7.MFF ERA NH - pierwsze wrażenia przedfestiwalowe

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 15 lip 07, 23:18

Ja za to z Klasyki nastawiam się na AMARCORD i NOCE CABIRII oraz na RZEKĘ CZERWONĄ Hawksa.Pozdrawiam i życzę owocnego pobytu w pięknym Mieście Wrocław oraz satysfakcji z warsztatów(ja brałem udział w ub.roku,jednak z tego co widzę to w tym program jest lepszy,bogatszy i bardziej twórczy;no i miejsce jest lepsze-TL to nie duszna salka capitolu).

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 16 lip 07, 13:31

Pokaz A Hard Day's Night to dla mnie prawdziwy szok! Ciekawe ilu jeszcze Beatlefanów, oprócz mnie, znajdzie się na sali?
Mam nadzieję, że to początek cyklu i w nastepnych latach zobaczymy Help!, Magical Mystery Tour, Yellow Submarine (zobaczyć to na dużym ekranie, ech) i Let It Be.
:-)

cze67

Na forum od:

Post 16 lip 07, 14:03

A, teraz dopiero dopatrzyłem, że ten film sam Hartley wybrał. Co samo w sobie jest bardzo ciekawe i tym bardziej dopinguje mnie do obejrzenia przynajmniej kilku jego obrazów.
Co nie zmienia faktu, że wymienione przeze mnie beatlesowskie tytuły we Wrocławiu bardzo chętnie zobaczył bym.

tomek_w

Na forum od:
14 sty 06, 9:53

Post 16 lip 07, 15:34

cze67 napisał(a):Ciekawe ilu jeszcze Beatlefanów, oprócz mnie, znajdzie się na sali?

na przyklad ja :)

cze67

Na forum od:

Post 16 lip 07, 15:37

Pamiętaj, żeby ubrać marynarę...

...żeby mieć czym kręcić w czasie pokazu. Jak to za czasów naszych ojców (i niektorych dziadów) bywało.
:-)

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 16 lip 07, 16:58

chinaski napisał(a):TL to nie duszna salka capitolu).

Czy w tym roku w Capitolu będzie duszno?
Wot's your function in loif?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 lip 07, 17:05

elfavorro: w Capitolu została kilka miesięcy temu zainstalowana nowa, profesjonalna klimatyzacja. W ubiegłym roku była prowizoryczna, przygotowana tylko na festiwal.

Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 16 lip 07, 17:17

Yeah!
Będzie słychać ścieżkę dźwiękową filmu, a nie szelest gazetkowatych wachlarzy!
Wot's your function in loif?

chinaski

Na forum od:

Post 16 lip 07, 20:00

Mnie chodziło o SALKĘ,w której odbywały się warsztaty.
W TM Capitol Filmy oglądało się b.dobrze.
Pozdrawiam na 70 godzin PRZED.

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 7:37

Trochę mnie zaniepokoił mail dziś otrzymany,a podpisany przez Pana Romana,że wydawanie karnetów się opóżni(od g.17).Mam nadzieję,że to ostatnia niemiła niespodzianka..I że nie są to jakieś większe kłopoty.
Wstałem już o 6,tak się nie mogę doczekać!Wierzę że dziś będzie już można kupić katalog.
Pozdrawiam na 34 godziny i 25 minut PRZED.

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 18 lip 07, 9:53

Niedobrze.Jeszcze nie zaczal sie festiwal,a juz zaczely sie fatalne problemy z organizacja. Rozumiem,ze cos moglo pojsc nie tak i zmieniono godzine wydawania karnetow. Ale co to za pomysl z tymi listami oczekujacych?To kolejka za miesem w prlowskich delikatesach czy odbior karnetow na ENH?Ciekawe czy wprowadzono instytucje komitetu kolejkowego. A moze by tak zrobic seans "Misia" podczas festiwalu?;) Dziwi mnie poza tym ewentualnosc,ze moze zabraknac wejsciowek np. na otwarcie Festiwalu takze dla akredytowanych.Po co wiec byly te maile, w ktorych mielismy okreslic na jakie wydarzenia specjalne chcemy sie udac?
Zaluje,ze musze tej sprawie poswiecac swoj pierwszy post na forum,ale troszke mnie zdziwila cala sytuacja. Mam nadzieje,ze wszystko sie unormuje i nie bedzie zadnych problemow z wejsciowkami. Wierze,ze podczas ENH nie bedzie juz podobnych zgrzytow i zamiast klopotami organizacyjnymi, bedziemy zyli swietnymi filmami. Chyba wszystkim nam na tym zalezy...
Pozdrawiam wszystkich Organizatorow i Festiwalowiczow.
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 10:17

JAKIE LISTY????????????????????????????????????????????????

Stuntman Pete

Na forum od:
18 lip 07, 9:42

Post 18 lip 07, 10:42

Ludzie,ktorzy przyszli do Mediateki o 9 dowiedzieli sie,ze karnety otrzymaja o 17,ale moga "zabukowac" sobie wejsciowki,ktore zostana dla nich odlozone. Polecam wszystkim forumowiczom zadzwonienie do Mediateki i zrobienie tego samego. Moim zdaniem ta cala akcja jest zupelnie bezsensowna i powinno sie po prostu normalnie stac w kolejce od 17.Pozdrawiam
"Ta kurtka z wezowej skory to symbol mojej indywidualnosci i wiary w wolnosc jednostki"

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 13:28

Ręce opadają...
Ja nigdzie nie będę dzwonił;jak mi nie wydadzą wejściówki to nie będę się prosił.

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 18 lip 07, 13:43

Ja zadzwoniłem i dowiedziałem się że na tej liście nie ma już miejsca i mnie zapraszają do kolejki na 17. Jestem w stanie zrozumieć, że zrobili taką listę, ale czemu w tym mailu nie było o tym informacji? Tak to bym wstał wcześniej jak planowałem i pojechał do mediateki, bardzo to niesprawiedliwe. No i organizacyjna porażka już na wstępie, szkoda gadać. Mam nadzieje, że to pierwsza i ostatnia taka wpadka.

Pozdrawiam i do zobaczenia na salach kinowych

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 13:52

Nie było,bo podejrzewam że Pan Roman na to by nie zezwolił-jakieś komitety kolejkowe jak za komuny.Czyżby samowola obsługi?

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 18 lip 07, 14:15

jamro napisał(a):Ja zadzwoniłem i dowiedziałem się że na tej liście nie ma już miejsca i mnie zapraszają do kolejki na 17. Jestem w stanie zrozumieć, że zrobili taką listę, ale czemu w tym mailu nie było o tym informacji? Tak to bym wstał wcześniej jak planowałem i pojechał do mediateki, bardzo to niesprawiedliwe. No i organizacyjna porażka już na wstępie, szkoda gadać.

tez uwazam, ze to bardzo nie fair - dzis przed przed praca planowalem odebrac karnet. rano przeczytalem maila od Romana Gutka i nie pojechalem do Mediateki. okazuje sie, ze Pan Roman tym e-mailem zrobil mi kolejny klopot niz pomogl i festiwal rozpoczne dopiero w piatek. przykro.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 18 lip 07, 15:03

Drodzy Państwo: bardzo mi przykro za tę sytuację z opóźnieniem wydawania karnetów, ale wczoraj późnym wieczorem dowidziałem się, że firma, która drukowała i przygotowywała karnety nie dostarczy ich w umowionym terminie. Karnety dotarły do Mediateki w ciagu dzisiejszego dnia. Potrzebowalismy czasu na sprawdzenie i przygotowanie wydawania.
Na listę zostało wpisanych 15 osób, które przyszły dzisiaj rano po odbiór wejściowek na otwarcie. Te osoby chciały mieć gwarancję, że otrzymaja bilety.

Przepraszam za tę sytację.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Przepraszam

jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 18 lip 07, 16:43

Mi już przeszło, bo poszedłem odpowiednio wcześniej i jako pierwszy odbierałem karnet i zaproszenie na otwarcie (w końcu, za trzecim razem uda mi się na nie dostać), także wybaczyłem wszystko kiedy zobaczyłem sadzenie trawy i miły uśmiech wolontariuszek.

Trzymam kciuki żeby więcej wpadek nie było i pozdrawiam serdecznie

W.N.

Post 18 lip 07, 22:27

odsprzedam 2 bilety na koncert MARIANNE FAITHFULL miejsca siedzące 100zł/szt. [cena w kasie 119zł]
tal. 504 057 835

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 18 lip 07, 22:40

kto pomoże mi się spakowac :-) nie cierpie tego robić :-) a za moment mam pociąg

do zobaczenia już jutro :-)

artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 19 lip 07, 6:44

Ja też szczerze nie cierpię sie pakować. Na szczęście do Wrocławia,z racji panujących temperatur, można zapomnieć ubrań.

Ps. Mam zniżkę na PKP!!!!

Bynda

Post 19 lip 07, 9:33

Hej! Troche przykra sprawa z tymi wejsciowkami. Do tej pory jesli przyjechalo sie dzien wczesniej i swoje odstalo, wejsciowke na uroczyste otwarcie mozna bylo dostac bez problemow! W tym roku przyjechalam o 12, potem przyszlam po raz kolejny o 16.30 i choc kolejka ludzi byla spora (ale nie wieksza niz 50 osob) to jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wszystkie wejsciowki rozeszly sie zanim doszlam do kasy. Ja rozumiem, ze dziernnikarze i 'gwiazdy' maja tam wstep zarezerwowany, co nie zmienia tego, ze poczulam sie jak 'widz drugiej kategorii' i zrobilo mi sie bardzo przykro. To tyle.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 19 lip 07, 10:29

Bynda: bardzo mi przykro, że Tobie jest przykro. Otwarcia festiwalu rządzą się swoimi prawami. Zapraszamy na otwarcie gości (urząd miasta i urząd marszałkowski), sponsorów, zagranicznych i polskich twórców, dziennikarzy. Nie mamy natomiast żadnych gwiazd. Sala nie jest wielka. W Capitalu zarezerwowanych jest 40% miejsc dla osób posiadających karnety.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Athar

Post 19 lip 07, 12:27

Przebieram nóżkami i nie moge się doczekać!
życze wszystkim, aby organizacyjne wpadki nie przyćmiły radości z oglądania filmów
:)

bhogzu

Post 19 lip 07, 12:29

<< tup tup tup tup tup tup>>>

;)

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 19 lip 07, 14:08

Panie Romanie, byłbym bardzo wdzięczny, gdyby był Pan w stanie określić te "prawa". Proszę sobie wyobrazić prostą sytuację: Jest godzina 17.41 18 lipca, czyli 41 minuta wydawania karnetów. Proszę o wejściówkę na rozpoczęcie i co? "NIE MA". O której musiałbym w takim razie ją odebrać? Którym w kolejce musiałbym być? Kogo musiałbym znać?
cry baby cry
put your finger in your eye

kata_strofa

Na forum od:
1 maja 05, 14:51

Post 19 lip 07, 14:19

Jako, że mniej więcej o tej samej godzinie powiedziano mi "nie ma" (Jak w pamiętnym spocie ze Smoleniem w bibliotece) - podpisuję się pod powyższym. Też chciałabym wiedzieć, dlaczego nie udało mi się dostać wejściówki. Czysto orientacyjnie, bo żalu nie mam.
Dignity. Dignity is an important quality everyone should have.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 19 lip 07, 15:56

Z tym Capitolem to jest dziwna sprawa. Pamietam jak rok temu na jednym filmie byłem może 10 widzem, który wszedł na seans mało znanego filmu i jakieś trzy minuty trwało wypełnianie sali dolnej. Tak więc odniosłem wrażeni, że to mała sala. Za każdym razem jak byłem (na filmach nie specjalnie reklamowanych i polecanych) sala była pełna i zapełniała się bardzo szybko.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 19 lip 07, 16:19

peter napisał(a):kto pomoże mi się spakowac :-) nie cierpie tego robić :-) a za moment mam pociąg

do zobaczenia już jutro :-)

co roku to samo, Peter wstydz sie
MK

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 lip 07, 17:09

boy_in_the_hood; kata_strofa: otwarcie festiwalu to okazja do podziękowania osobom i instytucjom, które wspierają festiwal. Wydajemy duzo wejściówek tym osobom. Zależy mi jednal tez na tym, aby w otwarciu festiwalu uczestniczyły osoby, które kupiły karnet. Pojemosć sali jest jednak ograniczona i mogliśmy wydać tylko 250 biletów.

Pozdrawiam serdcznie,

Roman Gutek

Poprzednia strona

Powrót do 7. - Przed festiwalem