Karnet 10+

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, wolontariat i inne.
Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 18 maja 11, 9:40

W zeszłym roku udało mi się wygrać karnet 10+ na tegoroczną ENH. Mam w związku z tym pytanie. Do czego właściwie taki wygrany karnet mnie upoważnia? Z opisu na stronie nic właściwie się nie dowiedziałem. Z góry dzięki za odpowiedź

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:
4 maja 11, 9:03

Post 18 maja 11, 14:34

Wygrany karnet 10+ to 10 biletów na seanse i zniżka 2 zł do każdego następnego zakupionego biletu. Wszystko jest opisane tutaj:
http://www.enh.pl/artykul.do?id=946

Gendo

Na forum od:

Post 18 maja 11, 21:55

Ok. Rozumiem, a czy jak dokupię 10 filmów to zniżka mi podskoczy do tej z karnetu 20+ czy tez nie?

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 maja 11, 10:51

Sprostowanie: regulamin i informacje dotyczące karnetów 10+, które znajdują się na stronie: http://www.enh.pl/artykul.do?id=946 dotyczą JENDORAZOWEGO zakupu 10 i więcej biletów na wybrane seanse (wtedy też naliczana jest zniżka do każdego biletu - w przypadku karnetu 10+ są to 2 zł). Nie ma fizycznej możliwości, aby zniżka była naliczana później. Nie ma też możliwości, aby po dokonanym zakupie danej ilości biletów zwiększyć ich liczbę w cenie zniżkowej.
W przypadku wygranej karnetu 10+ sytuacja jest analogiczna do jednorazowego zakupu 10 biletów, więc nie ma możliwości naliczania zniżki do kolejnych ani zamiany na karnet 20+.

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 8 lip 11, 12:20

Rozumiem, że jeśli wygrałam karnet 10+ to również nie mogę go odstąpić innej osobie?

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 8 lip 11, 13:04

Zgadza się, ja od jakiegoś czasu wygrywam rok rocznie (w tym roku również), nie można go niestety odstąpić.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Gendo

Na forum od:

Post 8 lip 11, 13:19

Ale bilety za jego pomocą zakupione już tak, czy może się myle?

Dark Angel

Na forum od:

Post 8 lip 11, 14:25

No ja jeszcze mam taki problem, że wtedy telefon był chyba jeszcze na moją mamę... Pisałam maila w tej sprawie, ale bez odzewu.
Thane, a mógłbyś mi jeszcze napisać czy ten karnet można dopiero na festiwalu odebrać i wtedy wybrać seanse?
Pewnie można by sprzedać komuś, kto też ma karnet 10+...

Thane

Na forum od:

Post 8 lip 11, 15:29

Gendo, Dark Angel: Ten karnet (+10 czy +20) jest również imienny, dlatego nie można go nikomu odstąpić ani sprzedać. W tamtym roku i dwa lata temu otrzymałem pocztą voucher (przed festiwalem), który potem miałem wymienić (już na festiwalu) na owy "karnet" na podstawie którego mogłem wybrać dowolne filmy (w tym przypadku 10 biletów). W tym roku jeszcze go nie otrzymałem (chociaż już kontaktowano się ze mną w tej sprawie).

Dark Angel

Na forum od:

Post 8 lip 11, 16:10

Ja miałam kiedyś karnet 20+, ale to było jeszcze w Cieszynie, kiedy te karnety pojawiły się chyba po raz pierwszy i wtedy wpisywało się nazwisko pisakiem.

arezok

Post 9 lip 11, 21:00

Mam pytanie:

Wygrałem karnet 10+, który ma być przysłany na kilka tygodni przed rozpoczęciem festiwalu. Gdzie mogę zapytać, czy napewno go dowiozą i czy można zarezerwować bilety na niektóre seanse? Telefon z którego dzwonili był zastrzeżony.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 lip 11, 8:39

arezok: napisz, proszę, w jakim konkursie wygrałeś karnet 10+ a spróbuję Ci pomóc.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

arezok

Post 11 lip 11, 8:03

Wygrałem w losowaniu "poankietowym". Spośród uczestników telefonicznej ankiety pofestiwalowej losowano nagrody i mi przypadł karnet 10+.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 11, 13:15

arezok: proszę o chwilę cierpliwości. Dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

IKropka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 12 lip 11, 7:22

Tytułem wyjaśnień: wygrany karnet 10+ to voucher, który upoważnia do odbioru 10 bezpłatnych biletów na seanse 11 NH.
Odbiór biletów następuje we Wrocławiu, w Teatrze Lalek, w terminie podanym na nim podanym.
Nie ma możliwość rezerwacji biletów przed ich odbiorem.
Voucher nie obejmuje gali otwarcia, zamknięcia (ani filmów otwarcia, zamknięcia prezentowanych później) oraz filmu Pina.

truskavka

Post 14 lip 11, 14:35

rozumiem ze nie mozna juz kupic karnetu 10+ ...?

Dark Angel

Na forum od:

Post 14 lip 11, 15:35

Karnet 10+ dostajesz automatycznie jeżeli zamawiasz 10 biletów i więcej. Płacisz wtedy 16 zł za każdy bilet zamiast 18.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lip 11, 12:39

truskavka: karnety 10+ lub 20+ można kupować od momentu rozpoczęcia spredaży biletów (trwa od 8 lipca) do końca festiwalu. Proszę pamietać, że karnet jest imienny i można kupić w nim więcej niż 10 biletów na różne filmy tzn. nie można kupić na ten karnet kilku biletów na ten sam seans, muszą to być róźne tytuły. Więcej info. na tej stronie.

Do zobaczenia na festiwalu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Dark Angel

Na forum od:

Post 18 lip 11, 15:02

Super, po ponad tygodniu nareszcie dostałam odpowiedź w sprawie wygranego karnetu, a parę dni temu przyszedł również sam voucher na karnet. I okazuje się, że jednak można go przekazać innej osobie, ponieważ nie ma tam konkretnego nazwiska. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym tak późno, bo już kupiłam bilety dla mojego chłopaka i teraz nie mogę ich zwrócić. Po prostu super :/ 160 zł w plecy...

Thane

Na forum od:

Post 18 lip 11, 15:12

Jak to można przekazać go innej osobie?! Kiedy ja się pytałem (rok temu) dostałem odpowiedź, że nie można. Czy kompetentna osoba mogłaby przedstawić jakieś skodyfikowane zasady odnośnie tych biletów, tutaj, na forum? Mam voucher a na nim napisano, że bilet wielokrotny jest imienny. Rok temu nie było woli by zmieniać nazwiska na karnetach, w tym roku już jest? Proszę o jakieś informacje.

Dark Angel

Na forum od:

Post 18 lip 11, 15:23

No właśnie chodzi o to, że to jest voucher. A tam nie ma żadnego nazwiska. Dopiero karnet jest imienny. Na maila dostałam odpowiedź, że mogę przekazać voucher. Tylko że ciut za późno :/
Cytuję: "[..] ten karnet jest imienny, jednak dopiero po odbiorze biletów."

Thane

Na forum od:

Post 18 lip 11, 15:38

W porządku, rozumiem. Nie wiem za to od kiedy panują takie zasady i dlaczego o tym się nie informuje publicznie. Co ciekawe, rok temu, kiedy zapytałem czy w jakikolwiek sposób mogę odstąpić moją wygraną (informując o tym, że mam karnet na cały festiwal) usłyszałem, że nie ma takiej możliwości (zatem nawet przekazanie vouchera nie wchodziło w grę) i "przykro mi". Mogłabyś mi dać maila do osoby, z którą się kontaktowałaś? Bo czuję, że już nikt mi nie odpowie na forum, a w środę rano wyjeżdżam.

Dark Angel

Na forum od:

Post 18 lip 11, 15:50

Odpowiedź dostałam z tego adresu: kinga@snh.org.pl

Mam nadzieję, że jednak ktoś wyjaśni wreszcie tę sytuację na forum.

Thane

Na forum od:

Post 18 lip 11, 16:41

Dziękuję bardzo. Wysłałem maile z prośbą by wyjaśniono klarownie zasady w tym wątku, żeby już nikt nie miał wątpliwości, co może zrobić z ewentualną wygraną.

Gość

Post 21 lip 11, 10:19

jaki dowód tozsamosci trzeba ukazac przy odbiorze jezeli nie mam 18 lat czy moze byc to np legitymacja lub paszport??

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 21 lip 11, 10:43

Gość: może być paszport, legitymacja również. Pozdrawiam.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Powrót do Czas, który pozostał