Zwierzyniec 2006

Festiwale, przeglądy, retrospektywy. Zapowiedzi. Wasze wrażenia.
fullframe

Na forum od:
31 lip 06, 1:30

Post 31 lip 06, 1:33

Nabyłem nowe horyzonty i rozochocony jadę do Zwierzyńca, są chętni?
http://www.laf.net.pl

MagdaWtr

Na forum od:
14 lip 06, 19:23

Post 31 lip 06, 17:09

bylam tam 2 razy i polecam, jest naprawde przesympatycznie. dla mnie frajdą jest to, ze mozna łyknąc tam troche zapomnianej i przykurzonej klasyki kina, trudno dziś dostepnego. atmosfera niestety dosyc wiejska, nie czarujmy sie - zwierzyniec to b. male miasto, przynajmniej kilka razy mniejsze niz taki cieszyn, i to sie bardzo czuje na kazdym kroku, zwlaszcza wieczorami. i komfort ogladnaia jest taki sobie - poza dwoma kinami obiekty wygladaja np. tak że w sali gimnastycznej jakiejs podstawowki rozstawia sie takie zwykle szkolne drewniane krzeselka.. a w jednym z tych 2 prawdziwych kin ekran to rozwieszona płachta, ktora jest dosc pofaldowana: gdy ogladalam tam "harakiri", miecz samurajski w rekach bohatera przypominał raczej wężyka, o i jeszcze cos: na niektorych filmach (zreszta na sporej czesci) byl... lektor. ale lektor czytający na żywo. pare razy tłumaczył na bieząco z angielskich napisow , mylil się, a glos mial kompletnie nieatrakcyjny. no, takze zwierzyniec to dla zapalenców :] ale ogolnie jest spoko, zwlaszcza program i ogolna formuła dają rade
Ostatnio edytowano 31 lip 06, 17:15 przez MagdaWtr, łącznie edytowano 1 raz

fullframe

Na forum od:

Post 31 lip 06, 21:12

Nie ma to jak mleko prosto od krowy, swieze pieczywo i film na blasze falistej.
Poza tym to ludzie tworza festiwal a nie lektor ;)

MagdaWtr

Na forum od:

Post 1 sie 06, 15:30

ja bym powiedziala ze nie ludzie, nie lektor, ale: filmy. a te są tam naprawdę porządne. jednak niedbale czytane dialogi dekoncentrują. wyobraz sobie ze podczas filmow w enh wychodzi ktokolwiek i czyta dialogi z kartek bo np. napisy nawalily. albo np. myli się w tlumaczeniu, a publika nie wytrzymuje i pod nosem go poprawia. z grubsza przegląd jest naprawdę bardzo fajny, ale poszczególne elementy organizacji nawalają.

fullframe

Na forum od:

Post 1 sie 06, 18:43

Może w tym roku nie będzie tak spektakularnych wpadek. Jadę w czwartek, po powrocie zdam relację.

MagdaWtr

Na forum od:

Post 1 sie 06, 20:54

ja w tym roku nie moge : ( koniecznie napisz jak bylo!

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 5 maja 08, 14:01

Jak wyglądała ostatnia edycja Letniej Akademii Filmowej? Zastanawiam się właśnie nad wyjazdem do Zwierzyńca, ale te komentarze troszkę studzą mój zapał. Ma ktoś świeże informacje?

fl23

Na forum od:
10 maja 08, 8:34

Post 4 cze 08, 16:00

A ja jadę do Zwierzyńca na wolontariat, czy we Wrocławiu poznam innych wolontariuszy ?

corner

Na forum od:

Post 15 lip 08, 21:31

To przygotuj się na to, że w Zwierzyńcu zdasz mi pełną relację z Wrocławia :).

fl23

Na forum od:

Post 29 lip 08, 16:56

corner napisał(a):To przygotuj się na to, że w Zwierzyńcu zdasz mi pełną relację z Wrocławia :).

ok, tylko mi przypomnij i daj znać, że istniejesz.

kryniu

Post 31 lip 08, 11:51

fl23 napisał(a):A ja jadę do Zwierzyńca na wolontariat, czy we Wrocławiu poznam innych wolontariuszy ?

A ja tam się wybieram. We wtorek najpóźniej zdaję się powinienem wyjeżdżać z Wrocławia pociągiem... Jak również wybierasz się pociągiem to daj znać na meila cp32@o2.pl

Pozdrawiam!

corner

Na forum od:

Post 31 lip 08, 20:05

Jedziecie tak wcześnie? Ja jadę jakimś pociągiem z Katowic w czwartek. Hmm... Jeszcze nie wiem dokładnie jak on jedzie... Muszę się zainteresować, bo to już za tydzień :).

kryniu

Post 2 sie 08, 9:50

corner napisał(a):Jedziecie tak wcześnie? Ja jadę jakimś pociągiem z Katowic w czwartek. Hmm... Jeszcze nie wiem dokładnie jak on jedzie... Muszę się zainteresować, bo to już za tydzień :).

Wolontariusze muszą być wcześniej, tzn w środę, dlatego wyjeżdzam w poniedziałek bo dojazd też trochę trwa...

fl23

Na forum od:

Post 4 sie 08, 10:57

Ja jadę jutro wieczorem, albo pojutrze rano z Warszawy. Wyjeżdża ktoś jeszcze z Warszawy ?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 14 sie 08, 17:49

Bardzo bym prosił o jakieś wrażenia z tegorocznej edycji festiwalu :). Czy może ktoś powiedzieć w jakiej kwocie można się zamknąć żeby tam przeżyć? :). Jakie są tam ceny? Pytam ponieważ, jeszcze nigdy tam nie byłem a bardzo bym chciał pojechać za rok, przy założeniu, że i na Nowych Horyzontach będę (a to na pewno :D). Bardzo proszę o relacje i odpowiedzi na powyższe pytania jeśli to nie problem ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych