4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
r.

Post 30 cze 04, 17:02

południowych sąsiadów oczywiście...

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 30 cze 04, 17:17

KOGO SOKUROW ROZCZAROWUJE? I CZYM? PROSZĘ NIE BLUŹNIĆ NA TYM FORUM, W MOJEJ OBECNOŚCI!!! ;-)

mt

Post 30 cze 04, 21:15

Do Flo i innych wolontariuszy: identyfikator wolontariusza uprawnia do bezpłatnego wchodzenia na pokazy filmowe (w godzinach wolnych od powierzonej pracy), do bezpłatnego wstępu na imprezy towarzyszące, koncerty i wydarzenia specjalne (na wolne miejsca) oraz do Klubu Festiwalowego. Do zobaczenia w Cieszynie.

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 1 lip 04, 7:39

ninraeth - błagam zaglądaj czasem na nasze strony www.eranohoryzonty.pl tam jest szczegółowy program równiez filmy koreańskie

Bogusz

Post 1 lip 04, 9:46

KochamCieszynKochamCieszynKoch   amCieszynKochamKochamKochamCa   łyiRomanaGteż

KAL

Post 1 lip 04, 16:25

do Arletty a propos wolontariatu: ja np. studiuję filmoznawstwo znam biegle dwa języki (prócz narodowego;), więc też stawiam na to, że 10 fakultetów jest potrzebnych. Pozdrawiam

ninraeth

Post 1 lip 04, 17:57

kg - nie pytalem sie o informacje o filmach ani seansach, tylko o to, ktorzy z tworcow koreanskich moga sie pojawic w Cieszynie. Pozdrawiam.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 1 lip 04, 18:21

Ninraeth: próbowałem wysłać Ci e-mail z informacją, ale wracał do mnie !!! Spróbuję jeszcze raz za chwilę. Pozdrawiam

groszka

Post 1 lip 04, 18:58

Wow! Bogusz - jesteśmy po prostu powaleni mocą Twego wyznania! ;) Kubak - nie drzyj się na ludzi! Podobno w sprawie gustów i upodobań nie ma dyskusji. Hmmmm... ;)

Karolka

Post 1 lip 04, 23:21

Panie Romanie, a co z Mistrzem Antonionim? Przyjedzie, czy Zawod:reporter pojawił się w programie tylko zaocznie? Pozdrawiam, program- suuper!

Karolka

Post 1 lip 04, 23:22

Panie Romanie, a co z Mistrzem Antonionim? Przyjedzie, czy Zawod:reporter pojawił się w programie tylko zaocznie? Pozdrawiam, program- suuper!

k

Post 1 lip 04, 23:39

(może nie jest to dokładnie temat tego forum, ale muszę to napisać)
BRACIA CZESI: jesteśmy z wami, graliście lepiej - to było wspaniałe widowisko. Razem z Wami odchodzi z Mistrzostw PRAWDZIWY FUTBOL, bo to co pokazali Grecy nim NIE JEST!
Pozdrawiają polscy kibice!

maski

Post 2 lip 04, 1:07

a dla mnie mecz czechy grecja to świetny film z rewelacyjną , bo zaskakująca końcówką. czy ktoś się spodziewał takiego zakończenia tego filmu????

zawiedziony

Post 2 lip 04, 8:10

chyba nikt...

Dominik

Post 2 lip 04, 8:46

Grekom gratulujemy Colliny... oto cale moje zdanie o tym

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 04, 11:07

Rozumiem, że Czesi przegrali jakiś ważny mecz, szkoda.... Jak tam nasi się trzymają ? Czy trochę lepiej niż nasi bracia ? Napiszcie proszę, bo ostatnio trochę w innym wymiarze żyję...

pab

Post 2 lip 04, 11:33

:-) Ojej, czy nasi trzymają się lepiej niz bracia Czesi? Panie Romanie, taka gafa ;-) Ale w końcu to forum filmowe, a nie sportowe. Pozdrawiam i do zobaczenia w Cieszynie.

komarcia

Post 2 lip 04, 12:26

3eba skonczyć z tematyką piłki nożnej..... Woooow :-D Program fantastyczny!!!! gratulacje dla p. Romana G. , jego prawej ręki Jakuba Duszyńskiego i wszystkich tych, którzy sprawiają, że festiwal żyje :) Szkoda, że "2046" nie będzie w Cieszynku ale i tak podreptam do kina jak tylko sie pojawi:) Pozostaje odwieczny problem... Jak spośród kilku filmów zaczynających sie o jednej porze wybrać ten jeden??? Znowu zapomnę co to sen, tym razem na dobre, bo "nocne szaleństwo" zobowiązuje ;)pozdrawiam

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 2 lip 04, 13:13

Nie mogę się doczekać festiwalu. Ubiegłoroczny był dla mnie wielkim przeżyciem.Mimo starań nie udało mi się wyprosić u szefa urlopu na czas trwania festiwalu.Będę napewno w pierwszy weekend w Cieszynie. Bardzo się cieszę, że Pan, P. Romanie skomasował Cremaster w ciągu tego weekendu. Myślę, że wielu ludzi będzie w podobnej sytuacji i ucieszą się z możliwości obejżenia całego cyklu.Nie jestem już tak młody jak większość uczestników,ale wspaniale czułem się podczas dwóch poprzednich cieszyńskich edycji.Myślę,że w tym roku będzie podobnie.Proszę jedynie o wyłączanie telefonów w trakcie trwania filmów-szalenie to przeszkadza w konsumowaniu tych perełek przygotowanych dla nas przez organizatorów. Program festiwalu wybitny, choć całego Antonioniego prawie widziałem,ale niech młodzi poznają dzieła mistrza-a jakże!!! Pozdrawiam organizatorów i uczestników tej świetnej imprezy. PS W jakiej cenie będzie w tym roku katalog???

kuba gutek

Post 2 lip 04, 14:03

precz z rowerami.spacery sa zdrowe.wypozyczalnia to bardzo glupi pomysl. nie poieram.zadam likwidacji 2koolkoof na festiwalu a nawet delegalizacji! ole!

arija

Post 2 lip 04, 15:03

a jak to wyglada ze spaniem w namiotach w czyis ogrodkach (jest to praktykowane w kazimierzu)

Maria

Post 2 lip 04, 15:31

Na stronie jest informacja, ze 7 lipca rusza przedsprzedaz biletow (platnosc karta, jesli sie nie myle). To znaczy, ze nie bedzie mozliwosci rezerwowania ich, jak w zeszlym roku? I czy bedzie ewentualnie (juz w Cieszynie) dalo sie zwrocic bilety kupione w tejze przedsprzedazy?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 04, 15:59

Muszę z Kubą porozmawiać na temat granic krytykowania decyzji ojca (sprawa rowerów). Jednak to trochę dziwne, że wysłał tę informację bo w tych dniach nie ma dostępu do internetu i komputera... KATALOG będzie kosztował 15 zl dla posiadaczy karnetów, 20 zł zapłacą osoby bez karnetów. SPANIE W OGRÓDKACH (tzn. w namiotach !!!)- tak samo jak w Kazimierzu - właściciel musi się zgodzić, trochę ludzi w ubiegłym roku rozbiło namioty w ogródkach...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 04, 16:08

Maria: od 7 lipca będzie można KUPOWAĆ I REZERWOWAĆ bilety przez stronę festiwalu. Bilet KOSZTUJE 11 zł. BEDZIE MOŻNA PŁACIĆ TAKŻE PRZELEWEM, NIE TYLKO KARTĄ. NIE BEDZIE MOŻNA ZWRACAĆ JEDNAK KUPIONYCH WCZEŚNIEJ BILETÓW. Zasady sprzedaży i rezerwacji będą podane na stronie. W Cieszynie przedsprzedaż biletów rozpocznie się 21 lipca (centrum fest. w hotelu Pod Brunatnym Jeleniem. PAMIĘTAJCIE, ŻE w tym roku BĘDZIE DODATKOWE KINO (pomieści 1200 osób) i nie powinno brakować biletów... Pozdrawiam Was serdecznie.

Justyna

Post 2 lip 04, 16:29

Jaka dobra dusza użyczy mi 4m² swojego ogródka w celu rozbicia namiotu w czasie trwania Festiwalu?

serwus

Post 2 lip 04, 18:11

czy mozna jeszcze zostac wolontariuszem, czy jest zdecydowanie na to za pozno?

Karolka

Post 2 lip 04, 19:35

Czy jak ja kilka dni temu wplacilam na karnet, a wciaz nie dostalam potwierdzenia to powinnam sie zaczac niepokoic, czy grzecznie czekac na swoja kolejke?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 04, 20:24

Karolka: "Fakt otrzymania karnetu i biletów zostanie potwierdzony e-mailem lub pocztą w ciągu 14 dni od daty odnotowania wpłaty na koncie Stowarzyszenia" - to jest cytat z pierwszej strony formularza zamówienia karnetu. Musisz grzecznie czekać, banki nie przkazują na konto festiwalu Waszych pieniędzy zbyt szybko. ZAPEWNIAM CIĘ, ŻE JEŻELI WPŁACIŁAŚ NALEŻNOŚĆ ZA KARNET KILKA DNI TEMU, TO GO NA 100% BEDZIESZ MIAŁA. Proszę wszystkich o cierpliwość... Pani Monika Treichel i jej współpracownice radzą sobie znakomicie i nie mają w tej chwili żadnych opóźnień w wysyłaniu potwierdzeń. JEŻELI MACIE WAŻNE PYTANIA do p. Moniki najlepiej pytajcie pisząc e-maile bezpośrednio do niej : monikat@gutekfilm.pl . SERWUS: NIESTETY JEST JUŻ ZBYT PÓŹNO, ABY ZGŁASZAĆ SIE JAKO WOLONTARIUSZ...Pozdrawiam serdecznie.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 2 lip 04, 20:38

Filmowy zestaw wyśmienity!!! Bardzo jestem ciekaw konkursowego "Four Shades of Brown" Tomasa Alfredsona ze wzgledu porównanie do "Pieśni z drugiego piętra" Anderssona. Dwa filmy Larry'ego Clarka, przy czym scenarzystą "Ken Park" jest wielki Harmony Korine!!! No, no... "Dzieciaki" Clarka (scenariusz: Korine) były całkiem, całkiem, Korine później rozwinął swe skrzydła przy "Gummo" i "Julien donkey-boy"..., a tu proszę... ponowna ich współpraca. O "Ken Park" czytałem rózne recenzje, o "Bully" przyznam się, że nic. Mam nadzieję, że filmy pozytywnie zaskoczą. Cieszę się, że w tym roku wszystkie konkursowe filmy bedą pokazywane dwa razy; w ubiegłym roku, będąc na Jarmanie, nie obejrzałem chwalonej konkursowej "Decasii" czy "Madame Sata". Serdecznie wszystkim pozdrawiam. Już nie mogę się doczekać!!!!

radek

Post 3 lip 04, 1:15

Usłyszałem od bywalca festiwalu, że osoby z karnetami są wpuszczane na seanse na samym końcu - po osobach, które kupiły bilet. Czy jest to prawda? czy zostałem wpuszczony w maliny wykupując karnet? czy będę oglądał większość filmów siedządz na podłodze w rogu sali?

zaniepokojony

Post 3 lip 04, 1:56

tak, ja też o tym słyszałem. i podobno ci z karnetami wypraszani są z sali na 15 minut przed końcem seansu, a ci co mieli bilety nie mogą im powiedzieć jak się film skończył. no i oczywiście dla karnetowców cola i piwo w sklepie tylko ciepłe. posiłki za to zimne a w dodatku małe porcje. czy to prawda?

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 3 lip 04, 2:02

Do Radka: NIE! Do Zaniepokojonego: TAK!!

magda

Post 3 lip 04, 2:06

UWAGA:Nie mam z kim jechać a bardzo chcę!Muszę!Więc jeśli gdzieś w Polsce jest jakaś dziewczyna co ma podobny problem...to może by...się spróbować dogadać i razem wyżerać cieszyńskie ekrany:]???(Ch
łopak też mógłby być...ale...nie wiedziałam czy pisać.Żeby mi to nie wyglądało jak jakaś randka.pl fuuuj!)
Jest ktoś?!?!?

magda

Post 3 lip 04, 2:23

i jeszcze:mam 22 lata,jestem ze wsch.Polski i lubię kino:]JEST KTOŚ?

komarcia

Post 3 lip 04, 3:02

madziu! przyjedz do jednego z przedszkoli, tam mieszka wielu kinoholikow i szybko znajdziesz chetnych na wspolne wyżeranie ekranów. pozdrawiam

Aga

Post 3 lip 04, 3:59

czy trzeba miec skonczone 18lat?

Aga

Post 3 lip 04, 4:05

Magda a skad dokladnie jestes?

Dominik

Post 3 lip 04, 6:39

No właśnie Madziu przyjedź do przedszkola, napewno odnajdziesz takowych ludków... tez jade sam, też mam 22 lata...
Pozdrawiam

magda

Post 3 lip 04, 12:59

komarcia:dzieki za świetne rady,zapewne skorzystam
aga:jestem z Białegostoku.sęk w tym że nie stać mnie na 1os pokój a jak sama zacznę rozkładać namiot to już koniec będzie;]za to umiem gotować!i"nie wyciskam pasty zawsze od końca tubki"(?)i poznawać ludzi lubię...no więc?
dominik:pozdrawiam.przy   jadę jak nie będę zmuszona spać w parku:)[czy w Cieszynie jest park?]

Ania :)

Post 3 lip 04, 15:27

Zastanawiam się czy Pan, Panie Romanie, nie zechciałby mnie adoptować? ;)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 04, 16:36

Radek nie wiem jakich znasz bywalców ale na pewno nie naszego festiwalu. My w ogóle nie wpuszczamy ludzi z karnetami. Dopiero po festiwalu. A tak serio, osoby z karnetami maja nawet osobne wejścia do kin. Poza tym maja wolność. Z wyjatkiem otwarcia nie musza rezerwowac miejsc. Moga obejrzeć dowolna ilość filmów ile tylko starczy im sił /na przykład tylko 3 filmy dziennie po 11 zł to 330 zł/. Maja też 50 % zniżki na inne płatne imprezy, bezpłatny wstęp do klubu, bezpłatna komunikację, szybkie wypożyczenie roweru w wypozyczalni, zniżkę na katalog itd ale oczywiście z wyjatkiem tego bywalca

P.

Post 3 lip 04, 16:41

W jaki sposób mam zarezerwować wejściówkę ( mam karnet) na otwarcie festiwalu?

ja*

Post 3 lip 04, 17:41

O! Dobre pytanie!

roman

Post 3 lip 04, 19:42

Radek ma rację.Nie zawsze osoby z karnetami dostały się na seans.Ja wolę bilety,dopiero po 20-tu filmach zwróci mi się karnet.Zresztą nigdy nie przekraczam tej liczby.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 04, 20:22

Roman: uruchamiamy dodatkowa salę na 1200 miejsc. Wejściówki odbiera sie razem z karnetem od 21 lipca w Centrum festiwalowym w Hotelu pod Brunatnym Jeleniem w Rynku

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 04, 22:33

Aniu ! Nie bardzo wiem czy to pytanie było do mnie ? Jeżeli tak to musisz wiedzieć, że strasznie żle o mnie na mieście mówią i nie mam najlepszej opinii !!! No, ale jeżeli nie ma się kto Tobą zaopiekować, to OK ! Zawsze chciałem mieć córeczkę. Wiesz, adopocja wymaga jednak wielu formalności. Teraz jestem trochę zajęty... Czy możemy przełożyć sprawę do połowy września? Chyba, że Twoja sytuacja nie pozwala na czekanie i sprawa musi być załatwiona jescze przed festiwalem ? Rozważę zatrudnienie dodatkowych prawników... W międzyczasie napisz jakie filmy ostatnio widziałaś? co Ci sie podobało? czy byłaś już na festiwalu w Cieszynie ? jakiej słuchasz muzyki ( czy głośnej znaczy się, bo zaczynam mieć kłopoty z zasypianiem)? Czy "masz charakter" ? Mam nadzieję, że rozumiesz,że muszę zadawać takie pytania, gdyż stoję przed poważną decyzją... Pozdrawiam serdecznie.

kasia

Post 4 lip 04, 16:05

.... mam jedno pytanko do organozatorów.....czy jeśli rezerwuję bilety przez internet to rezerwacja ta trwa przez caly festiwal czy muszę odebrać rezerwację pierwszego dnia i czy jeśli odbiorę bilety np.na 23ego i 24ego a na następne dni chciałabym odebrać później czy jest to możliwe- rezerwacja na następne dni nie wygaśnie?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 04, 18:06

Kasia: internetowa przedsprzedaż i rezerwacja biltów na festiwal rozpocznie się w środę, 7 lipca (www.eranowehoryzonty.pl). Zasady przedsprzedaży i rezerwacji będą podane na stronie www. ZAREZERWOWANE BILETY BEDZIE MOŻNA ODBIERAĆ NAJPÓŹNIEJ DWIE GODZINY PRZED ROZPOCZĘCIEM SEANSU (z wyjątkiem rannych seansów o godzinie 10:00, kiedy kasy będą otwierane o 9:30, czyli wystarczy być pół godziny przed seansem. OCZYWIŚCIE, NAJLEPIEJ ODEBRAĆ WSZYSTKIE ZAREZERWOWANE BILETY ZA JEDNYM RAZEM, ALE POMAGAMY WAM I STOSUJEMY RÓŻNE WYJĄTKI. Proszę, wręcz błagam Was o powiadamianie e-mailem osób zaimujących sie internetową rezerwacją biletów o FAKCIE REZYGNACJI Z REZERWACJI. Rozumiem, że musicie Państwo rezygnować, gdyż zdarzają się trudne do przewidzenia sytuacje, ALE KIEDY WIECIE, ŻE NIE WYKORZYSTACIE ZAREZERWOWANYCH BILETOW - POWIADOMCIE BIURO REZERWACJI. Oczywiście będzie ODDZIELNY adres e-mailowy do osób, które będą rezerwować bilety. Pamiętajcie, że pomagacie innym informując nas, że nie wykorzystacie zarezerwowanych miejsc. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie.

arija

Post 4 lip 04, 18:58

Pytanie do organizatorów: CZY W PLANIE SĄ WARSZTATY FIMOWE ???????????????

arija

Post 4 lip 04, 18:59

FILMOWE, przepraszam za błąd ;)))

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004