4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
swimmer

Post 19 lip 04, 21:37

Pewnie nie wszyscy wiedzą o tym, że w Cieszynie jest ODKRYTY BASEN 50m.

kiwi

Post 19 lip 04, 22:00

olza ma chyba tylko pare centymetrów głebokości, ale bardziej mi przypada do gustu. A BASEN myślalam, że ma 103 minuty i kosztuje 11 złoty...
ale to wszystko dlatego,że jutro o 8.00 rano wyjeżdzam do C I E S Z Y N A! ha! chyba spać nie będę mogła dzisiaj, zwłaszcza że znowu burza idzie..
POZDRAWIAM WSZYSTKICH i do zobaczenia 21.45 pod fontanna w czwartek ;-)

Zu

Post 19 lip 04, 22:21

Cieszyn juz niedluugo wiec sie Cieszmy!!! Ouu je!
:)))

kropka

Post 19 lip 04, 23:05

jejciu jejciu już w środę będę w Cieszynie:)) Postaram się zjawić o 21.45... chyba że z wrażenia po Almodovarze nie będę w stanie ruszyć się spod teatru :) do zobaczenia!!!

Qba

Post 19 lip 04, 23:49

swimmer: poważnie 50 metrowy? przecież to spełnienie marzen :) może by tak się pościgać ? :)

Yellowe

Post 20 lip 04, 0:27

21.45 mi w zasadzie pasuje, ale czy nei lepiej byloby tak od razu po filmie (np.21.30?), bo nie bedzie klopotu jak sie kto spozni i latwiej bedzie znalezc miejsce w klubie... Pozdrawiam Yellowe

Kami

Post 20 lip 04, 0:27

ha, Kraków dostrzeżony i wyróżniony! ;P Katalog Pod Baranami... uh, już mi ślinka leci! ciekawe czy ten fakt ma coś wspólnego z tym, że redaktorem będzie Michał Olszewski z GW... :)
Czemu Kraków taki cichy na forum? Przyznać się, kto jedzie (szczególnie filmoznawcy II rok)! ..jeszcze dwa dni..

Olga

Post 20 lip 04, 0:52

JEŚLI KTOŚ NAGLE MUSI ZREZYGNOWAĆ Z WYJAZDU I CHCIAŁBY POZBYĆ SIĘ AKREDYTACJI TO PROSZĘ DO MNIE DZWONIĆ! 502 554 764!!

Karolka

Post 20 lip 04, 1:00

Kami,jak sie dostajesz do Cieszyna? Ja jestem z V roku i to nie filmoznawstwa :-( ale jade z Krakowa, tylko jeszcze nie bardzo wiem jak... Moze jakis PKS...

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 20 lip 04, 1:18

A więc postanowione ostatecznie: 21:45, czwartek, fontanna na Rynku.

Karolka

Post 20 lip 04, 1:56

Tak, tak, Kubak, jak dojade to napewno sie stawie! Pozdrawiam.

B

Post 20 lip 04, 9:16

Witam wszystkich! Czy znacie przyjemne miejsce noclegowe, w którym jeszcze sa miejsca???

Ada

Post 20 lip 04, 9:57

Hej. mam pytanie: czy studenci kulturoznwstwa vel filmoznawstwa z UŚ wybierają sie do Cieszyna?

k

Post 20 lip 04, 10:00

Post numer 1500 :)
Pozdrawiam

Kami

Post 20 lip 04, 10:21

Karolka: ja jadę jutro, ale najpierw do dziadków, którzy mieszkają na śląsku, ale niestety nie w Cieszynie :( Z Krakowa są (jak mi wiadomo) dwa pksy - 8:20 i 11:00. Pospieszne, jadą 3h :)A powrotne, co ciekawe, są trzy... do zobaczenia pod fontanną w takim razie...?

fan

Post 20 lip 04, 10:23

czy ktos moze wie czy film metallica:some kind of monster bedzie z napisami w jezyku polskim?

ktosik

Post 20 lip 04, 10:35

z Krakowa pospieszny pks jedzie jeszcze po 15, i wieczorem tez,o 18 chyba...

k

Post 20 lip 04, 10:36

chociaz w necie jest napisane tylko o tych dwoch..pozdro

k

Post 20 lip 04, 10:37

o tych dwóch ,o ktorych wspomialas Karolka..ja tak urywkowo pisze,niezrozumiale,ale to wszystko przz to,ze juz jutro jade:)

k

Post 20 lip 04, 10:41

o tych dwóch ,o ktorych wspomialas Karolka..ja tak urywkowo pisze,niezrozumiale,ale to wszystko przz to,ze juz jutro jade:)

k

Post 20 lip 04, 10:43

o których wspomnialas(eś) Kami, naturalnie...co ten Cieszyn ze mną robi:) w ten sposób przynajmniej coraz blizej postu 2000. ciekawe,czy uda nam się dotrzec do tego numeru:)

Mirek

Post 20 lip 04, 10:53

Uwaga Krakow!:) Okazja dla kulturalnych studentek (no, ewentualnie studentow;) Mamy 2-3 miejsca w domku letniskowym w pieknej gorskiej wiosce w Beskidach gratis (!), tj. w cenie samych tylko dojazdow naszym autem do Cieszyna (9 dni od 23.-31.07 - ogladamy od pierwszego seansu (10.00) do ostatniego z 19.00. Calosc za jedyne 150 zl dla pary lub 100 zl dla 3 osob (naturalnie od osoby:) - wychodzi po 16 lub 11 zl dziennie (!) Przypomne, ze pokoje jedno- i dwuosobowe tej klasy i w takiej pieknej okolicy w Cieszynie kosztuja 5-10x wiecej!;) Tylko jeden warunek - studenci niepalacy (niczego poza papierosami;), kulturoznawstwa lub inni kulturalni:) a z koncertow innych niz Jocelyn Pook wracacie za specjalna oplata :)) Oferta aktualna do 22.07 do godz. 12:00 lub do odwolania na tym forum.

Kami

Post 20 lip 04, 11:37

dzięki za info, k. rozumiem że owe późniejsze pksy znaleźć można tylko na dworcu? ;]są i pociągi, ale jadą tak ze dwa razy dłużej.. z innej beczki - czy ktoś słyszał może prognozę pogody na resztę lipca dla śląska cieszyńskiego?? ciekawam czy ta klima się przyda bardzo czy tylko trochę.. tzn do chłodzenia zapału niektórych heh ^^

WojtaZ z Cieszyna

Post 20 lip 04, 12:06

wpadajcie do Cieszyna czym predzej. Miasto wkoncu odzyje ;] pozdowienia ;]

Sylwia

Post 20 lip 04, 13:59

Czekałam na to cały rok...
Nowe filmy i nowi ludzie...
Pozdrawiam całą ekipę organizatorów, bo pewnie pracy teraz dużo a czasu coraz mniej.
Życzę cierpliwości i wyrozumiałości, bo ludzie są różni ;)Pamiętajmy o tym, stojąc w kolejkach, bo oni chcą dla nas jak najlepiej.

lilka

Post 20 lip 04, 14:13

jeśli chcę dodac do swojej listy jakieś seanse muszę wysłać maila...mam jakieś szanse,że dostanę potwierdzenie,bo tak czekam pół dnia i nic...a muszę jak najszybciej wiedzieć...czy mam zarezerowane te filmy czy nie ....

k.

Post 20 lip 04, 14:13

tak,tez sie zdziwilam, bo w necie znalazlam tylko te dwa kursy o 8.00 i 11.00, a co do pociągów,niedosc ,ze dłużej to i z przesiadką..a co z pogodą?

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 20 lip 04, 14:42

MAM PYTANIE. CZY W TRAKCIE TRWANIA PIERWSZEJ EDYCJI FESTIWALU W SANOKU BYŁ DOSTĘPNY KATALOG? JEŚLI TAK TO GDZIE GO JESZCZE MOŻNA DOSTAĆ, A MOŻE KTOŚ CHCIAŁBY ODSPRZEDAĆ??? POZDRESY I DO ZOBACZYSKA W CIESZYNIE

Yellowe

Post 20 lip 04, 14:43

Kłania sie kulturoznawstwo (Wiedza o Kulturze) z Uniwersytetu Warszawskiego!!!
Dajcie znac, jak ktos jedzie!
Yellowe

marek

Post 20 lip 04, 15:45

namaste! wreszcie mamy piekne lato (filmowe)! nie mam aktualnie z kim jechac na festiwal - wszyscy na wakacjach, albo od filmow wola piwo ;) prosze mi meldowac, czy jedzie ktos z krakowa, czym, jak i kiedy.. jakby bylo wiecej takich solistow jak ja, to mozna by zorganizowac jakis pozytywny zespol i zaatakowac cieszyn! :p

lucjan :P

Post 20 lip 04, 16:34

A może jedzie ktoś z wydziału MiNI? Fajnie byłoby się spotkać :)

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 20 lip 04, 16:45

KOREZ: tak, w Sanoku był katalog, wyszedł pod koniec Festiwalu (chyba przedostatniego dnia). Ja mam niestety tylko jeden egzemplarz. Rzeczywiście warto go zdobyć bo było tam sporo m.in. o Suliku i innych twórcach zza południowej granicy, o "Molochu" i "Matce i Synu" Sokurowa, o kinie Mekasa, no i bardzo dużo o kinie irańskim.

piastkołodziej

Post 20 lip 04, 17:00

Panie Romanie, czy nie dałoby się w przyszłości sprzedawać katalogów w Muranowie po obniżonej cenie dla posiadaczy karnetów? Albo w siedzibie GutekFilmu chociaż?

(prawie) spakowana komarc

Post 20 lip 04, 17:12

Yupiiii! Jutro o tej porze bede już w Cieszynku :D ojjj długo 3eba było na to czekac.... 1600 akredytacji zobowiazuje! Musze byc wczesniej aby zdobyc bilecik na otwarcie;] Wyjezdzam z krk pks'em o 11.00. jesli jakis krakowiaczek tez sie wybiera o tej porze to fajnie byloby sie spotkac ;)ps dziekuje za wiekszy wybor filmow w dniu zamkniecia festiwalu :) poza tym watpie abym skorzystala z oferty niefilmowej(jest fantastyczna ale czasu mi braknie), bo dla mnie ,jako dla kinoholika, seanse to podstawa ;) pozdrawiam

Nut

Post 20 lip 04, 17:25

Gratuluje komarcia - ja się nijak nie potrafię zmobilizować do spakowania. Chciałabym już po prostu być w Cieszynie :)

guest

Post 20 lip 04, 18:24

Mam wielką prośbę do organizatorów w kwestii dźwięku w kinach: czy mogłoby być nieco ciszej niż rok temu? Czasami dźwięk w kinach był głośny aż do bólu (np. na filmie Powaqatsi w kinie Central co całkowicie odebrało przyjemność słuchania świetnej muzyki Philipa Glassa, natomiast krótkometrażowy film Anima Mundi puszczony przed Powaqatsi miał głośność w sam raz - czyli jednak można). Czy inni mają też podobne odczucia - napiszcie :)
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w Cieszynie!!!

komarcia

Post 20 lip 04, 19:21

Dzwiek na filmie Powaqqatsi byl wspanialy w porownaniu z muzyka cool kids of death(grali jako taperzy do gabinetu dr Caligari). PORAZKA! z qmpela podczas calego seansu mialysmy uszka przysloniete rekami! mimo wszystko przylaczam sie do prosby guest aby dzwiek byl "pół tonu" ciszej... pozdrawiam

Fenol

Post 20 lip 04, 19:49

Mam katalog. Pierwsze spostrzeżenie, ale za to jakie!!!!!. Dziekuję Panu Romanowi Gutkowi, za to że przyszłym roku będzie raczył nas ucztą festiwalową w Cieszynie aż ponad miesiąc - bo od 21.lipca do 31.sierpnia 2005 roku (vide str. 344 katalogu).
Dziękujemyyyyyyy.  
Super by było.
P.S. Szkoda że ten błędzik nie jest prawdą, chyba że ???????

solange

Post 20 lip 04, 20:04

o tak...cool kids of death rok temu byli tragiczni, wogole nie pasowala do filmu ich muzyka...tzn oni sie nie postarali...w przeciwienstwie do oxygenu...Dlatego w tym roku nie ide na ich koncert...

luke

Post 20 lip 04, 20:39

nie byłem na ckod, ale byłem na mazzolu - to był dopiero beznadziejny podkład, aż się chciało wyjść z sali tylko nie bardzo było jak :o~~~~~

Diuna

Post 20 lip 04, 20:48

Hej
Mam pytanie: czy ktos z was wie cos moze o filmie "10 on Ten" Kiarostamiego? I jeszcze ciekawi mnie "Exils" Gatlifa...Moze macie o tych produkcjach jakies informacje/rady/wrazenia?
PS: Yellowe, owszem, z kulturoznawstwa na UW- tylko ze swiezo upieczona studentka, bez stazu. Zaczynam dopiero od pazdziernika:)
Pozdrawiam i do zobaczenia w Cieszynie, gzies kiedys w jakiejs uliczce

gosz

Post 20 lip 04, 21:05

no ja tak srednio sledze forum....ale mam nadzieje krakowscy filmoznawcy zjawia sie tlumnie:)))
ja rowniez sposrod nich, acz przybede z warszawy, w czwartek
mam juz katalog - och i ach! korea - mniam mniam!

a

Post 20 lip 04, 21:33

gosha kochana!pozdrowionka i do zobaczenia w czwartek:)

Yellowe

Post 20 lip 04, 22:03

Diuna: moze sie spotkamy o 21.45 w czwartek kolo fontanny. Mam sporo do opowiedzenia nt.studiow. Praktyczna informacja: to ja organizuje oboz integracyjny. Moze sie do czegos przydam... Poza tym, czy my sie juz nie spotkalismy na egzaminach...? Czekam na maila.

dreadja

Post 20 lip 04, 23:01

mam pytanie: czy w kinie po stronie czeskiej napisy do filmow beda polskie? (np. do filmu"exils")

organizatorka

Post 20 lip 04, 23:31

WSZYSTKIE FILMY NA FESTIWALU POKAZYWANE SA W ORYGINALNYCH WERSJACH JĘZYKOWYCH Z POLSKIMI NAPISAMI WE WSZYSTKICH KINACH.

Jarzywniak

Post 20 lip 04, 23:38

Gdzie znajduje sie kino ERA.
PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!

dreadja

Post 20 lip 04, 23:49

jeszcze jedno pytanie : w jakiej cenie beda bilety na "zle wychowanie" w dniu 22 lipca?dziekuje za odpowiedz

dj pol_tonu_ciszej

Post 20 lip 04, 23:56

a ja nie wiem, dlaczego sie tutaj znalazlem, ale pozdrawiam magbil :-E.

dj pol_tonu_glosniej

Post 20 lip 04, 23:58

a propos cieszyna... czy przez granice mozna przejsc za okazaniem dowodu osobistego? :-E

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004