Teatr Lalek Centrum Festiwalowym 11. MFF NH

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 16 mar 11, 18:46

Funkcję Mediateki Centrum Festiwalowego przejmie podczas 11. MFF NH Teatr Lalek!

:arrow: więcej >>>
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 16 mar 11, 18:57

O!

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 16 mar 11, 19:24

To ten obok Mediateki ?

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 16 mar 11, 19:29

Ten sam.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 16 mar 11, 19:30

Kafejki internetowej to tam nie będzie raczej?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 16 mar 11, 20:23

zdaje się, że kafejka jest planowana w DCFie

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 16 mar 11, 21:08

Z jednej strony jestem zaskoczony, ale z drugiej - tego się można było spodziewać. Teatr Lalek i tak poniekąd zawsze był festiwalowy, a teraz, gdy sklep Celuloid będzie w DCF-ie, Mediateka staje sie zbędna dla celów ENH.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 17 mar 11, 7:00

Celuloid będzie miał stoiska i w DCF-ie i w Heliosie

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 18 mar 11, 0:32

A czemu nie, jak ja dawno tam nie byłem. Ostatni raz chyba na "Rzece Czerwonej" Hawksa ;))).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 18 mar 11, 14:35

"Take them to Missouri";-)

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 23 mar 11, 9:04

Nie jestem wcale pewien, czy to taka dobra wiadomość, bo jak rozumiem oznacza, że wszystkimi sprawami będą się zajmowali nowi ludzie, a nie jak dotąd pracownicy Mediateki. Jak wiadomo, zawsze pojawiają się jakieś problemy, a to temu nie doszła zapłata, a to ten chce coś zmienić, etc. Pracownicy Mediateki dzięki doświadczeniu załatwiali te sprawy coraz lepiej, a nowi będą musieli się wszystkiego uczyć.

W tym roku na AFF testowano już "nowych ludzi", ale skala tego przedsięwzięcia była dużo niższa. Zmianę jakościową (na gorsze) było mocno widać. Byłem świadkiem takiej sytuacji w Heliosie, w której ktoś chciał załatwić coś wcale nie bardzo skomplikowanego, stał w kolejce, a jak doszedł i zapytał, o to o co chciał zapytać, to natychmiast wprowadził w konsternację sprzedawców. A właściwie nie wprowadził, bo stwierdzili że są w pracy pierwszy dzień, kazano im tu stać i wydawać bilety i nic nie wiedzą i (w domyśle, bo tak nie powiedzieli) nic ich to nie obchodzi. W przypadku AFF nie był to problem, bo nie było długich kolejek, ale na ENH zawsze tworzą się długie kolejki, ludzie się denerwują, a jak będą to obsługiwać zupełnie nowi ludzie, to spodziewam się sporej porcji chaosu.

Nie wątpię, że organizatorzy zrobią wszystko, żeby tego uniknąć, ale wszystkiego przewidzieć się nie da i dlatego właśnie warto mieć doświadczonych ludzi. Miejmy nadzieję, że mimo wszystko się uda, choć ja na pewno będę starał się załatwiać wszystko jak najszybciej, żeby nie ryzykować potencjalnych problemów tuż przed rozpoczęciem festiwalu.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

tangerine

Na forum od:

Post 23 mar 11, 21:35

Fajne było w Mediatece to, że mieli klimatyzację...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 24 mar 11, 3:06

doktor pueblo: mimo okrutnej pory śpieszę Cię uspokoić. W Mediatece pracowali tylko nasi ludzie i te same, doświdoczone osoby będa pracować w Teatrze Lalek. Jedyną osobą z Mediateki pracująca dla nas była Pani sprzątaczka.

Tak samo jak na ENH tak i na AFF mogą się czasami zdarzać niefajne sytuacje. Dziewićdziesią6t pięc procent obsługi festiwalu to sa osoby, które zatrudniamy tylko na okres festiwalu i czasami mogą popełniać błędy. Jednak bardzo sie starają i robiąwszystko, aby uczestnikom było n afestiwalu jak najlepiej.

Pozdrawiam serdecznie z Katowic (dzisiaj o 12.00 w kinie Światowid odbedzie się festiwalowa konferencja, jutro - piątek- w Krakowie rownież o 12.00 w kinie Pod Baranami).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

doktor pueblo

Na forum od:

Post 24 mar 11, 8:53

Panie Romanie, dziękuję bardzo za uspokajającą odpowiedź. Pisząc o ludziach z Mediateki, miałem na myśli osoby pracujące na dole (wydające bilety, wejściówki, etc.), które na pewno są pracownikami Mediateki (co wiem stąd, że korzystam z jej usług na co dzień we Wrocławiu). Cieszę się, że w Teatrze Lalek będą doświadczone osoby, bo choć wierzę w dobre intencje wszystkich osób pracujących dla ENH, to wiadomo że samymi dobrymi chęciami doświadczenia się nie nadrobi.

Pozdrawiam z Wrocławia

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 6 kwi 11, 7:53

Fajnie, że Teatr Lalek jeszcze bardziej ożyje. Rok temu to tylko goście festiwalowi tam przychodzili po swoje Welcome-Packi i dziennikarze, aby obejrzeć stracony tytuł z nośnika DVD.

Duże pole do popisu będą miały osoby odpowiedzialne za oprawę plastyczną. Mają do dyspozycji cały odnowiony park przy Teatrze. Teren jest ogrodzony, więc można śmiało czymś ambitnym i niekonwecjonalnym zaszaleć, bez obawiania się o zniszczenie materiału.

dyzman

Na forum od:
18 lip 10, 19:22

Post 3 cze 11, 13:57

Nie mogę się dokopać do informacji czy tegoroczne projekcje filmowe w ramach ENH odbędą się już w nowym Dolnośląskim Centrum Filmowym, czy też nie? Kiedy przewidywane jest otwarcie DCF?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 cze 11, 19:08

dyzman: niestety, nie. Otwarcie DCF - koniec sierpnia, początek września. W tej sytuacji wynajmiemy kilka sal w Multikinie w Arkadach.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

tangerine

Na forum od:

Post 3 cze 11, 22:01

Och... trochę szkoda że się opóźnił remont. Już się zastanawiałem jak to będzie... Obawiam się, że w Multikinie będą te wszystkie multiplekowe normalności (popkorny itp.) co zupełnie nie pasuje do festiwalu ENH.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 cze 11, 22:41

tangerine: pewnie, że szkoda. Festiwal jest już za chwilę i musimy sobie jednak jakoś poradzić z tą nową, także dla nas, sytuacją. Nie mamy specjalnie wyjścia. Zależy mi na dobrej jakości projekcji i nie chcę pokazywać filmów w Teatrze Lalek czy w kinie NOT. Wynajmiemy 2 lub 3 sale w Multikinie w Arkadach, być może uda się wydzielić jedno piętro. To tylko na ten rok.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

doktor pueblo

Na forum od:

Post 4 cze 11, 9:33

Panie Romanie - zdecydowanie lepiej w Multikinie w Arkadach niż w sali NOT! A co do popkornu, to akurat nie widzę problemu, bo przecież łatwo wprowadzić przepis, że na sale na których są projekcje festiwalowe z popkornem się nie wpuszcza. Na korytarzach może sobie być.

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 4 cze 11, 10:14

A może Mutlikino Magnolia??? Tam też byłoby fajnie, mniejsze tłoki... I więcej miejsca dla forumowiczów na kawę... ;-D
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 4 cze 11, 10:36

psubrat napisał(a):A może Mutlikino Magnolia???

To niewykonalne. W Mongolii nie ma Multikina :P

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 4 cze 11, 10:42

Rozwiązanie z Multikinem jest fatalne, tak jest na WFF, ale rozumiem, że to tylko na rok. Szkoda, że nie wyszło z DCF. Marzyłam, że w wakacje będą mogła tam sobie już pójść i zobaczyć.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 4 cze 11, 11:28

Magnolia? E, daleko.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 4 cze 11, 11:31

No to Cinema jakoś pewnie... Ależ się czepiacie. Tłumy by się ładnie rozłożyły...
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

doktor pueblo

Na forum od:

Post 4 cze 11, 14:07

Pomysł z Magnolią jest absurdalny. Wystarczy rzut oka na mapę. Odległość między Heliosem a Magnolią to jakieś 3,5 km - kto będzie chodził tam i z powrotem? A od Heliosa do Arkad jest około kilometra.

pralinko

Post 4 cze 11, 14:49

arkady już lepiej, skoro nie ma wyjścia, z magnolią pomysł niezbyt dobry, po pierwsze odległość, po drugie niezbyt estetyczne fotele w salach :D a co do popcornu, podczas ostatniej edycji enh też bywał popcorn na siedzeniach, nie wiem, czy spadek po przedfestiwalowej publice, czy festiwalowicze przynosili cichaczem na projekcje

tangerine

Na forum od:

Post 4 cze 11, 18:26

pralinko napisał(a): podczas ostatniej edycji enh też bywał popcorn na siedzeniach, nie wiem, czy spadek po przedfestiwalowej publice, czy festiwalowicze przynosili cichaczem na projekcje

tego posta trzeba skasować... to prowokacja...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 cze 11, 19:07

sabotaż przemytników popcornu

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 4 cze 11, 19:14

ayya napisał(a):Rozwiązanie z Multikinem jest fatalne, tak jest na WFF, ale rozumiem, że to tylko na rok.

Też mam nadzieję, że to jednorazowy układ. Dla osób nie znających Wrocławia - to nie tylko wiąże się z koegzystowaniem z tą częścią multipleksu, w której festiwalu nie będzie, ale też z galerią handlową, w której to wszystko się znajduje.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 5 cze 11, 16:04

Myślę, że w sytuacji w której nie będzie można pokazać festiwalowych projekcji w DCF - wybór Multikina Arkady jest najlepszą opcją. Oczywiście zgadzam się, że usytuowanie części projekcji w kinie zlokalizowanym w centru handlowym nie jest wymarzoną sytuacją, ale mimo wszystko zapewnia odpowiedni komfort oglądania, a położenie kina zapewnia, że czas przemieszczania się do tego kina np. z Heliosa będzie zbliżony do czasu marszruty do "Warszawy" czy "Capitola".
Zastawiam się jedynie, czy w przypadku w którym filmy na tegorocznym festiwalu, nie będą pokazywane w dawnej "Warszawie" i chyba w "Capitolu", a jedynie w 2-3 salach Multikina (jaka będzie ich pojemność?) nie spowoduje to zmniejszenia ogólnej liczby miejsc dostępnych dla widzów (co może się przełożyć na większe problemy z dostaniem się na niektóre seanse).
Swoją drogą gdyby np. w przyszłym roku zaplanowano projekcje w Heliosie, DCF i kilku salach Multikina jestem przekonany, że rekordowa frekwencja z jednej z poprzednich edycji festiwalu wynosząca bodajże ok. 130 tys. widzów mogłaby zostać znacząco przekroczona.
Rozumiem jednak, że wszystko w obecnych czasach musi mieć pokrycie w finansowaniu i jest to mało realna wizja.
marco

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 23 cze 11, 14:31

Zgadzam się z Markiem, że w obecnej kryzysowej sytuacji wybór Multikina Arkady jest najlepszą opcją. Martwi mnie za to co innego - Multikino będzie wynajęte w jakiejś części, co oznacza, że w pozostałej będzie funkcjonowało normalnie. A to znaczy, że popcorniarze teoretycznie będą mogli wejść na seanse nowohoryzontowe... Będzie wprowadzony zakaz w stylu "No Popcorn on the Floor"?
Ponadto Multikino jest najgorszą siecią kinową pod względem długości reklam. Bloki reklamowe potrafią dobijać do pół godziny, co jest o tyle wkurzające, że bilety tam są najdroższe ze wszystkich kin - przynajmniej we Wrocławiu. Nie przejmowałbym się tym specjalnie, gdyby nie to, że na NH często istotny jest każdy skrawek czasu, by zdążyć na następną projekcję, a słyszałem od znajomego, iż w Gdyni, gdzie w tamtejszym Multikinie wyświetlano projekcje dla ludu, mimo że seanse te były stricte festiwalowe, reklam dawano tyle co zwykle. Czy u nas będzie podobnie?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 23 cze 11, 15:16

Jarosz napisał(a):Nie przejmowałbym się tym specjalnie, gdyby nie to, że na NH często istotny jest każdy skrawek czasu, by zdążyć na następną projekcję, a słyszałem od znajomego, iż w Gdyni, gdzie w tamtejszym Multikinie wyświetlano projekcje dla ludu, mimo że seanse te były stricte festiwalowe, reklam dawano tyle co zwykle. Czy u nas będzie podobnie?

Nawet nie strasz... :?
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

hekuba

Na forum od:
9 sty 11, 22:21

Post 23 cze 11, 23:32

Jarosz, w Gdyni bloki reklamowe (o ile mowisz o tych na festiwalu, a sadze ze tak) trwaly ok 7 minut, a na pewno nie przekraczaly 10 minut. fakt, irytujace byly, tymbardziej ze za kazdym razem reklamy byly te same i w tej samej kolejnosci, ale co zrobic. bardziej mnie irytowaly opoznienia na kazdym jednym seansie na jakim bylam!
jesli chodzi o reklamy w sieci multikino, to drobna korekta - do 23 minut sa ograniczone maksymalnie (przynajmniej z zalozenia). dlugo, ale tez - co zrobic.
natomiast nie sadze by dlugosc reklam przed filmami festiwalowymi w multikinie byla inna niz w heliosie - to sa jednak reklamy sponsorow festiwalu, a wiec totalnie inne zlecenie

tangerine

Na forum od:

Post 26 cze 11, 20:40

Pod tym względem należy pochwalić organizatorów Off Camera w Krakowie gdyż tam reklam nie było dużo, a wszyscy darczyńcy zostali wskazani poprzez loga przesuwające się na jakimś neutralnym tle i z jakąś delikatną muzyką, która nie rozprasza przed projekcją. To taki jeden z niewielu plusów dla tego festiwalu - po co reklamy z fioletową krową (Planete) jak wystarczy logo MILKA i wszyscy są zadowoleni, z wyjątkiem autorów wątpliwej jakości reklamówki.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 30 cze 11, 18:22

Na stronie jest już podana informacja, że Multikino Arkady będzie jednym z obiektów festiwalowych. Ciekawe w ilu salach i o jakiej pojemności będą pokazywane filmy podczas 11 NH?
marco

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 11, 11:38

marco: sale numer 8 i 9 na trzecim poziomie Multikina Arkady. Sale mają po około 200 miejsc.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

raf

Na forum od:
8 cze 11, 21:33

Post 2 lip 11, 20:03

"to w ogóle nie jest mój zawód, żeby wiedzieć; mój zawód jest taki, żeby nie wiedzieć" K.K.

Powrót do Czas, który pozostał