Komunikacja miejska

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
krolik

Na forum od:
20 lip 11, 11:47

Post 20 lip 11, 12:14

Witam,
Mam pytanie a propos biletów imiennych - czy ktoś z Was orientuje się gdzie można taki bilet wyrobić/zakupić? Najlepiej, żeby było to na festiwalowej trasie :) Z tego co mi się wydaje, taki tygodniowy bilet, to chyba najtańsza opcja jeśli ktoś planuje podróże telekomunikacją miejską, ale jeśli się mylę ktoś może mnie wyprowadzić z błędu :p
pozdrawiam

natala

Na forum od:
16 lis 05, 21:32

Post 20 lip 11, 12:23

Informacje odnośnie biletów:

http://www.urbancard.pl/pl/article/show ... d,38-.html

Najlepsza opcja to zakodowanie biletu 7-dniowego na URBANCARD-->koszt:13/26zł.
Automaty są w wielu miejscach."Na trasie" z tego co kojarzę to przy heliosie ,przy renomie,przy arkadach....

Wyrobienie URBANCARD niestety traw kilka dni.Informacje tutaj:

http://www.urbancard.pl/pl/article/show ... d,20-.html

krolik

Na forum od:
20 lip 11, 11:47

Post 20 lip 11, 18:10

dzięki wielkie za odpowiedź :) w takim razie za późno się zainteresowałam, będzie nauczka na przyszły rok ;)
pozdrawiam!

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 2 sie 11, 22:58

W tym roku po raz pierwszy nie kupowałem biletu 7 dniowego, ale na jesieni czy rok temu normalnie kupowałem w kiosku papierowy bilet, któy Pani przecinała odpowiednio i działał przez tydzień bez żadnych kart miejskich,

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 2 sie 11, 23:02

Można by poprawić tytuł tego tematu, bo kretyńskiej UrbanCard na szczęście z TELEkomunikacją jeszcze nie połączono ;-)

Absurdalne jest tytułowanie Wrocławia "miastem spotkań" i jednoczesne wymaganie od przyjezdnych oczekiwania na zwykły bilet okresowy 5 dni roboczych od złożenia specjalnego wniosku.

hekuba

Na forum od:
9 sty 11, 22:21

Post 2 sie 11, 23:20

przy checi zakupu biletu 7-dniowego jest to uciazliwe - fakt
z drugiej strony bardzo pozytywnie zaskoczyly mnie automaty biletowe w kazdym tramwaju i autobusie. choc i tak kozystam raczej z karty to moglyby i drobniaki przyjmowac

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 3 sie 11, 8:45

Też zauważyłam, że komunikacja miejska we Wrocławiu to aktualnie jeden wielki, żenujący żart.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 3 sie 11, 12:41

Melomanka napisał(a):Absurdalne jest tytułowanie Wrocławia "miastem spotkań"

http://demotywatory.pl/szukaj?q=wroc%C5 ... otka%C5%84

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 5 sie 11, 1:38

krolik napisał(a):Mam pytanie a propos biletów imiennych - czy ktoś z Was orientuje się gdzie można taki bilet wyrobić/zakupić? Najlepiej, żeby było to na festiwalowej trasie

Trzeba wyrobić UrbanCard, ale jeśli masz legitymację studencką to można na miejscu kupić (zakodować) bilet 7-dniowy na legitymacji na Grabiszyńskiej 9/pl. Legionów (niedaleko Heliosa).

Wiem że trochę spóźniona odpowiedź, ale może przyda się przyjezdnym na przyszły festiwal :)
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Powrót do Czas, który pozostał