Wolontariat

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
kasztanooka

Na forum od:
6 kwi 10, 23:14

Post 6 kwi 10, 23:19

witam, kiedy na stronie znajdą się informacje dotyczące tegorocznego wolontariatu?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 7 kwi 10, 20:04

kasztanooka: przesłałem Pani pytanie do osoby zajmującej się wolontariatem. Powinna szybko odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:
8 kwi 08, 22:31

Post 7 kwi 10, 23:56

Szczegółowe informacje dotyczące specyfiki Wolontariatu jubileuszowej 10. edycji ERA NOWE HORYZONTY, pojawią się na stronie festiwalu dosłownie na dniach.
Zasady naboru, w nawiązaniu do poprzednich edycji, nie ulegają zmianie.
Tegoroczna rekrutacja na Wolontariat ENH odbędzie się w dniach:
04-31 maja 2010, jak zwykle w wymienionym terminie na stronie www.enh.pl pojawi się formularz zgłoszeniowy do wypełnienia, który trafi do naszej bazy danych. Ogłoszenie wyników rekrutacji zostanie rozesłane po 13 czerwca 2010.
Koordynator do spraw wolontariatu.

lyzeczkadocukru

Na forum od:
22 kwi 10, 7:55

Post 22 kwi 10, 8:14

Czy osoby, które nie mają doświadczeń przy organizacji wydarzeń kulturalnych też mogą zostać wybrane?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 22 kwi 10, 10:01

lyzeczkadocukru: tak, oczywiście. Potrzebujemy osób do różnych zajęć i z różnymi talentami.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
(szef festiwalu)

kasztanooka

Na forum od:
6 kwi 10, 23:14

Post 19 maja 10, 21:07

przepraszam z góry za moje pytanie, jeśli jest nie na miejscu, ale zastanawiałam się, czy możliwe by było odbycie wolontariatu w niepełnym zakresie dni - bardzo chciałabym zostać wolontariuszką, niestety z powodu wcześniej zaplanowanego wyjazdu miałabym czas tylko w terminie 21-28 lipca. czy istniałaby taka możliwość?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 23 maja 10, 19:55

kasztanooka napisał(a):przepraszam z góry za moje pytanie, jeśli jest nie na miejscu, ale zastanawiałam się, czy możliwe by było odbycie wolontariatu w niepełnym zakresie dni - bardzo chciałabym zostać wolontariuszką, niestety z powodu wcześniej zaplanowanego wyjazdu miałabym czas tylko w terminie 21-28 lipca. czy istniałaby taka możliwość?

Dyspozycyjność jest jednym z ważniejszych kryteriów branych pod uwagę w procesie rekrutacyjnym na Wolontariat ENH, jednak brak pełnej dyspozycyjności nie przekreśla szans na zakwalifikowanie się, Dlatego proszę złożyć aplikację, która jest do pobrania na stronie www.enh.pl, gdzie można odznaczyć możliwy czas zaangazowania w trakcie trwania samego festiwalu, co ułatwia przyporządkowanie do danego działu.

Gość

Post 26 maja 10, 14:36

Witam, mam pytanie o rubrykę "wykształcenie" w aplikacji wolontariackiej: jeśli w tym roku zdawałem maturę, a wyniki zostaną ogłoszone dopiero w czerwcu, mam zaznaczyć "podstawowe" czy "średnie"?

Dodam, że mam już świadectwo ukończenia liceum (eksternistycznie), brakuje mi tylko świadectwa dojrzałości.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. :D

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 26 maja 10, 22:05

Anonymous napisał(a):Witam, mam pytanie o rubrykę "wykształcenie" w aplikacji wolontariackiej: jeśli w tym roku zdawałem maturę, a wyniki zostaną ogłoszone dopiero w czerwcu, mam zaznaczyć "podstawowe" czy "średnie"?

Dodam, że mam już świadectwo ukończenia liceum (eksternistycznie), brakuje mi tylko świadectwa dojrzałości.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. :D

Wierzę, że matura poszła dobrze :) dlatego sugeruje zaznaczyć w aplikacji wykształcenie "średnie".

Gość

Post 27 maja 10, 7:46

ashpopiel napisał(a):Wierzę, że matura poszła dobrze :) dlatego sugeruje zaznaczyć w aplikacji wykształcenie "średnie".

Tak zrobię, jeszcze raz dzięki za odpowiedź. :D

nedaa

Post 31 maja 10, 1:32

lyzeczkadocukru napisał(a):Czy osoby, które nie mają doświadczeń przy organizacji wydarzeń kulturalnych też mogą zostać wybrane?

Hmmm, o ile są z Wrocławia. ;-) Ja startowała raz - nic, moja koleżanka dwa razy - też nic ( w CV zdecydowanie miała czym się pochwalić). Nie wiem czym się kierują "selekcjonerzy wolontariuszy", ale szykuj się na ewentualne rozczarowanie, bo może być ciężko.

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 3 cze 10, 12:08

Od samego początku Wolontariat ENH jest otwarty na współpracę i nowych ludzi. Co nie wyklucza również współpracy z silnym gronem osób, które są naszymi wolontariuszami od wielu lat. Każdego roku mamy dużą liczbę chętnych i ograniczoną liczbę miejsc pracy dla wolontariuszy, więc musimy wybierać, co nie jest łatwym zadaniem.
Kryteria, którymi się kierujemy podczas wyboru, ustalane są przez kierowników danych działów, które bardzo często zmieniają swój profil każdego roku.
Wolontariusze z Wrocławia wciąż stanowią drobną grupę osób w stosunku do tych, którzy przyjeżdżają do Wrocławia na Festiwal ERA NOWE HORYZONTY z całego kraju.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 4 cze 10, 15:26

rany, rany, ne mogę się doczekać tego 14. czerwca!
czy uda się oglądać festiwal po raz pierwszy od kuchni, czy się nie uda? ;-)
ashpopiel, czytałam, że w tej jubileuszowej edycji potrzeba więcej niż zazwyczaj wolontariuszy. czyli ile circa about?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 4 cze 10, 17:10

W tym roku ze względu na szereg projektów realizowanych w ramach jubileuszowej edycji Festiwalu ERA NOWE HORYZONTY będziemy potrzebować pomocy od ok. 220 wolontariuszy :)

julcia

Na forum od:

Post 5 cze 10, 15:32

serdecznie dziękuję za odpowiedź.
czuję się, jakbym znowu zdawała na studia - ale z pewnością jakieś bardzo oblegane (pewnie na filmówce, gdzie jest ze 100 osób na miejsce) ;-)

Gość

Post 13 cze 10, 21:25

kiedy można spodziewać się wyników rekrutacji?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 14 cze 10, 9:39

Witam :)
Maile z wynikami rekrutacji na Wolontariat ENH 2010, zostaną rozesłane dzisiaj po godz. 14.00

krzychh

Post 14 cze 10, 14:28

meile dostaną wszyscy czy tylko osoby wybrane??

Libor

Post 14 cze 10, 15:27

Jestem szczęśliwą wolontariuszką na ENH10 :D Wszystko super, cieszę się jak dziecko, tylko taki problem: gdzie będę spała w tym czasie? Szukam czegoś możliwie taniego, np pokój w akademiku. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, które wrocławskie akademiki prowadzą pokoje hotelowe w wakacje? Albo gdzie jeszcze można przenocować za nieduże pieniądze?

Gość

Post 14 cze 10, 16:07

jeśli chodzi o akademiki to chyba w większości jest taka możliwość. nie wiem, jak to cenowo wychodzi, ale możesz poszukać informacji na temat Kredki albo Ołówka.

Libor

Post 14 cze 10, 16:22

W ubiegłym roku miałam problem ze znalezieniem miejsca - akademiki we wro nie prowadziły pokoi hotelowych, ale też nie dzwoniłam do wszystkich, tylko do uniwersyteckich.

Gość

Post 14 cze 10, 16:48

wydaje mi się, że kredka i ołówek prowadzą.

julcia

Na forum od:

Post 14 cze 10, 17:33

te wiadomości chyba nie powinny być w temacie "wolontariat", ale ja kiedyś spałam w "Labiryncie" przy ulicy Sopockiej - w internecie znajdziesz do niego nr.

keats

Na forum od:
17 lip 07, 21:48

Post 15 cze 10, 9:31

witam wszystkich, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, w jakim charakterze pracuje się przy obsłudze konkursu festiwalowego, bo właśnie tym mam się zająć w tym roku, pozdrawiam :)
"Świat niewidzialny istnieje, bez dwóch zdań. Kwestia tylko, jak daleko to jest od śródmieścia i do której otwarte?" W.A

thelma

Na forum od:
15 cze 10, 13:31

Post 15 cze 10, 14:28

Cześć. W jaki sposób odbywa się rezerwacja darmowych wejść w przypadku wolontariuszy? Czy podobnie jak przy normalnej należy rezerwować dzień przed?
Te 35 wejść nie obejmuje wydarzeń muzycznych prawda? ;)

julcia

Na forum od:

Post 15 cze 10, 15:16

Myślę, że w tych 35 wejściach zawierają się też koncerty. Zastanawiam się tylko, jak się na nie dostać - czy też trzeba zarezerwować?

krzychh

Post 19 cze 10, 13:26

hej, czy ktos myslal o wynajeciu mieszkania dla os, ktore sa na wolontariacie czyli beda na calym festiwalu a nawet dluzej?? wydaje mi sie ze to calkiem dobra opcja.
pzdr

ktoś

Post 19 cze 10, 19:26

keats napisał(a):witam wszystkich, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, w jakim charakterze pracuje się przy obsłudze konkursu festiwalowego, bo właśnie tym mam się zająć w tym roku, pozdrawiam :)

Pewnie na rozdawnictwie kuponów przed seansami konkursowymi i informowaniu jak należy głosować (tzn. wysyłać płatne smsy). Jeżeli nie będzie jednak głosowania SMSowego, to będzie jeszcze należało liczyć ręcznie ilość głosów wrzucanych do urny.

Bardzo fajna funkcja: "Nie ważne kto i jak głosuje, ważne kto i jak liczy głosy"

WQydarzenia muzyczne są odrębną kategorią i nie będzie się chyba wliczać do 35 wejść z karnetu. Na wydarzenie muzyczne będzie należało pewnie zdobyć darmową wejściówkę.

julcia

Na forum od:

Post 20 cze 10, 1:18

Jeśli koncert równa się wydarzeniu muzycznemu, wówczas jasno możemy przeczytać: "W zamian za pomoc przy obsłudze festiwalu otrzymasz imienny karnet uprawniający do 35 bezpłatnych wejść na pokazy filmowe lub koncerty w Klubie Festiwalowym (...)"
Ale najlepiej, jakby nasze niepewności rozstrzygnęła ashpopiel.
Ashpopiel - prosimy :-)

krzychh

Post 21 cze 10, 10:46

a wiadomo co z wolontariuszami, ktorzy przed roztrzygnieciem zakupili karnet?? moga zwrocic??

Ktoś

Post 22 cze 10, 17:43

julcia napisał(a):Jeśli koncert równa się wydarzeniu muzycznemu, wówczas jasno możemy przeczytać: "W zamian za pomoc przy obsłudze festiwalu otrzymasz imienny karnet uprawniający do 35 bezpłatnych wejść na pokazy filmowe lub koncerty w Klubie Festiwalowym (...)"

35 bezpłatnych wejść na pokazy filmowe lub koncerty

Jak dla mnie oznacza to, że można oglądać do 35 filmów lub dodatkowo bawić się wieczorem na koncercie w Klubie Festiwalowym.

Jeżeli normalny uczestnik karnetowy do Klubu Festiwalowego musi dokupić bilet lub karnet koncertowy, to karnet na filmy i karnet na koncerty to 2 oddzielne sprawy. Wydaje mi się, że na koncerty do Klubu będzie wstęp dla wolontariuszy za free. Jedynie koncerty specjalne takie jak Mondo Cane, będą płatne. Chyba, że komuś uda się zdobyć bezpłatną wejściówkę lub będzie zaangażowany do pomocy. W zeszłych latach takie były (zdarzało się, że jacyś dziennikarze lub goście specjalni nie dopisali w komplecie).

thelma

Na forum od:

Post 22 cze 10, 17:59

Poprzez wydarzenia muzyczne mialam na mysli takie odloty jak Ksiega Niepokoju ;)

Ktos wie jak to z tymi rezerwacjami? Rezerwujemy razem z normalnie kupujacymi bilety, na dzien przed?

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 22 cze 10, 22:00

Witam,
Bardzo proszę o chwilę cierpliwości. Cały czas pracuje nad doprecyzowaniem wszystkich zasad związanych z prawami jakie przysługują karnetowi Wolontariusza.

krzychh

Post 22 cze 10, 22:25

ponawiam pytanie o karnet normaklny przy byciu wolontariuszem

ashpopiel
NH-Wolontariat-Boss

Na forum od:

Post 24 cze 10, 9:02

julcia napisał(a):Jeśli koncert równa się wydarzeniu muzycznemu, wówczas jasno możemy przeczytać: "W zamian za pomoc przy obsłudze festiwalu otrzymasz imienny karnet uprawniający do 35 bezpłatnych wejść na pokazy filmowe lub koncerty w Klubie Festiwalowym (...)"

Karnet Wolontariusza uprawnia do maksymalnie 35 bezpłatnych wejść na seanse filmowe, oczywiście po ówczesnej rezerwacji on-line. Dodatkowo karnet uprawnia do bezpłatnych wejść na koncerty w Klubie Festiwalowym, na które nie trzeba rezerwować miejsc.

julcia

Na forum od:

Post 24 cze 10, 9:42

dziekujemy

thelma

Na forum od:

Post 1 lip 10, 12:29

Czy bedzie to duzym problemem jezeli moje daty dostepnosci jako wolontariusza sie nieco zmienily tj. nie bede dostepna w dwa dni w ktore myslalam ze bede i tak tez zaznaczylam na formularzu dostepnosci?

Powrót do 10. - Czas, który pozostał