Program ENH - kiedy publikacja?

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
bombajski

Post 12 cze 07, 13:30

witam,

kiedy można się spodziewać opublikowania programu festiwalu?

pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 cze 07, 14:00

bombajski:kalendarz festiwalowych projekcji zamieścimy na stronie internetowej festiwalu w poniedziałek, 9 lipca 2007 o godzinie 12.00. Kalendarz festiwalowych pokazów w formie drukowanej będzie mozna znaleźć w specjalnym festiwalowym dodatku do Gazety Wyborczej, ktory ukaże się w piatek, 13 lipca 2007.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

bombajski

Post 12 cze 07, 14:16

wielki dzieki Panie Romanie,

pozdrawiam

Gość

Post 14 cze 07, 17:35

A czy jest szansa że wcześniej pojawi się lista samych filmów?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 cze 07, 10:57

gościu: tak, jest szansa, że wcześniej pojawi się lista wszystkich tytułów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Gość

Post 15 cze 07, 23:14

No świetnie, a nie powie Pan kiedy się możemy jej spodziewać?

Yvonne

Post 25 cze 07, 21:01

Roman Gutek napisał(a):gościu: tak, jest szansa, że wcześniej pojawi się lista wszystkich tytułów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Prosimy o tę listę!

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 2 lip 07, 15:51

A czy w tym roku w programie znajdzie się obiecana w zeszłym roku adnotacja co do strony w książce festiwalowej mówiącej o danym filmie? Świat byłby wtedy piękniejszy!

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 2 lip 07, 16:12

Jezu, jak ja nie lubię książek festiwalowych (to właściwie katalogi) i tych mylących opisów!

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 2 lip 07, 16:16

prawda, niektóre opisy zwodziły :P
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 07, 18:28

PPHP: w katalogu jest indeks tytułów i bez problemu możesz znaleźć każdy tytuł. Jak widzisz nawet bez adnotacji świat jest piękny...

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 2 lip 07, 19:13

paszczakos napisał(a):prawda, niektóre opisy zwodziły :P

Oj, zwodziły... Inne zdradzały zakończenie.
Ale pocieszyć się trzeba tym, że syndrom ten przejawia się też przy okazji innych festiwali.
Wot's your function in loif?

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 3 lip 07, 9:23

W zeszlym roku dokladnie trzeciego lipca program festiwalu pojawil sie na stronie stopklatki. W tym roku poczekamy chyba dluzej...

Hebdus

Post 5 lip 07, 23:21

Z calym szacunkiem ale proponuje sie karnety na festiwal i nawet nie wiadomo co i kiedy bedzie wyswietlane- program powinien byc opublikowany duzo wczesniej. Moim zdaniem wymaga tego powaga festiwalu i szacunek dla widzow.

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 5 lip 07, 23:55

Oczywiścię! Program powinien być ogłoszony z rocznym wyprzedzeniem, aby każdy mógł się zastanowić. Dodatkowo, w celu zredukowania rozczarowań proponuję wyłącznie pokazy filmów powszechnie znanych.

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 6 lip 07, 0:52

ja jestem za dokonaniem w ciągu roku wyboru jednego filmu, który będziemy puszczać w 6 salach, 6 razy dziennie przez 11 dni!
To by był dopiero festiwal!
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 6 lip 07, 10:23

I niechże to będzie "Dlaczego nie!", błagam :)
cry baby cry
put your finger in your eye

Piter

Post 6 lip 07, 10:34

Racja dlaczego nie :) hehehe :)

Łukasz/Tychy

Post 8 lip 07, 18:38

Witam
Pozwolę sobie tylko na mały komentarz. Zdaję sobie sprawę z potężnego wyzwania, jakim jest niewątpliwie organizowanie tak dużej imprezy filmowej, z pewnością przynosi ono dużo problemów i wymaga dużego zaangażowania setek osób i przy tej okazji mogę podziękować im wszystkim za poprzednie edycje. Mimo to chciałbym jednak także dodać, że w mojej skromnej opinii podawanie programu festiwalu praktycznie na "kilka dni" przed początkiem imprezy jest - delikatnie mówiąc - niepoważne i to na pewno powinno być poprawione w przyszłym roku.

Pozdrawiam
Łukasz

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 8 lip 07, 19:02

Ehhh i ciężko się tu nie zgodzić. Z drugiej strony, nie zapominaj Łukaszu, że bardzo dużo filmów zostaje zaimportowanych na ENH po Cannes. To też utrudnia podanie całego gotowego programu np. na 4 miesiące przed Festiwalem.
cry baby cry

goggle

Na forum od:
11 lip 06, 23:17

Post 8 lip 07, 21:21

Program jest publikowany wtedy, kiedy wszystko jest pewne i raczej nie można mieć pretensji z tego powodu. Tak samo jest w przypadku pozostałych polskich festiwali. Horyzonty mają dodatkowo to do siebie, że liczą się tutaj nowości z tegorocznych edycji festiwali, prawdziwe rarytasy i obrazy z naprawdę całego świata. Poza tym Pan Roman wspominał kiedyś, że niektóre ze sprowadzanych tu filmów mają zaledwie 1-2 kopie na całym świecie. Oprócz tego dystrybutorzy stawiają swoje warunki. Kopie goszczą na festiwalu często przez 2-3 dni, po czym są natychmiast odsyłane, bo istnieją inne światowe festiwale i pozostałe okoliczności. Ciężko jest to wszystko zgrać w czasie, a potem ułożyć te kilkaset projekcji w grafik.
Dlatego nie dziwię się, że program pojawia się na dwa tygodnie przed rozpoczęciem festiwalu.

gość

Post 9 lip 07, 11:13

Program już jest. Ale pytam dlaczego w takiej formie? Czy nie można było zrobić jak rok temu? Teraz mamy wszystko alfabetycznie, bez podanego miejsca seansu (!!!), a co za tym idzie trudno orientować się w godzinach...

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 9 lip 07, 11:51

Jak najedziesz myszką na godzinę seansu pokaże Ci się miejsce seansu.
Pracujemy jeszcze nad indeksem, cierpliwości. Jutro powinien być już taki jak trzeba.

okon

Na forum od:

Post 9 lip 07, 12:19

Przydałaby się funkcja ustawiania całego planu pokazów datami. Chyba ze jestem niedorozwinięty i nie widzę takiej możliwości.

Gość

Post 9 lip 07, 12:55

Strator: Świetnie, na to właśnie liczę. Forma planu która obowiązywała w tamtym roku była najczytelniejsza i można było bezpośrednio przeczytać wszystko prócz opisu :).

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 07, 12:56

okon napisał(a):Przydałaby się funkcja ustawiania całego planu pokazów datami

Sortowanie datami jest dostępne. Po wybraniu na rozwijalnym pasku dnia X pokazuje się lista filmów, natomiast obok każdego tytułu po lewej stronie wybrany dzień X jest wytłuszczony.
Ostatnio edytowano 9 lip 07, 13:00 przez Seblon, łącznie edytowano 2 razy
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Gość

Post 9 lip 07, 12:59

Strator: Warto zrobić to nie alfabetycznie a godzinowo od początku do końca dnia. Wtedy życie będzie proste.

okon

Na forum od:

Post 9 lip 07, 13:34

porucznik Seblon napisał(a):
okon napisał(a):Przydałaby się funkcja ustawiania całego planu pokazów datami

Sortowanie datami jest dostępne. Po wybraniu na rozwijalnym pasku dnia X pokazuje się lista filmów (alfabetycznie), natomiast obok każdego tytułu po lewej stronie wybrany dzień X jest wytłuszczony.

Bardziej myślałem o możliwości uszeregowania "Moich filmów" wg dat. Obecnie żeby sprawdzić, czy dany pokaz nie koliduje z innym, muszę trochę się pomęczyć. Zwłaszcza że mogę zaznaczyć nieograniczoną liczbę seansów o tej samej godzinie. Ale nieważne, i tak zrobię to z papierowym programem.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 9 lip 07, 15:51

Macie racje, słuszne uwagi! Prosimy o więcej!

panna apsarka

Post 9 lip 07, 16:21

e tam, i tak skonczy sie to posiadaniem piętnastu papierowych programow w czasie festiwalu, w kazdym zaznaczone inne filmy a potem i tak beda mi sie zdarzaly impulsy piec minut przed seansem pt zmiana decyzji ;)

...a i tak wlasnie zajmuje sie metkowaniem :)

adesp

Na forum od:
17 cze 07, 17:12

Post 9 lip 07, 19:03

może forma na razie mało praktyczna, ale metki są fajne :)
szkoda tylko, że nie ma przy filmach miejsca na nasze komentarze o nich, bo chyba wszyscy wiemy jak to jest z tym katalogiem...

jan

Post 9 lip 07, 19:13

a ja BARDZO PROSZE o mozliwosc wyszukiwania filmow wg REZYSERA
pozdrawiam

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 9 lip 07, 19:53

adesp napisał(a):może forma na razie mało praktyczna, ale metki są fajne :)
szkoda tylko, że nie ma przy filmach miejsca na nasze komentarze o nich, bo chyba wszyscy wiemy jak to jest z tym katalogiem...

Chodzi Ci o komentarze, które wzajmnie moglibyście sobie czytać? Taką rolę ma pełnić forum, ale jeśli metki się sprawdzę to w przyszłym roku dorobimy możliwość publikowania metek publicznie.
W tej chwili możesz dać tekst do metki na stronie opisu filmu.

pil

Post 10 lip 07, 13:22

calkiem przyjemnie sie to przeglada, ale czy bedzie tez wersja do druku zanim pojawi sie ona w "gazecie" ?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 10 lip 07, 14:09

No też mnie to właśnie bardzo interesuje... bo faktycznie, przegląda się bardzo fajnie, ale wydrukować i ułożyć sobie plan oglądania jest w tej formie gimnastycznie ciężko...
cry baby cry

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 10 lip 07, 14:50

jan napisał(a):a ja BARDZO PROSZE o mozliwosc wyszukiwania filmow wg REZYSERA
pozdrawiam

Proszę.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 10 lip 07, 14:50

pil napisał(a):calkiem przyjemnie sie to przeglada, ale czy bedzie tez wersja do druku zanim pojawi sie ona w "gazecie" ?

Zrobię co się da.

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 10 lip 07, 15:32

METKI - dobry pomysl.
moze nastepnym krokiem bedzie stworzenie aplikacji, ktora dla zadanej listy filmow sama wybierze odpowiednie godziny projekcji, tak by sie nie pokrywaly (a w wersji optymalnej wezmie pod uwage preferencje dotyczace konkretnych kin czy por dnia)?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 10 lip 07, 15:58

Albo przynajmniej reagowała, kiedy dane seanse się pokrywają... to byłoby cudowne :) Ale i tak pochwała wielka za kawał dobrej roboty. <pół-standing ovation>
cry baby cry

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 10 lip 07, 17:34

boy_in_the_hood napisał(a):Albo przynajmniej reagowała, kiedy dane seanse się pokrywają... to byłoby cudowne :) Ale i tak pochwała wielka za kawał dobrej roboty. <pół-standing ovation>

Spoko, szykuję Wam ekstra niespodziankę. Mam nadzieję, że zdążę...

A jak znajdujecie opisy filmów, zmieniające się fotosy i zwiastuny?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 10 lip 07, 18:14

Opisy poprawne- wiadomo o co chodzi, ale chce się zobaczyć film żeby wiedzieć więcej. Krótkie, rzeczowe, z tłem.
Zmieniające fotosy- przyjemny bajer, szkoda tylko, że większość filmów pochwalić się może tylko 2 takimi zdjęciami...
Zwiastuny natomiast cieszą bardzo, zaostrzają tylko apetyt :)
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
cry baby cry

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 10 lip 07, 18:37

Ocenimy opisy dopiero po obejrzeniu filmów. Ja pozostaję sceptykiem :)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 18 lip 07, 22:00

Strator napisał(a): A jak znajdujecie opisy filmów, zmieniające się fotosy i zwiastuny?

Jakoś trzeba dokonać BYŁO (czas przeszły) wyboru i w tym celu posłużyłem się opisami. Nie będzie to mój pierwszy festiwal, a doświadczenie w czytaniu opisów i "przewidywaniu" stylu filmów z roku na rok rośnie. Mam nadzieję, że nie powtórzyłem błędów z poprzednich edycji, kiedy to wybrałem kilka filmów wybitnie nie na mój gust. Nawet mam swój typ na film festiwalu (prywatny) sądząc po opisach. Przekonamy się !

Powrót do 7. - Przed festiwalem