Las w żałobie

Co obejrzałeś? Co sądzisz?
korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 20 lip 07, 14:48

Dawno nie widziałem tak wysublimowanego i pięknego wizualnie filmu (wcześniej chyba tylko "Lalki" i "Uniesie nas wiatr" wywołały we mnie podobny zachwyt jeśli chodzi o wizual) Polecam gorąco każdemu ten piękny, delikatny film. Sam temat filmu pozwala zachować wiarę w pięknych, czystych, dobrych ludzi. Dziękuję za ten film organizatorom i mam nadzieję, że pojawi się w regularnej dystrybucji, bo na to bez wątpienia zasługuje...

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 20 lip 07, 14:58

Dla mnie niestety był zbyt przewidywalny. Lubię tą estetykę kadrów i narracji, ale zbyt wiele miałem na tacy. I jeszcze ta pozytywka...
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 20 lip 07, 17:17

Zgadzam się z korezem. Piękny film, choć "Shara" pani Kawase dwa lata temu zrobiła na mnie jeszcze większe wrażenie. Miejscami zapachniało zieloną papają... Mocne rozpoczęcie konkursu.

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 21 lip 07, 21:05

Bardzo ważny dla mnie Film.Przez ostatnie lata co roku traciłem kogoś bliskiego..
Więc chyba rozumiecie..
Chciałbym Go mieć w kolekcji;mam nadzieję że zostanie wydany na dvd..

guermantes

Na forum od:
22 lip 06, 13:45

Post 22 lip 07, 11:45

pretensjonalny, nudny, urokliwy.

AK

Na forum od:
1 mar 05, 21:01

Post 28 lip 07, 17:28

Każdy film ma jakąś filozofię i nie potrzeba, tak jak tu, wykładać tego aż tak dosłownie. Poza tym fabuła jest prostacka i nie przekonująca. I znowu w oprawie zbyt snujowatej

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 12 sie 07, 22:19

Dobry film. Przyklad na to,ze dzielo minimalistyczne i niespieszne nie zawsze musi byc nudne. Z kazda chwila(oprocz rozwleczonej koncowki) coraz bardziej wciagajaca przypowiesc. Jestem na tak!
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

Powrót do 7. - Filmy - wypowiedz się!