12 cze 07, 11:27
Hym, no narzekać nie chcę ale zaplecze noclegowe miało być ponoć we Wrocławiu większe i lepsze... Chyba, że większe oznacza tylko większą liczbę noclegów, szkoda że głównie w hotelach albo pensjonatach, których cena za noc jest często połową wartości karnetu... Bo moim skromnym zdaniem "większe zaplecze noclegowe" oznacza jego większe zróżnicowanie, czyli dużo miejsc drogich ale też więcej niż w Cieszynie miejsc tanich. Ja takiej tendencji nie zauważyłem. I błagam nie mówcie mi żebym kontaktował się z Centrum Informacji Turystycznej "The Meeting Point" we Wrocławiu, bo raz, że skontaktować się z nią naprawdę ciężko, a jakość oferowanych przez nich informacji jest po prostu doskonała :> (prosiłem ładnie, że jestem biedny uczeń, mogę mieszkać na podłodze na karimacie, byleby tylko w miarę blisko do centrum, oferta- Psie Pole, za 40zł za noc, ale tylko na całe 10 dni i z większą ilością osób...).
Myślę, że na przyszłe lata warto byłoby polepszyć organizację noclegów właśnie. Choćby jakieś umowy z akademikami, które na dzień dzisiejszy nie mogą powiedzieć czy w ogóle będą miały miejsca, ile i za ile. Początek lipca może być bardzo dowolnie rozumianym terminem (np. 10 lipca to jeszcze początek czy już środek?), a uzyskanie informacji na tydzień przed Festiwalem, że jednak nie ma miejsc to troszkę za późno. A wydaje mi się, że wystarczyłoby, gdyby organizatorzy porozmawiali z uczelniami ciut wcześniej...
No ale nic to, to tylko takie drobne sugestie. Ja noclegiem znalezionym już się cieszę i z całego serca życzę pozostałym równie dobrego miejsca i znośnej ceny.
Pozdrawiam serdecznie na 37 dni przed Festiwalem.
cry baby cry
put your finger in your eye