4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
misiek

Post 7 lip 04, 13:38

GDZIE TEN FORMULARZ DO ZAMAWIANIA BILETÓW NA POSZCZEGÓLNE PROJEKCJE?????????????????????   ??
MIAŁ BYĆ DZISIAJ!!!!!!!!!!!!!!!!

kropka

Post 7 lip 04, 14:17

Fenol: co oznacza "atmosfera warszafsko-festiwalowa" i "ich styl życia"??? Qrcze nie szufladkuj ludzi!!! Warszawiacy są tacy sami jak inni!!! Ani nie są lepsi ani gorsi.

Kasia

Post 7 lip 04, 14:17

powtórze pytanie:niestety nie wiem do kogo: czy ktos może wie ile będzie kosztować wypożyczenie roweru?

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 7 lip 04, 14:31

Też chciałbym wiedzieć co oznacza termin 'warszawka'? czy ich najwiekszym grzechem jest juz same pochodzenie ze stolicy, czy cos wiecej? Prosilbym o podanie konkretnych zachowan i opis prowadzonego przez nich stylu zycia. Stereotypy ponownie rządzą?

Nut

Post 7 lip 04, 14:43

Misiek, jezeli miałbyc dzisiaj to będzie. Spokojnie, dzień jest jeszcze młody.

org.

Post 7 lip 04, 15:40

rerwacja i przedsprzedaż biletów ruszają dzisiaj o godz. 21.00. Za opóźnienie przepraszamy

k.

Post 7 lip 04, 17:08

Rozumiem, że jako wlaściciel karnetu nie muszę rezerwowac biletow?

pozdrawiam

Post 7 lip 04, 17:27

dobrze rozumiesz

Zu

Post 7 lip 04, 17:48

halo halo halo, desperacko potrzebuje karnetu, a juz za pozno:(. czy ktos w takim razie moglby mi udzielic informacji na temat zakupu karnetu przed festiwalem czyli 21 lipca? bo co, jesli okaze sie ze przyjade 21 po karnet a karnecikow juz nie bedzie?Jej nie wiem co robic bo kupowanie na poszczegolne seanse mi sie nie oplaca:( chrum
pozdrawiam pana Gutka!!!

Fenol

Post 7 lip 04, 17:52

Niestety, ale zostałem źle zrozumiany. Nie chciałbym podnosić żadnej dyskusji, bo przecież nie o to tu chodzi. Chyba wsadziłem kij w mrowisko, a wcale nie chciałem tego robć. Jeden nieprzemyślany post i już. Może określenie "warszafka" jest zbyt pejoratywne. Ja nie traktuję go aż tak negatywnie jak Kubak czy Kropka. Miałem nie pisać w ogóle tego (tj. poprzedniego posta), ale jakoś tak w nocy mnie naszło. Do Kubaka. Ja wcale nie mam nacjonalistycznej natury i nie generalizuję. Przecież wyraźnie zaznaczyłem, że nic nie mam przeciw Warszawiakom i tzw. Warszafce i że moje wynurzenia nie odnoszą sie do wszyskich warszawiaków. Własciwie są skierowane ogólnie do panującej atmosfery, a nie do konkretnych osób, dlatego tak trudno mi podać konkrety, przykłady. Ale jeżeli i Ty byłeś już przez te 3 lata na festiwalu, to zaważyłeś, a może i nie, że atmosfera stała się bardziej warszawska. Chwała wszyskim organizatorom, za to co robią i za ten festiwal. Przecież dobrze wiesz, że nie ma znaczenia tutaj, że sa Warszwiakami. Może i jestem przewrażliwiony, ale własnie tak odbieram fakt, że festiwal stał się taki Warszawski w stosunku do jego początków w Sanoku. I to się stało nie dzięki organizatorom, ale dzięki coraz większej, nawet chyba bardzo dużej liczbie uczestników z Warszawy. dla których to generalnie coraz bardziej jest robiony ten festiwal. Za kilka lat przerodzi się on w Festiwal Warszawski tylko w wakacyjnie innym miejscu niż Warszawa - w Cieszynie. I tego sie boję ale nie mam na to wpływu. Nikt nie mówi, że Warszawiacy mają nie-otwartą naturę, a fakt że na spotkanie forumowiczów przyszło 90 % Warszawiaków śiadczy tylko o tym, o czym piszę własnie. Dominacja Warszawy. Ale to żaden zarzut.
Do Okona i Kropki. Co do stereotypów i stylu życia, to chyba nie jest tak, że przestały żądzić i żądzą ponownie. One były i są, ale moim skromnym zdaniem są właśnie nakręcane właśnie przez ludzi z Warszawy (nie przez uczestników festiwalu). Ja czytając dużo różnych postów na różnych forach, na przeróżne tematy zaobserwowałem stosunek Warszawiaków do ludzi z innych miast i miejscowości. Warszwa to, Warszawa tamto. Warszwa najlepsza. A Krakówek to zaścianek. Ja jestem z Krakowa i chyba to wszysko wyjaśnia. Pozdrawiam. Nie chcę kontynuować tej dyskusji bo miało jej nie być. Do zobaczenia w Cieszynie, jeżeli ktoś z Warszawy jeszce chce sie do mnie odzywać.

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 7 lip 04, 18:14

ale bredzisz, Fenol...

Fenol

Post 7 lip 04, 18:19

Stazzio. Pewnie kolejny Warszawiak.

Fenol

Post 7 lip 04, 18:20

Stazzio. Ty chyba ten prawdziwy Warszawiak.

Fenol

Post 7 lip 04, 18:23

Posta z dn. 7-7-2004 z g.18:19:42 miało nie być, nie wiem jak się umieścił, chyba przez przypadek.

Karolka

Post 7 lip 04, 18:30

Fenol, Ty juz moze nic wiecej nie pisz na ten temat, bo sie tylko pograzasz. W Stanach najwiekszymi rasistami sa czarni (, bo niby dyskryminowani), a w Polsce najwiekszymi nacjonalistami sa, jak widac Krakusi, bo ich Warszawa przytlacza. Ja sie nie czuje ani lepsza, ani bardziej mocarna niz mieszkancy innych miast. Malo tego, zazdroszcze Wam tak pieknego miasta.I wkurzaja mnie takie teksty jak Twoje. A co do warszafki, to istnieje taki termin, ostatnio nawet slyszalam dyskusje w radio na ten temat. Ale warszafka to nie to samo co warszawiacy. kto nie wie, niech sie nie wypowiada.

arija

Post 7 lip 04, 18:46

sorry, ze sie wtrace troche nie w temat, ale CZY WYJASNILO SIE COS Z WARSZTATAMI ????

peter

Post 7 lip 04, 18:53

ale burza z tą warszawką, wogóle tego nie rozumiem - ja jestem z trójmiasta, warszawe lubie a kraków kocham :-) i powiedzcie mi o co chodzi z tymi klimatami warszawskimi bo nie rozumiem - ktoś tu chyba niżej przyrównał warszawke to kultury klubowej jeśli dobrze pamiętam - no t otroche niezrozumiałe dla mnie więc prosze o wyjaśnienie, a jeśli chodzi o ten klubowy charakter klubu festiwalowego to ja jak najbardziej się ciesze, czekam z niecierpliwością na klubowe imprezy jak i na koncert myslovitz, do zobaczenia w cieszynie już za 15 dni :-)

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 7 lip 04, 19:12

Fenol: Stazzio też jest z trójmiasta (z tego co pamiętam). Wiesz co, już wiem czym się kierują pseudokibice piłkarscy... Proponuję, żebyś wziął na Festiwal szalik z lokalnymi symbolami...

Fenol

Post 7 lip 04, 19:28

Porównywanie mnie do kibica piłkarskiego i tekst z szalikiem jest nie na miejscu. Chyba przecież jasno i logicznie wyjaśniłem, że ja nie mam żadnej mani wyższości, i z tego co wiem to Krakowiacy też jej nie mają w przeciwieństwie do Warszawiaków (oczywiście nie wszyskich), więc nie wiem o co pretensje. Osobiście jestem jedną z najbardziej tolerancyjnych osób, dlatego zarzucanie mi różnych "IZMÓW" bardzo mnie uraziło. Jeżeli tak wszyskich uraziły moje przemyślenia to nie będę się więcej wynurzał tylko powiem po prostu: PRZEPRASZAM WSZYSKICH KTÓRYCH URAZIŁEM LUB OBRAZIŁEM!!!!
P. S. Oczywiście zwróciłem tylko uwagę na tzw. Warszafkę, a jak to dobrze zauważyła Karolka to nie to samo co Warszawiacy. Dlatego niektóre Wasze uwagi nie mają związku z moimi przemyśleniami.

kropka

Post 7 lip 04, 19:47

ech ech... tak myślałam Fenol, że jesteś z Krakowa bo tylko ludzie z tego miasta potrafią się tak "miło" wypowiadać o Warszawiakach. Ale jakoś to przeżyjemy, nie będziemy rozpaczać.Raczej to nie my mamy manie wyższości tylko Kraków ma po prostu manie prześladowczą. Lepiej zakończmy temat bo się zrobi nie miło na forum... co prawda wciąż nie wiem co takiego robią Warszawiacy, że ich się tak bardzo nie lubi. Osobiście nie zauważyłam róznicy między naszym zachowaniem a zachowaniem ludzi z innych miast.

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 7 lip 04, 19:57

Ostatni raz tak bardzo się śmiałem chyba rok temu na Jodorowskym... Pełen surreal :) Pozdrowienia dla krakowiaków, warszawiaków i całej reszty ;)

Fenol

Post 7 lip 04, 20:11

Sorki, ale czy Wy naprawde nie potraficie czytać postów dokładnie. Przecież tutaj nie chodzi o zachowanie się tego czy tamtego (Warszawiaka czy nie). Ale o to, że od Sanoka do Cieszyna w tamtym roku pojawiło się w Cieszynie tak duzo Warszawiaków, że i atmosfera zrobiła sie Warszawska, czy to az taki straszny zarzut??? Przeciez to sukces, bo jest duzo ludzi. A że Warszawiaków jest duzo to się cała atmosfera Cieszyna zmieniła. Mi to w zasadzie nie przeszkadza, ja tylko stwierdzam fakty i trochę tęsknię do Sanoka, stąd te moje żale. Muszę sie jednak przyzwyczaić do tego, bo i tak zamierzam jechać. Mam nadzieje że mnie tam Warszawiacy i nie, nie zlinczują. Pozdrowienia

Julia

Post 7 lip 04, 21:02

"Warszafka"-tak właśnie pisana-jest umowną kategorią,mieszczącą się między snobizmem a prymitywizmem;nie uderza ona terytorialnie,tylko uniwersalnie,a z Warszawą wiąże się o tyle,że tam w dużym stopniu królują pseudoelity.Myślę,że o to chodziło w tej całej dyskusji.Też widzę róznicę między niedopracowaną swojskością Sanoka,a nieco innym klimatem,równie skądinąd urokliwego Cieszyna.Ceny też się-nawiasem mówiąc-różnią.Tyle ode mnie.Do zobaczenia w kinie

James (Met-Het)

Post 7 lip 04, 21:12

jest 21:17, a wy, leszcze nie uruchomiliście rezerwacji biletów. Jestem zażenowany.
Sebastian.

newdem

Post 7 lip 04, 22:40

Wlasnie chcialem zamowic, ale dlaczego przy niektorych filmach nie ma opcji rezerwacja/zakup?

np. przy 29 palms?

Czyzby juz wszystko wykupione?
czyli tych filmow nie bedzie mozna ogladanac? :(

dotka

Post 7 lip 04, 22:43

Kiedy będzie można rezerwować bilety? Do końca dzisiejszego dnia zostało mało casu. I już nie chce mi sie niszczyć oczu przed komputerem. Nie dotrzymujecie terminów. Dobranoc.

newdem

Post 7 lip 04, 22:44

juz mozna rezerwowac (przynajmiej u mnie tak widac) ale kilka filmow nie ma tej opcji..

Domin

Post 7 lip 04, 22:58

Hej! Szukam chętnych (najlepiej sympatycznych kinomanek;-) na wyjazd do Cieszyna z 3miasta (wyjazd samochodem z GDYNI). Mam dwa wolne miejsca. Pracuję w kafejce internetowej "Tawernet" w Gdyni (Ul. Władysława IV/49 jestem codziennie od 12 do 17). W razie czego można szczegóły uzgodnić na miejscu lub przez email. Jestem miłym 27 latkiem, który właśnie skończył studia i od dawna nie był na urlopie;-) ZAPRASZAM:-)

Fenol

Post 7 lip 04, 23:15

Oczywiście że można rezerwować bilety i kupować też. Tylko nie ma o tym info na stronie głównej. Trzeba wejść do kalendarza projekcji.

Fenol

Post 7 lip 04, 23:21

albo jak woli do "programu filmowego"

julka

Post 7 lip 04, 23:39

już nie ma na nic biletów??? patrzę i zero po prostu zero :((( a byłam tam o 21.30 i jeszcze nie działalo teraz weszłam i nic....są jeszcze jakieś szanse czy to już koniec :(((

Kami

Post 7 lip 04, 23:40

cieszmy się, zamiast narzekać.. spójrzcie na pierwszy pełny festiwalowy dzień: zacznie się od 'Daremo shiranai' a skończy 'Old Boyem' albo 'Oudishon'.. no jak dla mnie to mniaam :](szkoda że potem niewiele Japonii..)

Kami

Post 7 lip 04, 23:43

julka: spróbuj wejśc do filmy a-z, a nie do kalendarza projekcji :)

kubak

Na forum od:

Post 7 lip 04, 23:55

Kropka, MK, Karolka, inni: to co, jesteście chętni na spotkanie forumowiczów w W-wie jeszcze przed Festiwalem? Byłoby miło przygotować się z Wami trochę do Festiwalu (wymienić filmy, kasety, informacje, poglądy itp). Proponowałem piątek (pojutrze), Cafe Muranów, wieczór. Macie inne propozycje?

julka

Post 8 lip 04, 0:06

już zarezerwowałam szkoda, że będę tylko trzy dni :(

ania

Post 8 lip 04, 0:06

O CO CHODZI??? NIE MA JUŻ NORMALNYCH BILETÓW NA FILMY???
A CZY SĄ JESZCZE MIEJSCA DO SPANIA??

Skyp

Post 8 lip 04, 0:21

Witam... czy ktos orientuje sie i moglby powiedziec cos wiecej na temat atrakcyjnych obiektow (turystycznych-historycznych) wartych zobacznie w Cieszynie oraz jego okolicach(pobliskie miejsca-miejscowosci... do ktorych mozna dotrzec pociagiem - max godzina drogi)? Jak wyglada pod tym wzgledem sytuacja po stronie Czech? Czy sam tam jakies miejsca warte wybrania sie i zobaczneia?

kropka

Post 8 lip 04, 0:36

w najbliższy piątek świętuje ze znajomymi koniec egzaminów:)) ogólnie to jestem za spotkaniem w Cieszynie. Może jak przyjdą ludki z innych miast to zmienią zdanie o Warszawiakach i nie będziemy już "prymitywnymi snobami".

kasia

Post 8 lip 04, 0:54

........ co to ma znaczyć!!!???..... miały być bilety w przedsprzedaży.....a w ogóle ich nie ma!!! na podtytuł "rezerwacja biletów" nie można nawet kliknąć. mam rozumieć że nie ma już tych biletów? czemu organizatorzy nie poinformowali że będzie ich tak mało??? da się jeszcze coś zrobić? wpłaciłam już pieniądze na wydarzenia specjalne i widzę ze nie mam po co jechać do Cieszyna bo nawet nie zobaczę żadnego filmu!!!! Proszę o szybką odpowiedź!!!

Marcin

Post 8 lip 04, 1:04

Panie Romanie. Napiszę Panu co widzę po wejściu w "rezerwacja biletów": "W KOSZYKU ZNAJDUJĄ SIĘ OBECNIE BILETY NA NASTĘPUJĄCE FILMY" (DWUKROPEK) następnie nie ma żadnej listy filmów i jest napisane "ŁĄCZNA LICZBA BILETÓW:0 oraz KWOTA:0 a po lewej i prawej stronie PRZELICZ i FINALIZUJ. I proszę mi napisać jak ja mam w tej sytuacji cokolwiek zamówić????

mili

Post 8 lip 04, 1:12

ludzie, czy wy pierwszy raz korzystacie z komputera? jak wejdziecie w "rezerwację" to macie tylko swój koszyk, jeśli nic do niego nie włożyliście jeszcze to co ma tam być? zero! brawo! trzeba kiliknąć w menu po prawej: "program filmowy", potem "filmy a-z" i wybierać.

Zu

Post 8 lip 04, 2:16

dlaczego nie ma pola 'rezerwacja/zakup' przy filmach takich jak np. Ichi the Killer i 29Palms?? zamowilam juz sobie 20 filmow ale tych 2 sie nie dalo:( A chcialam je zobaczyc:( bez sensu .niech ktos to wyjasni!
ps. czy bedzie mozliwosc zakupu karnetow 21 lipca? czy ta mozliwosc juz nie istnieje?

007

Post 8 lip 04, 9:02

Do mili:Bilety na tej stronie rezerwuję po raz 3. Niestety, w tym roku zostałem podobnie jak inni użytkownicy najzwyczajniej zmylony przez menu. Hasło "rezerwacja biletów" jest dla mnie jednoznaczne. Jest to miejsce, w którym dokonuje się rezerwacji blietów. Tymczasem, jak słusznie zauważyłeś to tylko koszyk. Do organizatorów. Wrzućcie na stronę główną informację dla widzów o tym jak powinna przebiegać rezerwacje. Wielu z nas uniknie niepotrzebnego stresu. Pozdrawiam i do zobaczenia w Cieszynie

k8

Post 8 lip 04, 9:21

Do Skypa
Warto do Ołomuńca w Czechach, ale to ok. dwóch godzin jazdy. Pozdr.

...

Post 8 lip 04, 9:28

w Pszczynie jest rewelacyjny zamek...

arija

Post 8 lip 04, 10:01

ok,a le jezeli ja nie zamawiam wczesniej, bo w sumie to nie wiem na co pojde, a na co nie, to zostanie chociaz dla mnie cokolwiek tuz przed filmami?

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 8 lip 04, 10:28

KUbak, zgadnij co przywiozlam na DVD (dla ulatwienia, rezyser ma inicjaly PG i to jest jego przedostatni film)

MK

Na forum od:

Post 8 lip 04, 10:33

Querelle: ja kupilam "Kucharz zlodziej, jego zona i jej kochanek" w sekcji komedii, a "Decameron", po dlugich poszukiwaniach odnalazl sie miedzy kursem areobiku Cindy Crawford y Playboy Special, w sklepie mi wyjasnili, ze wszystkie filmy Pasoliniego sa sklasyfikowane jako erotyczne i tam je wlasnie wstawiaja (to w Hiszpanii, ale widze, ze i u nas jest wesolo)

MK

Na forum od:

Post 8 lip 04, 10:40

Kubak: kino z Kortei to rzeczywiscie inny nurt, na razie to co widzialam, bylo troche sado-masochistyczne (Np Memories of murder i Wyspa, ktorej nie polecam osobom wrazliwym /w filmie pokazane sa rozne sposoby uzycia haczykow na ryby, takze w sytuacjacj intymnych, i wielbicielom zwierzat, w niektorych scenach Kim-Ki-Duk po prostu ostro przegial)

kubak

Na forum od:

Post 8 lip 04, 10:45

MK: aż mi ciarki po plecach przeszły... A zgadnij kto będzie w Warszawie 17, 18 i 19 października wystawiał swoją sztukę "Wash & Travel (the bathroom suitcases)"? Tak, tak, Mistrz w Teatrze Dramatycznym! Bilety już można kupować.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004