d4b0 napisał(a):dzis w wybiorczej napisali: "rosyjskie "Wygnanie" Andrieja Zwiagincewa - artystyczny fałsz, żerowanie na dorobku wielkiego Tarkowskiego".
co o tym sadzicie?
Stuart napisał(a):Właśnie się dowiedziałam, że pan Gutek zakupił w Cannes długo oczekiwany i rewelacyjnie przyjęty przez krytyków i publiczność festiwalową obraz CONTROL holenderskiego reżysera i fotografika Antona Corbijna.
Stuart napisał(a):Właśnie się dowiedziałam, że pan Gutek zakupił w Cannes długo oczekiwany i rewelacyjnie przyjęty przez krytyków i publiczność festiwalową obraz CONTROL holenderskiego reżysera i fotografika Antona Corbijna
Gość napisał(a):a co z control?bedzie?
Stuart napisał(a):Dobre pytanie.
Pan Roman Gutek w temacie "Cannes 2007" (dział "Rozmawiamy") napisał(a):Drodzy!!!
Bardzo się cieszę ze Złotej Palmy dla rumuńskiego fimu "4 luni, 3 septamini si 2 zile" ("4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni"). To był mój pierwszy konkursowy film w Cannes i do końca pozostał moim faworytem. Byłem też przekonany, że dostanie głowną nagrodę w Cannes (nie rozumiem do końca skąd wzięła się taka pewność!?). Ten film został też uznany za najlepszy film festiwalu przez krytyków (nagroda FIPRESCI). Cieszę sie też z faktu, że Jakub Duszyński świetnie poprowadzil trudne negocjacje i Gutek Film ma polskie prawa do tego filmu. Będziecie pierwszą publicznością w Polsce, która ten film zobaczy na naszym festiwalu we Wrocławiu (mam nadzieje, że nie wyskoczą żadne nieczekiwane przeszkody). Myślę, że tym właśnie filmem oficjalnie otworzymy nasz festiwal. Gutek Film ma też prawa do innych konkursowych filmów: "Persepolis", "Stellet Licht", "Import Export" Ulricha Seidla" (reżyser "Upałów"), a także do filmow z innych sekcji: " The Flight of the Red Balloon" Hou Hsiao Hsiena, "You, the Living" Roy`a Andersson`a (reżyser "Pieśni z drugiego piętra") oraz "Control" Anton`a Corbijn`a o życiy i karierze Ian`a Curtis`a z Joy Division. Zrobię wszystko, aby wszystkie powyższe filmy znalazły się w tym roku na naszym festiwalu. W najbliższym czasie postaram się napisać więcej o tych i innych canneńskich tytułach.
Pozdrawiam Was serdecznie,
Roman Gutek
porucznik Seblon napisał(a): Gutek Film ma też prawa do innych konkursowych filmów: "Persepolis", "Stellet Licht", "Import Export" Ulricha Seidla" (reżyser "Upałów"), a także do filmow z innych sekcji: " The Flight of the Red Balloon" Hou Hsiao Hsiena, "You, the Living" Roy`a Andersson`a (reżyser "Pieśni z drugiego piętra") oraz "Control" Anton`a Corbijn`a o życiy i karierze Ian`a Curtis`a z Joy Division. Zrobię wszystko, aby wszystkie powyższe filmy znalazły się w tym roku na naszym festiwalu. W najbliższym czasie postaram się napisać więcej o tych i innych canneńskich tytułach.
Stuart napisał(a):Trzeba chodzić syjamsko, razem.
Powrót do 7. - Przed festiwalem