4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
PeKa

Post 13 lip 04, 20:52

A ja kocham von Triera. Moze np. dla odmiany ktos mi poleci cos "dozylnego". Bede wdzieczny, bo nic nei wiem o filmach festiwalowych. Dzieki.

sir bloody

Post 13 lip 04, 21:28

czy ktos ma 2 wolne miejsca w carze do cieszyna. place koszty beznyny oczywiscie - dzieki

mariolka k.

Post 13 lip 04, 22:02

heya!ja mam takie pytanie:kiedy wolontariusze maja sie zgłosic na miejsce?

michal

Post 13 lip 04, 22:35

JESLI REZYGNUJESZ Z FESTIWALU I MASZ WOLNY KARNET to ja zdecydowanie go odkupie. jutro je beda drukowac wiec nie zostalo wiele czasu. pozdrawaiam

michal

Post 13 lip 04, 22:38

jeszcze raz michal (od karnetu)- moj nr 697 148 752

Karolka

Post 13 lip 04, 22:43

eMWu, nie mam pewności czy masz czego szukac na Five (sama go jeszcze nie widzialam), ale mysle, ze tak. Moze sie okazac, ze zainteresujesz sie ozu wlasnie dzieki Kiarostami. A gdyby tak sie stalo to polecam koniecznie "Tokijska opowiesc" o "Dryfujace trzciny"! Pozdrawiam!

aga

Post 14 lip 04, 12:54

czy jest mozliwosc rezygnacji tylko z niektorych rezerwacji dokonanych za posrednictwem internetu, a oznaczonych tym samym nr rezerwacji??? dziekuje z gory za odp.

aga

Post 14 lip 04, 12:59

i jeszcze jedno pytanie: co z Twentynine Palms? Czy ktos moze mi odp. dlaczego nie mozna kupic biletu na ten film? Dzieki i pozdrawiam wszystkich!

blobik

Post 14 lip 04, 13:05

czy ci co posiadaja karnety moga zamawiac bilety (te za 8 zl) na koncerty przez net? czy przed wejsciem na koncerty nie bedzie z tym problemu?

ralph

Post 14 lip 04, 13:59

Może ktoś wie czy są jeszcze miejsca w jakimś domu studenckim czy internacie tak w okolicy 20zł za os.
Jeśli ktoś wie że nie ma już nigdzie miejsc to też ważna informacja.
Z góry dziękuję :)

Domin

Post 14 lip 04, 14:10

Mam 2 wolne miejsca w samochodzie na przejazd do Cieszyna - jadę z GDYNI, czy są jacyś chętni (samochód na gaz, więc cena przejazdu będzie niska).

Gość

Post 14 lip 04, 14:18

raczej nie ma juzmierjsc w studenckich na pewno i w internacie, moze jakies kwatery prw wtej cenie ale tego to juz nie wiem

Gość

Post 14 lip 04, 14:18

raczej nie ma juzmierjsc w studenckich na pewno i w internacie, moze jakies kwatery prw wtej cenie ale tego to juz nie wiem

Gość

Post 14 lip 04, 14:21

Ba, ale dlaczego nikt nie pisze o Antonionim. nikt nie chce zobaczyc jego filmów na dużym ekranie?

eMWu

Post 14 lip 04, 14:27

ja chce!!!tylko zastanawiam sie ile.wiesz antonioniego bedzie mozna kiedys zobaczyc w tv.wielu innych filmow nie,ale na pewno sie wybiore.na 100% na powiekszenie!myślicie ze trzeba ogladac cala trylogie przygoda, noc,zacmienie czy moge spokojnie wybrac sobie jedno?(tzn czy nic nie strace wtedy).poza tymi 4 tytulami jeszcze rozwazam czerwona pustynie,ale to niedawno lecialo na europa europa wiec moze zalapie sie na powtorke.Piszcie co wy wybierzecie z antonioniego!

Gość

Post 14 lip 04, 14:58

Ja na dużym ekranie oglądałem tylko " Powiększenie, a inne na małym, a to różnica. Jego scenariusze znam na pamięć. Jeśli już jedno to " Przygodę", ale trzeba obejrzec całą, no i " Zawód reporter,ale mimo genialnego zakończenia mniej go chyba cenie niż poprzednie. Inne wcześniejsze i póżniejsze są słabsze

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 14 lip 04, 16:25

eMWu: z Antonioniego ci polecam Czerwona pustynie, Zacmienie, Noc, Przyjaciolki, Powiekszenie, zabriskie Point, Krzyk, czyli prawie wszystko... Ja sie wybiore na Tajemnice Oberwaldu, L'amore in citta i Zwyciezonych, bo jeszcze nie widzialam.

asia - trójmiasto!:)

Post 14 lip 04, 20:14

.czy ktoś chciałby ODSPRZEDAĆ KARNET???jesli tak to proszę!!!! napisz do mnie... z miłą chęcią odkupię!!!

Gość

Post 14 lip 04, 20:17

domin: mógłbyś podać swojego maila dla tych zainteresowanych podróżą z gdyni do Cieszyna? dzięki

sesese

Post 14 lip 04, 21:14

kliknij na jego nick a i adres e-mail poznasz...

kiwi

Post 14 lip 04, 22:32

kubak: dlaczego tak pozno piszecie ze dzis bylo spotkanie "cieszynskie" w wawie ?!!!! akurat dzis tam bylam do 20.00 !!! a rzadko mi sie to zdarza ( smierdzace miasto i gile takie czarne potem w nosie od smogu mam blee)

kiwi

Post 14 lip 04, 22:35

eMWu: no co ty? przeciez metro od was z elblaga jezdzi na muranow, podobno na czas wakacji nawet biletow nie sprawdzaja

eMWu

Post 14 lip 04, 22:53

kiwi: to prawda,ale do przystanku metra mam dwa przystanki tramwajem.nie chce mi sie...;)

kiwi

Post 14 lip 04, 23:05

czy chodzil ktos z was w tamtym roku podczas festiwalu na te spotkania dyskusyjne o filmach? zawsze napawalo mnie to glupim (moim) obrzydzeniem, ale wynikalo to chyba jedynie z naiwnej przekory, teraz sama jestem ciekawa, czy to jest cos warte, czy to tylko glupio-madre dyrdymaly w stylu: "co autor chcial nam powiedziec?" mam mieszane uczucia co do takich spotkan i chcialabym poznac jakas opoinie naocznego i nausznego swiadka

kiwi

Post 14 lip 04, 23:06

czy chodzil ktos z was w tamtym roku podczas festiwalu na te spotkania dyskusyjne o filmach? zawsze napawalo mnie to glupim (moim) obrzydzeniem, ale wynikalo to chyba jedynie z naiwnej przekory, teraz sama jestem ciekawa, czy to jest cos warte, czy moze to jednak tylko pseudofilozoficzne, glupio-madre dyrdymaly w stylu: "co autor chcial nam powiedziec?" mam mieszane uczucia co do takich spotkan i chcialabym poznac jakas opinie naocznego i nausznego swiadka

Karolka

Post 14 lip 04, 23:09

eMWu: najlepiej obejzec cala trylogie Antonioniego, ale jesli juz wybierasz to moim zdaniem Zacmienie przebija pozostale czesci. Ja nie moge sie doczekac Chung Kuo. Cina- czekalam na to lata swietlne:-))

kiwi

Post 14 lip 04, 23:18

klamiesz! w elblagu nie ma tramwajow!

(a metro przeciez jest ;-))) )

eMWu

Post 14 lip 04, 23:26

kiwi: eee tam;)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 14 lip 04, 23:28

Antonioni został ostatnio odkurzony w EE, który to program zaprezentował "Przygodę" i "Czerwoną pustynię". "Powiększenie" pojawia się dość regularnie: w przyszłą środę ponownie na TCM o 21. "Zabrieskie Point" o ile pamięć mnie nie myli mieliśmy przyjemność oglądać na Ale Kino w zeszłym roku. Dlatego też wybiorę się prawdopodobnie na "Noc" bądź "Krzyk" oraz "Zaćmienie", które podobno oparło się upływowi czasu i wciąż fascynuje... okaże się. Po "Szatańskim tangu" mam wciąż opory wobec pana Tarra. Niezwykłe to doświadczenie, trzeba jednak przyznać, że męczące, w niektórych momentach wręcz irytujące (historia z kotem. kto był, ten wie...). Zdecydowanie zbyt głęboka woda, jak na pierwszy kontakt z estetyką proponowaną przez Węgra. W moim przypadku prawdopodobnie padnie na "Potępienie" i "Jesienny almanach"... Czytałem, że "Wyspa" Kim Ki-Duka to najwybitniejsze osiągnięcie reżysera... opinie rozbieżne, należy zatem samemu się przekonać. Nad "Samiarią" pastwił się niegdyś po pokazach w Berlinie pan Płażewski. Krytyk. A im nie zawsze warto ufać...
Osobiście polecam "Chihwaseon" (był na Ale Kino)i "Last Life In The Universe", chociaż to kino dość powolne, ale dopełnione pięknymi zdjęciami Doyle'a... Trzy bardzo pozytywne opinie znalazłem na temat "Dealera" Fliegaufa. "Exils" w Cannes zostało przyjęte dość chłodno. Pan Gutek postanowił wprowadzić ten film do ogólnopolskiej dystrybucji, więc może jednak tkwi w nim coś interesującego... Greenaway owszem nowoczesny, ale zdecydowanie nie dla wszystkich. Pozdrawiam...

eMWu

Post 14 lip 04, 23:28

karolka:pewnie wybiore sie na cala trylogie i na powiekszenie, tyle ze nie wiem czy wyrobie kondycyjnie.-tyle filmow!!!dzieki za rade:)

kiwiątko

Post 14 lip 04, 23:29

dobranoc wszystkim! filmowych snufff albo KOLOROWYCH - EROTYCZNYCH ;-)

eMWu

Post 14 lip 04, 23:40

okon: no ja własnie przegapilem te wszystkie filmy,a EE powtarza duzo mniej niz ale kino.TCM nie mam.z antonioniego znam tylko zawod:reporter.kim ki duka chcialem poznac,ale jak poczytalem o konkretnych filmach to jakos mi sie odechcialo:)nic nie wiem o samarytance-moze na to sie skusze.tarra na pewno obejrze ale czy to bedzie sz.tango uzalezniam od formy po kilku dniach festiwalu:),exils i dealera raczej odpuszcze.a co myslicie o filmie bellocchio?obawiam sie ze troche zbyt polityczny(w koncu włoski),ale moze sie myle.poza tym podobno rywalizowal o zwyciestwo z powrotem w wenecji.jesli tak to cos w nim musi byc...jak myslicie?

ruda

Post 15 lip 04, 9:30

ja już tylko profilaktycznie zapytam, bo wiem, że szanse są znikome, czy ktoś może do Cieszyna 21-ego się nie wybiera samochodem? chodzi o przejazd z Warszawy, podkulę nogi, wcisnę się w kąt ,dołożę się do benzyny, gazu, ewentualnego mandatu, oczaruję i przegadam policjanta, zrobię twórcze kanapki z mielonką turystyczną, pociągnę najnudniejszą rozmowę choćby na temat podręcznika konserwatora włóczki, będę cicha i pokorna.... plizzzz..

sesese

Post 15 lip 04, 9:52

no to ja pociągne temat... może ktos bedzie jechał 22-ego z Gliwic lub okolic?

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 15 lip 04, 10:02

ruda: ja i jeszcze pare innych osób jedziemy autobusem w środę 21-ego o 17:15. Jest on w Cieszynie ok 23:00 i kosztuje 40 zł. kiwi: napisałem o spotkaniu jak tylko ustaliliśmy jego termin. Sorki. Słuchajcie, czas już pomyśleć o spotkaniu w Cieszynie. Może czwartek po rozpoczęciu (ok. 22:00) przy fontannie? KAROLKA, EMWU, GROSZKA, MK oczywiście, wszyscy - zapraszam! QUERELLE, STAZZIO - starzy wyjadacze - na Was liczę szczególnie!

Gość

Post 15 lip 04, 10:10

kubak: słońce, ja posiadam wrodzoną zdolnośc korzystania z zasobów internetu i wiem, że można i pks-em i są pociągi z jedną przesiadką, ale nie ukrywam, że najbardziej satysfakcjonujący i ekonomicznie najkorzystniejszy będzie dla mnie przejazd na spółkę samochodem. mimo wszystko dzięki :)

ruda

Post 15 lip 04, 10:11

acha, to byłem ja, Jarząbek - czyli ruda :->

Yellowe

Post 15 lip 04, 12:19

Kochani! Moze jednak ktos jedzie z Warszawy? Bede wdzieczny za odzew. Doloze sie, wejde do bagaznika, pojade na dachu. Jestem elastyczny.
A jesli nie, to moze umowimy sie na rezerwacje biletow do Cieszyna (tym o 17.15). Ja bede dopiero 0 12.30 21lipca, wiec raczej sie na bilety nie zalapie. A innej mozliwosci nie mam. Milego dnia

Yellowe

Post 15 lip 04, 12:22

ralph: i jak, znalazles jakis nocleg?

Yellowe

Post 15 lip 04, 14:02

Jeszcze jedno: mam namiary na nowe kwatery prywatne i szukam chetnych. Lokalizacja: okolice akademików. Piszcie do mnie na maila albo dzwoncie. 506 178 277 (cena - 20-25zl). Czym wiecej chetnych, tym lepiej.

Ania :)

Post 15 lip 04, 14:22

Tydzień :D

Mary

Post 15 lip 04, 16:15

sluchajcie ja jade sama moze ktos nie ma z kim mieszkac to ja bym sie chetnie do kogos doczepila jakby co to kom. 602662590;)

v1ncent

Post 15 lip 04, 17:25

Ja mam namiar na noclegi jak ktos chce to email ...
(prywatny akademik)

chris

Post 15 lip 04, 21:26

UJ filozofia 2gi rok znajomi i nie ...jezeli wybieracie sie do Cieszyna oto moj CZ numer +420776381241 ...zawsze mozemy sie ustawic na jakiestam piwo;) ...Krzysiek Cz.Cieszyn

Zu

Post 15 lip 04, 22:52

a chcialo by sie tak na wiekszosc filmow...
Metropolis niestety tez mnie ominie
,ale nie mozna miec wszystkiego prawda?:)
Pozdr
Zu

mumi

Post 15 lip 04, 22:52

kiwi jesteś jeszcze? czekam na te códowne wieści!

kiwi

Post 15 lip 04, 22:56

ale.... to forum zmienilo sie w przeciagu dnia w istne targowisko - noclegi, przejazdy odplatne, gofry, jagodzianki ;-)

kiwi

Post 15 lip 04, 22:57

mumin!!!!! ;-))))) jak ja sie stesknilam! ;-)

kiwi

Post 15 lip 04, 23:03

(no i wlasnie nastepuje chwila kiedy forum zmienia sie w jeszcze cos gorszego niz targowisko):
do mumin: starszy sierzant sztabowy melduje sie na rozkaz! wiec taaak...dzwonilam do mazura, bedzie sprawdzal wszelkie ewentualnosci, jest boisko takie ze oki.. (jesli chodzi o nasze zeszloroczne klopoty), z cennymi materialami nie bedzie problemu, bo rzeczy u mazura, on zreszta pokaze nam co i jak, jak zajdzie koniecznosc, wycofali sie tomek z kinga bo trafil im sie trasport stopem na prowansje i rezygnuja z chorwacji, zostala nas 6-tka

ania

Post 15 lip 04, 23:19

Panie Romanie, czy istnieje możliwość kupna karnetu weekendowego? Jeśli tak to ile on kosztuje? Dziękuję za odpowiedź

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004