znając festiwalowiczów, narzekania też będą. A że za gorąco, a że za zimno, a że za wysoko, a że za nisko, a że kolejki, a że nie ma kolejek (bo w kolejkach jest "klimat" ;)). Itp., itd.

Ja sobie ponarzekałem na zapas, a potem już nie będę :))

Powrót do 10. - Czas, który pozostał