Propozycje muzyczne

Przed 10. ENH. Propozycje i zapowiedzi programowe.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 13 kwi 10, 22:44

funia: ostatnie dni byly zdominowane przez inne wydarzenia i nie był to odpowiedni czas na anonsowanie koncertu Pattona. Wszystko jest OK! Oficjalna informacja pojawi się na początku przyszłego tygodnia.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Niesmiały renifer

Post 20 kwi 10, 9:23

Jak tam Pattonowe njusy :D Czekamy z niecierpliwością oooolbrzymią ...

gohu

Post 20 kwi 10, 9:58

ja już nawet na bilet odłożyłam >.< juuuż? będzie już ogłoszonyyyy? :D

skrzypuocz

Na forum od:
3 kwi 10, 22:41

Post 20 kwi 10, 10:46

gohu napisał(a):ja już nawet na bilet odłożyłam >.< juuuż? będzie już ogłoszonyyyy? :D

Cześć Małgorzato;) słucham audycji Piotra Barona na Trójce, bo o ile się nie mylę, to właśnie w niej ostatnio gościł Pan Gutek. Ale ani wczoraj ani dziś nie było ani mowy o ENH:(

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 20 kwi 10, 17:10

Mnie się marzy koncert pożegnalny dla Marka Linkousa z jego piosenkami, myślę, że wielu polskich artystów (i nie tylko polskich) wyczarowałoby cuda z piosenek Sparklehorse.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 kwi 10, 19:57

drodzy: jutro będą wszystkie informacje.

Pozdrawiam,

Roman Gutek

skrzypuocz

Na forum od:
3 kwi 10, 22:41

Post 21 kwi 10, 9:43

potwierdzone:) dziękuję:)

marfi

Post 21 kwi 10, 9:49

w którym miejscu będzie link do biletów dla karnetowiczów? Na razie nic nie widać, a jakoś podejrzewam, że będzie trzeba szybko się uwijać z zakupem żeby się załapać. Mnóstwo moich znajomych, którzy normalnie nie bywają na festiwalu, wybiera się na koncert, zainteresowanie jest ogromne.
Te bilety dla karnetowiczów obejmują też siedzące?

marfi

Post 21 kwi 10, 10:09

ok, jest link, już widzę. Jeszcze jakby ktoś napisał czy karnetowicze za 55zł też na siedzące i czy siedzące są numerowane, to byłbym wdzięczny :)

marfi

Post 21 kwi 10, 11:14

kupione siedzące, ale trochę nie rozumiem tej polityki, że karnetowiczów traktuje się znów jako drugą kategorię i daje zniżkę tylko na stojące na zasadzie "kupcie sobie tańsze bilety, ale nie pałętajcie się nam blisko sceny". Nie mówię, że miały kosztować 55zł, ale jakiś bonus dla stałych bywalców festiwalu również na najlepsze miejsca byłby mile widziany.
Mimo wszystko wielkie dzięki za Pattona. To na pewno największe wydarzenie muzyczne w historii ENH. Trzymam kciuki za Baba Zule

marta k

Post 21 kwi 10, 11:33

Panie Romanie, dziekuje za informacje i Pattona! Cudownie :)

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 21 kwi 10, 11:44

hahahahah xD
no więc postanowiłam obczaic co to za wykonawca ten Patton...oto co znalazłam :P

http://www.youtube.com/watch?v=qPsXRiV6yo4

hahah :D Może ktoś by mi dał linka do jakiejś innej,moze ulubionej...hmmm...piosenki? tego wykonawcy :)
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 21 kwi 10, 11:52

Haha, ok, ja też przyznaję się, że do tej pory nie miałem styczności z tym Panem. Z pewnością to będzie najbardziej oryginalny koncert w historii ENH (nie wiem czy najlepszy ;) ).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Niesmiały renifer

Post 21 kwi 10, 11:55

Piękny dzień :):):):):):):):):):):):)

Małgorzata z Poznania

Post 21 kwi 10, 12:02

Droga Barbaro,
linków znajdziesz co niemiara na youtube wpisując Mike Patton. Jest to artysta nietuzinkowy, mistrz nad mistrzami jedyny w swojej klasie, między innymi dzięki swej otwartości na wszelakie projekty muzyczne, gdzie wszystkie są różne od siebie.. Może nie jesteś odbiorcą, do którego trafi każda Jego muzyka - między innymi i Moonchild, który ja uważam za genialny!

Basik90

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 12:37

Droga Małgorzato <przez tą Barbarę poczułam się staro :P>

Tak,wiem,że znajdę mnóstwo jego wykonań na youtubie,tak jak i zresztą tamto poprzednie, po prostu pomyślałam,że ktoś znający jego repertuar może od razu wskazać mi najlepsze z jego utworów.

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 21 kwi 10, 13:28

Wiem, że pewnie nikt się ze mną nie zgodzi, ale w przypadku Pattona nie ma dla mnie niczego lepszego niż płyta Faith No More The Real Thing. Tyle że to zupełnie inne klimaty niż projekt Mondo Cane.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 21 kwi 10, 15:38

Ostatnio edytowano 21 kwi 10, 20:21 przez cze67, łącznie edytowano 2 razy

cze67

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 16:59

Wiem, że pewnie nikt się ze mną nie zgodzi, ale w przypadku Pattona nie ma dla mnie niczego lepszego niż płyta Faith No More [The Real Thing]. Tyle że to zupełnie inne klimaty niż projekt Mondo Cane

Ja wyżej stawiam Mr Bugle'a: pomysłowe to, połamane, kolorowe.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 21 kwi 10, 19:47

a kto to jest Mr Bugle ?

co do ceny ,to ktoś duzo wcześniej pisał,ze żeby sprowadzić Pattona to duży koszt ,moze dlatego bilety droższe są ,za to jest możliwosc bycia na jedynym koncercie .

cze67

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 20:07

ojej, Bungle, no :-)

Basik90

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 20:26

Dzięki cze67 za linki :) Ale to jednak chyba nie moje klimaty.

eliska

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 20:31

Basik nie zrażaj się .facet ma charyzmę

Cze dziękuje Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź ;)...sobie poszukam choć to nie to samo co z Twojej ręki

cze67

Na forum od:

Post 21 kwi 10, 20:36

nieno, to jest... no to jest..., no po prostu brak słów jakie to jest...

http://www.youtube.com/watch?v=zaUrzMeS ... re=related

Kostas Georgakopulos
NH-Kreator

Na forum od:
4 cze 09, 12:34

Post 21 kwi 10, 21:11

witam
Koncert Mika Pattona i projektu Mondo Cane oraz wcześniej ogłoszony przez nas spektakl Michela Van der AA "Księga Niepokoju", to zapowiedż częsci muzycznej na Era Nowe Horyzonty 2010.
Jak widać po tych pierwszych zapowiedziach będzie to bardzo różnorodne i eklektyczne zestawienie.
Wracając do MC , hmm ,właściwiei ten projekt mieliśmy już rok temu, ale z powodu wydłużonej trasy Faith No More został on przełożony. Pracowaliśmy nad sprowadzeniem tego projektu więc ponad dwa lata !!
Wrocławski, a jedyny w Polsce koncert Mondo Cane, to część trasy promującej pierwszą płytę tego projektu,a ukaże się ona już w maju tego roku , więc mamy bardzo "gorący " temat . Nowohoryzontowy koncert, to co rówież bardzo ważne dla samego Pattona , to pierwszy koncert na 10 koncertowej trasie zespołu.

Staramy się programować Muzykę stosując bardzo dla nas naturalną metodę wyboru artystów w jakiś sposób związanych z filmem, to bardzo różne i w różnym stopniu intensywności związki muzyki z filmem.
Killka z nich zobaczymy i usłyszymy w tym roku.
Mam nadzieję,że selekcja będzie dobra i da bardzo ciekawe efekty,
Na dzisiaj właściwie nie interesują nas klasyczne metody tj granie na żywo przez muzyków do filmu, choć zapewne i takie bedą się zdarzały w przyszłości .

Program muzyczny w klubie festiwalowym w Arsenale ogłosimy w maju.

To tyle , życzę osobiście bardzo wielu muzycznych wrażeń na
Era Nowe Horyzonty 2010

pozdrawiam serdecznie
KG

yassna

Post 21 kwi 10, 22:54

wspaniała wiadomość!

queen.b

Post 21 kwi 10, 23:57

Mam jedno pytanie, mam nadzieję, że mnie ktos oświeci. Jakie miejsca będą bliżej sceny: stojące, czy siedzące? Sprzedaż biletów już ruszyła, chciałabym kupić bilet jak najszybciej i oczywiście być blisko sceny i na razie nie wiem, którą opcję wybrać.
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 22 kwi 10, 0:07

queen.b: więcej siedzących, boki sceny będą dla stojących.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Avant-Garde

Post 7 maja 10, 0:36

Zasmuca mnie to, ze ludzie nie wiedza co to jest faith no more, mr. bungle a kazdy z nich zna dzisiejsze zespoly, ktore inspirowaly sie tymi dwiema formacjami (tylko niektorym troche gorzej wyszlo), no ale coz. zycie nie jest sprawiedliwe ;) Patton to geniusz i naprawde malo jest artystow, ktorzy probuja wielu rzeczy, w tym tak bardzo rozniacych sie od siebie. On potrafi wszystko. Jesli chodzi o sam wokal, tez jest baaardzo wszechstronny - growl, rap, beatbox, falset itd.
Co do Fantomasa(na poczatek polecam director's cut), Mr. Bungle, Moonchild, to trzeba sie osluchac. to nie jest muzyka przebojowa, ktora jak szybko wchodzi do glowy, tak szybko z niej wychodzi. Trzeba troche sie wysilic intelektualnie, jesli chodzi o sztuke. W muzyce powinno sie szukac, eksperymentowac i bawic sie. Jezeli kogos dziwia "dziwne piski" itd, to powinien wiedziec, ze muzyka to wszytsko to, co nas otacza. Mysle, ze wrazliwe osoby (muzycznie) mnie rozumieja. nie mam tez w zamiarze byc dla kogokolwiek niemila, czy sie przemadrzac. co to to nie. Ja np. Mondo Cane nie slucham (na razie!), ale wszystkie pozostale jego twory tak. Dla kazdego znajdzie sie cos dobrego. Pozdrawiam

Avant-Garde

Post 7 maja 10, 1:56

Cze7 zamiast rapowego "Epic" zaproponowalabym "Ashes to ashes"(jak on wyglada w teledysku!), "Evidence", (ja m.in. lubie everything's ruined), "Easy" pewnie wszyscy slyszeli.

eliska

Na forum od:

Post 7 maja 10, 9:47

Avant-Garde
cyt Zasmuca mnie to, ze ludzie nie wiedza co to jest faith no more, mr. bungle a kazdy z nich zna dzisiejsze zespoly, ktore inspirowaly sie tymi dwiema formacjami (tylko niektorym troche gorzej wyszlo), no ale coz. zycie nie jest sprawiedliwe

to nie tak ,bo ja np wiedzialam co fath no more ,ale jakos nie wyłuskałam w czasie gdy słuchałam Mika Pattona ...za to teraz jak posłuchałam to uważałam za odkrycie-zachwyt ,zaskoczenie /dzięki Ludziom ,którzy pokazali mi strzałkę na -> .../
myslę,ze wielu z nas słucha duzo muzyki,bardzo duzo ,i w tej ilosci naturalnym jest mze cos przegapiamy a cos zostaje ,moze w innym czasie naszym kolejnosc byłaby odwrotna ....nie demonizujmy więc ;) zjawiska ...:)))

Avant-Garde

Post 7 maja 10, 14:03

Pewnie rzeczywiscie troche demonizuje, ale moze wiesz jak to jest miec mala obsesje... :D

Bonżorno

Post 7 maja 10, 15:06

Wiele polskich kobietek z pewnością Cię rozumie! he he

Tey

Post 8 maja 10, 8:58

Panie Romanie,
Czy próba Mondo Cane z rodzimą orkiestrą będzie się odbywać w tym samym miejscu co sam koncert? Pytam ponieważ interesuje mnie możliwość przyglądania się jej.
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź,
Pozdrawiam!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 maja 10, 12:09

Tey: próba będzie także na Wyspie Słodowej.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

cze67

Na forum od:

Post 9 maja 10, 11:05

Według moich informacji, na ENH wystąpią także te dwie młode sympatyczne panie
http://www.youtube.com/watch?v=1-1eQo-1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=tHcjSgJb ... re=related

am i right?

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 9 maja 10, 12:44

cze67 napisał(a):am i right?

Hm, no tak by wynikało z ich profilu na MySpace - tam jako najbliższy koncert figuruje "Era New Horizons International Film Festival", "Wroclaw, Poland, PL", 30 lipca 2010 o godzinie 20:00. Co albo jest złą godziną, albo panie zagrają do jakiegoś filmu niemego w Operze ;-)

http://www.myspace.com/telepathe

Vesna

Na forum od:
9 maja 10, 12:41

Post 9 maja 10, 12:55

takie elektroniczne elementy do filmu niemego mogłyby być interesującym rozwiązaniem. (;

niemniej jednak świetna wiadomość, pierwsi artyści, a już chce się kupować karnet. tak trzymać.

cze67

Na forum od:

Post 13 maja 10, 6:57

Z Przewodnika festiwalowicza - dodatku do Polityki - wynika, że muzycznie będzie to jeden z najciekawszych festiwali. Się cieszę.

eliska

Na forum od:

Post 13 maja 10, 8:00

właśnie muszę kupić Politykę ...pędzę

cze67

Na forum od:

Post 13 maja 10, 9:15

Skoro Polityka napisała już o muzyce, to może warto by było umieścić info o wykonawcach na portalu, co?

eliska

Na forum od:

Post 13 maja 10, 14:27

w każdym razie ,po pobieżnym obejrzeniu Przewodnika postanowiłam załozyć Notatnik ,żeby zacząć robić listę rezerwacji :)))

cze67

Na forum od:

Post 13 maja 10, 18:57

Kostas - świetna robota. Jak dla mnie line-up lepszy niż na tegorocznym Openerze.

manoo

Post 15 maja 10, 9:06

Właśnie sobie przypomniałem o świetnym zespole "Crystal castles". W tym roku już chyba nie, ale za rok?

marfi

Post 18 maja 10, 23:09

a może by ktoś napisał co napisała Polityka?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 19 maja 10, 5:55

marfi, za jakiś czas - podobnie jak w ubiegłym roku - na stronie enh znajdą się materiały i z Charakterów i z Polityki

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 23 maja 10, 17:51

http://www.lastfm.pl/festival/1533884%20Era%20Nowe%20Horyzonty
ile prawdy w tym skladzie? mam nadzieje ze cos sie zmieni...jeszcze

Pink Freud,Mitch & MitchKryzys ??eeee why?

szkoda ze pewne plotki nie potwierdziły sie...;/ chyba ze jeszcze bedzie niespodzianka na koniec:)
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

eliska

Na forum od:

Post 23 maja 10, 21:56

a wybieracie sie na ?
Michel van der Aa: Księga niepokoju -
- jedno z najważniejszych wydarzeń muzyczno-filmowych roku
na 10. MFF ERA NOWE HORYZONTY
mnie intryguje i sie zastanawiam

marfi

Post 23 maja 10, 23:42

Baba Zula jak widzę potwierdzona! :) (patrz ich strona myspace) - 27.07. Świetna wiadomość!

aszeffel - to ja wiem, ale to odpowiedź dla cierpliwych ;) Mógłby się ktoś pofatygować i wrzucić tu nazwy wykonawców dla takich jak ja, którzy przegapili przewodnik w tym roku. No nic, Baba Zula na dokładkę do Pattona mi wystarczy :) To i tak ponad wszelkie oczekiwania odnośnie części muzycznej.

cze67

Na forum od:

Post 24 maja 10, 18:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 10. - Gra wstępna