Męczeństwo Joanny d`Arc + Hilliard Ensemble / Harmonie Band

Co, gdzie, kiedy. Program z atrakcjami.
Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 12 maja 07, 20:40

28 lipca 2007 (sobota), godzina 19.00, Opera Wrocławska: znakomity film Męczeństwo Joanny d`Arc (La Passion de Jeanne d`Arc, reżyseria: Carl Theodor Dreyer, Francja, 1928) z muzyką na żywo w wykonaniu rewelacyjnego angielskiego zespołu wokalnego The Hilliard Ensemble oraz angielskiej grupy Harmonie Band. To będzie wielka uczta duchowa. Hilliard Ensemble to jeden z najlepszych na świecie zespołów spiewajacych muzykę dawną. Jestem dumny i bardzo się cieszę, że udało się zaprosić Hilliardów na nasz festiwal. Kompozytorem muzyki do Meczeństwa Joanny d`Arc jest Paul Robinson, członek grupy Harmonie Band. Pokaz / koncert "Męczeństwa Joanny d`Arc" we Wrocławiu będzie światowym prawykonaniem utworu Robinsona.

Natomiast dzień wcześniej, w piątek 27 lipca 2007 o godzinie 19.00 również w Operze bedziecie mogli zobaczyć Krew poety (Le Sang d`un poete, reżyseria: Jean Cocteau, Francja, 1931) z muzyką na żywo w wykonaniu angielskiej grupy Harmonie Band, wokalistą będzie David James z Hilliard Ensemble.

Już wkrótce znajdziecie na stronie festiwalu więcej informacji o tych projektach.
Zapraszam Was serdecznie na te filmowo - muzyczne wydarzenia.

Pozdrawiam,

Roman Gutek
Ostatnio edytowano 3 cze 07, 21:57 przez Roman Gutek, łącznie edytowano 3 razy

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 14 maja 07, 11:38

Rewelacja! Pamiętajmy, że Hilliard Ensamble nagrali też niesamowitą płytę z Janem Garbarkiem. A ponieważ przeżywam właśnie fascynację muzyką dawną będzie to dla mnie owego zafascynowania ważny etap. Panie Romanie - dziękuję.

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 14 maja 07, 18:32

Na "Krew poety" muszę przyjść! Czy tak jak w tamtym roku pokazy filmó z muzyką na żywo będą codziennie ?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 maja 07, 21:10

Filip II: będą tylko dwa, wspomniane wyżej, pokazy filmow niemych z muzyką na żywo. I jeszcze jeden krótki film australijski.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

WIELKIE DZIĘKUJEMY

Post 15 maja 07, 10:07

Męczeństwo Joanny d`Arc

REWELACJA,
nie chce używać niecenzuralnych słów, ale super seuper extra ten film absolutna czołówka wśród filmów FiLMÓW i można go oglądać oglądać oglądać oglądać oglądać w nieskończoność.
Jeśli będzie tak jak się zapowiada to absolutnie wydażenie numer 1 festiwalu 7ego.
Nie można przegapić jesli ktoś nie widział, bo to niemalże bluźnierstwo filmowe :)
Ja już ide zająć miejsce...
Krew poety oczywiście również też :)

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 24 maja 07, 14:51

Pytanie niezorientowanego- czy te pokazy są wliczone w cenę karnetu, czy dodatkowo płatne?
cry baby cry
put your finger in your eye

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 24 maja 07, 19:12

boy_in_the_hood: takie megawydarzenia nigdy nie były wliczane w cenę karnetu (były za to zniżki dla karnetowiczów), więc w przypadku "Męczeństwa Joanny d`Arc" pewnie będzie podobnie. Pozdrawiam serdecznie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 26 maja 07, 12:46

Dziękuję bardzo za info, mam nadzieję mimo wszystko że zniżki będą znaczne ;) bo nie wybrać się na taki film z TAKĄ muzyką na żywo (mmmmm The Hilliard Ensemble!!!) to grzech.
cry baby cry

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 26 maja 07, 15:45

A więc trzeba już dziś wziąć pod uwagę wariant oszczędnościowy.
Ja już tak robię od września 2006.
Polecam.
Im bliżej ENH tym lepiej i mocniej się czuję:)
Warto bylo zacisnąć pasa.

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 26 maja 07, 17:32

a propos jeszcze tylko 54 dni :) szkoda bardzo, że w tym roku nie ma tej machiny odliczającej dni...
cry baby cry

filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 26 maja 07, 18:39

chinaski ją godnie zastępuje :>

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 27 maja 07, 10:43

Dziękuję i pozdrawiam na 53 dni przed 7.MFF ENH Wrocław 2007!:)

Joanna

Post 29 maja 07, 17:35

Wielkie dzięki za informację. Ja na to wydarzenie czekam już od listopada. Mam tylko 2 pytania: od kiedy będzie można kupić bilety na ten pokaz/koncert? I czy to prawda, że w 'Le Sang d`un poete' wystąpi David James?

Pozdrawiam,
Joanna

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 maja 07, 21:22

Joanna: cieszę się, że, podobnie jak ja, lubisz Hilliard Ensemble. Wręcz uwielbiam. Słucham ich bez opamiętania.
Skąd wiedziałaś już w listopadzie o tym wydarzeniu? Bilety będą wkrótce. Tak, do "Krwi poety" muzykę wykona grupa Harmony Band, wokalistą będzie David James z Hilliard Ensemble. Pokaz / koncert "Męczeństwa Joanny d`Arc" we Wrocławiu będzie światowym prawykonaniem utworu Paula Robinsona. To będzie prawdziwa duchowa uczta.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Joanna

Post 30 maja 07, 14:02

Panie Romanie, bardzo mi miło, że jest Pan fanem Hilliard Ensemble. W moim przypadku stwierdzenie, że uwielbiam Hilliardów lub że słucham ich bez opamiętania to bardzo mało. W zeszłym roku udało mi się być na wszystkich trzech ich koncertach w Polsce. Po koncercie katowickim w listopadzie Rogers Covey-Crump (uwielbiany przeze mnie high tenor, którego nagrania zbieram wręcz obsesyjnie, a dążę ku temu: http://www.contrapunctus.yoyo.pl/rcc/ ) zapowiedział mi swoje pojawienie się na wrocławskim festiwalu filmowym i stąd moje długie oczekiwanie.

Bardzo proszę o informację jak już będzie można nabyć bilety i gdzie je będzie można kupić we Wrocławiu.

Pozdrawiam bardzo serdecznie,
Joanna
asoio (at) wp.pl

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 maja 07, 14:22

Pani Joanno,

rozumiem tak głębokie zauroczenie... Rzeczywiście rozmowy o tym projekcie rozpocząłem jeszcze we wrześniu ubiegłego roku.
Wcześniej bilety będzie można kupić przez internet (strona festiwalu) a kilka dni przed festiwalem we Wrocławiu w Mediatece.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 30 maja 07, 22:11

Proszę o wybaczenie i przepraszam za tak przyziemne (sądząc po ostatnich postach pełnych-uzasadnionego-zachwytu) pytanie, ale w jakich przedziałach może zamknąć się cena biletu na te perełki?

Dziękuję i pozdrawiam.
cry baby cry

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 30 maja 07, 22:45

boy_in_the_hood: normalny bilet max 60 złotych, dla posiadaczy karnetów taniej. Oficjalne ceny biletow już wkrótce.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 31 maja 07, 12:14

Uff, no to jeszcze da się przeżyć :) Faktem jest, że takie wydarzenie warte jest każdych pieniędzy...
cry baby cry

Powrót do 7. - Przed festiwalem