4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
Domin

Post 12 lip 04, 14:41

do Pana Romana: Na ubiegłorocznym festiwalu byłem świadkiem bardzo niedobrego moim zdaniem zjawiska, a mianowicie: na filmy, które zawierały bardzo drastyczne sceny nie było najmniejszych obostrzeń, co do wieku widzów. Moim zdaniem nie można być pewnym braku wpływu scen podczas których np. mężczyzna zjada kobietę (w trakcie stosunku;-) na psychikę bardzo młodych osób. Oglądanie podobnie drastycznych filmów (jak np. "Nieodwracalne") w kinach komercyjnych (multipleksach) jest dopuszczane nawet dla widzów starszych niż 21-latkowie. Przyznam się panu, że zbulwersował mnie fakt, że 13-14, 15 latkowie - w zeszłym roku zostali dopuszczeni do oglądania podobnie ostrych filmów. Nie rozumiem również dlaczego moja wizyta w biurze festiwalu (rozmowa z pana asystentką) oraz email w tej sprawie został w zeszłym roku zignorowany?! poza wizytówką i stwierdzeniem "zajmiemy się tym" nie otrzymałem w tej sprawie oficjalnej odpowiedzi. zy mogę liczyć na to , że coś się w tej sprawie zmieni??? Jestem pełen podziwu dla pana pracy i bardzo się cieszę, że mogę uczestniczyć w tak wspaniałym kulturalnym wydarzeniu. Mam nadzieję, że wezmą państwo pod uwagę moje uwagi. Wszystkim nam powinno zależeć na dobrym wychowaniu młodych ludzi;-) Serdecznie pozdrawiam pana i wszystkich gości festiwalu! Do zobaczenia! :-)

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 12 lip 04, 15:30

To fakt. Też na to zwróciłem uwagę.

mili

Post 12 lip 04, 16:11

przychylam się do zdania Domina - myślę, że większość ludzi 13/14 letnich widzi tylko dosłowny sens takich scen. warto chociaż ostrzec wyraźnie, że filmy są bardzo brutalne itp. no i zastanowić się na pewno czy ich oglądanie może wzbogacić tak młodych widzów.

groszka

Post 12 lip 04, 16:26

Domin! Zwróciłeś uwagę na niezwykle ważną sprawę, która nie wiem czemu jakoś nam umknęła... Poczytałam już odrobinkę recenzji i wiem że i w tym roku zdarzą się filmy 'mocne'. Nie wiem w jaki sposób organizatorzy powinni tego przypilnować gdy tłum ludzi próbuje zadeptać wszystko na trasie do wymarzonego fotela, ale liczę na ich kreatywność przy szczególnie drastycznych pokazach np.Anatomii piekła ;)

Ania

Post 12 lip 04, 17:22

A teraz ja, jako ta młoda. Macie racje, że są nastolatkowie, którzy takie sceny dobiorą niewłaściwie, a później wypaczy to ich psychikę. Wasze obawy są uzasadnione. Trzeba jednak pamiętać o tym, że "niektórzy" to nie "wszyscy". Ja wiem, że to bez znaczenia, bo jeżeli zostaną wprowadzone ograniczenia to dla wszystkich w danej grupie wiekowej, ale zwracam uwagę na fakt, że wyjątki też sie zdarzają. Nie mówię tylko o sobie, choć uważam, że umiem rozróżniać dosłowność od metafory i sztukę od bezcelowego obrazu. Myślę, że takich młodych ludzi jest dużo więcej. Ale jeżeli ograniczenia zostaną wprowadzone, to chciałabym wiedzieć o tym wcześniej, żeby nie tracić czasu w kolejce i przypadkiem nie przegapic innego ważnego seansu na który mogłabym zostać wpuszczona. Tyle. Pozdrawiam,
P.S. Mam 16 lat.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 12 lip 04, 17:26

Prawde mowiac rok temu nie widzialam za wielu az tak mlodych widzow (13-14), moze poza seansami dla dzieci, ale tez nie bardzo moge sobie wyobrazic sprawdzaia dowodow w wejsiu do kina (oczywiscie, jesli przedszkolak bedzie usilowal sie dostac na ktorys z filmow koeranskich albo "Anatomie piekla", nalezy go zawrocic)

ozi

Post 12 lip 04, 19:03

Pytanie do ORGANIZATORÓW : Pan Roman napisał wcześnij :"ZAREZERWOWANE BILETY BEDZIE MOŻNA ODBIERAĆ NAJPÓŹNIEJ DWIE GODZINY PRZED ROZPOCZĘCIEM SEANSU (z wyjątkiem rannych seansów o godzinie 10:00, kiedy kasy będą otwierane o 9:30, czyli wystarczy być pół godziny przed seansem. OCZYWIŚCIE, NAJLEPIEJ ODEBRAĆ WSZYSTKIE ZAREZERWOWANE BILETY ZA JEDNYM RAZEM, ALE POMAGAMY WAM I STOSUJEMY RÓŻNE WYJĄTKI" , a w instrukcji odbioru zarezerwowanych biletów jest napisane, że trzeba odebrać WSZYSTKIE zarezerwowane bilety za jednym razem, ponieważ nieodebranie przynajmniej jednego powoduje wygaśnięcie reszty rezerwacji. A ja zarezerwowałem kilka seansów na które nie jestem jeszcze pewny czy pójdę.Jakie są TE WYJĄTKI? czy zatem mogę nie odebrać wszystkich rezerwacj? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!!

k.

Post 12 lip 04, 21:15

czy jesli kupilem karnet, to musze na kazdy film odbierac wejsciowke? czy wystarczy juz sam karnet?

pa.

Post 12 lip 04, 21:41

k.- wystarczy sam karnet, wejściówki będziesz musiał odebrać tylko na jeden z pokazów otwierających festiwal ("Złe wychowanie", reż.: Pedro Almodovar,czwartek, 22 lipca 19:00 w teatrze lub 19:30 w kinie ERA)oraz na pokaz zamykający festiwal ('Zycie jest cudem" reż.: Emir Kusturica, w niedzielę 1 sierpnia, 19:00 w teatrze. 1-go sierpnia będą wcześniej dwa pokazy filmu Kusturicy o 10:00 i 13:00 (na te pokazy nie trzeba odbierać biletów).

olala

Post 12 lip 04, 22:19

czy ktoś będzie w Cieszynie sam a chciałby się zgrać? bo jestem na tak!

Yellowe

Post 12 lip 04, 22:29

Ja bede i moge sie zgrac. Jestem jak najbardziej na TAK! Poza tym szukam na gwalt jakiegos noclegu. Wiem, ze to troche pozno, ale jakos tak wyszlo, a wierze, ze mi ktos pomoze. Z gory wielkie dzieki.
Moj tel to 506 178 277

Karolka

Post 12 lip 04, 23:05

olala, mysle, ze takich "samotnych" (mam nadzieje, ze tylko troszke) bedzie kilkoro. Ja jade sama, nocleg zdaje sie juz mam, ale chetnie poznam nowych ludzi. Pozdrawiam!

szcz

Post 12 lip 04, 23:58

"Poza tym szukam na gwalt jakiegos noclegu. Wiem, ze to troche pozno" eee no co Ty, nie przesadzaj :) , jesli chodzi o nocleg to mam nadzieje,ze nie bedzie z tym problemu [goraco polecam miejsce na sali gimnastycznej, cena jedyne 5zl ! +w zeszlym roku nie trzeba bylo rezerwowac]
a jesli chodzi o mlodych widzow na filmach to co, jesli taki 15latek kupi wczesniej bilet to go nie wpuscicie [czysto teoretycznie pytam]?
jesli chodzi o wyzywienie to juz sie samemu nic zrobic nie chce ;p raz,ze taniej, dwa,ze narzekac mozna wtedy tylko na siebie ;) [+co to warzywniaki w cieszynie pozamykali:P, czy Wy musicie miecho zezrec bo inaczej obiad to nie obiad ;p go vege:)]
jak ktos chce to moze milo spedzic czas na festiwalu za naprawde niewielki pieniadze bez zadnego problemu
pozdrawiam,

theszcz

Post 12 lip 04, 23:59

ups, sory jesli moj post okazal sie nieczytelny, ale zapomnialem,ze "entery zzera". pozdrawiam i do zobaczenia w Cieszynie.pa

esp

Post 13 lip 04, 2:24

na gwałt noclegu? człowieku, no co ty!

Justa

Post 13 lip 04, 9:41

Moze i glupie pytanie, ale wole sie upewnic. Kieryje je do pana Romana: Prosze potwierdziec, czy ogladajac film w czeskim Cieszynie ... bedzie on po Polasku, czy po czesku .... Wiekszosc filmow, ktore zarezerwowalam jest na seanse w czechach :)
Dziekuje za odpowiedz !!!

MK

Na forum od:

Post 13 lip 04, 10:29

Justa: odpowiem za Pana Romana: wszystkie filmy sa z polskimi napisami

ozi

Post 13 lip 04, 10:55

ponawiam swoje pytanie: Pan Roman napisał wcześnij :"ZAREZERWOWANE BILETY BEDZIE MOŻNA ODBIERAĆ NAJPÓŹNIEJ DWIE GODZINY PRZED ROZPOCZĘCIEM SEANSU (z wyjątkiem rannych seansów o godzinie 10:00, kiedy kasy będą otwierane o 9:30, czyli wystarczy być pół godziny przed seansem. OCZYWIŚCIE, NAJLEPIEJ ODEBRAĆ WSZYSTKIE ZAREZERWOWANE BILETY ZA JEDNYM RAZEM, ALE POMAGAMY WAM I STOSUJEMY RÓŻNE WYJĄTKI" , a w instrukcji odbioru zarezerwowanych biletów jest napisane, że trzeba odebrać WSZYSTKIE zarezerwowane bilety za jednym razem, ponieważ nieodebranie przynajmniej jednego powoduje wygaśnięcie reszty rezerwacji. A ja zarezerwowałem kilka seansów na które nie jestem jeszcze pewny czy pójdę.Jakie są TE WYJĄTKI? czy zatem mogę nie odebrać wszystkich rezerwacj? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!!

MetalFan

Post 13 lip 04, 11:41

Sorry, ale kiedy dokładnie jest grany "Some Kind Of Monster", bo nie wiem kiedy mam pojechać?

ozi

Post 13 lip 04, 11:51

MetalFan:24 lipca, kino ERA godz.16.00 i 30 lipca godz.19.00 kino ERA

eMWu

Post 13 lip 04, 12:09

wiecie czego brakuje mi na tym forum?rozmowy o filmach:)wiem ze nie znamy jeszcze tych tytulow, ale mozna by sie dzielic przeczuciami(a moze jednak wiedza) na tematy roznych filmow.Ja mam straszny problem z wyborem. Boje sie ze opuszcze jakis rewelacyjny:) Slyszalem ze sporo osob zna czesc filmow koreanskich.Jesli tak to mozecie podzielic sie wrazeniami? A co myslicie o Exils?Niby dostal nagrode za rezyserie w Cannes, ale wydaje mi sie ze nie bedzie to nic ciekawego(sadzac po opisach).To podobno klasyczne kino drogi(nie mam nic przeciwko)Wybieracie sie na ten film?A co myslicie o filmie von Triera?moim zdaniem bedzie mocno przypominal jego wczesne filmy, ale moze sie myle:)wie ktos cos o wheel of time?Zapytalem o filmy pierwsze z brzegu.Mam nadzieje ze ten post zapoczatkuje dyskusje o tym co najwazniejsze,czyli o filmach:)

kata_strofa

Post 13 lip 04, 12:28

podpisuje sie pod eMWu!zarezerwowalam troche biletow na nosa, troche, bo cos tam slyszalam, troche bo intryguja tytuly ;). Jesli sa tacy, ktorzy duzo wiedza i widzieli niech cos poleca tym, co na przyklad sa z polnocno - wschodniej Polski i na codzien predzej zobacza bialego niezdzwiedzia niz dobre kino.Jedno wiem, na Petera Jacksona isc nie musze, bo mnie nawet nie smieszy, chyba jakas dziwna jestem :|A wlasnie, czy ktos z okolic Augustowa i Suwalk sie wybiera na dalekie poludnie??

eMWu

Post 13 lip 04, 12:33

moglby ktos zdradzic informacje ile sprzedano karnetow?sam bede jego posiadaczem.taka informacja dala by obraz tego jak latwo/trudno dostac sie na najbardziej oblegane projekcje.z gory dziekuje za odpowiedz:)

eMWu

Post 13 lip 04, 12:46

no!szybki odzew:)ja jadę z Elbląga i też muszę przemierzyć calutką Polskę.Na nadmiar dobrego kina niestety nie moge "narzekac".Ja na trylogie obrzydliwośći zamierzam się wybrać. Poza tym z Nocnego Szalenstwa upatrzyłem sobie horrory tego japończyka.Tyle że ja sobie upatrzyłem mnóstwo filmów z części musze zrezygnować:)Ale na te wspomniane raczej sie wybiore.Wybieracie na retrospektywe pana o nazwisku Bela Tarr?ja na co najmniej jeden film,bo strasznie mnie ciekawi ta postać. Na szatańskie tango chyba nie(zrobię straszny błąd?),ale ciekawie zapowiada się Outsider,Jesienny almanach,Mackbeth, "Harmonie...".cos sobie z tego wybiore, ale oczywiście niewiele, bo są jeszcze inne cykle:)

podpłomyk

Post 13 lip 04, 12:47

jaki jest NUMER KONTA NA KTORE MAM WPLACIC KASE ZA ZAREZERWOWANY BILET NA KONCERT?!ja tego nie moge znalezc...dziekuje z gory, wiem, ze jestem ciemna masa...:(

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 13 lip 04, 12:54

Drugie spotkanie forumowiczów w Warszawie jutro, środa 14 lipca, 20:00, Cafe Muranów. ZAPRASZAM! (będzie dużo ciekawych rozmów o filmach Festiwalu)

PeKa

Post 13 lip 04, 12:54

To ja odpowiem za organizatorow:
pod koniec ostatniego dnia sprzedazy karnetow dostalem potwierdzenie nr 950. To chyba wszystko wyjasnia. Do zobaczenia w Cieszynie:)

eMWu

Post 13 lip 04, 12:55

Jeśli nie znam twórczości Ozu to mam po co pokazywać się na projekcji Five?Ktos wie?:)

eMWu

Post 13 lip 04, 12:57

niestety Kubak mam troche daleko do Muranowa:)komunikacją miejską nie dojadę;)ale dziekuje za zaproszenie:)

PeKa

Post 13 lip 04, 12:57

PS. Jeszcze sa wolontariusze, dziennikarze, goscie, osoby towarzyszace, organizatorzy... mozeza jeszcze dlugo wymieniac...

eMWu

Post 13 lip 04, 13:04

ok.dzieki PeKa.chyba nie będzie źle z tym dostawaniem się na projekcje:)

Tom

Post 13 lip 04, 13:04

witam wszystkich. To będzie mój tzecie festiwal w Cieszynie i już nie mogę sie doczekać. Pamiętam jednak,ze dwa lata temu przy każdym z filmów można było znaleść kilka zdań recenzji. Dlaczego tym razem niema szans?
Cudownym pomysłem jest rozwinięcie działalności klubu, bo myslovitz i tworzywo... Znakomicie. Do zobaczenia w Cieszynie.

kata_strofa

Post 13 lip 04, 13:07

podplomyk: numer konta na maila przysylaja, mi przynajmniej przyslali. Ja na Bele Tarra sie wybieram. Widzialam Werckmeister harmonies(na zajeciach z filmu, heh, bo gdzie indziej??, z wykladowca czytajacym liste dialogowa).Dla mnie ten film to prowincjonalna, spokojna apokalipsa.A ja nie lubie szamotaniny i epatowania emocjami, wiec mi sie podobalo.A ze Van Sant sie nanim wzoruje to tez juz tez niezla reklama (dla tych co lubia Van Santa of kors :))Ale czy ktos moglby cos blizej o filmach koreanskich?? Nie jestem jedyna zainteresowana i niezorientowana...

MK

Na forum od:

Post 13 lip 04, 13:08

eMWu - na Kiarostamiego zawsze warto sie wybrac, przeczytaj sobi cos o Ozu przedtem na wszelki wypadek, ale mysle, ze nie bedziesz sie nudzic.
Szkoda, ze nie bedziesz na spotkaniu w Muranowie, bo to akurat swietna okazja do pogadania o filmach (taki cel nam przyswieca...), mozemy tez zrobic spotkanie bis, juz w Cieszynie, na przyklad 22 lipca, przed "Zlym wychowaniem", albo po.

eMWu

Post 13 lip 04, 13:48

tez zaluje.Z tym spotkaniem bis juz predzej:)o Ozu juz troche czytalem i zaluje ze nie bylem rok temu.Spotkania spotkaniami, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie zeby tutaj tez o programie podyskutowac.O filmach koreanskich mozna znalezc troche na asianfilms.org(po angielsku), ale nadal licze na wasze opinie.

mili

Post 13 lip 04, 13:52

eMWu, ja ci jednak polecam to "Szatańskie tango". trochę więcej o tym filmie i o książce znajdziesz na stronce www.kultura.org.pl (po prostu wpisz tam tytuł do "szukaj").ja b.b. żałuję, że tego filmu nie będę mogła zobaczyć. za to idę na Mackbeta. może ten seans mi wynagrodzi "tango":) PS.zastanwiam się czy "Audition" będzie tak b. straszne... bo ktoś tu pisał o zjadaniu kobiet - heh

kRIS

Post 13 lip 04, 14:01

tO NAJBOGATSZY FESTIWAL W pOLSCE, PODOBNIE BYŁO I W ZESZŁYM ROKU, ALE LUDZIE NIE DO KONCA FAJNI. pRZEWAZALY KOBIETY W WIEKU 20 LAT, ALE BYLO W NICH JAKIES SZELMOSTWO, LEWICOWE K ....Y, POUBIERANE NA CZARNO, ZE ZBYT DUZYM MNIEMANIEM O SOBIE

eMWu

Post 13 lip 04, 14:08

do mili:tak myślałem że ktoś będzie mnie kusił;)poczytam o Szatanskim tangu. Trochę zal tych wielu filmów które będą trwały w trakcie tanga.To są 3 pory projekcji:)Poza tym patrząc w kalendarz widze że tuż po tangu leciałbym na five:)no pomyśle.dzieki za radę

eMWu

Post 13 lip 04, 14:17

a co do Audition to jesli chodzi o mnie nie musi byc straszne.Ważne żeby było zaskakujące w swej formie.Licze na to że tu jak ulał będzie pasować określenie Nowe horyzonty:)W opisie tego filmu zachecily mnie zwlaszcza okreslenia "zabawa konwencjami i przyzwyczajeniami widza"(coś takiego)To może być ciekawe:)Nie ide na to aby się bać(bo średnio to lubie:))Mówi to człowiek który ma zamiar się wybrać na 5 horrorów:)

Gość

Post 13 lip 04, 14:19

Gdyby ktoś rezygnował z wyjazdu i miał karnet niech da znać. Chętnie odkupię. Mój mail : cyprian8@tlen.pl

papamek

Post 13 lip 04, 14:28

kilka filmów wyświetlanych podczas NH już widziałem i z całą odpowiedzialnością gorąco polecam "last life in the universe" (dość obszerny opis tego filmu znajdziecie na www.celuloid.pl), "crimson gold" (scenariusz by kiarostami; jeśli zachwycił was w ubiegłym roku "uzak" - koniecznie), "tape" (bardzo skromne; mistrzowskie aktorsko). z "szatańskim tangiem" ostrożnie, myślę, że najpierw lepiej się wybrać choćby na "damnation", by się zmierzyć z tym osobliwym sposobem filmowania. "audition" wcale nie jest straszne - ten film warto skonfrontować z prostolinijnymi "tajemnicami aleksandry" (rowniez na celuloid.pl o miike poczytacie). aaa i urokliwy dość jest tez irański "deszcz" ;-) dla fanów belle and sebastian i zbliżonej emocjonalności - koniecznie "storytelling". nieprzkonał mnie zaś "ken park", zwłaszcza w odniesieniu do pamiętnych "kidsów". pozdrawiam!

kata_strofa

Post 13 lip 04, 14:32

Mi sie podoba to zdjecie ze strzykawą do Audition, ktore jest na asianfilms.org.Zachecające! dzieki za stronke!Troche mi sie rozjasnilo.

eMWu

Post 13 lip 04, 18:11

kata_strofa:napisałaś że tarra widziałaś na zajęciach z filmu i że mieszkasz w płn-wsch Polsce.Skojarzylem te dwa fakty i oniemiałem!Czyżby w płn-wsch Polsce odbywały się jakiekolwiek zajecia z filmu?!?!Wskaż mi to miejsce,prosze:)(studiuje w Olsztynie)

eMWu

Post 13 lip 04, 18:16

papamek:o takie posty mi chodziło!:)jeśli wiesz cos jeszcze to nie krępuj się tylko wal;)last life...,storytelling to moje pewniaki, ale o tych irańskich niewiele wiedziałem.dzieki.

MK

Na forum od:

Post 13 lip 04, 18:21

Papamek-Ken Park tez mnie nie urzekl, ale jak ktos studiuje medycyne to praktyki z anatomii bedzie mial jak znalazl. Wlasnie Crimson Gold bardzo mnie interesuje, zwlaszcza po "Deynareh" mozna duzo oczekiwac po Jafarze Panahi. Deszcz tez mi sie podobal,szczegolnie koniec jest wspanialy (jak to zwykle u Iranczykow, to ich mocny punkt, nawet jesli caly film kuleje potrafia go uratowac genialnym zakonczeniem i wcale nie musi byc specjalnie wymyslne)
eMWu: jesli chodzi o kino koreanskie to prawie wszystko z tego co totad widzialam bylo dosyc mocne (Wyspe ci odradzam, bo jest slaba i jednak troche przesadzona w wielu wzgledach, Memories of a murder tez jest dla "widzow o mocnych nerwach", ale o niebo lepsze, historia kryminalna ale nie sztampowa).
Do wszystkich - koniecznie zobaczcie obie czesci Tulse Lupera, to jest zupelnie inny rodzaj kina, zdecydowanie "najnowsze" horyzonty.

eMWu

Post 13 lip 04, 18:38

a widzial ktoś old boya?czym sie różni od zwykłego filmu akcji?(podejrzewam że czymś musi).z kina koreańskiego upatrzyłem sobie butterfly.niby science-fiction(za ktorym nie przepadam), ale chyba duzo głębsze niz większość filmów z tego gatunku.plastic tree moze byc dobre moim zdaniem.Interesująco brzmią również save the green planet, flower island(autor studiował w Lodzi), jealousy is my middle name, good lawyer's wife i kilka innych.Nic nie wiem o samaritan girl.To są filmy które zwróciły moją uwagę po odwiedzeniu asianfilms.org, ale to tylko przeczucia:)

MK

Na forum od:

Post 13 lip 04, 19:00

Samarytanka i A tale of two sisters tez warto zobaczyc, czytalam o Old boyu i chyba to nie jest zwykly film akcji (w Kinie, w artykule o Cannes jest streszczenie)

papamek

Post 13 lip 04, 19:03

nie chcę nic sugerować, jakoże każdy ma inne preferencje i czego innego w kinie szuka, ale imho "the isle" jest dobrym filmem, pod warunkiem, że się miało wgląd w inne dzieła kim ki-duka (choćby "wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna" - btw, szkoda, że tego filmu nie będzie - przepiękne zdjęcia). oczywiście, jak wspomniał MK, "tulse luper" obowiązkowo - nowoczesne i rewolucyjne pod wieloma względami, wyznaczające i definiujące nowe obszary myśli filmowej. z kina koreańskiego, koniecznie "bad guy'a", klasyczny (no, może trochę się zapędziłęm...;) już obraz, napewno też obejrzę "samarytankę" - nie bez przyczyny zostala zauważona na festiwalu w berlinie. kim ki-duk wydaje mi się esencjonalnym twórcą kina koreańskiego, chyba dlatego, że tak skrajnym, i warto na festiwalu przyjrzeć się bliżej jego filmom. jeszcze link do "noi albinoi": http://www.noialbinoi.de/press   e.php mozna pooglądać sobie zdjęcia z tegoz filmiku, a tu wywiad z twórcą: http://www.aboutfilm.com/featu   res/noialbinoi/interviews.htm   - chyba warto, zwłaszcza, że filmy z iceland tak często do nas nie trafiają (w kilku już miejscach czytałem o koneksjach z "101 reykjavík" - to chyba wystarczająca rekomendacja) ;-)

Kami

Post 13 lip 04, 19:16

polecam wyszukiwarkę na www.imdb.com - o każdym filmie (ja sprawdziłam koreańskie) jakaś, choćby najmniejsza notka się znajdzie, a czasem są i obszerniejsze streszczenia, zdjęcia i inne dodatki, no i cenne recenzje internautów - tylko uwaga na spoilery! ;)

kata_strofa

Post 13 lip 04, 19:24

eMWu: studiuje w Toruniu, ale sie nie identyfikuje z tym miastem. I mam nawet na moim kierunku takie cuś jak specjalizacja filmoznawcza, na ktorej czegos tam sie mozna dowiedziec czasem (Tarr to byl pokaz dla zainteresowanych), ale wiecej juz nie zdradze :)MK i papamek: wreszcie mam spokoj duszy o Greenawaya. Dzieki!!A jak ktos nie lubi dozylnego dawkowania emocji(w stylu chociazby von Triera) to, jesli ma chwilke, moze polecilby mi kilka filmow pieknych, stonowanych i spokojnych.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004