Zmiany - wszystko, co powinniście wiedzieć o karnetach

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
kasiad
NH-Kreator

Na forum od:
4 mar 09, 9:42

Post 15 mar 10, 12:10

:idea: Posty wydzielone z tematu "karnety/bilety". Moderator.

:arrow: Kup karnet >>>

Tak jak już wiecie sprzedaż zaczyna się 25 marca ale muszę zwrócić waszą uwagę na fakt, że znacznie ograniczyliśmy ilość karnetów. Cena będzie taka sama jak w zeszłym roku czyli 300 zł. Dopracowujemy jeszcze szczegóły ale już niedługo (kwestia dni) na stronie pojawią się wszystkie informacje.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 15 mar 10, 16:10

W zeszłym roku płaciłem 250. No chyba że nie będzie ulgi dla karnetowiczów z lat poprzednich. Liczba ograniczona tzn ile?

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 15 mar 10, 16:13

Jeśli chodzi o mnie to cena mnie nie przerazą w ogóle. W końcu raz do roku jest festiwal. Grunt żeby był ciekawy program.

chinaski

Na forum od:

Post 15 mar 10, 16:17

Tak, tak. Mnie tez nie przeraża,bo podporządkowuje festiwalowi wszystko. Zwróciłem tylko uwagę, że cena była inna w tamtym roku dla karnetowiczów z lat ubiegłych.
A tak w ogóle to uważam, że karnety powinny być droższe.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 15 mar 10, 16:23

teraz 300 dla wszystkich

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 mar 10, 19:59

nowe info:

Kierując się uwagami uczestników festiwalu, w tym roku organizatorzy dołożą wszelkich starań, by sprostać ich oczekiwaniom. Zmienią się zasady korzystania z festiwalowych karnetów. Teraz karnet będzie zapewniał wejście na wybrany seans, zostanie wprowadzona rezerwacja miejsc (oczywiście w ramach dostępnych miejsc). Bez zmian pozostaną zniżki, jakie daje karnet na zakup biletów na koncerty, wydarzenia specjalne oraz rabat na zakup katalogu oraz innych festiwalowych wydawnictw. Dokładne informacje już wkrótce na naszej stronie oraz na forum.

Karnety na 10. MFF ENH w sprzedaży do 25 marca na stronie internetowej festiwalu.

http://www.enh.pl/aktualnosci.do?id=672

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 16 mar 10, 23:59

Rezerwacje miejsc?
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 10, 6:07

w każdym razie suspens jest :)

chinaski

Na forum od:

Post 17 mar 10, 7:42

Jeszcze nam to ością w gardle stanie tak coś czuję..

Thane

Na forum od:

Post 17 mar 10, 8:11

Z tego co pamiętam w rozmowach, tylko mała garstka forumowiczów mówiła o rezerwacji miejsc. Po to kupuję karnety by nie rezerwować miejsc. A Chinaski ma 100% racji. To zdecydowanie złe rozwiązanie. Nie dość, że kupię karnet to będę musiał jeszcze "walczyć" o miejsce z innymi, niedorzeczne...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 10, 8:43

może dzięki temu nie trzeba będzie godzinę przed seansem ustawiać się w kolejce w obawie, że się nie dostaniesz na film, a zamiast - będzie można iść z koleżankami na kawę lub posłuchać rozmowy z reżyserem po projekcji, czy nie o to chodziło?

Thane

Na forum od:

Post 17 mar 10, 8:51

Nigdy, podkreślam, nigdy nie zrezygnowałem z rozmowy z reżyserem po seansie :). I kilometrowe kolejki jakoś mi w tym nie przeszkadzały. A na wybrany seans nie dostałem się tylko jeden raz.. Ciekawe jak to ma wyglądać. Bo jeśli kupie karnet jak co roku, a potem gdy pojawi się program, będę musiał jako karnetowicz rezerwować sobie miejsce na seanse jeszcze przed festiwalem, to w takim razie zupełnie nie o to chodziło. I co jeśli nagle (o zgrozo! jakaś spontaniczna decyzja) będę chciał zmienić film? Nie wejdę na inny, bo karnetowicze będę mieli już na niego rezerwacje? Oby tak nie było :).

kasiad
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 10, 10:44

Jeśli zmienisz zdanie będziesz mógł odwołać rezerwację i zrobić nową (oczywiście o ile będą miejsca), ale tak samo by było bez rezerwacji. Musiałbyś stanąć w innej kolejce. Teraz przynajmniej będzie wiadomo czy warto czekać. Samą rezerwację można odwołać do 15 min przed seansem a wtedy to już raczej każdy wie, co chce zobaczyć. Thane, jeśli piszesz, że tylko garstka karnetowiczów mówiła o rezerwacjach to chyba niedokładnie śledziłeś wątek :). Przecież prawie piekło rozpętało się tutaj i stąd te zmiany.

Thane

Na forum od:

Post 17 mar 10, 11:01

I faktycznie będzie tak, że kiedy otrzymamy program na stronie, wtedy też będziemy podejmowali decyzję odnośnie rezerwacji na wszystkie seanse? Najbardziej obawiam się sytuacji, która pewnie stanie się normą. Mianowicie tłum ludzi zrobi rezerwację na dany seans a potem zwyczajnie na niego nie przyjdzie, a ci którzy naprawdę będą chcieli się na niego dostać, to nie wejdą, bo ktoś inny miał rezerwacje. A jeśli już wejdą, to tylko wtedy kiedy owe rezerwacje się zwolnią (15 min przed seansem, tak?). Więc będą czekali (w kolejce) na ewentualne wolne miejsca?! Tych krzyczących za rezerwacją miejsc było wielu tak? Okaże się w praktyce ilu z nich skorzysta z tego "przywileju"...

tutisturum

Na forum od:
10 mar 10, 4:57

Post 17 mar 10, 11:21

Mi też się to nie podoba.
I pytanie: jak będzie się dokonywać rezerwacji? Przez internet? Nie bardzo bawi mnie bieganie cały dzień po Wrocławiu z 3-kilowym laptopem.
Niepotrzebny stres.

kasiad
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 10, 11:31

Jeszcze nie wiecie jak to wygląda a już wam się nie podoba. A może tak na spokojnie najpierw dowiedzieć się jak sprawy się mają zamiast panikować i na dzień dobry wszystko negować??

Thane

Na forum od:

Post 17 mar 10, 11:32

Nikt nie panikuje. Grzecznie zapytałem. Jeśli nie można teraz odpowiedzieć, poczekam.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 17 mar 10, 13:57

A ja odnoszę wrażenie, że te głosy pełne wszelkiego rodzaju obaw są trochę na zasadzie "boimy się nowego, bo go nie znamy" i pochodzą od osób, które, mimo wad starego systemu, całkiem dobrze sobie w nim radziły (ja mógłbym się też do nich dołączyć, bo też prawie zawsze wchodziłem na filmy, które chciałem obejrzeć). Mi się wydaje, że sukces (bądź jego brak) nowego systemu będzie głównie zależał od różnych technicznych szczegółów, takich jak to, w jaki sposób będzie się rezerwowało miejsca na filmach (wskazane by było, żeby było to możliwe przez internet, inaczej nie uniknie się gigantycznych kolejek w miejscach rezerwacji, ale żeby możliwe też było np. w Mediatece, żeby każdy nie musiał mieć cały czas przy sobie komputera), liczba karnetów (jeśli będzie taka jak w zeszłym roku albo niewiele mniejsza, to żaden nowy system nie pomoże, a może tylko zaszkodzić). Trzymam kciuki za to, żeby te sprawy udało się rozwiązać możliwie najpomyślniej.

A tak poza tym, w zeszłym roku burza była, ale rzeczywiście głosy za rezerwacjami były w mniejszości.

Thane

Na forum od:

Post 17 mar 10, 14:06

Grzes napisał(a):A tak poza tym, w zeszłym roku burza była, ale rzeczywiście głosy za rezerwacjami były w mniejszości.

Otóż to.

krzychh

Post 17 mar 10, 14:45

ale przez rezerwacje zatraca sie caly klimat festiwalu...wchodzenie na filmu o ktorych nic sie nei wiedzialo, ale ludzie z kolejki podpowiadali ze fajny...zastanawiam sie czy jechac a bylem juz 3 razy...po co karnet jak ma to wygladac jak bilety....jeszcze mneij karnetow=jescze mniej miejsc dla karnetowiczow=bezsensownei wydane pieniadze na karnet skoro nie pojdzie sie na filmy, na ktore sie chce bo "przegapi sie pierwsze minuty rezerwacji" i co wtedy bdzie mozna sprzedac karnet??BEZNADZIEJA i UTRATA NAJWIEKSZEJ ZALETY...jestem bardzo rozczarowany:(

krzychh

Post 17 mar 10, 14:48

chyba ze zrobia listy na filmy ale to wtedy bedzie zupelnie jak PRL...a co jak JA zapisze sie na wszytskie filmy i te 15 minut przed seansem bede decydowal... beda mega kolejki osob liczacych ze ktos nei przyjdzie...i beda tracic filmy...

Gość

Post 17 mar 10, 14:55

To moze usumny karnety a osoby ktore wydadza na bilety wiecej niz 300 zl dostana pozostale za darmo. Nie wyjdzie na to samo???????Drukujmy swoje rezerwacje z internetu po co marnowac kase na plistikowe karnety skoro one i tak NIGDZIE mnie nie wpuszczą:(

Gość

Post 17 mar 10, 16:14

Moim zdaniem cała ta rezerwacja to jedno wielkie nieporozumienie.

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 17 mar 10, 16:48

A jeśli nie będę mieć podczas festiwalu dostępu do internetu (do tej pory nie miałam)? To będę musiała stać w gigantycznej kolejce w mediatece?
Nie chcę panikować ani tym bardziej biadolić zanim wszystko się zaczęło, ale mam nadzieję, że decyzja o rezerwacji miejsc jest głęboko przemyślana i rozpatrzona z wielu stron. Jeśli rzeczywiście ułatwi nam życie, to chylę czoła. :)

Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 17 mar 10, 17:51

bardzo mi się NIE PODOBA pomysł rezerwacji; organizatorzy chyba chcieli to wprowadzić i teraz powołują się na jakąś burzę na forum...
poza tym mam nadzieję, że ten system zostanie wyjaśniony - ze wszelkimi możliwymi niuansami - przed rozpoczęciem sprzedaży karnetów; bo po co kupować kota w worku?

chinaski

Na forum od:

Post 17 mar 10, 20:09

Przeczucie przeczuciem, więc wstrzymuję się z komentarzem do Dnia poznania szczegółów rezerwacji itd. Proszę jednak o ich zamieszczenie na stronie przynajmniej 72 godziny przed rozpoczęciem sprzedaży karnetów. Chciałbym (chcielibyśmy?) mieć Czas do namysłu..

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 17 mar 10, 21:03

To ja poproszę po dwa komputery na każdym piętrze Heliosa z możliwością rezerwacji miejsc i dodatkowym przyciskiem pt. "Rezerwacja spontaniczna bo eliska i chinaski mówią, że dobre, a Querelle, że nie". :-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

chinaski

Na forum od:

Post 17 mar 10, 21:55

Nie żartujmy, sytuacja nabrała cech Zaniepokojenia. Czekamy na konkrety.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 mar 10, 7:58

a ja się nie niepokoję :) ..bo faktycznie co tu komentowac skoro nie wiem jak będzie ...jednak te głosy niepokoju są o tyle dobre ,ze w razie czego zawczasu sygnalizują problem
jedynie...
ja tez w czasie festiwalu korzystam z internetu sporadycznie w mediatece /odpoczywam,wiec tez bym nie chciala rezerwacji p.internet

swoją drogą trudno nam dogodzić ...;)
karnet jako rzecz b lubie i nie chciałabym wycofania :)

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 18 mar 10, 8:02

swoją drogą ta ''gorączka'' dyskusyjna to chyba najbardziej z tęsknoty za festiwalem :)

i z sentymentem wspominam kolejki na Harteleya...dopiero w kolejkach można zobaczyć z bliska i w świetle innych Festiwalowiczów :),wymienic opinie o filmach ,zobaczyć kto jest przystojny ,która jest ładna ;),zakossztować atmosfery ,''ze ten film warto zobaczyć ''-..mnie tam kolejki nie przeszkadzają

krzychh

Post 18 mar 10, 8:15

te kolejki tworzyly klimat festiwalu a wydaje mi sie ze zmniejszenie ilosci karnetow rozwiazalo by problem nie dostanai sie na film - jeszcze 2 lata temu na prawde byl z tym duzo mniejszy problem. do tego filmy na ktore bylo najwieksze oblozenie trafily do kin(poza dziewczynka na ktora sie probowalem dostac 2 lub 3 razy) wiec to tez nie tragedia jak sie czlowiek nie dostanie. stary system byl moim zdaniem dobry.

poughkeepsie

Na forum od:
31 lip 08, 9:26

Post 18 mar 10, 19:13

a mnie się nie podoba 300zł dla wszystkich bez wyjątku, bo to jest brak szacunku dla stałych bywalców :( I sam pomysł rezerwowania bez szczegółów też mnie nie kręci. Kolejki to główny urok enh, ale zobaczymy na czym to będzie polegać.Tyle, że myślę, że festiwal może stracić trochę na uroku, bo jednak dużo pomysłów na co pójść brało się od współkolejkowiczów, a tak co, będziemy się denerwować przed komputerami?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 mar 10, 20:42

ja nigdy nie kochałam kolejek, nie będę płakać po kolejkach, z nikim się nigdy w kolejce nie zaprzyjaźniłam :) kolejki traktuję bez sentymentu, odetchnę, kiedy nie będę musiała w nich stać, kiedy będę miała wolną chwilę, żeby wyjść z kina, przejść się wzdłuż fosy, posiedzieć na słońcu, popatrzeć na zielone, przegadać coś, przemyśleć, wypić w spokoju kawę z przyjaciółmi z forum, których pozdrawiam :) obejrzeć wystawę, poczytać książkę, zjeść obiad etc.

krzychh

Post 18 mar 10, 21:06

mozesz to wszystko robic tylko gdzie w tym wszystkim festiwal...po co filmy...jest ksiazka, obiad, pogadanka, nie wystarczy?? dla mnei to 10 dni KINA i nim sie zyje w tych dniach i czuje ze to mi wlasnie odebrano:(

tangerine

Na forum od:

Post 19 mar 10, 0:43

Nie wiem kto niby postulował jakieś rezerwacje... Ja jestem chyba na nie, ale czekam na szczegóły... Kolejki ustawiają się ponieważ ludzie chcą mieć dogodne miejsca, a nie żeby w ogóle wejść na seans i to się chyba nie zmieni... Myślę, że faktycznie wten sposób idea karnetu się poniekąd zdewaluuje... I apeluję o nie wprowadzanie numerowanych miejsc bo to już będzie nie do przyjęcia...
Ostatnio edytowano 19 mar 10, 0:55 przez tangerine, łącznie edytowano 1 raz

Thane

Na forum od:

Post 19 mar 10, 0:52

tangerine napisał(a):jak wprowadzicie numerację miejsc

Jeszcze tego by brakowało...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 mar 10, 6:32

krzychh napisał(a):mozesz to wszystko robic tylko gdzie w tym wszystkim festiwal...po co filmy...jest ksiazka, obiad, pogadanka, nie wystarczy?? dla mnei to 10 dni KINA i nim sie zyje w tych dniach i czuje ze to mi wlasnie odebrano:(

no nie, tego, że mi ktoś kiedykolwiek zarzuci, że nie żyję festiwalem i KINEM się nie spodziewałam :) :) w tym roku na festiwal przyjadę po raz 10 i może dlatego znajduję w sobie dystans do kolejek :)

to będzie rewolucja, owszem, ale przecież nie takie już przeżywaliśmy na festiwalu, w Sanoku trzeba było codziennie rano osobiście odbierać wejściówki na seanse, groziła nam powódź i przerwy w dostawie prądu, w Cieszynie spływaliśmy potem w nieklimatyzowanych obiektach festiwalowych i staliśmy godzinami po odbiór karnetów, a potem trafiliśmy w sam środek przegrzanej latem, wielkiej metropolii, a festiwalowe życie napuchło, zaczęło się wylewać z tego naczynia, przyszedł czas na kolejne zmiany, i pewnie całkiem szybko je zaakceptujemy, jak wszystkie poprzednie, i kiedyś nawet nam przez myśl nie przejdzie, że mogło być inaczej :) bo w końcu filmy i tak są najważniejsze

tangerine

Na forum od:

Post 19 mar 10, 8:57

Tylko, że jest jeden poważny problem... Chcielibysmy byc ludżmi wolnymi, nie planować z miesięcznym wyprzedzeniem co będę robił o danej porez danego dnia... Ja we Wrocławiu bardzo sobie chwaliłem taką wolność, ponieważ na co dzień pracuję (nie tak jak Wy organizatorzy) w kieracie od 8 do 16 i mam dni zaplanowane przez cały rok... Byłem zwolennikiem biletów w czasach Cieszyńskich, ale potem odkryłem jaka to wspaniała rzecz i jaka to ulga nie musieć planować i trzymać się planów podjętych kilkanaście dni wcześniej... Przecież nie wiadomo czy będę w formie danego dnia, czy nie bede zbyt zmęczony żeby pójść na kolejny film, czy będe miał nastrój po jakimś świetnym filmie obejrzanym wcześniej itd. itp... Cały czas czekamy na argumenty, bo nie podaliście żadnych, co to ma dać nam lub Wam, skąd taka rewolucja ?

Thane

Na forum od:

Post 19 mar 10, 9:18

Pani Kasia napisała, że rozpętało się niemal piekło po ostatnim festiwalu, i gro ludzi było za tym właśnie rozwiązaniem. Może ktokolwiek z tych ludzi, którzy wtedy postulowali się wypowie???

chinaski

Na forum od:

Post 19 mar 10, 10:33

Nie licz na to.

Thane

Na forum od:

Post 19 mar 10, 10:35

A szkoda, mieli odwagę pisać wcześniej to i teraz powinni się odezwać.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 19 mar 10, 12:40

Drodzy Państwo: festiwal się rozwija, mamy coraz więcej uczestników oraz gości polskich i zagranicznych. Musieliśmy uporządkować sposób wchodzenia na filmy, aby kazdy z uczestników mógł sobie zaplanować ogladanie filmów i wiedział z wyprzedzeniem czy wejdzie na wybrany przez siebie film czy nie.
Bilety trzeba będzie REZERWOWAĆ NA KAŻDY DZIEŃ I TYLKO Z JEDNODNIOWYM WYPRZEDZENIEM. Nie będzie można rezerwować miejsc przed rozpoczęciem festiwalu.!!!!! W Heliosie i w innych obiektach będzie wystarczająco dużo stanowisk z komputerami (kilkadziesiąt), aby móc bez problemu zarezerwować miejsce i zrezygnować z rezerwacji.WAŻNE: bedzie wymóg odwołania dokonanej wcześniej rezewacji (elektronicznie). Rezerwację bedzie można odwolać najpóźniej 15 minut przed danym seansem. Jeżeli posiadacz karnetu zrezygnuje z seansu na który zarezerwował miejsce i nie odwołał tej rezerwacji, to nie będzie mógł rezerwować miejsc na kilka kolejnych pokazów (szczegóły w regulaminie).
Każdy posiadacz karnetu będzie miał do dyspozycji 50 seansów.
W tym roku sprzedamy jeszcze mniej karnetów niż w roku ubiegłym (i tak było ich mniej niż w latach poprzednich). Zminimalizujemy w ten sposób ryzyko braku miejsc dla posiadaczy karnetów.
Jeszcze dzisiaj powinnny pojawić się na stronie internetowej festiwalu szczegółowe zasady rezerwacji biletów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

poughkeepsie

Na forum od:

Post 19 mar 10, 13:50

czyli będziemy stać w kolejkach do komputerów zamiast do sal. Jak ktoś będzie chciał zostać po seansie na spotkaniu z artystami i nie zdąży odwołać rezerwacji to zostanie uziemiony za karę?Dziwny pomysł dosyć :/ Summa summarum zamiast cieszyć się festiwalem będziemy nerwowo rezerwować miejsca albo "odrezerwowywać". Nie jestem przeciwnikiem nowości i usprawniania, ale jakoś mnie ta idea w ogóle nie kręci. Gdyby jeszcze było tak, że niech rezerwują Ci którzy chcą, a kto chce niech ryzykuje to ok. A poza tym mam takie zdanie jak Tangerine, cały rok żyję w reżimie czasowym przynajmniej na festiwalu chciałabym odetchnąć :/
Ale co ja się podniecam jak mogę się w ogóle nie dopchać do karnetów :(

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 19 mar 10, 15:30

Niezależnie od ilości stanowisk, w każdy poranek będzie prawdziwa wojna o te stanowiska, bo wszyscy będą chcieli w najwcześniejszym możliwym terminie (czyli tuż po otwarciu Heliosa) zarezerwować miejsce. Zatem niektórych czeka wstawanie o 6-7 rano żeby na pewno być pierwszym.

Nie wiem w czym to pomoże, pewnie mniej wolontariuszy będzie musiało obsługiwać salę ( w zasadzie wystarczy dwoje). Kolejki były i będą (tyle że zamiast do sal, to do komputerów od rana) bo to jest dobry festiwal z ciekawym repertuarem i za rozsądną cenę - więc chętnych jest mnóstwo.

Ja tam lubię wstawać (choć stawać też lubiłem) także na lipiec czekam bez obaw,
pozdrawiam.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 19 mar 10, 15:53

Panie Romanie! O Jezuuu....
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Gość

Post 19 mar 10, 15:55

Porażka.

tangerine

Na forum od:

Post 19 mar 10, 16:06

Roman Gutek napisał(a):Każdy posiadacz karnetu będzie miał do dyspozycji 50 seansów.

Dziękuję za wyjaśnienia. Jeszcze prosiłbym o doprecyzowanie czy ten limit dotyczyć będzie filmów faktycznie obejrzanych czy rezerwacji (których moze byc więcej biorąc pod uwagę możliwość rezygnacji) ?

tangerine

Na forum od:

Post 19 mar 10, 16:09

paNMieczyslaw napisał(a):Niezależnie od ilości stanowisk, w każdy poranek będzie prawdziwa wojna o te stanowiska, bo wszyscy będą chcieli w najwcześniejszym możliwym terminie (czyli tuż po otwarciu Heliosa) zarezerwować miejsce. Zatem niektórych czeka wstawanie o 6-7 rano żeby na pewno być pierwszym.

A może możliwość zostanie odblokowana o północy, Panie Romanie jak to właściwie będzie ? I czy będzie dostęp do systemu przez Internet, czy tylko w Heliosie ?

A tak w ogóle to za dużo chyba tej całej elektroniki, ten festiwal był zawsze o ludziach, o prawdziwych emocjach, tymczasem widzę, że elektronika, której jestem zatwardziałym sceptykiem, zaczyna się coraz bardziej panoszyć.
Ostatnio edytowano 19 mar 10, 16:14 przez tangerine, łącznie edytowano 1 raz

poughkeepsie

Na forum od:

Post 19 mar 10, 16:12

no i podstawa, czy rezerwacji będzie można dokonywać wyłącznie na komputerach w Heliosie czy system będzie dostępny również online?
Ale zgadnijmy jaka będzie odpowiedź - 25 marca ukaże się regulamin i wszystkiego się dowiemy ;-)
Mnie sama idea nie odpowiada, no niestety :(

kasiad
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 mar 10, 16:24

Witam ponownie.
Zapewne zainteresuje Was fakt, że na naszej stronie zamieściliśmy informację o karnetach. Myślałam o tym, by wrzucić ją również tutaj ale chyba wszystkim będzie wygodniej jak podam link:
http://www.enh.pl/artykul.do?id=468
W razie jakichkolwiek wątpliwości piszcie - postaram się pomóc

Następna strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał