Wejdze z karnetem czy nie wejde?

Bilety, karnety, akredytacje.
Zaglada

Na forum od:
10 cze 06, 2:49

Post 10 cze 06, 6:05

Witam wszystkich maniakow filmowych. Wreszcie udalo mi sie zarejestrowac:). Witam rowniez organizatorow, do ktorych mam pytanie.
Czy jesli sala bedzie pelna....tak na maksa po brzegi wypelniona stlamszonymi jeden na drugim kinomaniakami, to wejde na seans bedac szczesliwym posiadaczem karnetu?

W Cieszynie nie wpuszczano ludzi, ktorzy mieli karnet bo pierwszenstwo mieli ludzie z biletami. Dla karnetowiczow po prostu nie bylo miejsca-tak mowiono im w drzwiach na sale. Akurat jechalem wtedy na biletach wiec wszedlem. Co jednak z kims kto buli 250 zeta i ma szlaban na film, czy wogole takie cos teraz bedzie praktykowane?
nO paiN No GAIN!

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 10 cze 06, 10:56

Witaj na Forum Zaglada. W Cieszynie istniał podział na pule karnetową i biletową. /I taki po długiej pół roku temu dyskusji na tym forum pozostanie/ Większość sali zarezerwowana była dla karnetowiczów. Na pozostałe miejsca sprzedawane były bilety. Tak więc nie pierwszeństwo tylko z góry ustalony porządek. Z tego co monitorowaliśmy w zeszłym roku - przypadki, że ktos z karnetem nie wszedł na seans należały do bardzo wyjątkowych zdarzeń. Takie są też zasady związane z posiadaniem karnetu. Wolność wyboru, nieograniczony wstęp na seanse i niska cena jednego seansu poniżej 5 zł / 250 zeta jest za całość/. Natomiast oczywiście jest ryzyko, że na jakimś seansie może zabraknąć miejsc. Jeżeli wybierasz się na kilka bardzo określonych filmów i chcesz mieć absolutną pewność to lepiej kup bilety. Jeżeli chcesz zaoszczędzić, oglądasz dużo i chcesz mieć woloność wyboru w ostatniej nawet chwili to kup karnet.
W tym roku jednak jest o wiele więcej seansów, sal kinowych i miejsc. Pule będą większe a najciekawsze filmy zostana zagrane w trzech różnych terminach
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 cze 06, 11:08

Zaglada: myślę, że lepiej będzie kiedy na Twoje pytanie odpowiedzą Ci osoby, które w poprzednich latach posiadały karnety. Nigdy ludzie z biletami nie mieli pierszeństwa. 70 - 75 % miejsc zawsze rezerwowaliśmy dla osób z karnetami.
We Wrocławiu festiwalowe projekcje będą się odbywały aż w 14 salach (w Cieszynie w ub.roku było 6 sal), dysponujemy dużo większą liczbą miejsc w salach, większość z filmów będzie pokazywana 3 razy. Karnetów sprzedamy więcej niż w Cieszynie, ale i tak osoby z karnetami zajmą około 38 - 40 % wszystkich miejsc. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek, dyrektor festiwalu

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 10 cze 06, 19:48

Ja weszlam na wiekszosc filmów, które mialam w planach, co roku moze mi sie zdarzalo pocalowac klamke moze raz albo dwa: przyszlam zdecydowanie za pózno, albo byla b. duza kolejka do malego kina Piast ( a i tak wpuszczano jeszcze ze 30 osób na podloge). Tak wiec twoje szanse na nieobejrzenie filmów, które cie interesuja sa raczej slabe
MK

Zaglada

Na forum od:

Post 10 cze 06, 21:48

Czyly jesli odstepy miedzy seansami beda w miare sensowne to na wszystko da sie wejsc.........jak cos to bede sie klocil:)))
Dzieki i pozdrawiam !
nO paiN No GAIN!

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 10 cze 06, 21:57

Zaglada napisał(a):Czyly jesli odstepy miedzy seansami beda w miare sensowne to na wszystko da sie wejsc.........jak cos to bede sie klocil:)))
Dzieki i pozdrawiam !

I w ogóle cały plan będzie w miarę sensowny. Kto w zeszłym roku wymyślił konkurs animacji równocześnie z jeziorami? :P

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 10 cze 06, 23:29

mnie tylko na jeden film nie udalo sie wejsc...

wystarczy byc troche wczesniej...i bez problemu...sie wchodzi na seans.
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 cze 06, 0:23

corner: w tym roku będzie 650 seansówb w 14 salach. Jesteśmy tuż przed układaniem kalendarza projekcji. Czekam na Twoje sensowne propozycje. Pamiętaj o tym, że wiele kopii filmów może być w Polsce 3 - 4 dni. Otrzymując zgodę na pokazy na festiwalu często z góry wiemy, że musimy film pokazać w określony dzień (dni) i natychmiast odsyłąc kopię w świat na inny festiwal. Układając kalendarz projekcji musimy brać pod uwagę tysiąc różnych ograniczeń. W tym roku większość filmów będzie miała 3 seanse...Pozdrawiam. Roman Gutek.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 cze 06, 0:27

Zaglada: jeśli nie jesteś przekonany to radzę Ci, abyś nie kupował karnetu tylko, żebyś "jechał na biletach", jak poprzednio...Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Zaglada

Na forum od:

Post 11 cze 06, 4:27

Ale juz karnety wraz z moja dziewczyna zakupilismy:) spieszylo nam sie bo myslelismy, ze zaraz sie rozejda. Z biletami to tez bylo roznie-czasami byly a czasmi nie - dlatego teraz zdecydowalismy sie na karnet.
Jesli odpowiednio wczesnie przed kazdym seansem sie zjawie to dam rade......chyba:)

Ewentualnie czerwony marker i dopisze sobie VIP.
nO paiN No GAIN!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 cze 06, 10:17

Zaglada: bardzo ważne jest solidne przestudiowanie kalendarza projekcji i u ułożenie własego, optymalnego planu ogladania filmów. Na to potrzeba czasu, ale zapewniam, że jest się później mniej sfrustrowanym. Omówienie filmów i kalendarz projekcji będzie dostępny od 3 lipca na tej stronie a 7 lipca będzie w specjalnym dodatku do Gazety Wyborczej. Pozdrawiam. Roman Gutek

corner

Na forum od:

Post 11 cze 06, 13:53

Roman Gutek napisał(a):Jesteśmy tuż przed układaniem kalendarza projekcji. Czekam na Twoje sensowne propozycje. Pamiętaj o tym, że [...] Układając kalendarz projekcji musimy brać pod uwagę tysiąc różnych ograniczeń.

No więc żadna moja propozycja nie będzie sensowna. Nie znam się na tym, dla mnie czasem po prostu liczy się tylko efekt. Brzmi bezwzględnie? I takie jest...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 cze 06, 14:39

corner: napisz co dla ciebie jest tym efektem. To dla mnie bardzo ważne czego oczekujesz. Może podzielisz się ze mną jednak jakimiś ogólnymi propozycjami, Twoimi przemyśleniami, konstruktywnymi radami dotyczącymi układania kalendarza projekcji. Pracując nad szczegółowym programem (Joanna Łapińska i ja) z pewnością nie ustrzegamy się błędów, gyż nie mamy dystansu...Zwracajcie nam na nie uwagę a my weźmiemy je pod uwagę. Wszystkim będzie wtedy jeszcze fajniej...Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

corner

Na forum od:

Post 11 cze 06, 17:24

Roman Gutek napisał(a):corner: napisz co dla ciebie jest tym efektem.

Efektem jest na przykład to, że na konkurs animacji było dwa razy więcej chętnych niż miejsc. Chodzi między innymi o to, żeby określać przewidywalną popularność filmu i nie zestawiać filmów mających wzięcie z tymi, na które nikt nie chce iść. Bo wtedy na pewno wszyscy pójdą do jednej/kilku sal. Oczywiście wiem, że na pewno zwracacie państwo na to uwagę. I na pewno we Wrocławiu z takim ogromem sal :P nie będzie to stanowiło takiego problemu, jak w Cieszynie.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 cze 06, 17:43

corner: oczywiście, że zwracamy na to uwagę. Jednak bardzo trudno jest przewidzieć zachowanie widzów. Tym bardziej, że pokazujemy wieke nowych i nieznanych tytułow. Zajmuję się organizowaniem różnych pokazów już ponad 25 lat i nadal nie potrafię wytłumaczyć dlaczego widzowie wybierają ten a nie inny tytuł. Pozdrawiam. Roman Gutek

Gość

Post 22 lip 06, 15:07

JA byłem dziś świadkiem sceny, gdy nie chciano innego pana z karnetem wpuścić na film Volver do Capitolu, a gdy kupił sobie bilet na to, by wejc na bilet, bo tylko juz na nie wpuszczali, to tez mu powiedzieli ze nie moze wejsc :? I gdzie tu logika?
A 2 sprawa jest taka, ze sprzedawane sa bilety na schody , co jest jak sie mi wydaje nie zgodne z przepisami BHP ??? Chyba czas z ym zrobić porządek, bo inaczej zajmą sie ym odpowiednie służby. Bo sprzedaż biletów i zyski swoją drogą, a bezpieczeńtwo uczestników swoją !

Powrót do 6. - Aaaby wejść do kina