czy ENH się dusi?

Księga pytań, pochwał i zażaleń dotyczących spraw organizacyjnych.
pablodziablo

Post 3 sie 07, 14:51

Witam.

Nie mam zbyt wielkiego stażu na ENH, to był dopiero mój drugi festiwal, poprzednie znam tylko z obszernych relacji znajomych. Mimo tego zauważyłem, że tegoroczna edycja jakby się dusiła w ramach przeznaczonych nań obiektów. Zwłaszcza jeśli chodzi o Heliosa. Codziennie długie kolejki na każdym piętrze, problemy z dostaniem się na seans nawet jeśli przychodziło się dłuuuuugo przed. Czy organizatorzy nie powinni pomyśleć o wydłużeniu festiwalu, o powiedzmy np. tydzień? Jeśli nie cały to po trzy dni przed i po obecnym temnie? Może równoległe prowadzenie bardzo interesujących retrospektyw i panoram typu odkrycia etc... zbyt napina terminarz projekcji? Może zamist równolegle, poprowadzić je blokowo, z lekkim zazębieniem? Przy wydłużonym czasie trwania może to w pewien sposób sektorować festiwal co odbędzie się z korzyścią dla widzów. Być może czas pomyśleć o systemie lojalnościowo-scoringowym dla widzów którzy najaktywniej uczestniczą w festiwalu i projekcji które są najabardziej oblegane? Odpowiednie rozwiązania informatyczne pomogłyby wcześniej objąć skalę zainteresowania konkretną projekcją. Oczywiście nie bez obłożenia uczestników pewną dozą odpowiedzialności, ale to z pewnością dla ich dobra.

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 3 sie 07, 15:02

Bez przesady. Nie wszedłem tylko na 1 film z własnej w sumie głupoty. Prawda jest taka, że jak komuś zależało i chciał wejść to nie było problemu. Chyba, że ktoś przychodzi na 15 minut przed filmem, to na miejsce za bardzo nie było co liczyć. To jest dość normalne wg. mnie. Faktem jest, że maniera ludzka do ustawiania się do kolejek 1,5 godziny PRZED rozpoczęciem filmu to ogromna i niepotrzebna przesada. Gdyby WSZYSCY którzy chcą wejść przyszli powiedzmy 30 minut wcześniej, sytuacja wyglądałaby identycznie, a zaoszczędziłoby to godziny stania w bezsensownych kolejkach. Ale ludzi nie zmienimy, wydłużenie Festiwalu tym bardziej.
cry baby cry
put your finger in your eye

lolo

Post 3 sie 07, 15:03

HE he
"Być może czas pomyśleć o systemie lojalnościowo-scoringowym dla widzów którzy najaktywniej uczestniczą w festiwalu i projekcji które są najabardziej oblegane?"
przepraszam za bardzo osobistą ocenę - niezła bzdura..

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 4 sie 07, 9:49

lolo napisał(a):niezła bzdura..

To zależy co to miało oznaczać? Dynamiczne przydzielanie sal i miejsc? Awykonalne.

Powrót do 7. - Aaaby wiedzieć więcej