4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
mumi

Post 15 lip 04, 23:23

kiwi:dobra dobra wyjaśnij mi tylko jeszcze mazur rezyduje w domku czy bloku wiesz przeciż jak bardzo ważny staje się czasami metr kwadratowy cieszyńskiego trawnika

kiwiątko

Post 15 lip 04, 23:31

boze jakas ty dzisiaj powazna! mumin! co ty? zupelnie bez entuzjazmu! anka i ja juz szykujemy spiworki a ty pytasz o metraz? skad ja mam wiedziec? przeciez on tez nie bedzie u siebie tylko przyjedza na jakis zlot dwutygodniowy swojej grupy studiujacej (a on z nimi) w cieszynie, jak tam Freja?

mumi

Post 15 lip 04, 23:44

moja droga nieco nudze ale mam kryzys, aty nie też podchodź do tego na serio więc chciałam się dowiedzieć jak tam ci produkcja idzie bo ja chwytam się wszystkiego by tylko znaleźć kase na bilety... a co do interesów to nie miałam jak dotąd czasu na coś konkretnego...jakieś świeże pomysły mile widziane:-) no a co do ekipy to coś mi sie chyba popaprało kto jedzie ? są jakieś nowe wiadomości na temat transportu?

trzecia asystentka dyrekt

Post 15 lip 04, 23:49

Pani Aniu: zostałam upoważniona do udzielenia Pani następującej odpowiedzi: Pan Roman wyjechał dwa tygodnie temu na wakacje do ciepłych krajów. Musi, biedaczysko, nabrać sił przed festiwalem. Tyle narodu przyjedzie, że będzie musiał pomagać bileterom powstrzymywać napór wygłodzonych kinomaniaków. Będzie też musial się często tlumaczyc przed Wami dlaczego nie możecie wejśc do kina na wymarzone filmy. Słyszałam, że sprzedali trzy tysiące karnetów oraz pięcset akredytacji dziennikarskich. Dowiedziałam się, że zaprosili ponad tysiąc gości, głównie z TVP, która finansuje festiwal(podobno nieoficjalnie, Prezes Dworak, Maciej Kośiński i Nina von Trierientiew przenaczyli na Cieszyn okrągłą bańkę!!!). Roman Gutek, oficjalnie na wczasach, przebrany za dyrektora innego festiwalu, również filmowego i artystycznego, reklamuje promuje cieszyński festiwal w TVP: program II, gdzie pojawia się kilka razy dziennie w towarzystwie znanej gwiazdy telewwizyjnej Grażyny Sz. PANI ANIU: karnet weekendowy nic nie kosztuje, po prostu go nie ma, nie istnieje i już. Może Pani zarezerwowac bileciki przez internet, cena bardzo przystępna. Od środy, 21 lipca, będzie można równiez kupić bilety w Cieszynie w przedsprzedaży w centrum festiwalowym, ktore znajduje się hotelu o uroczej nazwie: Pod Brunatnym Jeleniem (przy rynku). Pozdrowienia śle Henia

koralgol awangarda

Post 15 lip 04, 23:56

A właśnie... ile sprzedano tych akredytacji? Ludzie będą musieli spać na ulicach, bo Cieszyn nie pomiesc?

kiwi

Post 16 lip 04, 0:06

mumin: glupolu, co sie martwisz, transport wiadomo: wszyscy sie zjezdzamy do wawy i dalej jedziemy "razem" jak sie uda grupami na stopa, mozesz do mnie przyjechac wczesniej,nienalegam, ale zawsze jest taka opcja ;-) anka juz od paru dni bedzie siedziec w warszawce, bo u brata ma mete,produkcja...kiepawo..ja nic nie robie..mam mysl ale nie moge tu pisac o interesach produkcyjnych (chyba ze malym druczkiem;-)

mumi

Post 16 lip 04, 0:08

kiwi: no i myślisz, że ja zgadne co to miało znaczyć gwoli ścisłości dodam tylko, że Freja ma się dobrze choć niektórzy życzą jej rychłej śmierci...pa

Qba

Post 16 lip 04, 0:10

Lepiej jedź 3 dni wczesniej, żeby sobie dobrą miejscówkę na ulicy zająć. Później może być problem.

kiwi wiedzma

Post 16 lip 04, 0:14

mumin: tak zle wypadla konfrontacja Freja contra dom? napisalam ci mesa o tych produkcjach jedzo!

mumi

Post 16 lip 04, 0:14

kiwi najlepiej między wierszami acha odebrałam wiadomość tele patycznie no ważne że jest pomysł! u mnie narazie tylko koncepcja i to mgliście. napisałaś że będzie nas dużo...czyżby jakieś nowe twarze?

Karolka

Post 16 lip 04, 0:18

kubak i reszta: znowu sie nie stawilam do muranowa:-(, ale przyplatalo sie do mnie jakies upierdliwe chorobsko i teraz robie wszystko, zeby nie psuc Wam cieszynskich projekcji swoim cudnym katarem...
Wyglada na to, ze ja bede jechala z Krakowa (pozdrowienia dla Fenola:-))w czwatkowe popoludnie, tylko jeszcze nie wiem jak. (Kto wie jak?). Ojej tylko jak ja tak pozno odbiore swoj karnet i wejsciowke? No ladnie, przeciez ja nigdy na NH nie bylam! :-((( A samochod jakis luzny z Krakusa nie pomyka? Jedna blondyna jest chetna!

Karolka

Post 16 lip 04, 0:40

...Niewielkich rozmiarow...

kompres

Post 16 lip 04, 10:47

moze mi ktos napisac - nie moge nigdzie takich informacji znalezc - jak to jest z dziennikarskimi akredytacjami ? jakie sa ich plusy ?
pozdrawiam

Justa

Post 16 lip 04, 11:16

Czy na festiwal jedzie ktos z Bielska ???

solange

Post 16 lip 04, 12:03

a jedzie ktos z opola???????

PP

Post 16 lip 04, 12:07

Ciężko z noclegami w Cieszynie

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 16 lip 04, 12:44

Te trzy tysiace to chyba jakas plota, wydaje mi sie, ze bylo ich okolo 1000 (ktos pisal, ze kupil karnet ostatniego dnia festiwalu i mial numer 900-iles), ta tysieczna delegacja z TVP to tez czyjas fantazja. Asystentka, nie strasz ludzi, bo jeszcze ci ktos w to uwierzy

my name is joe

Post 16 lip 04, 15:37

Podłogi są jeszcze wolne!!! Zarezerwowałem 3 klepki!!! Wiecie może, czy zostawianie rzeczy w przechowalni jest bezpieczne? Biore telewizor (jak tu wytrzymać dziesięć dni bez ramówki telewizji publicznej, no jak?) i troche sie o niego boje...

MK

Na forum od:

Post 16 lip 04, 16:42

kiedy bedziez ogladal telewizje? caly dzien w kinie, a potem przed telewizor? Oczy ci wypadna

Yellowe

Post 16 lip 04, 16:54

PP: jak juz pisalem jest meta w Cieszynie i to bez problemu. Chcesz namiary,to dzwon: (506)178277. V1ncent tez ma namiar (na prywatny akademik).

Yellowe

Post 16 lip 04, 16:58

MK: to ja, Yellowe, pisalem o karnetach. 5.lipca o godz.21.50 kupilem karnet i mam numer 950. Z TVP to tez oczywiscie lipa. TVP z p.Torbicka na czele siedzi w Kazimierzu na "Lecie Filmow".

Yellowe

Post 16 lip 04, 16:58

...moze ktos ma transport z Olsztyna?

poo

Post 16 lip 04, 17:09

Pani Torbicka stwierdziła, że Cieszyn jest za mało prestiżowy, a poza tym meteorologowie zapowiadają więcej słońca w Kazimierzu, co korzystnie wpłynie na cerę pani T i korzystną prezencję w proponującym wysoką kulturę i ambitną rozrywkę programie numer dwa.

anna

Post 16 lip 04, 17:13

koppres: sprzedaż dziennikarskich akredytacji zakończyła się 5 lipca (dlatego link ich dotyczący nie jest juz aktywny). Zalet jest wiele...

K.

Post 16 lip 04, 17:29

A ja pytanie chyba juz retoryyczne..Czy ktos z przyczym losowo-jakichkolwiek nie chce sie pozbyc karnetu?

QRDL

Post 16 lip 04, 17:34

Solange: Myślałem o pociągu, o PKSie, ale jak zobaczyłem jakie sa połączenia, to mi się odechciało. Tak więc najprawdopodobniej pojadę samochodem tak jak rok temu. Wyślij mi maila, albo na GG:2672741.

Fenol

Post 16 lip 04, 18:39

Dzięki za pozdrowienia. Kraków is cool.

basja rybkazlota

Post 16 lip 04, 20:30

Szukam bazy - pokoik dla 2 osob lub kawalerka do wynajęcia jestem na GG: 3745449

magda

Post 16 lip 04, 20:49

powiedzcie, czy naprawde tak ciezko jest z tymi noclegami? i nie ma szans na nic, jezeli pojade bez wczesniej zarezerwowanych miejsc?

kata_strofa

Post 16 lip 04, 21:18

I tak od sztuki przeszliśmy do rzeczywistosci. Ciezkie jest zycie festiwalowicza :)

Asia

Post 16 lip 04, 22:06

Hej! Szukam lokum dla dwóch osób. Mój telefon: 692183314 i 46 8624779 do wtorku rana (Asia|). Za wszelkie informcje z góry dzięki.

Yellowe

Post 17 lip 04, 0:15

magda: mam namiary na dobre lokum. Najlepiej zadzwon do mnie, jak masz mozliwosc, pod 698 67 29 46, bo przez nastepne dwa dni jestem odciety od sieci. Pozdrawiam
Yellowe

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 17 lip 04, 11:24

Drodzy! W najbliższy czwartek spotkamy sie juz w Cieszynie, ale jeżeli macie jakieś pytania czy wątpliwości związane z festiwalem to pytajcie na tym forum. Może jakies sugestie bsą komus potrzebne...Dzisiaj i jutro będę częściej zaglądał na forum. Odpowiedzi szukajcie raczej wieczorem...Pozdrawiam Was serdecznie.

ozi

Post 17 lip 04, 11:42

.,..Panie Romanie czy to prawda z tymi akrydedytacjami? naprawdę poszło ich 3 tysiące??? bo jakoś wierzyć mi się nie chce...

Paweł Kuligowski

Post 17 lip 04, 12:35

Halo, halo, tu Poznań! Potrzebujemy pokoju 2-osobowego (łaz. + kuch. bedzie de best)do 70 PLN za całość. 0d 22. do 27. Nie ma nic wśród tego, co na stronach festivalu, więc może ktoś ma namiar spoza tej nieefektywnej listy? Pliiz!

K.

Post 17 lip 04, 12:37

Ratuuuuunku!!! Gdyby ktos chcial sie pozbyc akredytacji - blagam nich kontaktuje sie ze mna!!!tel 507114734!!

Paweł Kuligowski

Post 17 lip 04, 12:38

Halo, halo, tu Poznań! Ze zmartwienia zapomniałem podać nr komorowy (0-691 743 703) albo TelePSA (0-61 8653 153). Z góry dziękuję.

enaz

Post 17 lip 04, 13:11

witam! mam pytanie z gatunku technicznych:) domówiłem sobie bilet na "metropolis"; zaznaczyłem, jako opcję zapłaty rezerwację (w nawiasie "płatne przy odbiorze"), a następnie poklikałem żeby zamówienie się wysłało. moim gałkom ocznym pojawił się numer i konto na które mam dokonać wpłaty (numeru niestety nie zapisałem:/) i teraz pytanie- płatne przy odbiorze czy wpłata na konto? może obydwie możliwości są możliwe? 3majcie sie NHowcy;) i do zobaczenia za 5 dni!!:):):)

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 17 lip 04, 14:22

Paweł - Lista efektywna jak najbardziej, tylko jest już po prostu późno.

mumi

Post 17 lip 04, 15:15

a czy ktos zna jakis transport ze SŁUPSKA? dla jednej dodatkowej osoby?

gosik

Post 17 lip 04, 16:04

Czy jest możliwość zamoweinia biletów na koncert Myslovitz z zapłata przy odbiorze. Jest taka wersja lecz po dokonaniu rezerwacji na podstawie 4 kroków przysyłają wiadomość, że nalezy zapłacić kartą.Czy jest możliwość Visa Elektron?

Ewa Sz.

Post 17 lip 04, 16:07

Dzien Dobry,
zwracam sie z uprzejma prosba o podanie mi Numeru Konta Bankowego na ktore powinnam dokonac przelewu platnosci za zarezerwowane bilety na koncert Myslovitz w piatek 23.07.2004.
(NR ZAM.: ZAMÓWIENIE NR S1 91 29)
Z gory bardzo dziekuje za wiadomosc!

MK

Na forum od:

Post 17 lip 04, 16:14

Ozi: z tymi 3 tysiacami karnetow to ktos chcial narobic balaganu dla jaj, jest jakies 1000, albo i mniej

Gość

Post 17 lip 04, 17:30

a ile jest dziennikarskich ? i yyy moze ktos napisac jakie sa plusy ?
[tak, wiem,ze byly wydawane do 5lipca :]

kata_strofa

Post 17 lip 04, 18:10

Ja nie jestem kompetentna, ale skoro wam nikt nie chce pomoc, to ja pomoge. Tak zaplacicie za bilety na koncert:
Prosimy o dokonanie wpłaty na nasze konto:
Odbiorca : Stowarzyszenie NOWE HORYZONTY
Adres : ul. Zamenhofa 1, 00-153 Warszawa
Numer konta : Raiffeisen Bank 28 1750 0009 0000 0000 0307 0999
Tytuł wpłaty : Cieszyn, (tu wpisac nr.zam)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 lip 04, 18:36

BILETY i PLATNOŚCI: w tych sprawach pytajcie pisząc do Ireny Kamińskiej, jej e-mail:irena@gutekfilm.pl. Na stronie festiwalu sa podane nazwiska osob i sprawy, którymi się zajmują oraz kontakty mailowe do nas oraz numer telefonu. Jeżeli oczekujecie konkretnej pomocy, pytajcie bezpośrednio u osob odpowiedzialnych.NIE MAMY TERAZ DUŻO CZASU, ABY ZAGLĄDAĆ NA FORUM. CZĘŚĆ EKIPY DZISIAJ I JUTRO PRZEMIESZCZA SIE DO CIESZYNA. Pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 lip 04, 18:42

Karnety: 1400, akredytacje dziennikarskie: 200 no i trochę gości(twórcy, sponsorzy, partnerzy) oraz przyjaciele królika...Jest w sam raz. Pozdrawiam

ojojoj

Post 17 lip 04, 19:56

1600 akredytacji??????!!!!

eMWu

Post 17 lip 04, 21:59

a ja będę się upierał żeby na tym forum rozmawiać o filmach:)jeszcze raz zapytam o wasze opinie na temat filmu belocchio.kilka dni temu napisałem tu że chyba odpuszcze go, gdyż wydaje mi się zbyt polityczny.Jednak ostatnio pojawił się opis tego filmu na stronie Nowych Horyzontów, opis który mnie zachęcił. Zwłaszcza końcówka o nieprzenikalności dwóch światów.Skojarzyło mi się z pewnym utworem pisanym pt. "terrorysta on patrzy".Pewnie niesłusznie, ale dzięki temu skojarzeniu chyba wybiorę się na ten film.Jak wy się na to zapatrujecie?

MK

Na forum od:

Post 17 lip 04, 22:51

eMWu: zdecydowanie powinienes pojsc na ten film, chocby dlatego, ze tak cie nurtuje to isc czy nie isc, najwyzej ci sie nie spodoba. Nie czytalam opisow, ale wybiore sie napewno, bardzo lubie Bellocchio i nie przeszkadza mi kino polityczne (zwlaszcza jesli je robi Shlondorff lub Moretti).

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004