4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
aloneincieszyn..ornot? :)

Post 22 lip 04, 20:50

Kino Central bylo juz w zeszlym roku i znajduje sie w Tesin'ie, tuz przy rynku. Bardzo przyjemne, klimatyczne kino.

cieszynianka

Post 22 lip 04, 21:07

dzieki

jacek

Post 23 lip 04, 5:12

na stronie festiwalu informacja o projekcji koncertow z dvd w klubie festiwalowym. ale jest gdzies rozpiska? co i kiedy? nie powiem, ale chetnie bym zerknal na massive czy radiohead...

Miłek

Post 23 lip 04, 6:41

Byłem wczoraj. Brawa dla "Marysi" ale głównie dla Dj   a zostawili po sobie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Polecam kiełbaski!!

organozator

Post 23 lip 04, 13:09

Jacek: KONCERTY W KLUBIE FESTIWALOWYM:
23 lipca, piątek
19.00: koncert wideo - REPUBLIKA Republika
22.00: koncert MYSLOVITZ - muzyka z filmu Polish Kiss, prapremiera nowej płyty Skalary, Mieczyki i Neonki; posiadacze karnetów - 8 zł, pozostali - 16 zł

24 lipca, sobota
19.00: koncert wideo - MASSIVE ATTACK Eleven Promos

25 lipca, niedziela
19.00: koncert wideo - NORAH JONES Live In New Orleans
22.00: koncert COOL KIDS OF DEATH,
posiadacze karnetów - 8 zł, pozostali - 16 zł

26 lipca, poniedziałek
19.00: koncert wideo - LENNY KRAVITZ Live
22.00: koncert OLEŚ/TRZASKA/OLEŚ,

27 lipca, wtorek
19.00: koncert wideo - THE BEATLES The First U.S. Visit
22.00: koncert PINK FREUD, posiadacze karnetów - 8 zł, pozostali - 16 zł

28 lipca, środa
19.00: koncert wideo - COLDPLAY Live
22.00: koncert TWORZYWO SZTUCZNE,

29 lipca, czwartek
19.00: koncert wideo - RADIOHEAD Meeting People Is Easy
22.00: koncert OTOMO YOSHIHIDE'S NEW JAZZ ENSEMBLE,
posiadacze karnetów - 15 zł, pozostali - 30 zł

30 lipca, piątek
19.00: koncert wideo - BEASTIE BOYS Video Anthology
22.00; koncert ARMIA, posiadacze karnetów - 8 zł, pozostali - 16 zł
24.00: wieczór Red Bull Music Academy -
muzyka na żywo tworzona przez polskich absolwentów akademii

31 lipca, sobota
19.00: koncert wideo - PLACEBO Soulmates Never Die: Live In Paris
24.00: koncert BRATY Z RAKEMNA,

1 sierpnia, niedziela
19.00: koncert wideo - MADREDEUS Euforia
22.00: koncert eM, koncert SMOLIK i przyjaciele: Mika Urbaniak, Novika, Jahiar, Artur Rojek, Bogdan Kondracki, posiadacze karnetów - 8 zł, pozostali - 16 zł.
Zapraszam

Justa

Post 23 lip 04, 14:09

Panie Romanie, dozgonne olbrzymie podziekowania z mojej strony za "Zle Wychowanie" Almodovara. Film jest fenomenalny !!! Dziekuje za o, ze moglam go obejrzec juz teraz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

notaloneincieszyn_butalon

Post 23 lip 04, 15:30

Justa nie denerwowalabys ludzi! :P Czesc Ola, jesli tu zagladasz to wlasnie kisze na dworcu w Gliwicach. Oczywiscie sie spoznilem i musze przebijac sie przez jakis Skoczow (gdzie to jest?? :) ), ale dzisiaj napewno dotre! Pytanie do forumowiczow ktorzy sie juz na miejscu spotkali: czy dzisiaj ew. jutro planowane jest gdzies spotkanie? Milek? Pozdrowienia!

iwona

Post 23 lip 04, 16:47

dlaczego nie mozna zamowic biletow na myslovitz na stronach internetowych? w ogole ich nie ma w wykazie!!!

kasjer

Post 23 lip 04, 17:16

Iwona: Koncert rozpoczyna się za kilka godzin. Bilety przez internet można rezerwować do dnia poprzedzającego koncert. W dniu koncertu do godziny 17:00 bilety można kupować w centrum festiwalowym w Cieszynie, Rynek 20 (hotel Pod Brunatnym Jeleniem), od godziny 18:00 w klubie festiwalowym (amfiteatr).Ze strony głównej kliknij na klub festiwalowy i koncerty i zobaczysz informację o koncercie MYSLOVITZ.

PPHP

Post 23 lip 04, 17:39

Nareszcie Cieszyn ożył! Chwała za to organizatorom ENH!!!

Sting

Post 23 lip 04, 17:57

Które filmy trzeba zobaczyć koniecznie, bo te tytuły niewiele mi mówią, a jestem zupełnie początkujący w dziedzinie kina prezentowanego na Festiwalu. Co wybrać? dzięki

zombek

Post 23 lip 04, 21:09

chaos ...
początek festiwalu pozostawił na mnie złe wrażenia..
Niech ktoś mi wytłumaczy po co były robione jakieś rezerwacje na Niewinnych Czarodziejów... poszukiwania rozpocząłem w Centrum festiwalowym - dziewczyna na wejściu usłyszała słowo rezerwacja-wejściówki natychmiast bez namysłu skierowała mnie wgłab centrum (tam gdzie odbiera się karnety) stamtąd jak w rasowym pinball'u zostałem w szybki sposób odbity do kasy biletowej, kasa też zadziała błyskawicznie i odbiła mnie do klubu festiwalowego... a ta był plac budowy ... po 20 minutach szukania jakiejs rzetelnej osoby dowiedzialem sie ze wystarczy mi bilet ze "Złego wychowania" i wchodze za free ... szkoda ze takiej inofrmacji nie mozna było dostac w Centrum...
a sprawa druga to z kupowaniem biletow na dzien nastepny trafilem na przerwe w pracy kasy ... pan koordynator prac kasowych nie wpuscil ludzi do środka zamknął drzwi ze nie mozna było stac w korytarzyku klimatyzowanym tylko trzeba bylo sie smażyc w kolejce na zewnatrz ale to nie sedno sprawy sedno jest takie ze drzwi otworzył 20 minut później niż zaplanowany koniec przerwy czyli o 16:20 ...

ale poztem już było miodzio... Almodovar cudny ...
Marysia standardowo kiepska i gdyby nie Maceo (total respect) to imprezka by upadła juz przed rozpoczęciem...

pozdrowieni   a i milej zabawy ja niestety usialem wracac do pracy moje wolne wypada w czasie festiwalu w Kazimierzu...

michał z Cieszyna

Post 23 lip 04, 22:25

Panie ROMANIE. Mam fantastyczny pomysł!! może on wydawać się nierealny jednakże wiem że nic dla Pana nie jest niemożliwe... sprawa dotyczy się hotelu pod brunatnym jeleniem... ponieważ jest on wystawiony na sprzedaż zastanawiam sie czy nie mógłby by on zostać wykupionym na potrzeby festiwalu?. można urządzić w nim kameralne ekskluzywne kino, wykorzystać potencjał noclegowy obiektu nie tylko w czasie trwania ENH. Może to bedzie "złota inwestycja" - hotel który przez lata był wyzytówką i chlubą Cieszyna niech na nowo wróci do łask i służy wraz z nową wizytówką miasta FESTIWALEM ERA NOWE HORYZONTY. Hotel festiwalowy to było by coś!!! Mieli by się w końcu gdzie podziać wielcy goście festiwalowi - tam przy rynku gdzie zawsze podczas tego święta pachnie entuzjazmem ambitnym kinem.... pozdrowienia

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 24 lip 04, 17:08

Zombek: każdy początek jest trudny. Pamiętaj, że pomaga nam wielu wolontaruszy, którzy potrzebują chwili, aby wejśc w dośc skomplikowane sprawy. Przepraszam za kłopoty. Nie bardzo tylko rozumiem dlaczego piszesz o jakiś rezerwacjach na Marysię. Wszędzie były informacje, że dla posiadaczy karnetów i biletów wstęp na otwarcie klubu był bezpłatny...Musi Państwo uważniej czytać informacje, które do Was wysyłamy oraz przeglądac dokładnie festiwalowe druki. Miłego pobytu w Kazimierzu...

cloudy

Post 24 lip 04, 17:09

Mam pytanko , jakiś tydzień temu wysłalam emalie na dostanie rezerwacji na jutrzejszego Almodovara, tego samego dnia dostałam dwie odpowiedzi , ostatni e-mail mówi , ze zamówienie zostalo przyjęte do realizacji .... później żadnej informacji nie otrzymalam - mam ta rezerwacje czy jutro koczowanie na bilet ??????????

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 lip 04, 17:11

Michale z Cieszyna: to wspaniały pomysł z tym hotelem. Chćę się przenieść do Cieszyna, więc juz mam upatrzony apartameny w ktorym pomieszkiwał kiedyś jeden z austriackich cesarzy...Pozdrawiam

zombek

Post 24 lip 04, 17:24

panie romanie: na waszej stronce mozna było zarezerwować wstęp na Niewinnych i po chwili przychodził formularz z potwierdzeniem rezerwacji wiec sie obawialem ze bedzie stworzona jakas lista gości i trzeba to potwierdzić na miejscu. pozdrawiam, dziękuje za odpowiedz i życze powodzenia... PS przyszłoroczny urlop szykuje na na 21-31 lipca :D

andrzej

Post 24 lip 04, 17:46

Jesli pan nie zartuje panie Romanie to bardzo sie ciesze ze bedzie pan pomieszkiwal w moim miescie , serdecznie zapraszamy.

michał z Cieszyna

Post 24 lip 04, 19:37

przed rokiem brałem bardzo czynny udział w przygotowaniach do festiwalu. wolontariat nie funkcjonował tak jak dzis. zajmowałem się wszystkim: plakatowaniem, załadunkiem filmów, wieszaniem banerów, zaciemnieniem teatru i innych sal, roznoszeniem folderów z programem...a takze sprzataniem tego wszystkiego...kiedy juz wszyscy sie rozjechali. w tym roku stoje troszke z boku od przygotowan ze wzgledu na inne obowiazki ale obserwuje zaangazowanie wszystkich grup wolontariuszy... jest chyba duzo łatwiej ogarnąć to wszystko niz przed rokiem...jednak mysle iz wolontariat powinien byc oparty o ludzi mieszkających tutaj na miejscu w Cieszynie głównie ze wzgledu na to że sa do dyspozycji jeszcze po festiwalu..zreszta są bardziej zorientowani w terenie...wtedy mozna postawić na jakość a nie ilość wolontariuszy

nobody knows

Post 25 lip 04, 9:33

Chciaewm tylko napisać, że poza świetną organizacją(autobusy i bezproblemowe przekraczanie granicy), świetnymi filmami i dobrą atmosferą jest jeden ważny szczegó, który umniejsza temu festiwalowi....mianowicie liczba i rodzaj publiczności. Przez ten may aspekcik festiwal zamienia się w bazenadę, ponieważ na każdym prawie filmie(nawet ho.....e poważnym) publicznośc się śmieje, haasuje itp.... nie można nawet w spokoju filmu oglądnąć, bo syszy się jakieś gupie komentarze, rozmowy i śmiechy. Apeluję do mlodzieży, szczególnie tych o których mowa, żeby się uspokoili jęsli chcą spokojnie z innymi przebrnąć przez tą filmową gorączkę...wyobraźcie sobie, że tu ludzie filmy przyjechali oglądać, a nie baznować. To już koniec Pozrowionka :)

bezniku

Post 25 lip 04, 9:36

zajebiste miejsce i festiwam no to tyle

zoja

Post 25 lip 04, 10:15

Gdzie jest Kino era ???????????

JUSTA

Post 25 lip 04, 11:23

PANIE ROMANIE, PROSZE PRZENIESC SIE DO BIELSKA !!!!!:)

Ania

Post 25 lip 04, 11:33

Nobody knows - proszę nie uogólniaj modzieży. Do takich się zaliczam, a popieram Cię w 100%. To, co wczoraj dziao się na 'Bad guy'u" przekraczao wszystkie granice. To, że wam się film nie podoba, to nie powód żeby przeszkadzać innym. Wyjdzcie po prostu z kinna, albo idzcie spać. A reszcie dajcie sie rozkoszować filmami.

Poza tym jest REWELACYJNIE. I nie ma żadnych problemów ze strony organizacyjnej.

anulek

Post 25 lip 04, 12:25

Fantastyczna impreza, pod każdym względem. świetna organizacja, dobra, sympatyczna obsluga, rzeczowa informacja. Wszystko jak być powinno. do tego bardzo ciekawy repertuar i super koncerty. Tak trzymać. Panie Romanie, jest Pan Good Boy i wcale nie Old!

bruxelka

Post 25 lip 04, 12:50

Caly festiwal super, moze z wyjatkiem mega-nudnego "Goodbye Dragon Inn" (dluzyzna po przkrywka oszczednego stylu, za to recenzja poszla taka ze az palce lizac... chyba nie tylko ja bym sie nabrala i przezyla traume po raz drugi). Fajnym pomyslem sa imprezy w klubie festiwalowym, zwlaszcza ze pomyslano tez o dojezdzie do miejsc noclegowych. Ale najbardziej pochwalic nalezy Centrum Festiwalowe, na ktorym niektorzy wieszaja psy bez powodu- wszyscy staraja sie jak moga, co widac, sychac i czuc... Zdziebko wzajemnego zrozumienia i wspolpraca uklada sie jak po masle. Tak trzymac!

bruxelka&sliwka

Post 25 lip 04, 12:51

Caly festiwal super, moze z wyjatkiem mega-nudnego "Goodbye Dragon Inn" (dluzyzna po przkrywka oszczednego stylu, za to recenzja poszla taka ze az palce lizac... chyba nie tylko ja bym sie nabrala i przezyla traume po raz drugi). Fajnym pomyslem sa imprezy w klubie festiwalowym, zwlaszcza ze pomyslano tez o dojezdzie do miejsc noclegowych. Ale najbardziej pochwalic nalezy Centrum Festiwalowe, na ktorym niektorzy wieszaja psy bez powodu- wszyscy staraja sie jak moga, co widac, sychac i czuc... Zdziebko wzajemnego zrozumienia i wspolpraca uklada sie jak po masle. Tak trzymac! Jestesmy tu tylko na 3 dni ale satysfakcja pelna! Dzieki

gutekFAN:)

Post 25 lip 04, 13:04

Panie Romanie kiedy doczekamy sie koncertu Preiznera?

jan

Post 25 lip 04, 14:20

jestem dziennikarzem jeżdżę po wielu festiwalach, ale w Cieszynie zaskoczya mnie bardzo mia obsuga w informacjii, jedna z dziewczyn zaprowadzia mnie nawet do miejca odbioru mojej akredytacjii, bardzo mi się to podoba

zybert

Post 25 lip 04, 14:24

dwa lata temu byem wolontariuszem i widzę, że mogę teraz jedynie zazdrościć tego, że wtedy organizacja nie bya taka dobra jak teraz, a ludzie tak mili szczególnie w Centrum Festiwalowym, my do ludzi nie podchpodziliśmy z takim zaangażowaniem i uśmiechem oby tak dalej żauje że nie zgosiem się w tym roku

zyczliwy

Post 25 lip 04, 14:24

festiwal jest do bani

Andrzej

Post 25 lip 04, 15:30

Czy ktoś oglądał dokument o Tarkowskim i mógłby o nim coś napisać.

sabina

Post 25 lip 04, 15:34

Czy są jeszcze bilety na Metropolis?

Solarski Leszek

Post 25 lip 04, 16:37

Wszyscy raczej chwalą ten fastiwal bo i jest za co! Autobusy, rowery - rewelacja. Ale.. bedac szczesliwym posiadaczem karnetu NIE ZOSTALEM WPUSZCZONY NA SEANS bo ... nie bylo juz miejsc!! Przepraszam chyba ze z biletem. Rozumiem ze kino moze byc za male i sie widzowie nie mieszcza. Ale nie moze byc tak ze "bilety" wchodza a "karnety" nie!! To przeciez po to zamawialem karntet miesiac wczesniej aby sie o miejsce nie martwic. Nalezy chyba jakos rozsadnie okreslic ilosc osob przychodzacy z karnetami i nie sprzedawac tyle bilecikow. Mam nadzieje ze ulegnie to zmianie bo bylo by szkoda psuc dobre humory kinomanow.

wawrzek

Post 25 lip 04, 20:52

Jest świetnie, jest świetnie, jest świetnie. Moje obawy rozwiały się w zupełności - organizacja przemyslana od początku do końca, jednym problem tro właściwy wybór. POzdrawiam wszystkich :)

cloudy

Post 25 lip 04, 21:04

Nowy Almodovar po prostu cudny !!!! Szkoda , ze w kinie ERA jak nie bylo tak nie ma klimy i wachlarzyki trzeba brać ze sobą ... Jutro wybiram się na "Whisky" , sugestia do pana Romana - za rok troszkę wiecej latynoskiego kina, wiem że wcześniej odbywa się festiwal o tej tematyce, ale dla mnie mieszkanki Bielska bliżej do Cieszyna niż Wawy, a poza tym wakacje to wakacje... proponowany tytuł -"Plata quemada" w rezyserii M.Pineyro, w rolach głównych Eduardo Noriega, Pablo echarri i Leonardo Sbarga...nigdy nie mogę zapamietać. Cykl wczesnych filmów Bunuela ??? Ze sztandarowym "Psem andaluzyjskim" ?? Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących nad organizacją i atmosferą festiwalu.

kaczor

Post 26 lip 04, 2:27

nobody knows POPIERAM Dołoże od siebie - i się częściej myć!! to że część mieszka np. w namiotach choć może i to zły przykład bo właśnie zależy to od człowieka(można spać w namiocie i nie śmierdzieć tak myślę, że wolność można inaczej okazać o to, to jest wieśnictwo-i nie chciałem obrazić tu ludzi ze wsi ) chce pomóc oglądającym ale naprawdę oglądającym filmy którym myślę że, nigdy nie przeszkadzał prysznic codziennie już nawet nie dla siebie ale dla innych - jeśli lubisz czuć się dobrze to nie powoduj u innych odwrotnego odczucia, jeszcze w tych okolicznościach, zpowodu tak głupiej czynności która tylko wyjdzie Ci na dobre uwierz mi!!

upalny

Post 26 lip 04, 9:54

Gdzie koncert massive attack ( miał byc klub festuwalowy ) ktoś włączy Placebo ale nikt z obsługi niewiedział czy M A poleci . Nikt nic niewiedział KIEDY BEDZIE M A ????????? Ludzie zorganizujcie się !!!

mila

Post 26 lip 04, 11:26

lalki w galerii burano - !!!!! fantastyczne; czy jest mozliwy dodatkowy seans filmu Almodovara ??; cieszyn to swietne miejsce na Nowe Horyzonty

gosia:)

Post 26 lip 04, 11:29

ludzie ludzie! festiwal naprawde niezly :P wielkie poklony dla ludzi z gazetki festiwalowej!!:))

mila

Post 26 lip 04, 11:31

swietnie ze w okolicy mamy cieszyn i Nowe Horyzonty; cieszyn jest swietnym miejscem na ta impreze ... bylam w galerii burano, lalki sa niesamowite, szczegolnie kartoflane babule; swietnie ze mozna zobaczyc nowego Almodovara !!! ..czy mozliwy jest jeszcze jeden seans ? nie wszystkim udalo sie dotrzec

on

Post 26 lip 04, 11:41

mnie zalamaly reakcje ludu na cremastera...

Milla

Post 26 lip 04, 14:00

Mam pytanie czy przed wejściem na koncert można kupić bilety czy trzeba to zrobić odpowiednio prędzej??????

raf.

Post 26 lip 04, 14:43

Cześć, zazdroszczę Wam, bo sam bardzo chciałbym być teraz w Cieszynie, a jeszcze do piątku muszę siedzieć w dusznej Warszawie. Jednak uparłem się i trafie do Was w ostatni festiwalowy weekend. Na Antonioniego. Mam prośbę: moglibyście mi wskazać jakiś w miarę niedrogi nocleg? Może być nawet bursa z pokojami kilkuosobowymi. Chodzi tylko o to by przespać się w spiworze, a rano wskoczyc pod prysznic. Zalezy mi też by był w pobliżu parking strzeżony. Tak to ostatnie jest ważne. Dziękuję, będę tu zagladał do piatku.

raf.

Post 26 lip 04, 14:44

E-mail do mnie: r.glogowski@gazeta.pl

kasjer

Post 26 lip 04, 14:46

Milla: bilety można kupić przed koncertem. Klub festiwalowy jest duży...Zapraszam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 26 lip 04, 14:56

raf.: zapytaj Agnieszkę z biura festiwalu: e-mail:agnieszkak@gutekfilm.pl   Z pewnością Ci pomoże.

Rafał Głogowski (raf.)

Post 26 lip 04, 15:02

Dziękuję, szczerze powiedzawszy poszedłem trochę na łatwiznę, bo do tych informacji pewnie można jakoś dotrzeć poprzez www. Świetnie przygotowany serwis!Dziękuję napiszę.

misia

Post 26 lip 04, 19:23

Po wszystkich pochlebnych opiniach na temat obsługi, które tu przeczytałam musze przyznać że bardzo się rozczarowałam po tym jak zostałam przed momentem potraktowana...kwestia kultury osobistej. Mimo wszystko uważam, że festiwal jest świetny.

Qura

Post 26 lip 04, 20:00

Wspaniały Festiwal wielkie, na prawdę wielkie gratulacje za stworzenie wspaniałej atmosfery, organizacji i poczuciu kulturowego, filmowego spełnienia.Plus pyszna kawusia na ryneczku. TAK TRZYMAĆ!!! :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004