Propozycje muzyczne 2007

Koncerty, wydarzenia artystyczne, imprezy towarzyszące.
MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 16 sie 06, 10:40

Festiwal sie skonczyl i mozna juz zaczac snuc plany na rok 2007...Byl na NH fiom O Bialoszewskim Pewnie wszyscy znacie Karuzele z Madonnami w wykonaniu Ewy Demarczyk. No to posluchajcie tej adaptacji:
www.myspace.com/faunfables1
Przy okazji Faun Fables to moja pierwsza propozycja muzyczna na przyszly rok :-)
MK

zeteenoen

Na forum od:
2 lip 06, 21:10

Post 16 sie 06, 11:04

FM Einheit
mieszkam w nowym budownictwie, chcę się zakochać kolorowo

dawidu

Na forum od:
6 sie 06, 12:46

Post 16 sie 06, 19:57

robotobibok, miloopa, pink freud... ;)
'it's not about death or life. it is much more important than this'

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 16 sie 06, 22:24

podpisuję się, brudząc sobie monitor pod Pink Freudem:D:D
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

filip

Na forum od:
18 sty 06, 21:17

Post 17 sie 06, 12:39

Skalpel, a co
Haiku Fristajl
http://www.haikufristajl.com/
ee
Mogwai
<rozpędza się>
Massive Attack
Pomarzyc zawsze można..
http://www.nowamuzyka.pl/news.php?id=2203

zeteenoen

Na forum od:

Post 17 sie 06, 13:13

A może Blixa Bargeld, bo o Neubautenach moge sobie pomarzyć...
Może z Goethe Institut by coś pomogli...

zeteenoen

Na forum od:

Post 17 sie 06, 13:20

Aha, może Super Girl and Romantic Boys, nie powinni być "drodzy"... :)

zeteenoen

Na forum od:

Post 17 sie 06, 13:23

Wiem, wiem!!
Tiger Lillies !! Tiger Lillies !! Tiger Lillies !! Tiger Lillies !! Tiger Lillies !! Tiger Lillies !! Tiger Lillies !!

filip

Na forum od:

Post 17 sie 06, 13:26

Od Blixy Bargelda niedaleko do niejakiego Nicka Cave'a, od czasu do czasu widzianego w naszym kraju. A skoro ma być przegląd kina australijskiego..

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 17 sie 06, 13:45

A tak z ciekawości: MK, filip, zeteenoen, paszczakos, dawidu, inni: na ile i jakich koncertach byliście w tym roku?
Pytam, bo chodzą słuchy, ku mojej uciesze, że w przyszłym roku program muzyczny będzie mocno okrojony do delikatnej muzyki sprzyjającej wieczornym rozmowom o kinie w klubie.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 17 sie 06, 16:41

MK napisał(a):Festiwal sie skonczyl i mozna juz zaczac snuc plany na rok 2007...Byl na NH fiom O Bialoszewskim Pewnie wszyscy znacie Karuzele z Madonnami w wykonaniu Ewy Demarczyk. No to posluchajcie tej adaptacji:
www.myspace.com/faunfables1
Przy okazji Faun Fables to moja pierwsza propozycja muzyczna na przyszly rok :-)

niezła ciekawostka, nie wiedziałem, że to ktoś poza polska sceną wykonuje, jednak o wiele bardziej podoba mi się orginał i boskie wykonanie justyny steczkowskiej

a moja propozycja muzyczna o której już pisałem na forum to

- nomad soundsystem - grupa z niemiec, ich twórczość chaczy o etno, elektornike, d&b - rewelacyjna kapela w sam raz na festiwal, widziałem ich w gdyni na festiwalu globaltica i jestem pod wielkim wrażeniem

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 17 sie 06, 16:43

kubak napisał(a):A tak z ciekawości: MK, filip, zeteenoen, paszczakos, dawidu, inni: na ile i jakich koncertach byliście w tym roku?
Pytam, bo chodzą słuchy, ku mojej uciesze, że w przyszłym roku program muzyczny będzie mocno okrojony do delikatnej muzyki sprzyjającej wieczornym rozmowom o kinie w klubie.

ja byłem na "erze wodnika" bogny woźniak
"miastomani" marii peszek
i koncercie legitymacji, ale to przy teatrze lalek

generalnie myślę, że rezygnacja z koncertów to kiepski pomysł tymbardziej, że odbywają się one o 22 więc ci, którzy nie są nimi zainteresowani są jeszcze w kinie a poza tym tegoroczny klub był tak skonstruowany, że zawsze znalesć można było miejsce na spokoją rozmowę

filip

Na forum od:

Post 17 sie 06, 17:23

Ja byłem na dwóch. Gdyby było wiecej koncertów które bym chciał zobaczyć, widziałbym pewnie więcej.. być moze więcej koncertów obejrzę w przyszłym roku, jeśli uda mi się przeforsować moje pomysły, na co mam jeszcze 11 miesięcy.
Pozdrawiam

dawidu

Na forum od:

Post 17 sie 06, 18:30

kubak napisał(a):A tak z ciekawości: MK, filip, zeteenoen, paszczakos, dawidu, inni: na ile i jakich koncertach byliście w tym roku?

bassisters orchestra, muzykoterapia, tymon& yass ensemble, mania peszek, me,myself&i, to koncerty na ktorych bylem. w klubie festiwalowym spokojnie mozna bylo znalezc miejsce do rozmow... tak samo w cafe argentino... a te sluchy tak chodza, czy do ciebie doszly juz? ;)
pozdrowy.

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 17 sie 06, 22:23

będę nudna... jak co roku postuluję : Einsturzende Neubauten! :) propozycje dotyczące Blixy , Cave'a i im podobnych oczywiscie popieram :)

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 17 sie 06, 23:19

Animal Collective! A co.

Gang Gang Dance, Ariel Pink (to by był czad :]), Dufus (to by był dwa razy większy czad).

Rozmarzyłem się poważnie...
Wot's your function in loif?

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 17 sie 06, 23:37

no wiadomo, Antony, Coco Rosie...

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 18 sie 06, 11:17

kubak napisał(a):na ile i jakich koncertach byliście w tym roku?

Tylko na tych, ktore byly w klubie po ostatnim seansie (i to nie zawsze).
kubak napisał(a):chodzą słuchy, ku mojej uciesze, że w przyszłym roku program muzyczny będzie mocno okrojony do delikatnej muzyki sprzyjającej wieczornym rozmowom o kinie w klubie.

Ku mojej uciesze rowniez. Koncerty sa tylko ozdobą festiwalu, ale niekonieczną. Przykladem jest "Cafe Argentino", w ktorej najlepiej sie rozmawialo o filmach o kazdej porze dnia i (nawet) nocy. Gdyby wieczorami byla tam muzyka taneczna, ale nie klubowa, siedzialbym ze znajomymi do rana. Gdyby "Argentino" byla nieco wieksza i nazywala sie "Klub festiwalowy", to bym nawet nie zajrzal do Browaru.

Jesli brak codziennych koncertow ma wplynac na jakosc przyszlorocznych filmow, to jestem tym bardziej ZA.

(niech tylko przeniosą blizej Mediateki...)

MK

Na forum od:

Post 18 sie 06, 12:10

na ilu i na jakich koncertach... Pewnie cos mie sie zaraz pominie
Baby Dee widzialam sila rzeczy mniej wiecej 2 razy w tygodniu...
No moze przesadzam :-), ale sporo tego bylo
Current 93 (w Barcelonie i dwa razy w Ravennie), Six Organs of Admittance, Larsen, Clodagh Simonds -pierwszy wystep po 15 latach i bardzo udany - wszyscy wyzej wymienieni jak najbardziej kwalifikuja sie na NH

Antony w Leeds (byly tez kilka premier Nymana, Arvo Henriksen i jeszcze ktos), Americana na Malcie oczywiscie, Kronos Quartet w Krolikarni (oh, gdyby kiedys zawitali na NH...)
A w najblizszyych planach bedzie Baby Dee oczywiscie (kilka razy pewnie), ABECEDA (czyli Larsen+Baby Dee+David Tibet+Julia Kent+kot tam jeszcze) na festiwalu muzyki wspolczesnej w Turynie i Antony +Charles Atlas (ciekawy projekt z video instalacja, zobaczymy)

mam nadzieje, ze uda mi sie gdzies Cave'a w tym roku zobaczyc (Cave na NH to byla utopia i az za pieknie by bylo prawdziwe)
albo chociaz Blixa Bargeld...

albo Diamanda Galas...
MK

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 18 sie 06, 12:13

:-) MK chyba mnie nie zrozumiałaś, ja oczywiście pytałem o koncerty na Festiwalu we Wrocławiu!
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

MK

Na forum od:

Post 18 sie 06, 12:16

aaaa, bo jak przeczytalam pytanie o koncerty w tym roku...

a na festiwlau siedzialam w kinie, nie bylo mnie na zadnym koncercie.
nawet ostatniego dnia kiedy cos w klubie gralo siedzialam na dworze i lepilam rebusy z kolegami...
MK

dawidu

Na forum od:

Post 18 sie 06, 17:28

MK napisał(a):mam nadzieje, ze uda mi sie gdzies Cave'a w tym roku zobaczyc (Cave na NH to byla utopia i az za pieknie by bylo prawdziwe)
albo chociaz Blixa Bargeld...

albo Diamanda Galas...

MK, a wiesz o tym?

http://www.forum.mlodehoryzonty.pl/viewt ... torder=asc

pozdrawiam.

MK

Na forum od:

Post 18 sie 06, 18:02

No wlasnie czytalam , a mnie juz chyba wtedy w POlsce nie bedzie...
Sprawdze jego trase koncertowa, moze gdzies jeszcze go zlapie...
MK

panna apsarka

Post 11 paź 06, 22:27

rezygnacja z koncertów oj nie nie, nie zgadzam się :)

.......ja się bawiłam w klubie pare razy do rana, wstawałam na film na 10/do mediateki na 9 i nie miałam z niczym problemu, filmy zabawa znajomi, przez 10 dni w ciągu roku moge spac przez te 3 godziny ;) [i uprzedzając, nie przysypiałam w kinie i wcale nie miałam problemó z percepcja :)]

a co bym chciała, hm.... nad tym musiałabym się głęboko zastanowić :)

...w każdym razie miloope i takie inne wrocławskie wynalazki to ja np wbrew forumowiczowi z wro co miloope postuluje niechetnie - 150 razy mogę zobaczyć w ciągu roku we wrocławiu, to już wole sie wyspać na festiwalu ;)

chciałabym żeby było w klubie baaaardzo tanecznie w każdym razie, po dniu spędzonym w pozycji siedzącej w kinowym foteliku człowiek ma ochote poskakac i poruszac sie :)

MK

Na forum od:

Post 4 lis 06, 11:20

Kilka kolejnych odkryc:

http://www.myspace.com/johannjohannsson
Pan z Islandii o apariencji urzednika bankowego, ale to mylne wrazenie
obejrzyjcie koniecznie wideo z wystepu z tancerka Erna Omarsdottir.
Johann bral tez udzial w projekcie ABECEDA na Settembre MUsica w Turynie, to tez spektakl, który chetnie bym zobaczyla na NH: muzyka Larsen +friends (czyli Baby Dee, David Tibet, Julia Kent i Johann JOhannsenn wlasnie) + choreografia i wideo zainspirowane pracami Karela Teige... Nie latwo ich bedzie sprowadzic, bo trudno ich zebrac do kupy, kazdy gra z kim innym, mieszka gdzie indziej etc

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdaje sie, z maja to tez wydac na DVD (oby)

W przyszlym roku przestawienie bedzie mozna (prawie napewno) zobaczyc na New Ears Festival w Kortrijk (warto sie temu miejscu przyjrzec, starszna dziura, ale organizacja niezwykle sprawna i porgram jest dosc imponujacy: koncerty, wystawy, teatr, filmy - zorganizowali kiedys przeglad Jarmana, w tym roku byl Drawing Restraint 9...)

KOlejna propozycja i odkrycie zarazem to My brightest diamond, wokalistka to niepozora dziewczynka z Texasu, która studiowala spiew operowy i potrafi niezwykle rzeczy z glosem wyczyniac.
www.myspace.com/mybrightestdiamond
Niedlugo ich honoraria beda horrendalnie wysokie...
MK

Sylka

Post 5 lis 06, 16:42

MK napisał(a):Kilka kolejnych odkryc:

Niedlugo ich honoraria beda horrendalnie wysokie...

Proponuje rodzime produkcje:
1. Magura i Lalin
http://www.myspace.com/2ndhandbeatnix

2. Graal lub Yeshe

3.Muzykoterapia
http://www.myspace.com/muzykoterapia

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 8 lis 06, 0:15

100 raz ...napisze I AM X NA ENH! TO BY SIE DZIALO!

cofam bo i am x bedzie w bolkowie...dobrze ze to blisko wro..wiec po filmach i po robocie na wieczor bedzie trzeba sobie wolne zalatwic..i jechac szybciorem do Bolkowa<lol>
na I AM X:)
Ostatnio edytowano 25 gru 06, 16:03 przez Freak_lodz, łącznie edytowano 1 raz
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Freak_lodz

Na forum od:

Post 25 gru 06, 16:01

zeteenoen napisał(a):Aha, może Super Girl and Romantic Boys, nie powinni być "drodzy"... :)

ale ich juz nie ma;(
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 31 gru 06, 11:39

Anje Garbarek chcialabym zobaczyc na NH. Bardzo. Bardzo!!
Einsturzende Neubauten, chcialabym tez, ale niekoniecznie juz na NH,
za to zdecydowanie: Contemporary Noise Quintet!!

olgierd

Post 4 sty 07, 15:21

Ja bardzo proponuje S
onic Youth, nie ma kto im zorganizować koncertu w Polsce :(

Piotr Kobus
NH-Kreator

Na forum od:
7 gru 05, 10:21

Post 8 sty 07, 22:31

Proponuję ograniczyć koncerty i propozycje muzyczne do tych związanych blisko z filmem. Zamiast ładować kasę w pseudo gwiazdy sceny, zaprosić więcej filmowców, zorganizować imprezy towarzyszące pokazom filmów, wydawać książki filmowe. NH to festiwal filmowy i jak powiedział W.I. Lenin Najważniejszą ze sztuk jest dla nas film. Nie uważam by conocne koncerty były potrzebne. Brakuje mi za to bardzo reżyserów filmów, które jako nowohoryzontowe zyskują wiele na kontakcie publiczności z twórcami. W San Sebastan, Berlinie, Venecji, etc. nie ma koncertów, można za to poznać ludzi, którzy tworzą KINO.

PRECZ Z SZARPIDRUTAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 9 sty 07, 16:01

Zgadzam się.Mam nadzieję,że jakieś latynoamerykańskie filmy będą.

Natalia

Na forum od:
15 lut 05, 1:19

Post 9 sty 07, 18:14

No nie, Piotrze, można ograniczyć do pojedynczych wydarzeń albo zmienić formułę nieco, ale jednak bez przesady z takim kategorycznym ocinaniem się. Chociaż poniekąd prawdą jest, że o 22 we Wrocławiu można robić mnóstwo rzeczy, niekoniecznie iść na 4. czy 5. film z rzędu i niekoniecznie na koncert organizowany przez ENH.

(Chyba najważniejszą sztuką jest dla mnie literatura ;))

z sanoka

Post 10 sty 07, 11:24

popieram Tiger Lillies. i Tima Fischera raz jeszcze do Wro (był na PPA).
koncerty pamięci Nino Roty. Muzyka Nicolo Piovaniego

zeteenoen

Na forum od:

Post 21 sty 07, 18:52

z sanoka napisał(a):popieram Tiger Lillies.

no, do tego jeszcze xiu xiu i może mnie ktoś podrzucić do psychiatryka...

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 27 sty 07, 6:57

Może by sprowadzić kogoś z wytwórni pana Zorna ? ;)

Poznałem ostatnio ciekawy, trochę filmowy zespół nazywa się Messer Chups - połączenie rockabilly z elektroniką a w tle amerykańskie horrory z lat '50, zespół jest bodajże rosyjski.

tomek_w

Na forum od:
14 sty 06, 9:53

Post 27 sty 07, 18:38

no to ja tak jak przed poprzednim festiwalem proponuje zespol muchy (przez "ch", nie muHy, ktore graly rok temu). licze, ze tym razem sie uda.

nadrazil

Na forum od:
6 sie 05, 10:55

Post 29 sty 07, 13:51

Piotr Kobus napisał(a):Proponuję ograniczyć koncerty i propozycje muzyczne do tych związanych blisko z filmem. Zamiast ładować kasę w pseudo gwiazdy sceny, zaprosić więcej filmowców, zorganizować imprezy towarzyszące pokazom filmów, wydawać książki filmowe. NH to festiwal filmowy i jak powiedział W.I. Lenin Najważniejszą ze sztuk jest dla nas film. Nie uważam by conocne koncerty były potrzebne. Brakuje mi za to bardzo reżyserów filmów, które jako nowohoryzontowe zyskują wiele na kontakcie publiczności z twórcami. W San Sebastan, Berlinie, Venecji, etc. nie ma koncertów, można za to poznać ludzi, którzy tworzą KINO.

Jestem za!!! Mniej koncertów, więcej twórców!!!
"W istocie, robię kino nie tylko wtedy, kiedy robię zdjęcia. Robię filmy, gdy śpię, gdy jem śniadanie, gdy czytam, kiedy z wami rozmawiam." Jean-Luc Godard

z sanoka

Post 30 sty 07, 8:53

z sanoka napisał(a):koncerty pamięci Nino Roty. Muzyka Nicolo Piovaniego

Rewelacja! W koncu bedzie przeciez retrospektywa maestro Felliniego,wiec przypomnienie Roty byloby jak najbardziej zasadne(a poza to przeciez wielki poe..kompozytor byl). Moze jak juz tak szalejemy to udaloby sie sprowadzic Nicole Piovaniego,ktory zagralby muzyke swoja i Roty? Przeciez on tez wspolpracowal z Fellinim i to dosc udanie chocby przy "Wywiadzie"

Freak_lodz

Na forum od:

Post 2 lut 07, 0:35

Damien rice

bym sie dala pociac...z calego filmu Blizej tylko ta piosenka mi w glowie zostala...jego...

a nowa plyta taka piekna

http://www.myspace.com/damienrice
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

tomek_w

Na forum od:

Post 2 lut 07, 12:19

blagam, tylko nie rice. pamietam jak jego utwor zepsul mi "kajmana" rok temu.

ave_Adore

Na forum od:

Post 24 lut 07, 17:59

Moze zamiast muchoidalnych zespolow i podobnych, daloby rade Amona Tobina?
To nazwisko wiele razy sie przewijalo przez to forum. I Contemporary Noise Quintet.
"Styknie" tyle ;)
Wolalabym jeden porzadna formacje muzyczna, a nie takie rozbijanie sie.. Raz a dobrze!

tomek_w

Na forum od:

Post 25 lut 07, 1:08

hm, a co to sa "muchoidalne zespoly i podobne"?

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 25 lut 07, 1:31

Amon Tobin to był dobry z 5 lat temu.

filip

Na forum od:

Post 25 lut 07, 16:15

myślę ze małgosi chodziło o muhy albo muchy. allmusicguide na razie milczy o obu zespołach :d :d co do Tobina się nie wypowiadam, za młody jestem. ale nowa płyta zapowiada się nie-tak-źle (http://www.myspace.com/tobinamon). ja osobiście chętnie bym NOT zobaczył, zespól zwiazany zresztą trochę z Wrocławiem (http://www.myspace.com/polandnot). albo nowy projekt maćka cieślaka o wdzięcznej nazwie..

tomek_w

Na forum od:

Post 25 lut 07, 17:00

filip napisał(a):allmusicguide na razie milczy o obu zespołach :d :d

eee, ze jakby co to ma do rzeczy?

a wwdw to chetnie rzeczywiscie bym posluchal rowniez..

ave_Adore

Na forum od:

Post 25 lut 07, 17:43

tomek_w napisał(a):

.

ze niby taki zarcik? :>
Po prostu jesli juz maja byc koncerty na festiwalu,
to dobrze by bylo, gdyby te zespoly nie zdawaly sie byc zapchaj dziurami.
Nie oceniam wartosci artystycznych, niektore formacje wystepujace na Nowych Horyzontach, byly i sa nader przyjemne, zwyczajnie dobre,
ale przejedzenie grozi niestrawnoscia.
Regularnie graja owe gwiazdy koncerty na terenie calej, no prawie, Polski.
Jesli pokazywane filmy sa praktycznie niedostepne w Polsce,
to moze warto podobna sztuczke, hokus pokus, zastosowac przy wyborze gwiazd(y) muzyczn/ych/ej?

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 25 lut 07, 18:19

ave_Adore napisał(a):
tomek_w napisał(a):

.

ze niby taki zarcik? :>
Po prostu jesli juz maja byc koncerty na festiwalu,
to dobrze by bylo, gdyby te zespoly nie zdawaly sie byc zapchaj dziurami.
Nie oceniam wartosci artystycznych, niektore formacje wystepujace na Nowych Horyzontach, byly i sa nader przyjemne, zwyczajnie dobre,
ale przejedzenie grozi niestrawnoscia.
Regularnie graja owe gwiazdy koncerty na terenie calej, no prawie, Polski.
Jesli pokazywane filmy sa praktycznie niedostepne w Polsce,
to moze warto podobna sztuczke, hokus pokus, zastosowac przy wyborze gwiazd(y) muzyczn/ych/ej?

Środki finansowe zręcznym gestem magicznej różdżki pozyska droga Małgosia. W tych sprzyjających okolicznościach proponowałbym więc piszczenie Joanny Newsom, zawodzenie Joan As Police Woman, którym ewentualnie mogą towarzyszyć pełne uroku i pretensjonalnego optymizmu Architecture in Helsinki. Całość dopełnią The Knife, The Fiery Furnaces, wszelkie inne The oraz, gdyby bardzo mu zależało, śliczny, katolicki Sufjan Stevens.
Ostatnio edytowano 25 lut 07, 18:57 przez okon, łącznie edytowano 1 raz

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 25 lut 07, 18:22

Ja chce Skalpela. Oni przecież z Wrocławia są ;)

eMWu

Na forum od:
25 paź 05, 23:33

Post 25 lut 07, 18:56

Piotr Kobus napisał(a):Proponuję ograniczyć koncerty i propozycje muzyczne do tych związanych blisko z filmem. Zamiast ładować kasę w pseudo gwiazdy sceny, zaprosić więcej filmowców, zorganizować imprezy towarzyszące pokazom filmów, wydawać książki filmowe. NH to festiwal filmowy i jak powiedział W.I. Lenin Najważniejszą ze sztuk jest dla nas film. Nie uważam by conocne koncerty były potrzebne. Brakuje mi za to bardzo reżyserów filmów, które jako nowohoryzontowe zyskują wiele na kontakcie publiczności z twórcami. W San Sebastan, Berlinie, Venecji, etc. nie ma koncertów, można za to poznać ludzi, którzy tworzą KINO.

Co roku zastanawia mnie zdecydowanie większa ilość postów w wątku "propozycje muzyczne" niż w wątku "propozycje filmowe". Zgadzam się że filmy i ich twórcy powinny być na pierwszym planie. Koncertów faktycznie nie musi być aż dziesięć w czasie każdej edycji. Trzy, cztery (dobre) i wystarczy jak na festiwal filmowy. To chyba i tak dużo w porównaniu z innymi tego typu wydarzeniami na świecie. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Następna strona

Powrót do 7. - Miłe dodatki