Jabłka Adama

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
szelmek

Na forum od:
22 lip 06, 21:05

Post 29 lip 06, 11:51

Tak fantastycznej komedii to sie nie spodziewałem. Nie słyszałem też tak gromkich braw na tym festiwalu!

Rewelacyjne dialogi doprowadziły widownie do płaczu. Humor najczarniejszy z czarnych, zaskakujący. Publiczność tak się śmiała, że nie było już słychać dialogów! Na szczęście film nie był po Polsku i ratowały nas napisy :D
Polecam wszystkim, szukajcie tego w waszych kinach bo na festiwalu juz nie leci. .. jakby był to bym poszedł jeszcze raz ;)

ps.
' kot był leciwy, spadł z drzewa podczas strzelaniny, nie czas na oskarżenia! ' :)))

PS. STATOIL MUSI ODEJŚĆ

opsashcom

Na forum od:
9 lip 06, 19:47

Post 30 lip 06, 22:45

Popieram!
Film poprostu doskonaly!!:)
A przy mimice Urlicha Thomsena nie pozostaje nic do dodania!
Pozdrawiam!

em

Post 1 sie 06, 17:43

REWELACJA!!! nic dodac nic ujac :)
"kula odstrzelila guza" :)
a za statoil owacje na stojaco dla tlumacza!!

Hubert H

Na forum od:
1 sie 06, 16:23

Post 1 sie 06, 20:30

Scena ze wronami/krukami i pistoletem pozostaje dla mnie kultową :) Film był prześmieszny, ale też miał niepokojący i poważny przekaz - dla mnie był bardzo duchowy, opowiadał o Bogu w sposób niebanalny i nieschematyczny. Stawiał ważne pytania o to, kim jest Bóg i czego od nas oczekuje. Pastor był dla mnie też przejaskrawionym typem pobożnego chrześcijanina - znam wielu takich ludzi, którzy, cokolwiek ich spotyka, dziękują za to Bogu. Najlepsze jest to, że na końcu okazuje się, że pastor wcale nie był "chrześcijańskim frajerem" - on wygrywa całą tę sytuację, wychodzi, że to on miał rację, a nie reszta kolesi. Pochwała dla optymizmu i zaufania Opatrzności. Kto nie widział, niech koniecznie obejrzy!

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 1 sie 06, 21:27

ogólnie: doskonała zabawa na tym filmie, ale - jak na mój gust - dowcip był chwilami zbyt ciężki.

ania24

Na forum od:
9 lip 06, 11:42

Post 5 sie 06, 17:04

humor najczarniejszy z czarnych
i rozbrajający Nicolas Bro ......

kto nie miał okazji zobaczyć zapraszam do kin
warto!!!

"kot był leciwy, spadł z drzewa podczas strzelaniny, nie czas na oskarżenia!" :)))))))))

Ufo82

Na forum od:
31 lip 05, 20:03

Post 4 lis 06, 13:09

Nie widziałam tego filmu na ENH tylko jeszcze w normalnej dystrybucji przed :) ja była zachwycona...Oby wiecej takch filmów wchodziło do szerokiej dystrybucji.

goczek

Na forum od:
24 lis 05, 16:43

Post 4 lut 07, 10:29

film przesycony radosną niesamowitoscią i pozytywną strasznocią - jeden z tych obrazów, na którzych otwieraja się oczy i usta i wyrywa dziecęce "łoooo jacie!"

dziwimy sie przez pól filmu co najmniej - o co w tym u diabła chodzi i co to za jaja?!? zeby powoli zacząć pozwalać sobie na zrozumienie. Alicja po drugiej stronie lustra zaczyna niepostrzezenie okazywac sie dobrym duchem. A głupie chichoty niezrozumienia zaczynaja zmieniać sie w spokojny uśmiech zrozumienia. chociaz czy swiat w "Jabłkach Adama" jest zrozumiały? nie bardzo. poraża fikcją i oderwaniem od rozsądku i logiki.
niemniej bez wątpienia jest niezwykle uroczy :)

Tomu

Post 22 lut 07, 20:00

Właśnie wróciłem z seansu. No i muszę przyznać, że przez cały seans ani razu nie spojrzałem na zegarek. To prawda że jest dużo fikcji w tym obrazie (czy też może raczej cudownych zbiegów okoliczności). W końcu to nie dokument.

Mnie powalił Gunnar z bakłażanem i butelką oleju. Ehh te ludzkie słabości. :>

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!