Czerku napisał(a):Witam. Co powiedzielibyscie na najnowszy film Erica Rohmera, prezentowany w Wenecji "Les Amours d'Astrée et de Céladon"?
okon napisał(a):
w poprzednich latach znalazło się miejsce dla staruszków - godarda i resnaisa, więc w tym również i rohmer powinien czuć się zaproszony. niezależnie od formy.
Roman Gutek napisał(a):tayuki: niemiecki dokument "Jesus Christus Erloeser" / Jezus Chrystus Zbawiciel (reżyseria Peter Geyer) był dla mnie największym przeżyciem tegorocznego Berlinale. Myślę, ze jest duża szansa, że ten film bedzie można zobaczyć w tym roku na festiwalu we Wrocławiu. Postaram się wkrotce napisać po parę zdań o najciekawszych, moim zdaniem, filmach z berlińskiego festiwalu. Napiszę też o filmie Geyera.
Tutaj znajdziecie opinię Tadeusza Sobolewskiego (Gazeta Wyborcza) o filmie "Jezus Chrystus Zbawiciel":
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4922434.html
Pozdrawiam serdecznie,
Roman Gutek
alita napisał(a):"A Thousand Years of Good Prayers" Wayne Wang - Bo niestety Ale Kino do Wrocławia nie dociera
Roman Gutek napisał(a):tayuki: niemiecki dokument "Jesus Christus Erloeser" / Jezus Chrystus Zbawiciel (reżyseria Peter Geyer) był dla mnie największym przeżyciem tegorocznego Berlinale. Myślę, ze jest duża szansa, że ten film bedzie można zobaczyć w tym roku na festiwalu we Wrocławiu.
Roman Gutek napisał(a): Postaram się wkrotce napisać po parę zdań o najciekawszych, moim zdaniem, filmach z berlińskiego festiwalu.
Agnieszka napisał(a):"Free Reiner" Hansa Weingartnera PROSZĘ!
Powrót do 8. - Przed festiwalem