Sprawa noclegów

Baza noclegowa. Śpij przez Internet.
Sebastian

Post 3 cze 07, 3:19

Z tego co wiem to tak samo jak rok temu nocleg organizuje frma itwroclaw. Mam pytanie do osob ktore korzystaja z tej mozliwosci. czy tez macie probemy z odpowiedzia od tej istytucji, pamietam ze rok temu rowniez troche czekale na odpowiedz , ale nie ojarze kiedy ja zglosilem. Tym razam zglosilem zapytanie 2 tygodnie temu z kokretnymi wytycznymi co nie interesuje po tygodniu ponowilem mailowo prosbe o pomoc w zorganizowaniu noclegu. no i nic zero odpowiedzi.

Czy rowniez macie tego typu problemy. dziekuje za odpowiedz

moj e mail brutaall@o2.pl tak wiem miazdzacy:P

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 3 cze 07, 8:02

tak, zero odpowiedzi póki co. przed rokiem otrzymałem ją po mniej więcej miesiącu, jak już sie pakowałem na wyjazd. może trzeba dzwonić...

pil

Post 3 cze 07, 21:34

pisalem dokladnie tydzien temu i rowniez zero odpowiedz nawet po powtorzeniu wiadomosci, rok temu pisalem dokladnie w tym samym czasie i odpowiedz mialem juz na nastepny dzien..

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 4 cze 07, 18:36

Witam wszystkich. Niestety dzisiaj się właśnie dowiedziałem, że moje miejsce noclegowe padło trupem (nigdy nie licz na rodzinę...) i pilnie poszukuję 2 miejsc, najlepiej oczywiście w pobliżu centrum. Gdyby ktoś szukał 2 osób do współzamieszkania ewentualnie chciał wynająć pokój etc. to bardzo proszę dajcie znać.

Dzięki i pozdrawiam na 45 dni przed Festiwalem :D
cry baby cry
put your finger in your eye

katesz

Post 4 cze 07, 21:43

Witam,
Ja również szukam noclegu we Wrocławiu dla jednej osoby (kobieta), w jakiejs rozsądnej cenie :)
Jesli ktoś ma do wynajęcia pokój to bardzo proszę o kontakt.
Kasia

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 5 cze 07, 16:05

http://www.orangehostels.pl/index.php?sec=m&sub=z pozwalam sobie polecić, co prawda warunki nie cudowne, ale wszak na nocleg co więcej trzeba.
cry baby cry

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 5 cze 07, 21:49

A wie ktoś jak wygląda opcja pod tytułem mieszkanie w akademiku? Jakie są możliwości i koszty? Istnieją jakieś akademiki bliżej centrum, które działają w wakacje?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 5 cze 07, 22:30

Wiem tylko, że to to co wrzuciłem ciut wyżej pełni taką funkcję w roku akademickim. O innych akademickich domach studentów niż tych z UW w okolicach Placu Grunwaldzkiego na Śródmieściu nie słyszałem, ale możliwość noclegu w nich w wakacje istnieje na 100%, pytanie tylko na jakich warunkach. Tu --> http://www.dzmlodz.uni.wroc.pl/akademiki.php są te akademiki, najlepiej się samemu kontaktować (btw bardzo miłe Panie w recepcji Kredki i Ołówka :P)

Tak z ciekawości, zna ktoś może ten hostel "Straszny Dwór"? Jakieś opinie o nim poproszę jeśli można....

Dziękuję i pozdrawiam :)

kinia27

Post 6 cze 07, 22:52

dzwonilam do 4 akademikow w sprawie noclegu, wszedzie mi mowiono, zeby zadzwonic na poczatku lipca, wtedy bedzie wszystko wiadomo: ile maja miejsc i za ile:-)pozostaje uzbroic sie w cierpliowosc :-)

najki

Post 6 cze 07, 23:24

katasza-Kasia ... to może by tak razem. Też jade sama ( kobieta ;P) i jeszcze kombinuje. Ale tak naprawde na powaznie zajme sie szukaniem od poniedziałku jesli zechca mnie mili państwo zabrać do wolontariatu ERY. Gdybys była zianteresowana, daj znać: weronikastarega@yahoo.pl

askaa8

Post 8 cze 07, 10:27

Cześć ja również jade sama i mam problem ze znalezieniem taniego noclegu, więc jeśli chcecie najki i kasiu to możemy nawet we trójkę czegoś poszukać (zawsze to wyjdzie taniej).
askaa8@tlen.pl

Cuba

Post 8 cze 07, 16:30

To nr do itwrocław 605222277, nie mogłem się doczekać na odpowiedź wiec zadzwoniłem,powodzenia.

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 8 cze 07, 21:08

A może jakiś wrocławianin wie, czy z wittiga jest rozsądny dojazd w okolice festiwalowe, zarówno w dzień, jak i nocy?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 8 cze 07, 21:21

Dojazd pod samo kino Warszawa tramwajem nr 2,do heliosa nr 10.Poza tym do centrum jeżdżą autobusy 145,146 i coś tam jeszcze.Po północy można liczyć tylko na nocne autobusy.Generalnie to dość daleko od obiektów festiwalowych,ale połączenia dobre(zwłaszcza do północy)i w pięknej okolicy,blisko zoo,hali ludowej i parku szczytnickiego.
Szczegółowe rozkłady jazdy na stronie wrocławskiego ZDiK.Najbliżej wittiga 2 i 10 mają przystanek na Olszewskiego boczna Tramwajowej(k/zajezdni).
Na festiwal polecam bilety dekadowe szczegóły też na stronie ZDiK.
Pozdrawiam na 41 dni przed 7.MFF ENH Wrocław 2007!

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 8 cze 07, 21:27

Czy ja też mogę skorzystać z rady? :) ile mniej więcej może zająć dotarcie w miarę szybkim krokiem z Grunwaldzkiej w rejony obiektów fest?
cry baby cry

chinaski

Na forum od:

Post 9 cze 07, 18:11

w miarę szybkim 15-20 min;szybkim i zdeterminowanym 10-12(w tyle mi się kiedyś udało,ale to jak byłem młody:)
Grunwaldzka to dobry punkt,choć na zapleczu przebudowy pl.Grunwaldzkiego i w pobliżu masakrycznegfo pasażu od 4 kwietnia słynnego na całą Polskę
Pozdrawiam na 40 dni przed

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 cze 07, 21:27

Sebastian, najki, askaa8 i inni: przypominam o możliwości założenia na forum konta, dzięki któremu przy każdej wysyłanej wiadomości (już bez rangi "gość") automatycznie pojawiać sie będzie stały login (rejestracja ---> kliknij). Daje ono m.in. możliwość ułatwionego kontaktu z innymi poprzez wysyłanie do zarejestrowanych użytkowników prywatnych wiadomości. Nie trzeba wtedy podawać w treści wysyłanej wiadomości swego maila, które tak podane na tacy staje się smacznym kąskiem dla spamerów. Wystarczy wówczas jedynie napisać: "zainteresowanych proszę o kontakt na privie". Ponadto, dzięki stałemu nickowi, stajemy się mniej anonimowi i tym samym bardziej wiarygodni, nieprawdaż?
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 9 cze 07, 22:08

chinaski, czyżby dzielnica nisko latających noży? bo trochę nie kojarzę wydarzeń z 4 kwietnia.... a ten mój cieszyn to tak jakby nie polska już ;)

A w ogóle to Porucznik Seblon ma rację z tą rejestracją, bo potem np. tak jak Pan Roman Gutek można się lansować na posiadacza 500 postów czego zazdroszczę zwyczajnie jak bachor lizaka :D

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 10 cze 07, 0:37

(off topic)
b_i_t_h: chinaski miał zapewne na myśli to, że Pasztet Grunwaldzki zasłynął w Polsce swoim hucznym wielkim otwarciem, które zakończyło się równie szybko jego wielkim zamknięciem, bo wciąż był to plac budowy, o czym dyrekcja niechętnie informawała gości wypraszając ich z niebezpiecznego budynku.

on topic: Z Grunwaldzkiej można bardzo malowniczo przejść do obiektów festiwalowych przez Ostrów Tumski. A na concert Marianne to w ogóle rzut beretem.

chinaski

Na forum od:

Post 10 cze 07, 8:08

Jak napisał(a):(off topic)
b_i_t_h: chinaski miał zapewne na myśli to, że Pasztet Grunwaldzki zasłynął w Polsce swoim hucznym wielkim otwarciem, które zakończyło się równie szybko jego wielkim zamknięciem, bo wciąż był to plac budowy, o czym dyrekcja niechętnie informawała gości wypraszając ich z niebezpiecznego budynku.

on topic: Z Grunwaldzkiej można bardzo malowniczo przejść do obiektów festiwalowych przez Ostrów Tumski. A na concert Marianne to w ogóle rzut beretem.

Dokładnie,a na pierwszym piętrze podobno stały betoniarki w momencie kiedy ludzie byli w środku:)).
A spacer przez Ostrów na Festiwal na pewno polecam,albo przez most pokoju i wybrzeże polskie.Na szczęście Wrocław nie jest już tak rozkopany jak w zeszłym roku,a centrum to nawet nawet..Goście powinni się czuć bardziej komfortowo;nie będzie już np.tumanów kurzu pod mediateką(ale trawnika też nie,bo tamwaje już tam jeżdżą).
A co do "latających noży"to bez przesady;po prostu jak ktoś ma pecha to mu w drewnianym kościele cegła na głowę spadnie.Po prostu zawsze i wszędzie trzeba uważać.
Pozdrawiam na 39 dni przed.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 cze 07, 10:01

chinaski: trawka juz dawno zasiana, rośnie sobie pięknie, aby pojawić się w odpowiednim czasie i w odpowiednim miejscu. Rozmawiamy z tramwajami z Placu Teatralnego i samochodami, które śmigają ulicą Boże Ciało, aby zrobiły sobie w czasie festiwalu wakacje. Im należy się odpoczynek a festiwalowicze będą bezpieczniejsi.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

chinaski

Na forum od:

Post 10 cze 07, 10:14

O!Nie wiedziałe,to bardzo dobry pomysł!Faktycznie,przy ilości ludzi którzy będą odwiedzać mediatekę i okolice będzie to najlepsze rozwiązanie.Popieram,tylko czy uda się to załatwić?Oby!Pozdrawiam.

judka

Post 10 cze 07, 11:44

czy ktos z Was może mi powiedzieć gdzie mieści się redakcja gazety festiwalowej?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 10 cze 07, 13:00

(ostatni off-topic, obiecuję :) )
Jak: dzięki za info w takim razie, nawet mnie ta sytuacja jakoś bardzo nie dziwi, wszak to polska tylko i przykładów takich są dziesiątki...

No i oby samochody chciały iść na urlop :)
cry baby cry

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 cze 07, 13:19

judka: jeszcze to nie jest ostatecznie postanowione. Redakcja gazety festiwalowej będzie albo przy ulicy Świdnickiej (czyli blisko Mediateki), albo w Tearze Lalek.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 10 cze 07, 14:21

Oj, Wrocławianom się nie spodoba zamknięcie Bożego Ciała i pl. Teatralnego. Tyle się naczekali biedacy. Ale pomysł słuszny.

Te wiaty przystankowe wyrastające z trawki będą wyglądały osobliwie. :)

judka

Na forum od:
10 cze 07, 19:37

Post 10 cze 07, 19:41

Romanie, dziękuję, to dla bardzo istotna informacja (głównie ze względów noclegowych:)).

Już się nie mogę doczekać :)

najki21

Na forum od:
10 cze 07, 20:11

Post 10 cze 07, 20:20

porucnziku Seblon - dla Pana wszytsko

najki21

Na forum od:

Post 10 cze 07, 21:27

W razie czego, tak do jutra szukam jeszcze jednej dziewcyzny, która szuka lokum. Jesteśmy we dwie już : aśka ( z forum) i ja, gdyby znalazła sie jeszcze jedna samotna owieczka byłoby 28 zł za dobe :D i to w genialnej lokalizacji.
Chetną prosze o szybki kontakt.

izadab

Post 11 cze 07, 16:43

szukam noclegu dla 5 osob maks. 15 min na piechote od centrum do 15 zl. moze byc akademik, internat, pokoje w mieszkaniu studenckim. bede wdzieczna za pomoc :)

kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 11 cze 07, 17:13

powodzenia w szukaniu :P

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 11 cze 07, 19:46

No to już wiem, że poszukuję jakiegoś miejsca w pokoiku na czas festiwalu i okołofestiwalowy. Na pewno od nocy 16/17 lipca do końca. Niekoniecznie musi to być w ścisłym centrum, chociaż nie obraziłbym się. Koszt w miarę ludzki - do 20-25 złotych. Może ktoś potrzebuje kogoś do pokoju albo ma na zbyciu jakieś miejsce? Proszę o wiadomość przez pw.

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 11 cze 07, 20:48

izadab: gratuluję humoru :) ja też poproszę najlepiej w centrum festiwalowym ale DO 5zł :)
corner: udawaj kobietę i dogadaj się z najki21 :D
cry baby cry

morningbell

Na forum od:
10 cze 07, 17:48

Post 11 cze 07, 20:50

rozbijmy namioty w parkach i na skwerach!!

:D

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 11 cze 07, 20:55

Może na tej zasianej przez Pana Romana (podobno już rośnie, prawda? :) ) trawce na pl. Teatralnym? :D
cry baby cry

morningbell

Na forum od:

Post 11 cze 07, 21:01

no miejsce świetne, wszędzie blisko, i ta zielona trawa, która będzie pierwszą rzecza jaka sie ujrzy wychodząc rano z namiotu...

rozmarzyłam się

chociaż małym utrudnieniem może byc straż miejska, ale kto by sie tam nimi przejmował :D

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 11 cze 07, 21:41

No byłoby cudownie :) a tak poza tym ja pozwalam sobie polecić Orange Hostels "Straszny Dwór", z relacji studentów znajomych warunki znośne, ceny też, od centrum niedaleko, kilkanaście minut spacerkiem. A miejsc jest jeszcze ponoć dużo.
Pozdrawiam na 38 dni przed Festiwalem :) (chinaski dzisiaj chyba jeszcze nigdzie nie pisał...?)
cry baby cry

morningbell

Na forum od:

Post 11 cze 07, 21:47

wiem, wiem, mieszkalam tam rok temu :D
tylko czasami spadaly zaslonki prysznicowe

judka

Na forum od:

Post 12 cze 07, 10:52

ja ze znajomymi mam właśnei zamiar sie tam zakwaterować (to chyba najtańszy noclag jaki nudało nam sieznaleźć), który nie byłby na końcu świata.

czyli mówicie, że nie jest źle? da się przeżyć?

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 12 cze 07, 11:27

Hym, no narzekać nie chcę ale zaplecze noclegowe miało być ponoć we Wrocławiu większe i lepsze... Chyba, że większe oznacza tylko większą liczbę noclegów, szkoda że głównie w hotelach albo pensjonatach, których cena za noc jest często połową wartości karnetu... Bo moim skromnym zdaniem "większe zaplecze noclegowe" oznacza jego większe zróżnicowanie, czyli dużo miejsc drogich ale też więcej niż w Cieszynie miejsc tanich. Ja takiej tendencji nie zauważyłem. I błagam nie mówcie mi żebym kontaktował się z Centrum Informacji Turystycznej "The Meeting Point" we Wrocławiu, bo raz, że skontaktować się z nią naprawdę ciężko, a jakość oferowanych przez nich informacji jest po prostu doskonała :> (prosiłem ładnie, że jestem biedny uczeń, mogę mieszkać na podłodze na karimacie, byleby tylko w miarę blisko do centrum, oferta- Psie Pole, za 40zł za noc, ale tylko na całe 10 dni i z większą ilością osób...).

Myślę, że na przyszłe lata warto byłoby polepszyć organizację noclegów właśnie. Choćby jakieś umowy z akademikami, które na dzień dzisiejszy nie mogą powiedzieć czy w ogóle będą miały miejsca, ile i za ile. Początek lipca może być bardzo dowolnie rozumianym terminem (np. 10 lipca to jeszcze początek czy już środek?), a uzyskanie informacji na tydzień przed Festiwalem, że jednak nie ma miejsc to troszkę za późno. A wydaje mi się, że wystarczyłoby, gdyby organizatorzy porozmawiali z uczelniami ciut wcześniej...

No ale nic to, to tylko takie drobne sugestie. Ja noclegiem znalezionym już się cieszę i z całego serca życzę pozostałym równie dobrego miejsca i znośnej ceny.

Pozdrawiam serdecznie na 37 dni przed Festiwalem.
cry baby cry

CIT WROCŁAW

Post 12 cze 07, 13:30

Nie mam pojęcia, kto Panu proponował noclegi na PSIM POLU w Informacji Turystycznej : ). Jeśli chodzi o możliwość noclegu, mogę Panu zaproponować nocleg w Akademiku AE na ul. Ślężnej 33 w cenie 24zł za miejsce w pokoju 2-os. Nie przypominam sobie byśmy mieli okazję się poznać telefonicznie. Proszę o kontakt na nowehoryzonty@itwroclaw.pl lub telefon do informacji o noclegach na Erę 605 22 22 77.

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 12 cze 07, 17:21

To prawda, telefonicznie się z Państwem nie kontaktowałem. Taką propozycję dostałem mailem. Informacje jakieś uzyskałem (nawet dość sporo), jednak to ze strony internetowej, za które dziękuję.
Tak czy siak na szczęście już na pewno do zobaczenia 18 lipca :)
cry baby cry

CIT Wrocław

Na forum od:
12 cze 07, 13:40

Post 13 cze 07, 9:31

Drodzy Festiwalowicze,

Bardzo chcemy pomóc WAM w znalezieniu odpowiedniego noclegu na czas festiwalu. Aby jednak była możliwość, abyście mogli skorzystać z noclegów, które są okazjonalne, bądź po okazjonalnych cenach, musimy jakoś się z WAMI konatktować. Po to uruchomiliśmy sopecjalny telefon związany z informacją tylko o noclegach na NOWE HORYZONTY 605 22 22 77. Dzwońcie a uzyskacie tu konkretną informacje o dostępnych miejscach.
Proszę pamiętać, że jeśli nikt nie odbiera to warto wybrać numer jeszcze raz. Dziś zdarzyło mi się odebrać telefon, a ktoś niestety się rozłączył i nie mam jak do niego oddzwonić, bo dzwonił z VOIP,a.
Więc jeśli to przeczyta bardzo proszę o kontakt.
Miejsc jest sporo, a ceny od 24 zł za miejsce w pokoju 2-os. Wasze zainteresowanie jest dość duże, e-maili przychodzi coraz więcej, ale miejsc mamy naprawdę sporo. Wciąż czekamy na wasze zapytania : )
Pozdrawiamy z chmurnego dziś Wrocławia
CIT Wrocław
informacja o noclegach na ENH 2007
605 22 22 77

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 cze 07, 18:41

Przypominam, że na forum w archiwum 6. MFF ENH znajduje się zeszłoroczny temat zatytułowany "Oceniamy nasze miejsca noclegowe".
Bezpośredni link do tego tematu ---> kliknij
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

a_gador

Na forum od:
10 cze 07, 20:31

Post 13 cze 07, 21:15

Do katesz, najki i askka8: ja też samotnie jadę na festiwal ( nikt z moich znajomych nie podziela moich zainteresowań na tyle, aby wybrać się ze mną), dlatego chętnie dołączę do Was w sprawie noclegu. Oczywiście kobietą jestem :).

najki21

Na forum od:

Post 13 cze 07, 22:14

Niestety mamy już komplet tzn sie trzy osoby ... nie ma 4os :/ ale poszukaj jeszcze ... jakiś koleś szukał ludzi ( co za róznica jaka płec). Przeczytaj dokladnie watki powyzej i odezwij sie do niego na priw., nie ma czasu na czekanie az ktos przeczyta posta na forum ;) powodzenia i nie poddawaj się. Zawsze mozesz wykupic po prostu miejsce w pokoju ... będziemy Cie odwiedzać jak nam bedzie za ciasno - oczywiscie hostel orange.

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 14 cze 07, 10:34

Widzę, że w tym roku większa eronowohoryzontowa grupa będzie tam przebywać :) dobrze być wśród "swoich" :)
cry baby cry

LIDOSO

Post 15 cze 07, 14:41

Witam wszystkich zainteresowanych poszukiwaniem taniego noclegu we Wrocławiu. Proponuję wynajem kawalerki lub kawalerek w Delta House. Każda kawalerka to pokój, w którym są 2 łóżka, mogą być 3 łóżka, meble, stół z krzesłami, kuchnia wyposażona w lodówkę kuchenkę, naczynia i łazienka z pralką. Koszt:za 3 tygodnie: 990 zł, czyli dla 2 osób to 23,5 zł za dobę a dla 3 osób to już 15,7 zł za dobę zł. Taniej nie znajdziecie, a warunki bardzo, bardzo dobre.

twinki

Post 15 cze 07, 23:13

tylko ze to Psie Pole jest:)

judka

Na forum od:

Post 16 cze 07, 9:00

a co to znaczy, że Psie Pole?

Następna strona

Powrót do 7. - Aaaby spać we Wrocławiu