4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 18 cze 04, 12:56

Tak, sklep działa od niedawna, pod tym linkiem jest oferta sprzed paru miesięcy (teraz mają znacznie więcej pozycji): http://www.muranow.gutekfilm.c   om.pl/wydarzenie.asp?id=158

Ameba

Post 18 cze 04, 13:03

mam pytanie do organizatorów: czy mozna kupowac nie caly karnet, a np od 26? bo wczesniej nie moge, a calego sie za bardzo nie oplaca? do sie cos wykombinowac?

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 19 cze 04, 9:57

Sorry Ameba. Nie da się. Mozliwość kombinacji takich problemów jak Twoje jest wprost nieograniczona. Musielibyśmy mieć indywidualne wersje karnetów. Myslimy raczej nad wprowadzeniem weekendowych pakietów. Np za zakup pewnej liczby biletów na seanse - duża zniżka na koncerty. Poza tym nie jest tak żle - masz 7 dni festiwalu. Przelicz sobie - to nadal się opłaca nawet jeżeli obejrzysz tylko 3 filmy dziennie i pójdziesz na jeden koncert to mając karnet oszczędzasz 157 zł a przecież możesz więcej

lena

Post 20 cze 04, 18:34

A jest możliwość kupienia biletów na pojedyncze seanse? i le kosztują?

młoda panna

Post 20 cze 04, 23:30

lena: odpowiedź na Twoje pytanie znajduje się na głównej stronie www.eranowehoryzonty.pl. Przypomnienie : 29 czerwca na tej stronie www zostanie zamieszczony szczegółowy program, od 7 lipca będzie można kupowac i rezerwowac bilety przez internet (ta sama strona www), 21 lipca rozpocznie sie przedsprzedaż biletow w Cieszynie w centrum festiwalowym (hotel Pod Brunatnym Jeleniem). Otwieramy w tym roky nowe kino ERA, które pomieści 1200 widzów. Nie będzie więc problemów z dostaniem się na filmy.

mp

Post 20 cze 04, 23:37

Bilet kosztuje 11 złotych (razem z VAT-em).

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 21 cze 04, 10:50

Kubak:Wlasnie obejrzalam co jest w celuloidzie, calkiem niezle, jesli w dodatku oferta sie rozszerzyla.. Nie pamietasz czy mieli cos Jarmana?

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 21 cze 04, 11:06

Chyba nie. Jutro tam będę to się upewnię.

jul.

Post 21 cze 04, 13:43

ile mniej więcej będzie wogóle wszystkich wydanych karnetów??

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 21 cze 04, 13:50

Nieco więcej niz w zeszłym roku. Zwiększamy w tym roku ilość miejsc /o 1200/ i ilość seanasów. Przybywa nam nowe Kino Era w Czeskim Cieszynie. Jeszcze jest czas do 5 lipca żeby kupić karnet, ale radzę się śpieszyć

aaa

Post 21 cze 04, 15:57

do kiedy mozna oczekiwac odpowiedzi dot.wolontariatu?

Sylwia

Post 21 cze 04, 17:29

Witam!
Jade do Cieszyna sama, bo moi znajomi jakos nie moga się zdecydować. Czy w akademiku "Cieszko" można rezerwować pojedyncze miejsce w pokoju kilkuosobowym? Może ktoś chce się dołaczyć, jak tez jedzie sam?

poe

Post 21 cze 04, 23:13

Mam pytanie: Czy koniecznie muszę zamawiać kwaterę jeszcze przed wyjyzdem? Będą probley ze znalezieniem czegos w umiarkowanej cenie? Czy przypadkiem wynajmowanie po stronie czeskiej nie jest tansze?

sylwia

Post 22 cze 04, 10:06

Lepiej zarezerwować wcześniej, np w akademieku, bo nie trzeba robić przedpłaty. Później może być trudniej a tańsze miejsca bedą zajęte.

Hetka

Post 22 cze 04, 14:55

Wie ktoś może, po ile są bilety na filmy dokumentalne ? ? ?

kinomanka

Post 22 cze 04, 16:15

Serdecznie gratuluje Panu Romanowi Gutkowi francuskiego Orderu Sztuk Pięknych i Literatury!!!! Bravo!

Dominik

Post 22 cze 04, 18:37

"Bawi mnie - zwierza się Gutek - że widzowie czasem nie kojarzą nazwy firmy z moim nazwiskiem. Myślą, że to takie śmieszne, wymyślone logo. Jak dawałem swoje nazwisko, niektórzy się krzywili, jak to w Polsce. A ja to traktowałem jako zobowiązanie. Na dobre i złe. Nie chcę używać górnolotnych słów o edukacji, o odpowiedzialności, o kształtowaniu gustów - w które wierzę, bo sam przeszedłem drogę od zera. Ale jeśli można oglądać filmy i dzielić się tym przeżyciem z innymi, czego więcej trzeba jeszcze w życiu? " /GW

Jest Pan od dzis moim idolem :)
Pozdrawiam

ple

Post 22 cze 04, 21:47

czy ktos juz dostal odpowiedz w sprawie wolontariatu?bo nie wiem,czy karnet zamawiac!!!

Zuza

Post 23 cze 04, 0:39

"Polski dystrybutor filmowy, Roman Gutek otrzyma w środę 23 czerwca francuski Order Sztuk Pięknych i Literatury."(GW). Super!Właśnie sie dowiedziałam.To już jutro!Panie Romanie,trema;)?Przyłączam się do gratulacji!!!Pozdrawiam!Z.

omo

Post 23 cze 04, 11:08

Czy ktoś zdradzi, jak najtaniej dojechać do Cieszyna? I nie mam na myśli autostopów, rowerów, wrotek czy innych forsujących przedmiotów... pozdrawiam.

magda

Post 23 cze 04, 11:26

Sylwia! Zapowiada się, że będę w tej samej sytuacji, sama wśród setki filmów ;) Może zostawisz jakiś kontakt do siebie, umówimy się na spotkanie?

mrc

Post 23 cze 04, 12:21

hm... wypelnilam formularz zamowienia dotyczacy wydarzen specjalnych, napisane jest,ze cena dla posiadaczy karnetow jest nizsza...Karnet zamawialam duzo wczesniej i nie wiem czy, jesli przeleje na konto festiwalu polowe kwoty,zrobie poprawnie. Czy ta opcja dziala tylko przy jednoczesnym zamawianiu karnetu z dodatkowymi biletami? Jesli tak,to beznadzieja:/

ola

Post 23 cze 04, 14:26

może to głupie pytanie ale gdzie wlaściwie znajduje się centrum festiwalowe, w którym trzeba odbierać karnety?

org.

Post 23 cze 04, 15:05

ola: centrum festiwalowe bedzie w hotelu "Pod Brunatnym Jeleniem", który znajduje się przy cieszyńskim rynku, tuż obok ratusza...

Julia

Post 23 cze 04, 16:26

Nurtuje mnie dosyć istotny problem-w jakiej cenie będą bilety?

ple

Post 23 cze 04, 16:31

co z wolontariuszami?

Kaśka

Post 23 cze 04, 17:05

Ludzie!!! Czy wy nie możecie sobie poprzednich postów poczytać??? Bilety po 11 zeta! Wszystko jasne? Nauczcie się odrobiny samodzielności!

sylwia

Post 23 cze 04, 17:58

Do Magdy! Jeśli klikniesz na moje imię - otworzy się okienko poczty z moim adresem.
Chętnie sie spotkam i pogadam o setce filmów ;)

peter

Post 23 cze 04, 20:26

jeszcze tylko 29 dni !! !! !! jej już nie moge się doczekać !! !!

Karolina

Post 23 cze 04, 21:45

Sylwia, Magda,ja tez sie wybieram solo. I w dodatku pierwszy raz, wiec nie bardzo wiem jak to wszystko wyglada, co z tymi karnetami, noclegami itd. Jesli macie ochote stworzyc wieksze grono, to dajcie mi znac, jestem chetna!

Piotrek

Post 24 cze 04, 0:28

No to proponuje jeszcze jednego faceta dla towarzystwa... Czyli mnie :D z checia sie przylacze bo podobnie jak wy wybieram sie sam... a zawsze bedzie sympatyczniej ;) Mam nadzieje ze bedziecie zainteresowane towarzystwem fana kina koreanskiego ;)

Katiusz

Post 24 cze 04, 10:22

Ja również jadę sama. Nocować będę u znajomego, ale filmy chetnie bym ogladala z kims:)

sylwia

Post 24 cze 04, 11:11

Cieszę się, że zbierze się wieksza drużyna. Ja też jestem fanką kina azjatyckiego. Jakby co, to piszcie na maila.

Sylwia

Post 24 cze 04, 11:13

A właśnie...może ktoś jedzie z Trojmiasta. Mozna by rozmowy o filmie zacząć wcześniej...

tomek

Post 24 cze 04, 12:48

pytanie do organizatorow: czy jest moze szansa na ponowny pokaz filmu "Gambling, Gods nad LSD" Petera Mettlera? w zeszlym roku niestety nie udało mi się go zobaczyć i do dzisiaj tego żaluję.

adas

Post 24 cze 04, 13:57

to samo pytanie co mrc:jesli zamowie bilety na koncerty,a mam juz akredytacje potwierdzona,to na konto powinienem wplacic polowe kwoty??

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 24 cze 04, 13:58

Jako żem niezbyt lotny w sprawach finansowych mam pytanie: najpierw mam wypełnić formularz zamówienia biletu, a później wpłacić? czy na odwrót? czy w ogóle jest jeszcze sens zgłaszania się po karnet?

arnie

Post 24 cze 04, 14:00

mam pytanie odnosnie repertuaru:czy bylaby mozliwosc stworzenia retrospekcji filmow z arnoldem schwarzeneggerem?mysle,ze jego aktualna pozycja w swiecie politycznym powinna jeszcze bardziej sklonic organizatorow do przypomnienia jego najlepszych dziel.

Julia

Post 24 cze 04, 14:24

Nie spędzam na tym forum całego życia,więc nie wiem,skąd ta agresywna reakcja,ale dziękuję za informację.Ps.Uważam,że ta cena jest przesadą.

ofka

Post 24 cze 04, 14:39

I ja męczę o to samo - mianowicie jak dorezerwować sobie bilet na wydarzenia specjalne gdy zamówiło się wcześniej karnet? Bardzo proszę organizatorów o odpowiedź!

Nut

Post 24 cze 04, 15:15

Nie przesadzaj Julia - w normalnym kinie (wyłączając multipleksy) musiałabyś zapąłcić 14 złotych. Pomijając fakt, że nei zobaczyłabyś tych filmów.
Szkdoa ci kasy - nie oglądaj. I żałuj.

Dominik

Post 24 cze 04, 16:06

zgadzam siez Nutem w 100%, 11 złotych jak na takie filmy to wcale nie jest duzo, poza tym normalnie w kinie jest 12zł (przynajmniej tu gdzie ja mieszkam)

Yuko

Post 24 cze 04, 22:04

Mam gorąca prośbe.Prosze o doinformowanie mnie w kwestii biletów, sprawa jest dla mnie zagadką, pytam więc: czy jest konieczne aby jakikolwiek bilet lub karnet kupować z wyprzedzeniem, czy wystarczy kupić bilet bezpośrednio przed pokazem?Czy wtedy jest jeszcze szansa dostania się na cokolwiek, bo jak rozumiem, ilość miejsc jest ograniczona...Pytanie jest podstawowe, być może coś przeoczyłam...Dobrzy ludzie, wytłumaczcie mi to...

Yuko

Post 24 cze 04, 22:04

Mam gorąca prośbe.Prosze o doinformowanie mnie w kwestii biletów, sprawa jest dla mnie zagadką, pytam więc: czy jest konieczne aby jakikolwiek bilet lub karnet kupować z wyprzedzeniem, czy wystarczy kupić bilet bezpośrednio przed pokazem?Czy wtedy jest jeszcze szansa dostania się na cokolwiek, bo jak rozumiem, ilość miejsc jest ograniczona...Pytanie jest podstawowe, być może coś przeoczyłam...Dobrzy ludzie, wytłumaczcie mi to...

Qba

Post 24 cze 04, 22:21

Wszystko sie swietnie zapowiada, tylko dlaczego nie bedzie koncertu Scianki? az sie prosi zeby byl :)

boggy

Post 24 cze 04, 22:22

Haaa... wlaczyl mi sie tryb oczekiwania... juz sie balem ze mnie juz to nie rusza.. ale sie wlaczyl :) Czekam i napalam sie dosc mocno na ten festiwal... znowu pomocze nogi w fontannie i pospie w fotelach kinowych :] / pozdro z Gdańska

boggy

Post 24 cze 04, 22:23

eee.. bo Ścianka troche zamulala na Potiomkinie druchu... gdyby pokazala to co w naszym Żaku, to by ja znowu zaproszono...

Qba

Post 24 cze 04, 22:27

oj pokazala w Zaku... pokazala :)

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 25 cze 04, 1:25

Ja również dołączam się do litanii pytań do Organizatorów: ile płacić za bilety na koncerty mają Ci, co kupili już karnety? W formularzu na stronie uwzględniona została tylko jedna opcja (bilety pełnopłatne). Chciałbym zapłacić przelewem internetowym, a nie wiem ile. Będę wdzięczny za informację. Pozdrowienia

boggy

Post 25 cze 04, 9:46

pytanko: czy ktoś płacił za karnet mTransferem ? bo ja właśnie tak poczyniłem - i nie dostałem żadnego potwierdzenia - fakt faktem, że ustawowe dwa tygodnie jeszcze nie mineły.. pytam się, bo kumpel, który zapłacił przelewem dostał potwierdzenie natychmiastowo :|

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004