karnety-odbiór

Bilety, karnety, akredytacje.
basia_x

Post 10 lip 07, 12:35

Pytanko - czy mój karnet (+wejściówkę na "4 miesiące...") może dla mnie odebrać moja siostra (czy mam jej zostawić jakiś dokument tożsamości?)? Jestem Wrocławianką, wyjeżdżam i wracam dopiero 19 (prosto na "4 miesiące";))...

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 10 lip 07, 14:01

Ponoć wystarczy tylko posiadać dokument tożsamości nieobecnej. Ale głowy nie dam.
cry baby cry
put your finger in your eye

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 10 lip 07, 14:18

basiu_x:

10.04.2007 Pani Monika Treichel (mt) w temacie 'Kiedy karnety' napisał(a):Witam,
Karnety wydawane są osobiście właścicielowi, aczkolwiek jeżeli zajdzie konieczność odbioru przez osobę trzecią, osoba ta musi posiadać dokument tożsamości osoby, na którą jest wystawiony karnet oraz pisemne upoważnienie do odbioru.
Pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel, koordynator festiwalu
źródło ---> kliknij

Pozdrawiam serdecznie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

marco

Post 13 lip 07, 17:23

Bardzo proszę Organizatorów o wyjaśnienie, czy jako posiadacz karnetu będę miał zapewnione wejście na każdy film Festiwalu (poza filmami otwarcia i zamknięcia) bez wzgledu na czy pojawię sie na długo wcześniej przed seansem, czy też np. w ostatniej chwili. Jest to dla mnie o tyle istotne, że mam zamiar oglądać codziennie po 4-5 filmów i w niektórych przypadkach ze względu na czas trwania filmów, będę mógł się pojawić w innym kinie w ostatniej chwili przez rozpoczeciem seansu.
Ponadto prosze o informację, czy w przypadku przyjazdu na festiwal 19 lipca około 12.00 będę mógł odebrać wejściówki na filmy otwarcia, niekoniecznie na 19 (może być także 20 ,21), czy będzie z tym problem. Informacje te bedą dla mnie wysoce pomocne, żeby ustawić sobie "życiowy" harmonogram na festiwal. Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
marco

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 13 lip 07, 17:30

nie jestem organizatorem ale - nie!!! osoby z biletami maja zapewnione wejscie, karnetowicze - kto pierwszy ten lepszy, nie chodzi oczywiscie o to by rzucac sie na miejsca, czy przychodzic godzine przed seansem, ale karnetowiczow wchodzi tyle ile starczy miejsc.
rok temu odebralam wejsciowki na drugi seans filmu otwarcia kolo 13, wiec bez paniki :) poza tym chyba zawsze filmy otwarcia i zamkniecia sa w normalnej dystrybucji.
pozdrawiam :)

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 13 lip 07, 17:30

hmm, tego nikt ci zapewnic nie moze, zawsze jest pula miejsc dla posiadaczy biletow i karnetow, jezeli sie stawi wiecej karnetowiczow, niz miejsc to niestety nie wejdziesz
zazwyczaj wystarcza przyjsc 10 minut przed seansem, ale jesli b. ci na czyms zalezy, przyjdz wczesniej
MK

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 13 lip 07, 17:49

Takie sytuacje się zdarzały,jednak nadal nie umiem się z nimi pogodzić..Moim zdaniem karnetowicze powinni mieć pierszeństwo bo są z enh na dobre i na złe.
A dochodzi do sytuacji,że ktoś przychodzi na 1 seans i zobaczy Film,którego karnetowicz nie zobaczy,bo ma tak ułożony program projekcji..Chore.
Konkretny przykład:idę na 16 do TL 21 VII na Rzekę Czerwoną Hawksa(nigdy nie miałem okazji zobaczyć w Kinie),czas projekcji 133'.Potem do heliosa(10 min marszu) na Las w Żałobie-będę ok. kwadrans PRZED.Wejdę?Czy jakiś niedzielny widz będzie ważniejszy?
Pozdrawiam zaniepokojony na 144 godziny i 11 min PRZED.

Marek Rudnicki

Na forum od:
7 cze 07, 7:58

Post 13 lip 07, 18:01

em i MK: Wielkie dzięki za informacje i dobre rady. Czy nie wiecie jaka jest pula miejsc dla karnetowiczów i czy jest one stała na każdym seansie, czy też jest zmienna. Poza tym uważam, że świetnie by było, żeby posiadacze karnetów już po ogłoszeniu dokładnego programu festialu, mogli przesłać swój "rozkład jazdy", który byłby wprowadzany do bazy i gwarantował obejrzenie wybranych filmów. Może Organizatorzy w przyszłości pomyślą nad wprowadzeniem tego rozwiązania. Swoją drogą zastanawiam się o ile musiała by wzrosnąć cena karnetu w takim systemie.
Pozdrawiam wszystkich Kinomanów,
marco

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 13 lip 07, 18:03

nie wiem czy dobrze pamietam, ale to chyba bylo ok 70% dla karnetowiczów, zalezy to tez od kina
rozklady jazdy czesto sie zmieniaja, lepiej nie ukladac tego przed festiwalem
MK

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 13 lip 07, 19:50

Marek Rudnicki: 70% miejsc w każdej sali jest rezerwowanych dla osób z karnetami. Jest 13 sal kinowych + pokazy na rynku. Posiadacze karnetów (jesli wszyscy przyjdą do kina) mogą wypełnić 34 % wszystkich miejsc, którymi dysponujemy w 13 salach. W sytuacji, kiedy bardzo dużo osób z karnetami bedzie chciało zobaczyć dany film, może się zdarzyć, że nie wejdzisz do sali. Nie możemy przwidzieć do końca jak zachowają się widzowie. Jednak filmy mają po kilka seansów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

czaplitto

Post 14 lip 07, 12:46

A co jeśli nie będę wstanie odebrać mojego karnetu 18 lipca, można to zrobić dzień lub dwa dni później (czeka mnie składanie papierów na studia- siła wyższa)?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 14 lip 07, 12:52

czaplitto: oczywiście, że możesz go odebrać później. Karnet będzie czekał na Ciebie nawet i 29 lipca : )

em

Na forum od:

Post 15 lip 07, 12:12

i jeszcze jedno: jesli jest ogromne zainteresowanie filmem i karnetowicze nie moga wejsc Organizatorzy zawsze cos poradza - rok temu Drawing.. zostal przeniesiony do wiekszej sali, w Cieszynie zrobiono dodatkowy pokaz animacji, wiec nie ma co panikowac, ze karnetowicze moga nie dostac sie na jakis seans - spokoj, usmiech i bedzie dobrze :)

jacekso

Post 15 lip 07, 12:21

A ja mam pytanie odnośnie biletów: do kiedy mogę je bezpiecznie zamawiać, nie obawiając się, że na interesujące mnie seanse zostaną już wykupione? Pytam zarówno w kwestii filmów z sekcji sezon 2006/2007 jak i nowości ("Control")

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 15 lip 07, 13:27

jacekso: ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie, gdyż trudno przewidzieć, jakim zainteresowaniem będą się cieszyć pewne filmy.
Natomiast w przypadku podanego przez Ciebie tytułu "Control" pamietaj, że jest to film zamykający festiwal, będzie więc o nim głośno...

Przy okazji przypominam, że w sprzedaży on-line bilety można zamawiać do godziny 20:00 w dniu poprzedzającym projekcję wybranych filmów (pkt 1 Regulaminu Sprzedaży Biletów ---> kliknij)

darios

Post 15 lip 07, 14:41

czy moge odebrac karnet 19.07?boje sie,ze nie zdaze dojechac do 21. w srode...

em

Na forum od:

Post 15 lip 07, 14:43

tak, mozesz :)

Gość

Post 16 lip 07, 16:30

czy moge odebrac karnet poslugujac sie paszportem anie dowodem osobistym? czy dokument tozsamosci jest pozniej jeszcze sparwdzany?

em

Na forum od:

Post 16 lip 07, 16:33

nie jestem organizatorem ale na poprzednich edycjach dokumenty nie byly sprawdzane i podejrzewam, ze mozesz sie posluzyc paszportem, prawem jazdy i czy tylko chcesz :)

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 16 lip 07, 16:39

Przy odbiorze są sprawdzane na pewno.
em ma rację, możesz odebrac karnet, posługując się paszportem.
Pozdrawiam serdecznie.

zuza

Post 17 lip 07, 20:21

Witam.Mam pytanie: do której godziny można odbierać karnety w Mediatece? Na stronie przeczytałam, że do 21, a w mailu otrzmanym od organizatorów pojawia się godzina 21? Jest to dla mnie o tyle ważne, że przyjeżdżam do Wrocławia w piątek o 20:00 i jeśli nie zdążę odebrać karnetu to jestem w ten wieczór, a może nawet trochę w sobotę rano, uziemiona! czy ktoś coś na ten temat wie?

zuza

Post 17 lip 07, 20:24

W mailu jest oczywiście napisane, że tylko do 20:00, (za gorąco dzisiaj) stąd moje zaniepokojenie. Ale pytanie podtrzymuję.

keats

Na forum od:
17 lip 07, 21:48

Post 17 lip 07, 22:01

Czy są jeszcze wejściówki na 4 miesiące... , bo ktoś wcześniej oznajmiał że już nie ma, z góry dziękuje za odp( chodzi oczywiście o pierwszy seans)
"Świat niewidzialny istnieje, bez dwóch zdań. Kwestia tylko, jak daleko to jest od śródmieścia i do której otwarte?" W.A

chinaski

Na forum od:

Post 17 lip 07, 22:36

Wejściówki karnetowicze odbierają od jutra od 9.00.Może nie być biletrów,ale z wejściówkami chyba nic się nie zmieniło?

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 18 lip 07, 8:53

Jak się dzisiaj rano okazało, nie od 9.00 a od 17.00. Taki mail dostałem:

Szanowni Państwo!

Z różnych przyczyn zostaliśmy zmuszeni do przesunięcia godziny wydawania karnetów i bezpłatnych wejściówek dla karnetowiczów z godz. 9:00 na godz. 17:00 18 lipca 2007.

Przepraszamy za utrudnienia,
Roman Gutek

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 9:01

Też dostałem i niepokoi mnie to.O coś nie zadbano.Skoro się podaje od marca godzinę rozpoczęcia odbioru karnetów i ludzie na to czekają(i na katalog)to trochę niedobrze się stało.
Jednak bądżmy dobrej myśli.
Pozdrawiam na 33 godziny PRZED.

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 18 lip 07, 14:08

rok temu byl podobny problem. karnety nei dojechaly na czas rozdawali je od godziny 14.

Powrót do 7. - Aaaby wejść do kina