Septien

Filmy 2. AFF - wypowiedz się!
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 17 lis 11, 20:16

Moje pierwsze rozczarowanie. Zbyt dużo naprawdę dziwnych filmów w życiu widziałem, żeby uznać ten za jakoś specjalnie dziwny (podobno najdziwniejszy na festiwalu, zdaniem zapowiadającego). Nie żeby był jakoś szczególnie zły, ot taki wygłup, nawet miejscami zabawny, ale do zapomnienia 10 minut po wyjściu z sali...

Jestem natomiast ogromnie rozczarowany spotkaniem z reżyserem. Bynajmniej nie z jego winy, tylko z winy prowadzącego, który najpierw popisał się kilkoma żartami (jak dla mnie raczej mało błyskotliwymi), po czym zorganizował konkurs, w którym rozdawano magiczne pucle (cytując tłumacza). Pucli było do rozdania chyba z 30 sztuk, więc wymyślano kolejne fantastyczne konkursy, rozdawano te pucle i rozdawano aż mnie po 15 minutach szlag trafił i wyszedłem. Może na przyszłość trochę umiaru z tymi puclami?
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 17 lis 11, 20:24

Zawsze marzyłem o malowaniu kupy i penisów na śniadanie. Jakbym kupił na ten film bilet to bym gorzko płakał. Ale cierpliwi może coś z tego filmu dla siebie wyciągną, dla mnie 3/10.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 17 lis 11, 20:32

Te rysunki to akurat chyba jedyny w miarę oryginalny element w tym filmie. Reszta klasyczna (jeśli istnieje coś takiego jak klasyka humoru z koledżu). Ja jestem bardziej wyrozumiały od Ciebie (albo widziałem dużo więcej naprawdę koszmarnych filmów) i daję 5/10. W mojej skali oznacza to: "da się obejrzeć, tylko po co?"
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 17 lis 11, 20:36

W 100% się zgadzam. Po co i dla kogo jest ten film to ja nie wiem. Już dawno robienie dziwnych filmów tylko po to, by było dziwnie i absurdalnie wyszło z mody;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 17 lis 11, 21:20

co to są pucle?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 17 lis 11, 21:31

To chyba dawniej się nazywało puzzle.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 17 lis 11, 23:47

rozmowa zaczyna niebezpiecznie dryfować w kierunku pytania: czy w Ameryce powstają jeszcze niezależne filmy na wysokim poziomie atystycznym, które mogłyby obchodzić kogoś innego niż zblazowanych festiwalowiczó ( a i to coraz bardziej wątpliwe)... Gdzie jest Ameryka do odkrycia ?

psubrat

Na forum od:

Post 17 lis 11, 23:55

Nie wiem gdzie jest, ale może wystarczy dziś rozdawać ludziom puzzle w kinie, to uznają, że mają do czynienia ze sztuką... No chyba, że jeszcze ktoś lubi jak mężczyźni na ekranie mówią do siebie per "sweetheart".... A motyw zdolności sportowych reżysera? Po co? Komu?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 26 lis 11, 17:52

Septien to najgorsza rzecz jaka spotkała mnie podczas tej edycji. Właśnie, czy ktoś wie jak nazywał się prowadzący spotkanie z reżyserem? Jegomość prowadził również spotkania z Joe Swanbergiem i nawet zrobił mu wykład o typach zombie (nieważne, naprawdę...).

A tata Psubrat mówił: "Nie idź, nie idź, bo ja włączyłem". Nie posłuchałem i teraz mam ;). Jedyną interesującą rzeczą były obrazy autorstwa filmowego Amosa. A sceny które miały być z założenia zabawne wcale takie nie były.

Ale dlaczego nie ma tutaj Jarka, któremu ten film się podobał? Jarku, prosimy ;).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

psubrat

Na forum od:

Post 27 lis 11, 22:26

No właśnie... Ale ja strzelę co się Jaroszowi spodobało. Ta postać znikąd, która uzdrawia całą sytuację jakimiś tajemniczymi egzorcyzmami. Tak panie J.?

Powrót do Moje własne Idaho