Seans niespodzianka

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
Gość

Post 19 lip 08, 18:12

Czy ktoś z Was wie może, co kryje się pod tajemniczym hasłem "seans niespodzianka" w dniu 24 lipca (czwartek) o 24:00 w Heliosie? Zna ktoś może jakieś szczegóły? :)

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 19 lip 08, 18:15

No właśnie, też jestem ciekawy. Słyszałem plotki, że to nowy film Alonso! Ale może to tylko plotki?
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

FELE

Post 20 lip 08, 1:37

Zazwyczaj na festiwalach w świecie takie seanse to pokazy filmów kończonych w ostatniej chwili. Kiedy organizatorzy nie są pewni czy film doleci, nie zajawiają tytułu i razie obsówy łatają seans jakimś filmem rezerwowym. Kilka lat temu w Wenecji surprise movie była Martwa natura, która zdobyła Złotego Lwa! Może Gutek ma jakiegoś asa w rękawie po Cannes? Albo może jakiś polski film? Pytanie czy to do końca bądzie tajemnica czy też dowiemy się wcześniej?

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 20 lip 08, 11:28

jka niespodzianka, to pewnie sie dowiemy juz na seansie, chyba pojde..
MK

freep

Post 20 lip 08, 14:23

Bezsensowny zabieg organizatorów... Tłumy w kolejce, przepychanie, rozgardiasz, zamęt... 10 minut emocji (reklamy) , a potem (bez względu na to jaki to będzie film) - w ciągu pierwszych 20 minut wyjdzie jedna czwarta widowni... Coraz głupsze pomysły organizatorów...

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 20 lip 08, 14:27

Pozdrawiamy sympatycznych malkontentów! Przynajmniej jest się z czego pośmiać.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Alina

Post 21 lip 08, 1:12

Zasłyszałam właśnie w klubie, że gazeta festiwalowa przygotowuje materiał o tym tajemniczym pokazie na czwartek. Czyli będzie wiadomo wcześniej co to za niespodzianka...

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 21 lip 08, 16:46

i tak zamierzałem obejrzeć "Falę", więc pójdę się dać zaskoczyć razem z moją nową dziewczyną. ;-)
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Agat

Post 22 lip 08, 11:08

to i tak jedyny seans o północy, więc nie ma wiele do stracenia. mam już dość klubu festiwalowego i z chęcią zobaczę sobie film dla odmiany. tak w ogóle to obciach, że nie ma żadnych nocnych seansów. wszyscy muszą się zwiajać z kin i pić. przynajmniej z dwie sale mogłyby coś grać dla nocnych marków.

FELE

Post 22 lip 08, 23:21

Agat, mało Ci pięć filmów dziennie? Get life, kurcze. Czyli dalej nikt tak na prawdę nie wie o co biega z tym pokazem.

Killer

Post 23 lip 08, 8:37

Ja wiem.... ale nie powiem.

sylwai

Post 23 lip 08, 15:05

pytali kiedys w kolejce (a była za dluga) czy sa chetni na davies'a na 24 ...

FELE

Post 23 lip 08, 20:29

Stopklatka napisała:

Specjalne spotkanie z Przemkiem Wojcieszkiem

Przemysław Wojcieszek kręci właśnie na jednym z wrocławskich blokowisk swój najnowszy projekt - "Made in Poland".

Zajawiony w programie festiwalu czwartkowy seans niespodzianka w Heliosie 7 o 24.00 to nic innego jak spotkanie z reżyserem i prezentacja części nakręconego już materiału (są w połowie zdjęć). Na pewno będzie można dowiedzieć się wiele o jego filmowej kuchni i docelowo porównać efekt końcowy, który trafi do kin, z kręconymi teraz scenami - najczęściej w kilku dublach. Po spotkaniu ekipa filmu zaprasza na browar.

"Made in Poland" to opowieść o wściekłym na świat ex-ministrancie Bogusiu, który tatuuje sobie na czole "fuck off" i z metalowym prętem rusza wzniecić rewolucję na blokowisku. Historia ta miała oryginalnie postać scenariusza filmowego, lecz pomimo usilnych starań nie udało się zgromadzić budżetu niezbędnego do nakręcenia filmu kinowego.

W tej sytuacji autor zaadoptował tekst na potrzeby sceny. Teatralna wersja tej opowieści zrealizowana jesienią 2004 roku w legnickim teatrze była ogromnym i spektakularnym sukcesem. Przez wielu krytyków spektakl uznany został za jedną z najważniejszych premier w Polsce i o Polsce. Teraz historia Bogusia trafia w końcu na taśmę celuloidową.

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!